Ce zici tu spune NASA care profeteste fals ca Soarele si Pamantul vor colapsa.
Daca cerul si pamantul propriu zis ar trece ar insemna ca ce a facut Dumnezeu in cele 6 zile ( perioade ) de creatie "nu au fost de fapt bune" cand de fapt in Biblie scrie ca erau bune si sunt bune si acum. Facerea 1:10b,12b,18b,21b,25b,:"Şi a văzut Dumnezeu că este bine". Psalmul 103:25:"Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta." Psalmul 18:1:"Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria." Dumnezeu nu are niciun motiv sa distruga ce a facut bun si cu intelepciune. La potop au pierit oamenii necredinciosi. La potop Dumnezeu nu a distrus planeta Pamant.
Dumnezeu va distruge pământul cu tot ce e pe el. Așa scrie, așa se va întâmpla. La 2 Petru 3 scrie ca "trupurile cerești" adică planetele și stelele vor arde cu trosnet. E prea clar pentru cine vrea sa creadă.
Ziua Domnului însă va* veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile** vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
2 Petru 3.10
Ziua Domnului însă va* veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile** vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
Trupurile ceresti sunt organizatiile care guverneaza lumea. Ce mai e pe pamant: restul organizatiilor umane. Soarele nu e trup. In cele din urma Satan si demonii lui vor suferi focul vesnic simbolic sau distrugerea definitiva.
Tu citezi ca un papagal ce scrie in Biblie fara sa intelegi nimic.
Ca sa distruga niste oameni Dumnezeu va trebui sa distruga ditamai planeta Pamant si chiar Universul? Din pricina unora ca voi oamenii nu mai vad nici o logica in Biblie. "Prin acelasi cuvant" adica aceeasi abordare: "distrugerea oamenilor necredinciosi" si nu a planetei Pamant. Sa nu se inteleaga ca eu am ceva cu necredinciosii. Asa scrie in Biblie si Dumnezeu va judeca si nu noi oamenii.
O alta dovada ca "umbra lucrurilor viitoare" nu include distrugerea pamantului este ca gradina Edenului a fost creata pe pamant inainte ca Adam sa pacatuiasca. "Umbra" se refera la jertfele de animale care au prefigurat jertfa lui Iisus care avea sa devina marele preot. Isaia 55:11:"Asa va fi cuvântul Meu care iese din gura Mea; el nu se întoarce către Mine fără să dea rod, ci el face voia Mea şi îşi îndeplineşte rostul lui." Inca de la inceput Dumnezeu a avut in plan sa faca tot pamantul un paradis plin cu oameni drepti si Dumnezeu nu renunta la acest plan. Spune clar la Facerea 8:21, 22:"21. Iar Domnul Dumnezeu a mirosit mireasmă bună şi a zis Domnul Dumnezeu în inima Sa: "Am socotit să nu mai blestem pământul pentru faptele omului, pentru că cugetul inimii omului se pleacă la rău din tinereţile lui şi nu voi mai pierde toate vietăţile, cum am făcut.
22. De acum, cât va trăi pământul, semănatul şi seceratul, frigul şi căldura, vara şi iarna, ziua şi noaptea nu vor mai înceta!"
Citeste tot ce am scris. Cerul vechi e conducerea umana. Pamantul vechi sunt oamenii de rand. Cerul nou sunt oamenii care vor avea insarcinari de administrare sub guvernarea Lui Dumnezeu. Pamantul nou sunt supusii imparatiei Lui Dumnezeu pe pamant.
In Biblie cerul este simbolizat uneori prin guvernarea umana. Vezi regele Babilonului. Isaia 14:12:"Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri!" Vedem asadar ca regele Babilonului ocupa o pozitie cereasca in sens simbolic.
Geneza 11:1:"Tot pământul vorbea o singură limbă şi folosea aceleaşi cuvinte." Aici vedem ca prin pamant se refera la oameni.
Contextul versetului din 2 Petru 3:7 ne ajută să înțelegem cu ce sens sunt folosiți aici termenii „cer", „pământ" și „foc". Versetele 5 și 6 fac referire la un eveniment similar: Potopul din zilele lui Noe. Atunci, o lume veche a fost distrusă, totuși planeta noastră nu a dispărut. Potopul a distrus „pământul", adică societatea violentă de atunci. (Geneza 6:11) De asemenea, a distrus și „cerurile", adică oamenii care conduceau acea societate. Așadar, au fost distruși oamenii răi, nu planeta. Noe și familia lui au supraviețuit distrugerii acelei lumi și au locuit în continuare pe pământ după Potop. (Geneza 8:15-18).
DeProfundis99 întreabă: