Tu tot faci pe naiba pe aici, că nu ştii, că vrei să înţelegi, că vrei să întrebi...dar tu ai ideile bine conturate, pentru că, foarte probabil, faci parte dintr-o familie de sectari, care sunt toata ziua cu Biblia în mână. Arunci doar câte o provocare să-i vezi pe alţii cum se ciondănesc, iar tu să rămâi tot la convingerile tale.
Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. Ci tu, când posteşti, unge-ţi capul, şi spală-ţi faţa, ca să te arăţi că posteşti nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. (Ev. Matei 6:16-18)
„Din pricina puţinei voastre credinţe", le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: „Mută-te de aici colo", şi s-ar putea; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune şi cu post" (Ev. Matei 17:20-21)
Corect, astea sunt doar "datinile batranilor" despre care Isus ne-a spus sa nu le credem.
(AM MITRALIERA CU VERSETE)
Ratatule daca scoti ce vrei din biblie bineinteles ca faci o religie cool. Ia uite aici:
1 Corinteni 7:5 Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre. b-)
Omule, post faci cand vrei, cand simti ca esti ispitit, voiam sa spun ca nu e musai sa postesti inainte de paste.
I-ai aprobat raspunsul Sidoniei care a spus ca toti care au postit (DECI TOTI NU DOAR CEI CARE AU FACT-O INAINTE DE PASTE) sunt ratati.
Acum intelegi? Daca nu m-ai scarpinate... cine stie?
Tu chiar nu vrei sa intelegi, asa ca de ce sa-mi mai bat capul cu tine? nu sunt impotriva postului!
Sa ti post inainte de paste nu stiu sa zica in biblie.
In schimb Pavel ne spune: bine este sa nu mananci carne si sa nu bei vin. Romani 14:21 deci inseamna ca daca asta e bine cealalte (mancatul carnii si bautul vinului) sunt rele.
Nu?
Nu vinul si carnea sunt rele si excesul de consum al acestora.
(AM MITRALIERA CU VERSETE) Nu se intelege asta din biblie nu zice nicaieri "IN EXCES" ai vezut tu asa ceva? Nu ai adaugat tu de ratat ce esti. b-)
Totusi la cina cea de taina Isus a mancat si a baut si culmea, a spus ca acelea erau trupul si sangele lui - in semn simbolistic normal. Vinul si carnea fac bine dar excesul de vin duce la imbatare si atunci nu mai judeci si poti face lucruri fara judecata iar excesul de carne de ingrase si te face o tinta mai usoara a bolilor.
Acolo era doar pentru ritual dar in mod normal crestinii nu beiau vin tocmai de aceea ii spune Pavel lui Timotei : Sa nu bei doar apa ci bea si cate putin vin din pricina stomacului tau si deselor tale imbolnaviri) Deci daca ii spune Pavel sa bea inseamna ca Timotei (la fel ca toti crestinii) nu obicinuia sa bea vin.
Plus ca si cauza pentru consumare a vinului e una medicala si nicidecum, asa ca am eu chef sa beau,
Mai bine ai citi cartea aia sa inveti si tu ceva din ea decat sa tot vorbesti aici din proprie ta doctrina.
? Serios? Ai dreptate dar are legatura faptul ca ei nu obisnuiau sa consume vin decat la "ceremonii" cu faptul ca vinul face sau nu rau. Ei nu consumau vin decat atunci ca sa se astampere sa nu se-mbete - cum ar fi fost daca le era permis sa bea cand doreau? sigur s-ar fi imbatat pana la urma dar in cantitati mici nu-i rau ba chiar ajuta si o stiu chiar daca nu beau. Nu-mi mai spune mie sa citesc biblia cu atentie daca tu nu ai citit-o sau nu sti sa faci legatura dintre ea si prezent.
De ce nu pui si contextul?
Romania 14:20-21
"Nu distruge lucrarea lui Dumnezeu din cauza unei mâncări. Într-adevăr, toate lucrurile sunt curate, însă este rău ca omul să mănânce spre poticnirea altuia. Este bine să nu mănânci carne, să nu bei vin și să nu faci nimic altceva care l‑ar face pe fratele tău să se împiedice, să păcătuiască sau să slăbească."
Citind intreg capitolul observi ca Pavel spune ca prin mancarea ta sa nu-l nimicesti pe om.
Daca e cum zici tu si nu trebuie sa mancam carne doar pentru ca sa nu ii facem pe altii sa pacatuiasca atunci spune doar fraza asta:
"și să nu faci nimic altceva care l‑ar face pe fratele tău să se împiedice, să păcătuiască sau să slăbească"
Dar pacat ca pune punctul pe i si arata cu degetul ce nu e bine sa mancam, altfel ar fi trebuit sa ii taca fleanca ca ne dam noi singuri seama ce e bine si ce nu sa mancam.
Uite cum zice:
"Este bine să nu mănânci carne, să nu bei vin și să nu faci nimic altceva care l‑ar face pe fratele tău să se împiedice, să păcătuiască sau să slăbească."
Postul este abținerea de la unele alimente şi petrecerea timpului în rugăciune.
În Vechiul Testament, după facerea lui Adam, Dumnezeu i-a dat prima poruncă, să nu mănânce din pomul cunoaşterii binelui şi a răului, adică să țină post. Fariseii şi Cărturarii țineau un post lung, pentru a-L aştepta pe Mântuitor.
Pai asta e, ca nu scrie dar na, fiecare cu crezul lor
Toti cei care au postit, de care scrie in biblie, nu ascultau de Dumnezeu. Deci? Concluzie?
Postul ne este lăsat de Sfinții Părinți pentru a ne curați și al putea primi pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos în sufletul nostru. postul ne pregătește pentru a ne afla curați când Domnul nostru Iisus Hristos va învia sau se va naște etc.citeste in Sfânta Scriptura cand Mântuitorul nostru Iisus Hristos a zis că pe diavoli ii biruim prin post și rugăciune.ar fi bine sa ai un preot duhovnic cu care sa te sfătuiești