| Alexandra4541 a întrebat:

Unde credeti ca se duce sfuletul bisericilor dupa ce ele mor?

6 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Ideea ca "bisericile mor" e gresita, din ambele puncte de vedere pe care le pot eu intui. Daca esti un ateu insensibil poti spune sa sunt simple cladiri, fara suflet etc, daca esti un crestin ardent poti spune ca biserica e nemuritoare. Nu-mi dau seama unde vrei sa ajungi happy
Bisericile "mor" doar cand sunt distruse fizic, ceea ce nu se prea intampla. Mai sunt unele care sunt distruse de incendii, au fost cateva demolate inainte de '89 din ratiuni de sistematizare comunista a teritoriului. In rest, sunt conservate cu grija, cu cat sunt mai vechi sunt mai intretinute. In general.
Sufletul celor care totusi mor se poate duce linistit in constructiile celor noi, care apar intr-un ritm atat de alert in ultimii ani. Oricum par asa, cam fara suflet... poleite si aurite si cu termopane si aer conditionat.

| VelaJohnny a răspuns:

O cladirile nici nu 'e suflet' nici nu 'are suflet'. Imi e greu sa inteleg la ce te referi, oricum nu are sens. Pare a fi idee de pocait. Ei cred ca trebuie numai sa apartii de biserica lor botezandu-te la ei ca sa mergi in rai. In rest nu conteaza, poti sa fi excroc si lacom, botezul e biletul de intrare in rai. Cel putin la asta m-ai dus cu gandul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ignorand frumoasa greseala gramaticala, nu se poate sa ignoram cealalta greseala.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sufletele nu sufletul.Sufletele din biserica respectiva, vor merge in biserica biruitoare din ceruri.

| 6684464 a răspuns:

Daca te referi la sensul cuvantului pe care Il folosea si Isus, atunci in Rai.
Daca te referi la cladirea in sine, atunci sa stii ca nu are suflet.

| ionutandrei2003 a răspuns:

Biserica nu are suflet, ea este doar o mana de lemne pusa la o lalta. Iar omul este singurulcare are suflet:
Geneza: " Dumnezeu l- a facut pe om dopa asemanarea sa". Dar tu nu trebuie sa intelegi ca biserica nu este importanta. Ea a fost lasata de Dumezeu pentru a se ruga Lui pentru ca dopa moarte sa aiba un loc in raii.

Întrebări similare