| WholeWorldTeam a întrebat:

Unde este dovada ca toate sutele de culte neoprotestante detin credinta cea adevarata atata timp cat nici unul din adeptii lor nu are moaste ca dovada ca acea credinta a lor este dreapta? Spre exemplu Cultul Baptist a fost primul cult din cate am citit. Apoi al doilea a fost cel Panticostal care a fost infiintat de Pastorul Baptist Carol Parham.De ce a trebuit sa se mai faca o alta biserica cu alte obiceiruri atat timp cat deja exista biserica lor baptista? De ce atatea denominatiuni crestine si nu una singura? Mie aici imi miroase a dezbinare.Voi credeti ca lui Hristos ii plac treburile astea? atatea sute de mii de culte? Eu zic sa deschideti ochii asa cum au facut si altii pana nu este prea tarziu.Va las aici un model de femeie care a fost baptista si este demna de urmat http://www.odaiadesus.ro/norica.html.

Răspuns Câştigător
| LegionarulRoman a răspuns:

Corect.Lovitura sub centura Omi! happy

76 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Unde scrie aceasta erezie? Credinta este o inceredere neclintita in Dumnezeu, nu in moaste!(Evrei 11) Unde vezi tu pe Apostoli ca se inchina inaintea unui mort? Nici macar inaintea Domnului Isus nu au facut-o, atunci cand a murit!

| WholeWorldTeam explică (pentru EmaS):

Ti-as arata foarte multe vereste sa vezi ca nu este aboslut nici un pacat cinstirea lor.Insa stiu ca este inutil.

| EmaS a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Astept versetele.

Are rost sau stau si pierd vreme ca si data trecuta si nici macar nu citesti?

Cunosc foarte bine ce spune Cuvantul.Se poate spune pe drept cuvant ca pentru un om, Dumnezeu este acela caruia el ii dedica timpul sau, averea si talentele sale, acela caruia el se da pe sine insusi. Iata deci prima greseala fundamentala a inchinarii la idoli - inchinarea la idoli este inchinarea la obiectul creat si nu la Creatorul tuturor lucrurilor. Acest lucru este exact ceea ce a vãzut Pavel în schita lui referitoare la nasterea inchinarii la idoli:
19. Fiindcã ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, cãci le-a fost arãtat de Dumnezeu.
20. În adevãr, însusirile nevãzute ale Lui, puterea Lui vesnicã si dumnezeirea Lui, se vãd lãmurit, de la facerea lumii, când te uiti cu bãgare de seamã la ele în lucrurile fãcute de El. Asa cã nu se pot dezvinovãti;
21. fiindcã, mãcar cã au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslãvit ca Dumnezeu, nici nu I-au multãmit; ci s-au dedat la gândiri desarte, si inima lor fãrã pricepere s-a întunecat.
22. S-au fãlit cã sunt întelepti, si au înnebunit;
23.si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoanã care seamãnã cu omul muritor, pãsãri, dobitoace cu patru picioare si târâtoare. (Romani 1: 19-23)

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Nici nu puteau sa o faca, isus imediat a fost dus in mormant de soldati romani
2 nici macar nu puteau apropia de el, conform bibliei

| EmaS a răspuns (pentru RAY):

Si ce, moastele nu sunt in sicriu?

Draga Icoana nu este idol.De statui nu discuta pentru ca la noi in Ortodoxie nu exista statui.

Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,

,,Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rîndea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într’o casă. ‘şi taie cedri, goruni şi stejari, pe cari şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească. Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. ‘i pune pe foc, ca să coacă pîne, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui! O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice:,Ha! ha!` m’am încălzit, simt focul!" Cu ce mai rămîne însă, face un dumnezeu, idolul lui. ‘ngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă:,,Mîntuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!"Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s’au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă. Niciunul nu intră în sine însuş, şi n’are nici minte, nici pricepere să-şi zică:,, Am ars o parte din el în foc, am copt pîne pe cărbuni, am fript carne şi am mîncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scîrbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?"

Noi nu ne inchinam la lemn laughing In acea Icoana este reprezentat Domnul Hristos.Stiu ca exista si, Lui, celui din imagine ma inchin si nu lemnului sau vopselelor. Inchinarea nu merge la materie ci la cel care este reprezentat in ea.Sau descoperit bisericile din primele secole care aveau tot felul de picturi si icoane si nu erau nici o erezie.Atat timp cat nu te inchini lemnului din care este facuta icoana nu este idol.Voi singuri il faceti idol pe Hristos.

Un idol poate sa fie acela caruia ii dedici timpul tau,banii tai si energia ta, acela caruia el se da pe sine insusi. Orice sau oricine ocupa o prioritate in inima si viata ta. Poate sa fie un obiect, o masina, un copil, sot, sotie.
,, Dar vine ceasul, şi acum a şi venit, când închinătorii adevăraţi se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr; fiindcă astfel de închinători doreşte şi Tatăl.
Filip 3.3; Ioan 1.17;
24 Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr."

Noi acum vorbeam de icoana.

| ArinaRya a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Daca ai de aratat, arata, citesc eu happy daca asta e doar un fake al unor preziceri, stai in banca ta.

| das3 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Si ce daca vorbeati de icoana. nu mai are raspuns la argumentatia ta, asa ca domnisoara pune placa invatata si tehnica abaterii de la subiect, poate poate nu se observa happy

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Nu

| EmaS a răspuns:

Ca sa cunosc adevarul imi ajunge Sfanta Scriptura.

| Ben00 a răspuns (pentru EmaS):

Ce poza misto!

| Esperança a răspuns:

"....nu are moaste ca dovada ca acea credinta a lor este dreapta..."
Asta e dovada clara cand credinta este moarta. Dumnezeu e Viu si lucreaza prin oameni vii!

" In acea Icoana este reprezentat Domnul Hristos" adica in icoana este un om, dar de fapt e Domnul Hristos, foarte tarehee hee

"....Stiu ca exista si, Lui, celui din imagine ma inchin si nu lemnului sau vopselelor..."
Pai si atunci ce rost mai are sa te uiti la o pictura?
De unde acest obicei, de la apostoli cumva?
Nu vezi ca te contrazici singur?!

"Sau descoperit bisericile din primele secole care aveau tot felul de picturi" In nici un caz nu e biserica lui Hristos.
Oare cui apartineau acele picturi?

Concluzia, vorbesti doar din ce ai fost invatat de catre preoti, nu gandesti de unul singur, ca daca ai gandi putin ai vedea ce aberatii iti ies pe gura!
Gandirea ta ma face sa cred ca nu ai mai mult de 12 ani...
Ai dreptate, este chiar o pierdere de timp in a discuta pe teme care te depasesc!
Tu inghiti pe nemestacate tot ce ti se spune de catre preot.
Crede si nu cerceta in continuare!

| das3 a răspuns (pentru Esperança):

""In acea Icoana este reprezentat Domnul Hristos" adica in icoana este un om, dar de fapt e Domnul Hristos, foarte tare""
Sa intelegem ca contesti natura duala a lui Iisus Hristos ca Dumnezeu si om? sau care e nelanurirea ta?

| Esperança a răspuns (pentru das3):

Sa inteleg ca l-ati pictat cat a fost pe Pamant? Atunci de ce oare o fi diferit in fiecare icoana?
Intr-una are parul lung (Biblia spunand ca e o rusine pentru un barbat sa poarte parul lung) in alta parte are parul scurt, intr-o icoana are ochii albastri, intr-alta caprui/negri...
Sa nu spun ca unele icoane zici ca sunt iesite dintr-un film horor, te sperie pur si simplu, chiar in halul asta sa va bateti joc de chipul lui Dumnezeu si a acelor oameni pe care ii numiti sfinti?
Am incercat sa te evit, dar vad ca tot insisti...
Voi il comparati pe Dumnezeu care este de 3 ori Sfant cu un om care este slab si pacatos, nu degeaba sta scris in Isaia 40:

18.Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu? Şi cu ce asemănare Îl veţi asemăna?

Si in Faptele Apostolilor 17: 29 Astfel, dar, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu, nu trebuie să credem că Dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite cu meşteşugirea şi iscusinţa omului.

Ieremia: 5 Dumnezeii aceştia sunt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi şi nu vorbesc; sunt duşi de alţii, pentru că nu pot să meargă. Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă niciun rău şi nu sunt în stare să facă niciun bine."

Habacuc 2: 18 La ce ar putea folosi un chip cioplit, pe care-l ciopleşte lucrătorul? La ce ar putea folosi un chip turnat care învaţă pe oameni minciuni, pentru ca lucrătorul care l-a făcut să-şi pună încrederea în el, pe când el făureşte numai nişte idoli muţi?

Isaia 46:5 Cu cine Mă veţi pune alături ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi Mă veţi potrivi?

| 7Dany a răspuns (pentru das3):

"Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ!" Deci oriunde ai considera ca este Isus acum, Biblia interzice reprezentarea lui. Abia in versetul urmator se vorbeste despre inchinare inaintea lor.

| danay72 a răspuns:

In nici un loc din Biblie nu scrie de moaste si de faptul de a ne inchina lor. Exod20:4,5

| WholeWorldTeam explică (pentru danay72):

Asa ziceti toti.si dupa ce vi se aduc argummentele din biblie unde arata clar despre moaste voi veniti cu alte povesti si tot voi "aveti dreptate" oh go on Deja stiu povestea si nu mai are rost sa iti demonstrez ceva happy

| danay72 a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Vreau versetele despre moaste.

Ok.Desii stiu ca imi pierd vremea.In primul rand ca sa stii de ce cinstim moastele lor.Le cinstim pentru ca acei oameni cat au fost in viata au facut minuni. Faptul ca acei oamenii au facut minuni s-a rasnimis de la gura catre gura pana in zilele noastre si s-au scris si carti cu marturii despre vietile lor.Acum motivele pentru care noi cinstim ramasitele lor care sunt izvoratoare de mir si facatoare de minuni sunt urmatoarele :

In primul rand ne amintim din Biblie de femeia care era in curgerea sangelui de 12 ani si doar atingandu-se de haina Mantuitorului s-a vindecat : "
Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă." (Matei 9, 20-21)

2.Multi oameni s-au vindecat numai atingandu-se de stergarele si de trupul Apostolului Pavel " Şi Dumnezeu făcea, prin mâinile lui Pavel, minuni nemaiîntâlnite. Încât şi peste cei ce erau bolnavi se puneau ştergare sau şorţuri purtate de Pavel, şi bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieşeau din ei."(Fapte 19, 11–12) iar altii numai prin trecerea umbrei apostolului Petru peste ei "Încât scoteau pe cei bolnavi în uliţe şi-i puneau pe paturi şi pe tărgi, ca venind Petru, măcar umbra lui să umbrească pe vreunul dintre ei." (Fapte 5, 15). Trupurile Sfintilor au putere si dupa moarte deoarece atata timp cat in viata au facut voia lui Dumnezeu sunt locasuri ale Duhului Sfant "Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaşul Duhului Sfânt care locuieşte în voi? (I Cor. 6, 19). ".O dovada ca trupurile mortilor fac minuni dupa moarte cu puterea lui Dumnezeu ne-o da biblia aratandu-ne ca oasele proorocului Elisei inviaza un mort "Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete şi, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale." (IV Regi 13, 21).

,,Cine crede se boteaza''. ''Cine Ma iubeste acela asculta de Cuvantul Domnului''.,,Nu oricine imi zice Doamne Doamne va intra in Imparatia lui Dumnezeu ci cel ce face voia Tatalui''.Nu cei ce isi fac toate poftele si traiesc in desfrau vor fi in cer(consuma alcool,tutun,drog,mai si comit adulter, fac avort). Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.
Caci flamand am fost si nu Mi-ati dat sa mananc; insetat am fost si nu Mi-ati dat sa beau;
Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati imbracat; bolnav si in temnita, si nu M-ati cercetat.
Atunci vor raspunde si ei, zicand: Doamne, cand Te-am vazut flamand, sau insetat, sau strain, sau gol, sau bolnav, sau in temnita si nu Ti-am slujit?
El insa le va raspunde, zicand: Adevarat zic voua: Intrucat nu ati facut unuia dintre acesti prea mici, nici Mie nu Mi-ati facut.
Si vor merge acestia la osanda vesnica, iar dreptii la viata vesnica

Dar care din trupurile moarte ale slujitorilor din vechime sunt azi?, nici unul.Si nici chiar ingerii nu considera ca ar trebui sa ne inchinam lor, cu atat mai mult la niste morti. Apocalipsa22:8,9.Apoi nici unde in Biblie Isus nu a zis sa ne inchinam la moaste, nici macar acest cuvant nu apare.Dar sa stii ca nu-ti pierzi vremea, ci vezi ca acest lucru nu e cerut de Dumnezeu

Astzi avem trupurile slujitorilor din legea noua care fac minuni.si daca in vechime faceau minuni trupurile celor din legea veche la fel fac si cei din legea noua.Cat priveste vorbele Mantuitorului nu s-au scris toate cate a facut si cate a vorbit ci numai cel mai imortante.

Matei7:21-23

| milan9 a răspuns:

În nici un cult creştin nu există idoli! Până şi evreii aveau obiectele lor de cult, reprezentările lor, "chipurile lor cioplite" care nu erau idoli, statuile de aur ale heruvimilor (aflate chiar deasupra CELOR ZECE PORUNCI- a tablelor de piatră).

Problema este alta... de ce oare au chef creştinii sa fie atat de arţăgoşi chiar la începutul postului? N-o fi oare vreo ispită? happy

| WholeWorldTeam explică (pentru milan9):

Nu am deschis acest subiect cu ideea de a creea certuri.Vad ca multi sectanti se scandalizeaza atat cand ii numesti asa cat si cand le spui ce nu le convine lor din biblie sau le contesti ratacirile.

ISUS ESTE CALEA, ADEVARUL SI VIATA!"Larga este poarta, si lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea. Ce stramta este poarta, si ce ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o gasesc!" Matei 7:13, 14 "Acolo se va croi o cale, un drum, care se va numi calea cea sfanta; nici un om necurat nu va trece pe ea; ci va fi numai pentru cei sfinti; cei ce vor merge pe ea, chiar si cei fara minte, nu vor putea sa se rataceasca. Pe calea aceasta nu va fi nici un leu, si nici o fiara salbatica nu va apuca pe ea, nici nu va fi intalnita pe ea, ci cei rascumparati vor umbla pe ea." Isaia 35:8, 9. Astfel in Scripturi ne sunt aduse in atentie trei cai: calea cea lata, calea cea ingusta si calea cea mare.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Continuare...

"Atunci de ce oare o fi diferit in fiecare icoana?"
Nu este chiar diferit în fiecare icoană. Există reguli, canoane stricte după care se pictează chipurile unor persoane şi scenele unor evenimente biblice!

Dar imaginile diferitelor personaje biblice de ce sunt reprezentate diferit în toate materialele de propagandă ale cultelor neoprotestante? De ce oare în mod de neconceput, acele reprezentări au asemănare de fotografie chiar cu diferite persoane reale? Icoana prezintă doar o imagine stilizată, simbolică, "metaforică". Reprezentările din materialele de propagandă ale cultelor neoprotestante reproduce 100% imaginile unor actori şi personae reale...

Isaia 46,5 "Cu cine Mă veţi pune alături ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi Mă veţi potrivi? "

În mod real, cuvintele se referă DOAR LA UN CONTEXT BINE DELIMITAT, REFERITOR LA EVREI! Referitor la evrei, pentru că aceştia riscau să-L uite cu totul pe Dumnezeu, înlocuindu-L ÎN MOD REAL cu idolii falşi ai unor popoare idolatre vecine!

Cuvintele din Isaia (Vechiul Testament, – Istoria evreilor, de acord? ) nu se referă la creştinism. Iar dacă în habotnicia lor tendenţioasă, unele culte desprinse din Biserică au impresia că s-ar referi la simbolistica iconografică a Bisericii, de ce nu sunt consecvente până la final, incluzând în aceeaşi categorie şi chipurile folosite de materialele neoprotesante în Biblii, cărţi, filme, postere, reviste, etc… (imagini ce Îl reprezintă şi pe Dumnezeu Fiul)!

| Esperança a răspuns (pentru milan9):

Intr-adevar acele pasaje sunt din Vechiul Testament,dar din moment ce unii inca nu s-au schimbat ci au pastrat intacte acele practici pana in ziua de azi,automat sunt inca valabile!
Domnul nu a vorbit doar evreilor, ci tuturor oamenilor pentru a nu face aceleasi greseli.
Nu are rost sa combati Scriptura, crezi ca mai este loc de explicat atunci cand Dumnezeu spune CLAR: Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta ASEMANARE nici din Cer si nici de pe Pamant... e clar ca buna ziua, dar daca NU VREI sa intelegi, nu vrei si gata!

Cartea Exodul din Vechiul Testament 20, 4-5 trebuie înţeleasă în mod special în contextul evreilor, şi doar în contextul iminenţei coruperii credinţei evreilor, tentaţi de zeii asirieni, babilonieni, (de acum 4000 de ani!) etc...

În Vechiul Testament, după PORUNCA a II-a, tot de la Dumnezeu, evreii au mai primit şi porunca de a-şi face "CHIPURI CIOPLITE" cu HERUVIMI deasupra Chivotului, chiar deasupra locului prezenţei lui Dumnezeu, deasupra locului către care evreii aveau să se închine!

Asta ce mai înseamnă? Că Dumnezeu S-a contrazis pe Sine? Nu, nicidecum! Ci doar că Biblia nu se interpretează în mod preferenţial, cum doresc unii. Altfel, de la 40000 ajungem repede la 100000 de culte, doar de sorginte creştină…

Scopul NU ERA ACELA DE A INTERZICE OBIECTELE CARE SĂ MEDIEZE cinstirea lui Dumnezeu. Scopul era evitarea politeismului, ferirea evreilor de cultul zeităţilor păgâne, foarte răspândit pe atunci printre toate popoare învecinate. Evitarea CONCURENŢEI, aceea a zeităţilor false a popoarelor păgâne!

Riscul de corupere era foarte mare, şi de aceea era nevoie de această poruncă din decalog. Ori, popoarele invecinate, se închinau nu numai acelor zeităţi, ci divinizau înseşi statuile care reprezentau acele zeităţi, atribuindu-le aceleaşi puteri supranaturale. De aceea Dumnezeu, poruncind: "Să nu-ţi faci chip cioplit ca să i te închini", motivează imediat, adăugând: "căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău" (această completare ulterioară explică faptul că interdicţia viza zeităţile multiple).

Ori, noi creştinii nu credem că icoanele ar fi Dumnezeu(!) ori că ar avea în sine putere divină... Şi nu lor ne rugăm, şi nu în ele ne punem încrederea (icoanele nu se cinstesc excluzându-L cumva pe Dumnezeu)!

Ai uitat sa explici si " nici alta ASEMANARE sau nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ"

HERUVIMII PORUNCIŢI DE DUMNEZEU, SUNT TOT "asemănare a vreunui lucru din toate câte sunt în cer"? Ei bine nu, pentru că porunca se referea la alte obiecte, şi anume la cele de pe cerul concret, fizic - SOARELE adorat de egipteni spre exemplu, zeii egipteni cu chip de păsări ibis, etc...

Contextul poruncii a doua este doar pentru Vechiul Testament. În Noul Testament se poate împumuta doar sensul "debarasat" de contextual evreiesc de acum 3500 de ani!

Şi chiar şi evreii nu erau ei chiar atât de bătuţi încât să facă confuzie, pentru că AVEAU ŞI EI OBIECTELE LOR DE CULT.

Încurajându-i să facă acele CHIPURI CIOPLITE "speciale", Dumnezeu i-a ajutat să facă diferenţa între folosirea obiectelor de cult ("benefice") şi ferirea de falsele zeităţi păgâne. Evreii rămâneau astfel la Unicul Dumnezeu!

Heruvimii din jurul chivotului, acele statui din aur, chiar pentru asta erau destinate: să mijlocească în conştiinţa iudeului sentimentul apropierii lui Dumnezeu!

http://mihailandrei.wordpress.com/2010/05/29/icoanele-in-crestinism/

Nu mi-ai explicat cum sta treaba cu infatisearea chipurilor din Cer sau de pamant si lasa tu chivotul legamantului pentru ca acel chivot a fost altceva, acum suntem salvati de Hristos.
In nici un caz nu era vorba de icoana. Te legi de niste versete aiurea, doar pentru a salva aberatiile ce le scoti pe gura!
"Contextul poruncii a doua este doar pentru Vechiul Testament" CINE SPUNE ASTA?

Esperanca, eşti fantastică! CAZ CLASIC DE MANIPULARE!

Rupi un trei cuvinte dintr-un context al VECHIULUI TESTAMENT îl legi forţat cu Noul Testament, iar apoi, negi categoric că acele "trei cuvinte" ar avea vreo legătură cu Vechiul Testament! Tre’ să faci faci un consult, să vezi de ţi-a mai rămas vreun dram de sinceritate pe undeva… happy

"Biblia interzice reprezentarea lui"? A cui? A lui Baal, a lui Iştar, a lui Buddha, a lui Ganesh, în fine a ORICĂREI FORME DE CONCURENŢĂ LA ADRESA DIVINITĂŢII şi a RELIGIE IUDAICE (pentru că aceasta era vizată prin Decalog şi prin Vechiul Testament)! Nu sunt nicidecum interzise reprezentările Mântuitorului!

Dovadă stau reprezentările făcute de primele comunităţi creştine în catacombele din Roma,

Dovadă stau reprezentările Bisericii, pentru care Hristos a garantat nu numai că o greşeală nu o va atinge, ci că nici "porţile iadului nu o vor birui",

Dovadă stau reprezentările Mântuitorului, exploatate la maxim în cazul tuturor cultelor de inspiraţie creştină care au existat vreodată (100% din ele)!

| EmaS a răspuns (pentru milan9):

Are dreptate.Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul.
5 Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,

,, Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rîndea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într’o casă. ‘şi taie cedri, goruni şi stejari, pe cari şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească. Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. ‘i pune pe foc, ca să coacă pîne, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui! O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice:, Ha! ha!` m’am încălzit, simt focul!" Cu ce mai rămîne însă, face un dumnezeu, idolul lui. ‘ngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă:,, Mîntuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!"Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s’au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă. Niciunul nu intră în sine însuş, şi n’are nici minte, nici pricepere să-şi zică:,, Am ars o parte din el în foc, am copt pîne pe cărbuni, am fript carne şi am mîncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scîrbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?"

...dar nu te opreste nimeni din a citi intreg contextul...si nu-mi amintesc sa te fii jignit undeva, deci mai usor cu vorbele astea, parca esti in post?
Aaaa... am uitat ca la voi postul inseamna doar abtinere de la alimente, scuze!
Esti pe langa subiect total. Nu inteleg comentariul tau de mai sus cu "dovada, dovada, dovada"
Ce legatura are ceea ce zici tu acolo, cu infatisarea a lucrurilor din cer si de pe pamant?

| EmaS a răspuns (pentru milan9):

Oare aceasta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig, şi să se culce pe sac şi cenuşă? Acesta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?

Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi."

| Esperança a răspuns (pentru EmaS):

Domnul sa ne ajute sa nu ne amagim doar si sa credem ca postim, cand de fapt realitatea este alta...

"Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?" doamne iarta-ma EmaS : Dar tu cand vei intelege ca nu bucata de lemn o cinstim si nu ei ne inchinam, ci celui care se afla in ea? Icoana nu este un zid intre noi si Hristos.

laughing Te iarta, daca iti ceri iertare.

Vorbesti pe langa subiect.Problema e ca si daca voua vi se explica voi tot nu vreti sa acceptati.De aceea exista atatea credinte pe pamant si de aceea multi au ratacit din cauza infumurarii si a neascultarii.

Cei care se ratacesc sunt cei care se mint singuri si isi linistesc constiinta zicandu-si ca sunt in regula, au o religie buna care ii mantuieste, si ei nu mai trebuie sa faca nimic.

Poi chiar asta faceti voi.Caci ziceti ca trebuie doar sa crezi si te mantuiesti.dar intrebarea ete : Oare cum crezi? Ca Icoana este idol? ca toate credintele sunt bune? Ca taina preotiei nu etse valabila? Ca nu ai nevoie de spovedanie? si multe altele.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Adrianetc a răspuns:

Tu consideri ca daca acel cult detine moaste este un cult adevarat credincios? Moastele sunt trupuri putrezite vidate, sterilizate si imbalsamate dezbinand credinta omului, nemaicautand Puterea lui Dumnezeu ci minuni materializate. De ce a trebuit sa se mai faca o alta biserica cu alte obiceiuri? Pentru ca ortodoxu' spune : raman la traditia religiei si si sunt mantuit daca imi fac semnul crucii inconjur biserica, si pup icoane, dar dragul meu Isus spune :Voi lasati porunca lui Dumnezeu, si tineti datina asezata de oameni. Isus mai spune : degeaba Ma cinstesc ei dand invataturi care sunt decat niste porunci omenesti. A spus cumva Isus sa pupam icoane si sa ne inchinam la ele? NU. Deaceea sunt unii oameni cum ar fi neoprotestantii care fac ce scrie Cuvantul Lui Dumnezeu nu ce spune popa si traditia lui.

| sitărescu a răspuns (pentru Adrianetc):

"De aceea, sunt unii oameni cum ar fi neoprotestantii care fac ce scrie Cuvantul Lui Dumnezeu nu ce spune popa si traditia lui."

Protestanții, pot să facă ce vor, dar, nu se pot preface că nu înțeleg că Sfânta Scriptură așa cum e consemnată în forma actuală a fost CULEASĂ-REUNITĂ și CANONIZATĂ tot de "popi", Scriptura fiind o parte integrantă a Tradiției Bisericii Primare.

Altfel, chiar și în primele secole ale creștinismului, circulau sute de scrieri despre Hristos, ce te face să crezi că "popii" pe care îi critici, au făcut alegerea corectă când au CANONIZAT doar cele patru Evanghelii ale Noului Testament dintr-atâtea sute?

p.s Dacă "popa" ortodox e un eretic, cum se numește cel care recunoaște drept unică autoritate o lucrare CULEASĂ-REUNITĂ ȘI CANONIZATĂ de "popi"?

| WholeWorldTeam explică:

Degeaba ii spui pentru ca nu vrea sa inteleaga.Satan le-a intunecat mintea sectantilor.Ei cred intr-un "Hristos" faurit de unii nebuni care au infintat aceste culte satanice care oricum le vom cunoaste dupa faptele lor.Incepan cu martorii satanei.

| sitărescu a răspuns:

O să-ți răspund cu mărturisirea ortodoxă :

„Este un Domn, o Credință, un Botez." (Efeseni 4:5), în numele Sfintei Treimi.

(restul e cancan...)

| milan9 a răspuns (pentru sitărescu):

Dumnezeu defineşte "idolul"- ca fiind obiect CE NU ARE NICI O LEGĂTURĂ CU EL!

Contextul temerii faţă de idoli are în vedere DOAR "CONCURENŢA", care Îl înlocuia pe Dumnezeu:
- iminenţa religiilor păgâne, (diferite de credinţa evreilor);
- iminenţa falşilor zei păgâni!

În afară de asta, contextul poruncii a doua este doar pentru Vechiul Testament! În Noul Testament se poate împumuta doar sensul ei figurat, "debarasat" de contextual evreiesc de acum 3500 de ani – "idolii" de astăzi fiind lucrurile care îi îndepărtează pe oameni de Dumnezeu şi le solicită timpul existenţei lor: tv, internet, vicii, păcate, etc…

| milan9 a răspuns (pentru sitărescu):

HERUVIMII – "chipurile cioplite de deasupra Chivotului Legii", sunt tot "ASEMĂNARE A VREUNUI LUCRU DIN TOATE CÂTE SUNT ÎN CER"! Şi totuşi, ridicarea lor a fost PORUNCITĂ DE DUMNEZEU! Cum este posibil acest lucru?

Simplu. Era chiar şi pentru evrei, o mare diferenţă între CEEA CE ERA DESTINAT LUI DUMNEZEU (chiar obiecte de cult) şi IDOLATRIE (făcea trimitere doar spre alte religii, alte divinităţi- cele false!).

Încurajându-i să facă acele CHIPURI CIOPLITE "speciale", Dumnezeu i-a ajutat să facă diferenţa între folosirea obiectelor de cult (care îndreptau atenţia la Dumnezeu) şi folosirea idolilor (falsele zeităţi păgâne).

Evreii rămâneau astfel la Unicul Dumnezeu!

Heruvimii din jurul chivotului, acele statui din aur, chiar pentru asta erau destinate: să mijlocească în conştiinţa iudeului sentimentul apropierii lui Dumnezeu!

| sitărescu a răspuns (pentru milan9):

Merci pentru explicație și sunt de acord cu tine.

| Calininio a răspuns:

"Noastre ca dovada" laughing? Moastele sunt doar dovada ca adeptii acelei credinte știu tehnica imbalsamatului.

| Jackul336 a răspuns:

Nu exista nicio dovada nicaieri

unii sunt maestri la tehnica improvizatiei insa vor veni alti maestri care vor demonstra ca toate religiile de peste noapte sunt aberatii

din partea mea sa faca un milion de culte ca nu ma intereseaza

| Cocîrlăndosu a răspuns:

Duminică 31 martie 2013 organizez la Braşov în centrul ţării, întâlnirea membrilor TPU, secţia Religie, la Pensiunea Postăvarul.

Sunt invitaţi ortodocşii, conduşi de Omi1 - preşedinte, secondat de das3 şi besleaganicolaecosmin, vicepreşedinţi, şi pocaiţii conduşi de EmaS - preşedinte, secondată de Esperanca şi ArinaRya, vicepreşedinţi.

Comisia de arbitraj va fi compusa din atei: raymusic22, inferno şi Zenit.

Scopul întâlnirii este unul singur: sa vedem şi pe viu cine e mai tare în gură! Echipa câştigătoare va primi medalii fără chipuri cioplite, iar echipa pierzătoare diplome de consolare cu aromă de tămâie şi semnul peştelui.

Adresez celor două echipe adverse rugămintea să nu aducă ciomege mai mari de 1, 5 m, pocăiţii să nu vină cu Biblii metalice iar ortodocşii să nu înlocuiască aghiazma cu acid clorhidric. Eu voi asigura jocurile de lumini!

Vă aştept cu drag!

| das3 a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

Mare grija camerele sa fie complet separate si trei dube de jandarmi pe aproape, sa nu para incidente inainte sau dupa mecihappy

| EmaS a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

De ce n-ai spus mai repede? Dimineata a plecat sotul meu la Moldova, a trecut prin Brasov. Daca stiam, cu siguranta te onoram cu prezenta mea!

| Esperança a răspuns (pentru Cocîrlăndosu):

laughing) Ai uitat sa inviti si trollii condusi de - Cocîrlăndosu...

| Cocîrlăndosu a răspuns (pentru Esperança):

Să ştii că vorbesc şi serios, de multe ori...

| das3 a răspuns:

Dar intrebarea mea ar fi cum pot cultele neoprotestante sa detina credinta adevarata cand sunt asa cum bine spui sute si au invataturi diferite una fata de cealalta.
noi bine stim ca exista o singura Biserica adevarata