| cristinica20025 a întrebat:

Uneori mă întreb dacă Dumnezeu chiar există. Adică eu cred în el dar mai am şi îndoieli. Ştim că Dumnezeu a creat lumea dar pe Dumnezeu cine l-a creat? De unde vine Dumnezeu? Înainte să fie creat Universul ce a fost?

Răspuns Câştigător
| Allrc24 a răspuns:

Care este cauza indepartarii tale de la credinta? ai pacatuit? sau pur si simplu ti s-a stopat brusc credinta? oricare ar fi cauza iti recomand sincer:mergi si spovedeste-te curat la preot(sa nu "uiti" intentionat pacate, sa vii cu toata increderea ca Dumnezeu ca te va ierta si cu dorinta de schimbare si ascultare de Dumneze pe viitor), Domnul te va ierta, te vei simti eliberata si dornica de a face Voia Lui.In fiecare dimineata rosteste crezul.http://www.crestinortodox.ro/......79213.html cumparati o biblie, fa-ti un obicei in a citi din biblie mai ales noul testament.citeste psaltirea http://psaltirea.org/ scoate lacrimi si din cea mai impietrita inima. tine post cateva zile tot e postul craciunului, macar vineri si miercuri, fa milostenie, nu saracesti daca ajuti un necajit si ii dai cativa banuti sa isi ia o paine. dimineata bea trei inghitituri de aghiasma. Tatal Nostru ajuta foarte mult.Roaga-l pe Dumnezeu sa te ierte pentru necredinta si pacate: "Doamne cred, ajuta necredintei mele!". si ai incredere in Dumnezeu. Sfantul Duh poate aduce si cel mai pacatos si impietrit om la credinta.trece.si eu am avut aceasta problema.respecta sfaturile si va trece.totul este nadejdea catre Dumnezeu! Domnul sa te lumineze. fa-ti un obicei in a merge la biserica, nu ezita sa vb cu un preot daca simti nevoie despre ce te macina, nu este o rusine.te va sfatui mai bine.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu nu a inceput sa existe.Nimeni nu L-a facut pe Dumnezeu.El este necreat.Ca fiinta eterna Dumnezeu nu a avut un inceput.El este din vesnicie in vesnicie.El este creatorul tuturor lucrurilor. Acest sistem deosebit de frumos format din soare, planete si comete a putut aparea doar prin sfatul si stapanirea unei fiinte inteligente si puternice.Omul,o fiinta atat de minunata si de complexa, creata dupa chipul si asemanarea Lui.,, Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!,,

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Daca zeul vostru nu are nevoie de un creator, de ce ar avea nevoie universul de unul?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

El este Fiinta eterna.El a creat totul.

| EmaS a răspuns:

Care dovezi? Adica din nimic a avut loc o explozie si a aparut acest univers care functioneaza atat de perfect.Hai sa fim seriosi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Big Bang-ul nu a aparut din "nimic"... documenteaza-te mai mult pe tema asta. Conform afirmatiei tale, din nimic nu poate aparea ceva, cu exceptia zeului tau. Logic nu?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce este nimicul? Aristotel a gasit o definitie buna pentru el:ca nimic este ceea ce viseaza pietrele! Nimicul din care a aparut universul nu este format din,, puncte matematice,, asa cum sugereaza Atkins si nu este nici,, energie pozitiva si negativa,, asa cum a scris Isaac Asimov, care si el este ateu.Nimic nu inseamna literalmente lipsa totala a oricarui lucru. Exact ceea ce viseaza pietrele.Cunoscuta tehnic sub numele de radiatie cosmica de fond, aceasta reminiscenta este de fapt lumina si caldura degajata de Big-Bang. Oamenii de stiinta au prezis ca radiatiile ar mai putea fi prezente in cosmos daca Big-Bang-ul ar fi existat cu adevarat.

Răspuns utilizator avertizat
| OOOLEOOO a răspuns:

Poti sa-mi spui ce miros are albastrul? Nu! si stii de ce? de ce Albastrul nu face parte din categoria lucrurilor care miros!

Nici Dumnezeu nu face parte din categoria lucrurilor create!

Pace tie big grin

| Andrei7520152 a răspuns:

Doar parerea mea, dar cred ca e simplist sa raspunzi cu "Dzeu a existat dintotdeauna" Dar de ce nu poate universul sa existe dintotdeauna? Si uite asa nu mai avem nevoie de un creator, pentru ca universul nu a avut un inceput, totul a existat mereu, si o va continua tot asa la infinit. Suna aberant, dar e aceeasi argument imbracat diferit. doar ca am plasat inceputul regresiei pe seama unui univers necreat si nu asupra lui Dzeu.

| Azµre a răspuns:

Nu avem dovezi. e simplu cum cei care nu credem nu putem demonstra, asa nici cei care cred nu pot demonstra ca exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe Dumnezeu nu la creat nimeni. El exista din totdeauna. Inainte de a creea lumea nu exista timp. Dumnezeu este in afara timpului. Deci nu putem vorbi de inceput sau de sfarsit. Sper ca te-am lamurit.

| Făgăraş a răspuns:

Dumnezeu dupa cum spunea Emas, este vesnic, el exista din vesnicie dinainte de a exista lumea si toate cele vazute si cele nevazute! Universul si celelalte au fost create de Dumnezeu din nimic!

| PulbereDeStea a răspuns:

Dumnezeu a existat si atat.el a fost inainte sa fie cerul si pamantul, marea si uscatul, oameni rai si oameni buni, constelatii si nu stiu ce planete.A existat exista si va exista.Viata de dincolo fa fi vesnica, viata pe pamant este trecatoare, deci unde vrei sa iti castigi un loc? Trebuie doar sa crezi.

| anamariacornea10 a răspuns:

Pai Dumnezeu a exiztat si atat!

| FeelMe a răspuns:

Prietene nici teoria ta cu big bangul si evolutia nu este perfecta, si ca fapt divers poti sa imi spui si mie cum a aparut apa pe pamant, din cate stiu eu oamenii tai de stiinta inca se chinuie sa dea un raspuns, nu zic ca si teoria cu creatia este perfecta mai ales ca este o metoda foarte evaziva de a explica tot.Marea greseala a celor care nu cred in Dumnezeu sau in altceva, atei mai pe scurt, este ca umanizeaza prea mult aceasta forta sau energie numita DUMNEZEU de oameni.Pana la urma nimeni nu detine adevarul suprem si de aceea fiecare este liber sa creada in ce vrea.