Daca si alea sunt metafore....atunci ce zici de ce scrie aici: https://www.google.com/amp/s/www.bible.com/ro/bible/191/JHN.1.1-14.VDC
Si, apropo, afirma, ca e zeul Iudeu, caci zice:
Isus i-a răspuns:
– De atâta timp sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filip? Cel ce M-a văzut pe Mine L-a văzut pe Tatăl.
Reiese asta, LOL.
Uite ca sa nu zici ca te mint:
"La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu....si Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr."
Metafora ca zici tu, dar dialogul purtat era unul serios.
Se refera la Jesus mai, ca numele lui Jesus adevarat e "Cuvantul lui Dumnezeu" Apoc. 19:13.
Si ca sa te lamuresc nitel, prin Isus, adica prin Cuvantul lui Dumnezeu s-a creat tot ce exista.
Tocmai asta vrea sa zica autorul, ca cuvantul lui Dumnezeu e una, fiinta lui e alta (caci poti exista si sa nu ai cuvant), dar cuvantul si fiinta sa fie una asa cum tu esti una cu cuvantul tau.
Cuvantul se naste pe parcurs.
Animalele de pilda nu au cuvant in ele, deci nu au un "fiu" cum ai tu.
Nu stiu prin ce metoda a ajuns Cuvantul lui Dumnezeu in pantecele Mariei, dar stiu ca daca Dumnezeu ar exista ar fi una cu Universul si nu separat de El, daca separat ar fi doar sa isi multiplice natura intr-o fiinta asemanatoare cu a omului.
Este, reiese din o gramada de pasaje.
Ca tu vrei sa zici la toate ca sunt metafore, e problema ta, nu a mea.
Pai normal ca este, ca doar sufletul tau e mai mare decat cuvantul tau, dar asta nu inseamna ca cuvantul tau nu face parte din sufletul tau sau nu se identifica cu el.
E amuzant, ca e ca si cum ai spune Cuvantul tau nu esti tu.
Un purtator de cuvant nu se declara fiul lui Dumnezeu.
Da, dar Isus nu si-a delegat cuvantul, cand a spus:
"Cuvintele pe care vi le spun nu le spun de la Mine, ci Tatăl, Care locuieşte în Mine, Îşi face lucrările Lui."
Mai intai sa imi explici ce vrea sa insemene prin "fiul lui Dumnezeu", ca daca ar fi ca tine asa si eu sunt fiul lui Dumnezeu, ca m-am nascut prin Cuvantul Lui.
Adica cel face pe el fiu iar pe mine strain.
OctavianDanielMaria întreabă: