| costis a întrebat:

Unde trebuie cautate raspunsurile despre viata si moarte? Nu ma refer doar la structuri biologice.

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Notiunea de viata este in legatura cu sufletul nemuritor (notiunea de "moarte" se refera strict la partea biologica):

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...

| costis explică (pentru milan9):

Eu le mai caut uneori si prin cuvintele Sf Vasile sau Efrem. Insa oricat le-as cauta nu stiu daca am sa le inteleg vreodata ca taranul got Sava sau ca tanarul Ioan Valahul.

11 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Taoistii le cauta in spiritualitea lor, budistii in intelepciunea si in scrierile lor, doar noi nu stim unde sa le cautam. Crestinismul are o spiritualitate de 2000 de ani si avem unde sa cautam.

| danay72 a răspuns:

Biblia iti ofera raspunsul la aceste intrebari.Pe situl jw.org poti gasi multe dintre raspunsuri.

| anonimg a răspuns:

In Biblie.
"Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine." (Ioan.5:39)
"Si viata vesnica este aceasta: sa." (Ioan.17:3)

| Mădă0611 a răspuns:

Doar in biblie, dooooh. Acolo e absolut totul, daca ai putea intelege ce le-a spus dumnezeu celor care au scris-o, ai vedea ca ei stiau despre multivers, galaxii, stele, praf de stele, deci, daca intentionezi sa citesti altceva, n-o face, jignesti cartea, are si ea suflet, si odata cu ea si pe dumnezeu. no talking

| costis explică (pentru Mădă0611):

Iti faci timp pentru religie? Ti-ai curatat toate cele 20 de unghii si ai liber? Credeam ca levitezi in sferele superioare cand termini... In plus, s-ar putea sa ramana si printre dinti resturi de parizer. Vezi cu time-managementu ce faci.

| Mădă0611 a răspuns (pentru costis):

Aaa, de asta tu stai mai putin decat mine pe TPU, iti faci unghiile smug, mi scuzi, credeam ca esti muci...achio.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Cauta pe crestinortodox.ro

| sublime89 a răspuns:

Ma tem ca doar prin biologie se poate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In biblie draguta, si in stiinta.se pare, ca bibla nu minte, iar stiinta nu stie tot.adunale pe toate si fa-ti o parere bazata pe un adevar din biblie.toti murim.asta e sigur si stim si de ce.intr-un fel sau altul mostenim moartea de la stramosul nostru maimuta.adam.si maimutarelile tot de la el.ca mai tarziu devani el ateu si om.da inca nu se stie sugur cand si cum, fiindca veriga lipsa, tot lipsa e.

| casian_6565 a răspuns:

Biblie si lucrari teologice cu referire la intrebarea ta si cauta cartea lui enoh e mai mult cu judecata si viata de apoi moartea este despartirea sufletului de trup dar adevarata moarte este aceea ca sufletul il pierde pe Dumnezeu funda?