Dar daca dai bani pe paine, carne ...ETC nu e ca si cand te-ai caca pe bani? fiecare face ce vrea cu viata lui, toate lucrurile dau dependenta mai mult sau mai putin, chiar si painea si carnea este o dependenta, atunci ce sa facem sa nu mai mancam ca suparam pe barbos?
Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, facem ce vrem nimeni nu ar trebui sa ne impuna ce sa facem
In Biblie NU se mentioneaza direct ca fumatul este pacat, la fel cum nu scrie despre a consuma heroina, cocaina sau spirt medicinal. Tigarile au aparut mai tarziu, dupa ce s-au scris aceste texte (sec.IX daca nu ma insel) However, fumatul - sau interzicerea lui - se include foarte bine in pasaje biblice cum ar fi:
"Toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nu toate sînt de folos; toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpînire pe mine." (1 Corinteni 6:12)
Daca vrei sa mergi mai departe, fumatul ucide (atat pe tine cat si - potential - pe cei din jur). Una dintre porunci este "sa nu ucizi". Sunt si alte motive, dar cred ca astea doua sunt suficiente ca sa spui NU.
Eu NU as deschide o fabrica ce polueaza in ultimul hal.
Lasand la o parte argumentul biblic, putem sa ne referim la viciul asta strict dpv medical. Tu a vazut cum arata sfarsitul vietii unui bolnav de cancer pulmonar? Daca nu, nu ar strica, de curiozitate, sa faci doar o scurta vizita la un spital. Tatal meu mi-a murit pe brate si motivul a fost fara dubiu: tutunul. Fara sa fie crestin, inainte de a muri ne-a spus ca, daca ar mai trai inca o data, unul dintre lucrurile pe care nu le-ar mai face este asta...
Nu am chef de polemnica, fiecare este responsabil pentru viata lui. Ca principiu, Biblia ne invata si ca "Tot ce nu vine din încredinţare, este păcat." Nu cred ca este cineva care sa nu stie ca tutunul nu este bun si sa aiba o "incredintare" in acest sens. Prin urmare...
Atunci de ce a mai facut soarele in asa hal?
Dar te intreb eu carnea painea, masina curentu electric...etc nu dau dependenta? ia hai sa traim in evul mediu sai facem pe plac barbosului!
Cum de nu stii?
Pe aceeasi pagina cu poza lui Dumnezeu, mai exact dedesubtul autografului sau prin care confirma ca Biblia este cuvantul sau!
Asa e bre ".ti-a viata sa o ingrijesti nu sa o distrugi" asta inseamna ca nu ai voie sa faci sex si sa nu nasti. pentru ca ii distrugi fetei 'chestia' de sub crac.
Nu mai vb ca daca ai avea o tumoare. nu tr sa te operezi ca na', tr sa nu distrugi viata...
Nu scrie nicaieri, asta e o inventie facuta de biserica.
În 2 Corinteni 7:1 se spuneeci fiindca avem astfel de fagaduinte, preaiubitilor, sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu.
Este demonstrat că fumatul întinează, sau murdăreşte, corpul nostru.
Acolo unde se spune ca, trupu; este templul duhului sfant, deci trebuie ingrijit ca atare.adica toate cele bune, pentru trup, dar si pentru suflet. daca tu crezi ca fumul de tigara e bun, dai tare.pentru suflet este scris ca; toate sant bune, dar nu toate zidesc.deci sant bune doar cele ce ajuta la mantuirea lui intarindu-l in credinta si fapte bune.
Lol, acum orice lucru nesănătos este aşa deoarece e scris în Biblie? -__-
Să ghicesc acolo se zice că muzica rock te apropie de rău şi toate căcaturile astea, nu?
Nu ii nici un pacat sa fumezi. Vreau sa-mi traiesc viata, sa profit de ea la maxim, nu sa ma ghidez dupa ceva impus de un Dumnezeu inexistent.Eu imi fac propiile alegeri in viata, si tot eu o sa platesc pentru ele daca nu is bune.Nu cred intr-o divinitate inexistenta care sa-mi controleze mie viata sa nu fac ceva pentru ca ii pacat.Lasati-ma pe mine sa am pacate ca eu trag pentru deciziile mele, nu Dumnezeu.
Biblia mentioneaza in 2Corinteni 7:1 un principiu general, cu o arie mare de aplicativitate.
Traducerea pe care o folosesc eu reda acest verset astfel : „Fiindcă avem aceste promisiuni, iubiţi fraţi, să ne curăţim de tot ce murdăreşte carnea şi spiritul şi să ne desăvârşim sfinţenia în teamă de Dumnezeu."
Din acest verset reiese cu claritate ca Dumnezeu vrea să ne ferim de practicile care murdăresc corpul şi pângăresc spiritul, sau înclinaţia dominantă a minţii. Prin urmare, trebuie să evităm obiceiurile care creează dependenţă şi despre care se ştie că pun în pericol sănătatea fizică şi mintală.
Acuma tu personal, ce parere ai, fumatul nu murdareste,, carnea" (corpul) si spiritul (mintea)? Oare aceasta restrictie nu se refera si lal fumat?
Gnditi-va va rog lu urmatoarea ilustrare : Daca unui prieten foarte bun, la care tineti enorm si il iubiti, va hotorati sa ii faceti un cadou scump. Si faceti eforturi materiale semnificative pana cand ii faceti cadou o masina foarte scumpa si luxoasa.
Acuma, cum v-ati simti daca l-ati vedea dupa cewa vreme cum isi scoate mizeria, gunoaiele si deseurile din casa si din curte, le incarca in masina, si le duce la groapa de gunoi. V-ati simti bine vazand cum foloseste cadoul d-voastra?
Oare D-zeu care ne-a dat viata- un cadou extraordinar, se simte bine vazand k ne-am folosi-o,, purtand gunoaie" (fumand)?
1 Corinteni 6:12 "Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine."Fumatul este unul din lucrurile care provoaca dependenta.
"Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:19-20).Si desigur acesta este daunator sanatatii.
DaciaRomania întreabă: