Din aceasta cauza nu mai intru pe site la categoria asta! Daca esti ateu sau crestin stai de *** ta si tineti "adevaru pentru tine". Daca omu vrea sa creada ca a fost creat treaba lui nu te baga. Daca pur si simplu nu crezi in nimic (divin) atunci ce mai cauti aici? Degeaba spui crestinilor parerea ta ca fi sigur ca ii doare in cot.Chiar nu pot sa imi dau seama de ce isi pierd atei timpu aici.Eu nu am religie dar nu incerc sa-i fac pe oameni sa nu creada.
P.S : Nu da reply ca nu ma obosesc sa iti raspund
Asa zisi ateii de care spui tu nu sunt atei si anti anti teisti, un ateu nu are ce sa pese lui de religia ta doar sa nu il ameniti iaduri vesnice
Fără rost.
Creștinul nu reușește nimic dacă încearcă să convingă ca ei au dreptate și nici ateul nu reușește nimic dacă încearcă să-l convingă pe creștin că are dreptate.
Din cate stiu eu, pana in prezent nu s-a descoperit niciun zeu. Deci de ce ar trebui sa credem intr-unul? Daca tot e sa credem in lucruri inca nedescoperite, am putea crede in absolut orice aberatie, nu? Ei vin si zic ca deja stiu totul. Dar de unde stiu ei asa ceva, daca toate descoperirile facute pana acum vin impotriva credintei lor? Ce sanse mai sunt ca zeul/zeii lor sa existe? Stim bine ca stiinta spulbera mitul creatiei din biblie, si face la fel cu toate celelalte mituri ale creatiei din alte religii. Religiile nu au cum sa se apropie de adevar. Nu poti doar sa stai sa meditezi si sa vii cu raspunsurile potrivite. Cred ca asta s-a demonstrat deja destul de clar. Daca vrei sa stii ceva trebuie sa gasesti dovezi care sa sustina acel ceva. Daca nu ai dovezi esti egal cu zero.
Nu mi-ai raspuns la intrebare cu asta, doar mi-ai explicat ca stiinta distruge mitul religiei.
Nu prea vad ce legatura are raspunsul cu intrebarea mea.
Ba da, cred ca ti-am raspuns destul de clar. "Religiosii" nu au niciun argument pentru a-i aduce pe atei pe "calea cea buna". Asa ca e confruntare care nici nu ar trebui sa aiba loc, daca avem pretentii de la specia umana.
Aia e parerea ta si sa fii sanatos cu ea. Nu le dau nici lor dreptate, dar nici tie pentru ca stai de vorba cu ei si accepti sa pierzi vremea sau sa devii mai nebun decat ei.
Aici nu exista cale de mijloc sau pozitie neutra. Nu poti sa zici ca ambele parti au dreptate, sau ca niciuna. Doar una din ele poate sa aiba dreptate. Numai cei fara curaj aleg sa se situeze undeva intre. E ca si cum s-ar contrazice doi oameni pe un basm. Unul ar zice ca nu a existat Harap-Alb, si celalalt ar zice ca a existat. Si s-ar tot certa sute de ani pe tema asta. Tu cui i-ai da dreptate?
Nu este chiar asa. Ai nevoie de ceva mai multa experienta.
Oricine are nevoie de ceva mai multa experienta tot timpul. Si eu pot sa zic la fel de bine ca nu e cum spui tu, si ca tu ai nevoie de mai multa experienta.
Se poate, nu neg, dar stii cum se spune: eu la varsta ta am fost...
Bine, acuma ne dam mari care are mai multi ani? Daca ar fi dupa varsta toti batranii ar fi genii.
Nu stiu ce sa spun...
Au si avantaje si dezavantaje aceste discutii.
Acum fiecare e liber sa -si expuna credintele, parerile.
E o lume libera sau cel putin asa vreau sa cred.
Nu, nimeni nu stie cu adevarat cum sta totul in lume si in Univers dar asta e, persoanele sunt asa diferite si au perceptii atat de diferite incat ele trebuie expuse.
Asa este, fiecare e liber sa-si spuna parerea, dar nu sa o si impuna. Eu la asta ma refer, nu la faptul ca toata lumea isi spune parerea. Atunci cand incerci sa iti impui parerea calci libertatile celorlalti in picioare. Esti un mic tiran si asta doar pentru ca nu ai puterea necesara pentru a fi un mare tiran. Altfel, mare parte din cei care dezbat pe-aici ar fi. Sunt extremisti. Asta inseamna ca sunt dezechilibrati.
Mai mult sau mai putin...
Eu intru aici doar sa ma amuz, nu incerc sa conving pe nimeni. Fie ai ceva minte in cap sa intelegi... fie nu, eu nu prea am cu ce sa te ajut, daca nu ai cu ce
O mare pierdere de timp.
Am inceput sa evit sa vorbesc despre religie. Daca un ateu imi contrazice un raspuns eu ii raspund numai daca imi pune o intrebarea serioasa din care sa nu iasa cearta.
Asa si cu prietenii mei. Evitam mereu sa vorbim despre religie petru ca am si satanisti, atei, panteisti si rasta ca prieteni.
Rastafari. :3
Cat e maria prin Italia?
15 euro pe gram.
Mom! Dad! I'm going to Italy!
Mie mi se pare scump 15 euro doar pe un gram.In Romania cat e?
70 de lei. La voi e mai ieftin, dar difera mult in functie de puritate. Asta la 70 e cam spalata.
Vad ca esti expert.Eu nu am fumat niciodata marijuana.Nu am treaba cu drogurile.
Bravo. Eu doar cu asta ma impac. Ma face fericit fara sa-mi pierd mintile.
*Nu o fumez*
Eu ma impac cu alergatul.Cand sunt trista ma duc afara si fug pana mor.E mult mai sanatos.
Si eu fac asta des. Apropo, de ce nu pot sa-ti trimit mesaje? Vroiam sa-ti dau un link interesant.
Nu stiu de ce nu poti.Mai incearca.
In fine, m-am plictisit. Ia-le de aici:
http://www.newscientist.com/......brain.html
http://healthland.time.com/......ain-aging/
Cam ciudat.Adica Marijuana distruge neuronii iar toti stim ca neuronii nu se regenereaza nici nu cresc altii deci iti arde mintea complet.Sunt de parere ca aceste articole sunt pseudo-stintifice.Marijuana este un drog destul de puternic si ca atare distruge vietile si organismul oamenilor.
Am vorbit recent la scoala despre droguri si stiu cat de rau face o tigara de marijuana.
Acuma,tu nu ai specificat pe cine intrebi; pe credinciosi sau pe atei.de fapt este o continua disputa intre cei ce sunt interesati sa promoveze interesele lui Dumnezeu, intre cei ce-si doresc sa se scoata din nestiinta si necredinta, sau chiar daca in subconstientul lor cred, dar la suprafata vor sa para ca sunt altceva. Vezi tu ca este o lupta intre bine si rau, adevar si minciuna. Acuma nu cred ca sunt bolnavi mintal toti cei care doresc sa-si manifeste interesul fata de semeni, iubirea fata de Dumnezeu si de aproapele. Ce zici? Cred ca ar fi pline spitalele de psihiatrie, de si medicii ar fi contaminati.Ce crezi. ar avea leac? Dar tie daca nu-ti sunt pe plac conversatiile pe teme biblice, nu te implici in ele, stai deoparte si nu-ti faci inima rea, Nu?(Ia vezi ce ne spune Isus, prin intermediul Bibliei in Ioan 13:34, 35).
Ce lupta intre bine si rau, in toata istoria voi crestini v-ati omorat intre voi si pe alti cate popoare ati macelarit din iubire? tu vb de rau, uitate la suedia si la Romania inainte sa scrii
E o pierdere de timp, cu toti avem dreptul de a crede ce vrea si in ce vrea.
Oamenii care se cearta pe teme religioase sunt oameni cu mintea odihnita, care nu au altceva mai bun de facut.
Exact asa. Ca si ateu sau alta convingere filozofica nu merita sa-ti dedici nici macar o secunda din viata ca sa-i convingi. Poate doar daca iti sunt prieteni foarte apropiati sau familie. Gandeste-te putin... ce ar fi daca s-ar trezi maine toti crestinii la realitate? Sa fie toti atei sau de alte confesiuni? Ar fi haos in tara asta, nu ar mai plati nimeni taxe. Unul ca mine, sa zicem, traieste pe spinarea unor astfel de credinciosi. Lasa-i sa creada, fiule. Zic eu, mai bine de atat, lasa-i sa se inmulteasca, sa fie cat mai multi crestini. Asa e cel mai bine. Masele trebuie sa fie numeroase, umile si convinse ca ala e locul lor. In acest fel noi vom prospera. Societatea are in continuare nevoie de sclavi, chiar si spirituali. Noi avem nevoie de mana de lucru, de mentalitatea de turma. Lasa-i sa vina la mine
Asadar, disputa asta credinciosi-atei e buna doar pentru amuzament!
Viata aproapelui nostru ne afecteaza direct sau indirect pe noi fie ca vrem sa nu. Ideile unui om ii afecteaza comportamentul in societate influientand de asemenea societate, deci este normal sa incerci sa-i schimbi ideile. Acum d.p.d.v crestin este cat se poate de normal sa incerci sa salvezi cat mai multi oameni de la iad, chiar ai fi un psihopat daca nu ai incerca, asa ca nu vad care este problema?