Buna.
„De unde venim", este o intrebare foarte buna.Fiecare teorie are parti logice, dar si parti mai neclare.De exemplu, daca ne tregem din maimute sau delfini, de ce mai exista delfini? de ce nu sunt oameni?
Si ca ne-am trage din Adam si Eva e putin ciudat..adica,din 2 persoane au rezultat atatea rase, miliarde de oameni si niciunii identici.Sau daca ne-a creeat o forta superioara (nu vreau sa spun Dumnezeu, pentru ca sunt pareri impartite pe site-ul asta, in fine) ceva mai presus de noi, pe ei cine i-a creeat?
Eu una cred ca asta e o intrebare prea mare pentru oameni. Putem presupune, dar nu cred ca vom stii 100% sigur niciodata...
Tocmai am raspuns mai sus paradaxul
Paradoxul
Da,ai dreptate.
Dragul meu, nu toate mai maimutele s-au coborit din copac odata si s-au transformat in oameni! Bineinteles ca mai exista acele maimute din care noi am evoluat, evolutia nu inseamna extinctia neaparata a acelei rase care nu evolueaza.
Daca ti-as da acum cu adevarat raspunsul tot nu ai crede, atunci la ce rost?
Da,se poate sa fie cum zici tu, dar poti sa fi 100% sigur? Si in plus,cum ai zis in al doilea raspuns,daca tu consideri ca ceva e adevarat,nu inseamna ca si eu voi crede acest lucruri.S in plus, nu pe mine trebuie sa ma convingi, ci pe cel care a pus intrebarea
Apropo, sunt fata, asa ca te rog nu ma lua cu „dragul meu"
Vezi exact ce-ti spuneam, ca adevarul nu -l vom putea accepta singuri ci avem nevoie de o acceptiune colectiva.
Incredibil tocmai din delfini atunci de ce mai exista delfinii? de ce mai existe maimute? de ce sunt atatea rase?
raspunsul e simplu nu neam tras din nimic suntem maimute, mamiferele au avut ca stramos reptilele = amfibienii
Credinta ca ca avem un creator al Universului si implicit al nostru o avem in gena care ne deosebeste de animale, ca pina la nasterea noastra au fost miliarde de ani de evolutie. Darwin are o teorie foarte logica si bine argumentata stiintific a evolutiei omului; cred ca ar fi bine s-o citesti.
Adevarul e c noi nu ne tragem din maimute dar avel un stramos comun cu cimpanzeii care disparut intre timp, conform ultimelor descoperiri
Şi cine declară asta? Oamenii?
E ceva subiectiv. Omul nu e o fiinţă divină.
Trebuie să fii total aburit de orgoliu să crezi asta.
Nu-ţi pasă de unde te tragi.
Eşti, ca şi restul persoanelor religioase, prea arogant, prea mândru, te consideri mult prea presus să consideri chiar şi pentru o secundă că specia ta mizerabilă ( omul) are rădăcini modeste şi nu rădăcini nobile răsărite din mădulare de zei sau zeu în cazul tău.
Nu stiu cum ai dedus tu asta din ce am spus eu... ba borac cum sa nu imi pese de unde vin daca am pus intrebaea asta?
Nu-ţi pasă. Deoarece preferi o minciună dulce decât crudul adevăr.
Dacă te tragi dintr-o formă inferioară de viaţă, ai vreo problemă cu asta? Numai poţi trăi, respira, bea, mânca fu** cum trebuie?
Sau ţi se scoală până la refuz când ştii că eşti bastard de zeu?
Maimuta nu imi este inferior si nici delfinul cred ca tu doar te bai in seama