| Alphawolf a întrebat:

Unii dintre voi argumentati cu pasaje biblice si atunci cand nu e cazul, faceti afirmatii ferme privind tot ce indica Biblia, dar ce este cel mai "interesant", este ca voi "stiti" tot ce trebuie privind "Raiul, Iadul, Satana" si alte personaje imaginare.
Nu e "amuzant"?

Răspuns Câştigător
| Mădă0611 a răspuns:

Cel mai very foarte amuzant, dar si horror: http://www.pelerinortodox.com/eurovision-2014-semnul-ca-sfarsitul-a-sosit/ :))
Si pentru ca ieri pomeneam de cutremure si care cred musulmanii ca e cauza lor, femeile, cine altcineva? nu m-as mira sa inceapa sa le omoare pentru ca ei stiu ca au dreptate si tampitii aia care spun ca prin zona sunt cutremure pentru ca placile tectonice se misca "e" nebuni, dom'le, sau poate se misca pentru ca femeile sunt tot mai nesimtite. :-? Imi place cum perioada asta e ploioasa pentru ca e plina lumea de pacatosi/numarul ateilor creste, iar daca era secetoasa, cauza era aceeasi, sau daca dupa o perioada de seceta vine una de ploaie, e un lucru bun, dumnezeu ne iubeste, acum ploaia e un lucru rau, ca e mai usor sa zica asta decat sa isi foloseasca creierul, ca presupun ca daca sunt vii, au.

25 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Umor negru...

NOname
| NOname a răspuns:

Tu de ce crezi că această categorie e atât de populară? Prea multă comedie.hee hee

| danay72 a răspuns:

Cred ca e importan sa stii despre viitorul nostru si cum va pune capat Dumnezeu acestor lucruri.

| sublime89 a răspuns:

It's all fun and games until somebody gets killed. Cam asa e cu religia asta.

| Alphawolf explică:

Prostul crede ca intelege si stie, dar de fapt el e inconstient.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele mai populare categorii sunt acelea in care este prezenta disperarea(Dragoste si sex) iar cea mai frecventa intrebare:am ramas insarcinata? va rog raspundeti! si desigur Religia unde fiecare vine cu propria lui poveste Sf.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.nu e amuzant.e de plans. orice om cu judecata la cap si care se crede, inteligent, nu ar trebui sa stea la rubrica religie, si mai ales sa se implice in discutii searbede, si contraziceri, cu ceilalti.neavand nimic in comun,si nici de impartit nimic cu nimeni,ne putem vedea de drum,credinta si viata,fara probleme. daca totusi tot intram aici, si siteu-ul se cheama TPU, pai eu zic ca a intreba si raspunde in spirit ajutator nu e greu.dar a cauta sa zdruncini credinta cuiva in ideea ca tu esti mai luminat iar ala e prost, sa-mi fie cu iertare, nu merita. uite la ceia ce intrebi tu, eu pot zambi si merge mai departe.la tine intrebarea e de forma, iar postarea inutila.

| RaduMD a răspuns:

Alpha, atunci cand esti pasionat de ceva si citesti mult despre un subiect si vorbesti si cu alti oameni cu aceleasi preocupari ca tine, ajungi sa stii mult mai multe lucruri despre acel subiect decat cineva care nu e preocupat de subiect. Nu mi se pare nimic "amuzant". Mi se pare absolut normal ca cineva care cunoaste ceva matematica sa stie mai mult (despre matematica) decat cineva care nu cunoaste; la fel stau lucrurile despre cineva pasionat de Dumnezeu. Pasiunea crestinilor este de a-L cunoaste pe Dumnezeu.

| Alphawolf explică (pentru RaduMD):

Te-ai gandit la faptul ca, ceea ce crezi ca stii privind povestea biblica, in fapt nu stii, doar crezi? Nu ai cu ce sa-ti sustii ceea ce crezi ca stii, nu ai dovezi, nu ai argumente(bune), doar speculezi afirmatiile biblice, le asezi in asa fel incat sa se potrivesca, incerci sa le dai o explicatie rationala.
Cand discuti cu alte persoane despre acest subiect, va influentati reciproc convingerea si/sau faceti schimb de subiectivism.

| Inferno a răspuns (pentru RaduMD):

Se poate sa nu existe Dumnezeu, este posibil acest lucru?
Daca da, ce facem in eventualitatea in care nu exista.
Daca nu, care este motivul.
Nu incerc sa bat nicaieri, vreau doar o idee, un raspuns, o parere personala.

| angus35 a răspuns:

Majoritatea celor care comenteaza la categoria religie("crestini" sau atei) nu au studiat niciodata Sfintele Scripturi profund.Am vazut o multime de atei care nu sunt capabili sa raspunda la intrebari fundamentale despre Biblie. Am vazut oameni care citeaza teologi dubiosi care nu au nicio legatura cu realitatea de fiecare zi. Daca esti prost mai bine stai acasa.

| Alphawolf explică (pentru angus35):

"Sfintele Scripturi profund" - Ce intelegi prin asta? Nu de alta, dar m-ai pierdut cu "sfintele" si cu "profund". "Sfintele" nu-l inteleg, iar privind acel "profund", nu inteleg in functie de ce anume sa aprofundez scripturile.
"Am vazut o multime de atei care nu sunt capabili sa raspunda la intrebari fundamentale despre Biblie." - Adica?

| angus35 a răspuns (pentru Alphawolf):

Studierea Bibliei profund?
"Am vazut o multime de atei care nu sunt capabili sa raspunda la intrebari fundamentale despre Biblie." - Adica?
Propozitia este clara pentru ca e scrisa in limba romana.

Nu ai in functie de ce anume sa studiezi Biblia. Realitatea vorbeste, doar in functie de ea o poti studia. Nu ai sa gasesti in realitate fantome si absurditati. Astea doar slabiciunile oamenilor le creeaza.
Raspunsuri la intrebari fundamentale despre Biblie? Alea sustinute de Biserica, alea din convingerea ta? Nu merge asa!

Intrebari stupide gen; "Biblia spune ceva despre existenta dinozaurilor?","Exista Dumnezeu?","Biblia este adevarata?" etc. denota necunoasterea profunda a Bibliei.Biblia este scrisa ca cei ce vor sa inteleaga sa inteleaga si cei ce nu vor sa inteleaga sa nu inteleaga.

Si cu ce iti sustii ceea ce afirmi(ma refer la ultima parte a raspunsului)?
Intrebarile sunt stupide in convingerea ta, deoarece tu ai adoptat premisa - "povestea biblica indica un adevar".
Cunoasterea profunda a Bibliei, inseamna a o interpreta si intelege ca si tine? Cum imi demonstrezi/argumentezi ca eu nu interpretez si inteleg mai realist decat tine Biblia?

Opinia ta despre Biblie nu este infailibila dar Biblia este infailibila.Nu interpretez Biblia in niciun fel pentru ca e o diferenta enorma intre ce cred si ce este scris. Cei ce vor sa inteleaga sa inteleaga si cei ce nu vor sa inteleaga sa nu inteleaga.

"Opinia ta despre Biblie nu este infailibila dar Biblia este infailibila." - Cum ai dedus asta? Este o prejudecata! Nimic din fantasticul sustinut in Biblie nu este sustinut de realitate. Biblia e plina de aberatii si contradictii, ea a picat testul, ceea ce o mai sustine este doar subiectivismul(indoctrinarea si slabiciunile oamenilor).

Da-ne exemple.

Sau tot dat exemple, mai dau si eu, degeaba? Nu vei fi de acord cu ele, le vei gasi o scuza... Totusi, ce zici de potopul biblic? A fost un fapt, asa cum este descris in "cartea cartilor", sau este o absurditate "colosala"?

Exemplele tale sunt graitoare.Multumesc mult pentru ele.

| Mădă0611 a răspuns (pentru angus35):

Mie imi plac versetele cu si despre Soare, Luna, stele:
"Şi a mai visat el alt vis şi l-a spus tatălui său şi fraţilor săi, zicând: "Iată am mai visat alt vis: soarele şi luna şi unsprezece stele mi se închinau mie"." - geneza, 37:9

"Şi s-a oprit soarele şi luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmaşilor lor. Oare nu de aceea se scrie în Cartea Dreptului: "Soarele a stat în mijlocul cerului şi nu s-a grăbit către asfinţit aproape toată ziua"." - Cartea lui Iosua Navi, 10:13

"Ci în acele zile, după necazul acela, soarele se va întuneca şi luna nu-şi va mai da lumina ei." - Marcu, 13:24

"Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui." - Marcu 24:29

"Numele lui va dăinui pe vecie; cât va fi soarele va fi pomenit numele lui.: - Psalmi 71:17

"Ziua soarele nu te va arde, nici luna noaptea."

"Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie."

"Şi s-a arătat din cer un semn mare: o femeie înveşmântată cu soarele şi luna era sub picioarele ei şi pe cap purta cunună din douăsprezece stele."

"ei nu strălucesc ca soarele şi nu luminează ca luna"

Ar mai fi ordinea elementelor create in zilele facerii, si sigur multe alte lucruri; am citit biblia acum multi ani, daca timpul n-ar fi pretios, as citi-o, si apoi sigur as lua ban pe contul asta la cate intrebari ar fi de pus. laughing

| мιнαɛℓα36 a răspuns (pentru angus35):

"Cei ce vor sa inteleaga sa inteleaga si cei ce nu vor sa inteleaga sa nu inteleaga." - Foarte inteligent! Chiar profund, as spune...
Nota +0.

| angus35 a răspuns (pentru Mădă0611):

Versetele astea fara contextul lor nu spun mare lucru."Un text scos din context este un pretext".

| Mădă0611 a răspuns (pentru angus35):

Vai, cata inteligenta, dom'le. Am pus si cartea, capitolul, versetul, cu sau fara context, in cazul asta n-o sa se schimbe nimic, nu sunt asa ipocrita. Te inteleg, nu ai ce sa zici, nici nu asteptam altceva.