Tu crezi că Dumnezeu e firmă de pază și protecție, să îl chemi doar când ai tu nevoie?
Dar ca nu vine niciodata
Sigur nu e pe TPU.
Dumnezeu e mereu langa tine dar tu nici nu il cauti.
Daca nu te rogi si nu reflectezi asupra vietii nu ai cum sa il cunosti.
Daca crezi in Dumnezeu, El te va invia dupa ce mori. A doua viata. Prin gaura de vierme de la doi metri sub nivelul solului. Si asta pana la Armaghedon cand omul credincios nu mai este nevoit sa intre in viata a doua prin gaura de vierme.
Dumnezeu nu este angajatul tau. Ori accepti sa fii cu El tot timpul ori...nimic! Ca sa fii cu El tot timpul trebuie sa iti placa sa traiesti in felul in care El spune. Daca ai ales sa traiesti invers, adica cum spune diavolul, vei fi cu diavolul tot timpul
Tu alegi
D-zeu l-a creat pe om cu creier ca sa poată întârzia mult si bine, cât are el chef. Acum, dacă ție nu îți place să-ți folosești creierul, si crezi toate minciunile, atunci nu da vina pe altii.
Langa tine, doar cere-i ajutorul. Spune-i ca ai nevoie de El, ca vrei sa te mantuiasca, ca vrei sa Il primesti pe fiul Sau in inima ta si ca iti pui increderea in El, Domnul va onora o astfel de alegere.
Dupa ce a murit, un tip il intalneste pe Dumnezeu si stand langa El isi vede viata ce tocmai a trecut ca pe niste urme de pasi pe nisip. Urmele erau intrerupte uneori. Il intreaba despre asta, iar El ii raspunde. " Unde pasii tai nu mai apar, acolo ti-a fost greu si te-am purtat Eu pe brate"
Dumnezeu iti da, mai ales celor care nu cred in El, dar care nu Il hulesc. De ei are grija mai mult. Dar omul care nu crede nu e luminat sa vada ca Dumnezeu e cu el. Si Dumnezeu nu asculta pe cei mandri si inganfati si pe cei ce hulesc numele Lui. Pentru a te asculta Dumnezeu, alunga mandria din tine si du-te umilit la Dumnezeu cu inima zdrobita si cere ce vrei sa ceri si El iti va da, dar nu banii, vile, piscine si altele, ci ceea ce iti este de folos pentru sufletul tau. Dar El poate sa nu iti dea pentru ca poate nu este bun pentru tine, si daca tu insisti, la un moment dat iti va da, dar o sa vezi ca mai bine nu cereai. Asa ca gandeste-te bine ce ceri.
Si ca sa te luminez mai bine ne imaginam asa: tu ai un copil, copilul tau e mai razgaiat, si iti cere tie o bomboana, tu ca parinte nu ii dai ca nu merita si esti suparat pe el, copilul incepe sa planga ca vrea bomboanaa, se tavaleste pe jos, tu ca parinte nu iti vine sa il iei de urechi si sa ii dai una la fund? Ia gandeste-te daca acel copil care a facut o prostie, vine la tine cu parere sincera de rau si iti spune ca ii pare rau si te ia in brate, nu ti se topeste si tie inima si ii dai tot ce ar cere el? Dar daca el ar cere un cutit ca e lucios si ii se pare frumos, tu din dragoste nu il dai ca stii ca se va rani cu el, dar daca copilul va insista si nu se va lasa, tu o sa ii dai cutitul sa vada ca se poate taia cu el, asa va intelege. Asa lucreaza si Dumnezeu, ca un tata.
Si eu sunt curios... unii spun ca isus asta te salveaza dupa ce mori, nu e putin cam tarziu?
De unde să ştii că e prea tărziu dacă nu ştii ce se întămplă după ce mori?
Nu sunt religios, dar căteodată îmi mai pun şi eu întrebări...
Este tot acolo unde era si Dumnezeu Fiul atunci cand era pe cruce... In mijlocul evenimentelor, dar, cu neputinta in a trece peste "obstacolul" libertatii omului, peste avalansa consecintelor ce decurg din mult ravnita libertate umana.
Invatatura crestina marturiseste faptul ca pana la sfarsitul umanitatii Fiul lui Dumnezeu va continua sa fie rastignit in prin fiecare pacat uman, prin fiecare abuz al omului impotriva omului...