| OctavianDanielMaria a întrebat:

Unde scrie in Biblie ca Pamantul se invarte in jurul axei sale, se deplaseaza in jurul Soarelui? Unde scrie in Biblie ca Soarele se invarte in jurul axei, se deplaseaza in jurul Galaxiei? Unde scrie in Biblie ca Galaxia se deplaseaza in jurul unei gauri negre? Ca tot vad credinciosii ca o dau cu stiinta biblica.

85 răspunsuri:
| nicucostea855 a răspuns:

Nu e nevoie sa scrie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| nicucostea855 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

După planul inițial al lui Dumnezeu cu omul nu e nevoie. Dumnezeu nu renunță la planul său de a transforma pământul în paradis locuit de oameni care îl respectă.

Răspuns utilizator avertizat
| nicucostea855 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ba era nevoie pentru că face parte din planul lui Dumnezeu.

| nicucostea855 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Îl respect pentru că îl recunosc.

| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):



Nu așa trebuiesc văzute lucrurile.
Știința este darul lui Dumnezeu pentru noi oamenii.
Un cuțit este folositor, dar doar atunci când nu este folosit în scopuri rele.
Nu trebuie să înțelegem că doar necredincioșii au lucrat la dezvoltarea științei, și că credincioșii au stat cu mâinile în sân și nu au făcut nimic. Eu cred că toți oamenii din toate religiile lumii au lucrat împreună la dezvoltarea științei. Că necredincioșii au fost într-un număr mai mare, acest lucru este altceva; acest lucru este din toate timpurile.
Dorința de dezvoltare și cercetare este darul lui Dumnezeu pus în fiecare om născut pe pământ. Și tot El oferă ocazii pentru dezvoltarea acestor daruri unor anumiți oameni. Nu toți oamenii pot dezvolta același dar. Dacă toți am fi oameni de știință, cine ar mai fi constructori? Și cine s-ar mai ocupa de producerea hranei sau de alte lucruri necesare, vitale?
Capacitățile oamenilor sunt date de Dumnezeu în folosul celorlalți oameni. Și aici religia nu are nicio legătură; ci doar educația. Pentru că și educația, școlile, sunt date tot de Dumnezeu. Dar repet: atunci când aceste daruri se îndreaptă spre lucruri imorale, atunci ele nu înseamnă că sunt și aprobate de Dumnezeu. De exemplu, atât calculatoarele cât și telefoanele, sunt folosite în scopuri bune, dar și în scopuri rele.
Dacă Dumnezeu nu ar ține lucrurile sub control, noi oamenii ne-am distruge numaidecât. Știința a creat și arme; și arme de distrugere în masă. Dacă Dumnezeu le-a îngăduit, asta nu înseamnă că El este și de acord cu ele.
Mașinile sunt creația științei; și mulți din cei care se urcă în ele zilnic, nu se mai dau vii din ele, sau în cele mai bune cazuri sunt dați jos de pompierii de la descarcerare. Și cu siguranță că acești oameni s-au urcat în mașini în scopuri bune.
Asta înseamnă că nu toți oamenii sunt capabili să folosească știința, și că aceasta nu trebuie folosită de toți oamenii.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Deoarece avem felurite daruri, dupa harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei sa-l intrebuinteze dupa masura credintei lui.
Cine este chemat la o slujba sa se tina de slujba lui. Cine invata pe altii sa se tina de invatatura."
Cine imbarbateaza pe altii sa se tina de imbarbatare. Cine da sa dea cu inima larga. Cine carmuieste sa carmuiasca cu ravna. Cine face milostenie s-o faca cu bucurie." (Romani.12:6-8)

(Vezi si 1 Corinteni 12).
"Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, coborandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare." (Iacov.1:17)

Problema apare atunci cand darurile sunt pervertite din pricina ca ingaduim pacatul. Si placerea de a manca, de a bea, si placerea sexuala, si orice pricepere, indemanare, viata noastra insasi -toate sunt daruri ale lui Dumnezeu si care sunt date noua pentru binele nostru, pentru dezvoltarea noastra.
Apostolul Pavel ii indemna pe credinciosi: "Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune." (1Corinteni12:31) Si se refera la dezvoltarea noastra, nu dupa acumularea de bogatii materiale. Acest indemn este valabil pentru toti oamenii.
Dumnezeu ne-a dat mintea si capacitatea de a gandi, placerea de a cunoaste, si tot El ne ofera ocaziile si posibilitatile de a ne dezvolta. Acesta este scopul omului pe pamant. Noi putem sa refuzam sau sa nu depunem eforturi; putem sa incurajam sau sa descurajam -pe noi insine sau pe oameni. Putem chiar sa trecem dincolo de planurile lui Dumnezeu pentru binele nostru si sa ne facem rau noua insine si semenilor nostri. Trebuie deci ca stiinta sa fe supusa moralitatii, adica ascultarii de Dumnezeu, in orice domeniu s-ar afla ea. Sa nu o luam inaintea lui Dumnezeu, si nici sa ramanem in urma.
Dar cea mai mare stiinta si cea mai nobila este cunoasterea de Dumnezeu. Aceasta trebuie sa fie primordiala, la fel cum a invata sa vorbim, sa scriem si sa citim inainte de orice altceva.
"Asa vorbeste Domnul: "Inteleptul sa nu se laude cu intelepciunea lui, cel tare sa nu se laude cu taria lui, bogatul sa nu se laude cu bogatia lui.
Ci cel ce se lauda sa se laude ca are pricepere si ca Ma cunoaste, ca stie ca Eu sunt Domnul care fac mila, judecata si dreptate pe pamant! Caci in acestea gasesc placere Eu, zice Domnul."" (Ieremia.9:24)

Răspuns utilizator avertizat
| raMLesS a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

De un vrajitor batran si puternic numit Dumbledore.

| raMLesS a răspuns (pentru nicucostea855):

"Îl respect pentru că îl recunosc"
Una e sa zici, alta e sa faci, daca nu pui in practica e egal cu 0. E ca si cum ai critica guvernul, dar cand e sa iesi la vot, nu o faci.
Deci daca tehnologiile astea sunt pacat, de ce dracu le folosesti? Esti un ipocrit.

| CIaudiu a răspuns:

Cred ca-l supraestimezi pe Moise. Nu avea el atata IQ si magie cat sa-si de-a singur seama de toata istoria universului. Si in plus de asta, el a facut cartea pentru partea spirituala, nu pentru cea a cunoasterii. De-asta se spune "crede si nu cerceta". De-asta religiosii urasc stiinta. Pe Moise si pe restul apostolilor analfabeti i-au interesat mai mult sa scorneasca povesti din perceptiile si interpretarile lor ca sa te apropie de divinitate si sa-ti bage frica de el. Stiinta pentru ei era lucrare de filosofie, ca daca incepeau sa citeasca una le luau creierul razna.

| iurii75 a răspuns:

Povestea veche - de ce in manualele de matematică nu scrie de chimie și astronomie...
Deci tu, aflându-te in largul mării pe o corabie ce se scufundă, atunci când ți se dau instrucțiuni cum sa cobori o barcă de salvare și cum să-ți salvezi viața tu incepi a te revolta că de ce nu spune respectivul nimic despre alte planete, sau de ce nu-ți dă informații despre gauri negre...
rolling on the floor Iar cu oiștea în gard...

Răspuns utilizator avertizat
| Feri5 a răspuns (pentru anonimg):

Aici ai vorbit dumnezeiește! Cine a spus că biblia e o carte de povești, înseamnă că nu a citit-o și a împrumutat faza de la alții!

Răspuns utilizator avertizat
| Feri5 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Dacă n-ai citit-o, atunci nu ai de unde să știi! Și dacă ai citit-o în grabă, fără să reții absolut nimic, atunci ai pierdut timp...

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Feri5 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu poți afirma niciodată că Biblia e o carte de povești! Biblia este o carte care a fost, este și va fi pentru totdeauna mereu adevărată. Ceea ce este scris în VT și în majoritatea NT (afară de apocalipsa) s-au întâmplat. Nu putem ști exact când, dar știm doar că s-a întâmplat aceste lucruri. Mai este ultima carte, numită Apocalipsa, care vestește ce se va întâmpla cu toți păcătoșii și credincioșii. Cei păcătoși merg la pierzare veșnică (iadul), iar cei care au fost credincioși lui Dumnezeu vor primi viața veșnică, în raiul Său. Astea nu-s povești, să știi. Noi, ca oameni pe Pământ, ne naștem și murim. Ce folos ar mai avea? Dacă trăiam veșnic pe Pământ, ai putea zice că biblia e o carte de povești, dar nu. Noi mai avem o viață dincolo. Dar ea depinde de cum am trăit-o pe cea de pe Pământ. E ca un fel de „test", să zic așa.
Știința nu vine de la oameni! Ea vine de la Dumnezeu. Chiar Euclid, care este considerat părintele geometriei afirma că: „The laws of nature are but the mathematical thoughts of God". Dar tu îți formezi păreri proaste despre asta și e bine să cercetezi, mai în amănunt, să vezi dacă biblia e o carte de povești!

| Meme10Meme a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu ma bag in certuri religioase dar multi oameni de stiinta au fost distrusi din cauza popilor nebuno-corupti. Ex: Galileo Galilei. Daca nu era "asasinat" poate ca mai facea descoperiri revolutionare. Poate altfel era lumea. Si Evul Mediu a fost mai rau decat epoca romana. Pe vremea romanilor sa faceau apeducte, constructii, monumente. In Evul Mediu nu se facea mai nimic special.

| Feri5 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Pentru că tu te consideri superior, când nici nu știi cu ce se mănâncă la știință... Ai făcut ceva prin care să-ți meargă faima prin lume că ești așa de deștept încât ai fost în stare să descoperi cine știe ce lucruri?! Sau doar îți place să vorbești și să consumi timp și energie degeaba, fără să faci nimic? Să știi că chiar tu, care te maschezi ca un înțelept al lumii, ești un simplu om, urât prin interior și analfabet...

Răspuns utilizator avertizat