Mare putere are rugaciunea celui neprihanit. Pentru ca rugaciunea sa fie eficienta ea trebuie sa fie facuta cu credinta, insotita de milostenie, multumire, si cand primesti raspunsul sa spui si altora.
Depinde cu cine stai de vorba
crediciosii care se roaga iti vor da dreptate, ateii sunt sceptici.
Chiar si cei ce se roaga, la un moment dat sunt dezamagiti pentu ca au impresia ca Dumnezeu nu le asculta ruga.Depinde si pentru ce te rogi...
Eu cred ca noi insine putem fi sau nu rugaciuni. Si cred ca e un rost in toata treaba asta. Nu e in van.
Rugaciunile sunt o poarta spre cer.Dar mai ales sunt un mod de a comunica cu Dumnezeu. Fara rugaciune omul nu e complet.
Dar copiii ce au murit de-a lungul istoriei de foame sau in razboaie sau in alte conditii, ei n-au avut rugaciuni de spus? Unde a fost efectul lor? Te-ai astepta ca D-zeu sa nu ramana rece in fata rugaciunilor unor copii. Voi crestinii va agatati de speranta asta ca cineva undeva va vede, sau va aude gandurile, si abia asteapta sa va ajute. Dar in ciuda credintelor voastre, nu exista nimic care sa indice vreo interventie divina in vietile noastre. Cred ca e momentul sa fiti mai curajosi si sa recunoasteti ca suntem singuri, si ne avem doar unul pe altul in caz de nevoie. Asta daca vrem sa acceptam realitatea evidenta.
Fiecare cu credinta lui dar, intotdeauna, Dumnezeu asculta toate rugaciunile, dar nu le indeplinest pe toate, sau nu imediat, caci doar El, in imensa Sa intelepciune, stie ce este mai bine pentru omul care se roaga.
De aia nu se moare de foamne sau boli sau alte chestii in ziua de azi, pentru ca "chiar exista un dzeu care le asculta rugaciunile oamenilor
Ce e drept este ca o mana care ajuta e mai sfanta decat o gura care se roaga. Si rational vorbind, Dumnezeu nu exista.
Dar rugaciunea asa cum o vad eu are un sens. Insa reprezinta cu totul altceva decat a te duce la biserica in fiecare duminica sau dimineata ori seara zicand Tatal Nostru.
O rugaciune putem fi noi insine, asa cum am spus mai inainte. Si are legatura cu raspunsul meu la cealalta intrebare a ta. Sa te rogi inseamna sa cauti in tine varianta ta cea mai buna, pe tine in trecut cand ai dat dovada de virtuti, pe tine asa cum stii ca poti fi daca iti misti fundul ceva mai mult si chiar si faci ceva, nu doar intentionezi sa. Sa realizezi cine esti tu cu adevarat si sa arunci tot rahatul care te ingreuneaza si care are legatura cu orice altceva in afara de tine. Ca aceasta varianta mai buna a noastra are legatura cu ceva divin plantat in noi, sau nu chiar nu conteaza. Dar daca vrem sa ne rugam, ar trebui macar sa incepem cu asta. Si sa vedem dupa asta ce si cum.
Daca stai bine sa te gandesti rugaciunea poti sa o daci doar acasa, fara sa se mearga la biserica si sa se bage bani in buzunar la popa dar daca intrebi un religios de ce face asta, cei mai fanatici iti spun ca "asa trebuie" si restul iti spun ca asa cred ei ca este bine. daca imi amintesc de mic de la orele de religie profesoarea spunea ca poti face un colt undeva acasa in care sa il "dedici" rugatului dar ce sa ii faci.
Bineinteles. Ori de cate ori am cautat pe cineva apartinand de o religie, am cautat omul sau locul. Mi-a placut prezenta cuiva, am simtit ca e in regula, am vrut sa fiu in preajma lui pentru ca am simtit ca pot sa iau ceva bun de acolo. Dar nici de la cea mai potrivita persoana nu am luat totul. Am luat ce am considerat eu ca e cazul si timpul sa iau pentru acum.
E o ipocrizie sa crezi ca doar o religie are toate raspunsurile. Dar daca iei cate ceva din fiecare si stii ce sa iei, chiar poti sa vezi mai clar anumite lucruri.
Coltul de rugaciune suntem noi. Orice altceva e bullshit. Unde vrem sa ne indreptam, cine vrem sa fim. Autenticitatea e mai divina decat orice religie luata separat.
Poveste adevarata!
Mi-am uitat cheia de la scara in casa si n-a vrut nimeni sa-mi deschida la interfon.
Dupa 5 min de rugaciune, au venit doi hoti si au fortat usa.Thank u Jesus!
Rugaciunile iti ajuta psihicul, creierul nostru are nevoie de a crede in ceva, are nevoie sa stie ca este protejat, chiar si de o divinitate. Rugaciunile sunt bune intr-adevar, iti ajuta mintea sa creada si sa spere, sa-ti dea speranta!
AvalohAlyn întreabă:
Tania25 întreabă: