anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unii veti spune ca isus si dumnezeu sunt acelasi personaj iar altii veti spune ca sunt personaje diferite. Trecand peste partea in care va contraziceti intre voi, vreau sa ne oprim la varianta cu "personaje diferite".

? Daca sunt personaje diferite, atunci isus ce este :

A - un al 2-lea zeu
B - un semizeu

77 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Inferno):

Cred ca motivul pentru care crestinii nu pot sa raspunda la "problema" ce tine de trinitate este ca nu vor sa accepte ca ei se inchina unui zeu si prefera sa bage scuza cu "noi nu putem intelege + misterios".

Nici macar ei nu sunt de acord cu trinitatea si nu au aceleasi puncte de vedere. Unii o ard cu "sunt personaje diferite" iar altii o ard cu "sunt acelasi personaj". Acum vad ca a venit unul cu "personalitati diferite".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Maxim96):

"cand vrea e Tata, altadata e Fiu si asa mai departe"... rolling on the floor
Stii cum se numeste asta nu?

anonim_4396

"Religia crestina este o religie politeista, ceea ce presupune ca divinizeaza un singur Zeu"... permite-mi sa te corectez. Politeismul presupune mai multi zei. Este o religie politeista daca si isus este un zeu. Daca nu, este monoteista.

Eu la asta vreau sa ajung... ce este isus daca cele 3 sunt personaje diferite : un al 2-lea zeu sau un semizeu... si vad ca nu primesc raspunsuri, toti incep sa bage scuze sau sa o arda cu "sunt acelasi personaj" (iar biblia in mare parte ii contrazice grav daca fac o asemenea afirmatie).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da. Pe scurt: 3 ființe distincte...

Dacă se poate numi sau nu politeism putem negocia mult și bine. Pentru mine contează să fie biblic. happy

| Inferno a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing
Ca bine spunea proverbul.

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu Fiul este de ACEEAŞI NATURĂ DIVINĂ ca şi Tatăl. El este "Cel Unul-Născut, Fiul lui Dumnezeu."(Ioan 3, 18), -singurul despre care se spune la modul propriu că este "Fiul lui Dumnezeu".

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Persoanelor (3 persoane) într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi Fiinţe sau Naturi divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură FIRE sau NATURĂ DIVINĂ...

| milan9 a răspuns:

Învăţătura despre Sfinta Treime este, între toate tainele din învăţătura creştină, cea mai profundă şi mai ascunsă curiozităţii "profane", mai mult decât oricare alta.

Pentru o palidă exemplificare am putea să ne imaginăm trei lumânări distincte aprinse, care stau foarte apropiate una de cealaltă. La un moment dat apropiindu-se la maxim, ele se comportă ca şi o singură lumânare mai mare, în cadrul căreia ESTE IMPOSIBIL SĂ STABILEŞTI UNDE ESTE DELIMITAREA celor trei flăcări iniţiale corespunzătoare celor trei lumânări, sub aspect energetic, caloric, sau al radiaţiei de lumină.

Flacăra unică formată reprezintă pentru cele trei lumânări "un punct" de unitate perfectă - Natura sau Fiinţa dvină. Acest "punct comun" face ca Divinitatea să nu fie separată în trei, ci rămâne o singură Divinitate.

Nu există o comparaţie perfectă între materie şi lumea spirituală, dar, dacă în spaţiul fizic, limitat, putem întâlni astfel de "compatibilităţi", de ce am pune la îndoială PUTEREA ŞI TAINELE lui Dumnezeu de a fi putut face posibilă REALITATEA SA TREIMICĂ, exact aşa cum a fost revelată de El Însuşi pe tot parcursul Sfintei Scripturi.

Materia nu poate urma modelul, dar dacă o FLACĂRĂ poate (flacăra unică formată reprezintă pentru cele trei lumânări "un punct" de unitate perfectă), de ce nu s-ar putea în planul divin, despre care nu putem avea nici o pretenţie de exhaustivitate a cunoaşterii, de stabilire cu aroganţă umană a "incompatibilităţilor" sau certitudinilor în afara Revelaţiei!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

"ACEEAŞI NATURĂ DIVINĂ ca şi Tatăl"... si tu esti de aceeasi natura ca mama ta dar asta nu inseamna ca sunteti aceeasi persoana. Pana acum tot ce ai reusit sa zici a fost ca "cele 3 personaje sunt diferite si ca impreuna formeaza o "familie"".

"Fiul lui Dumnezeu"... PERFECT. Deci... isus este un semizeu sau un al 2-lea zeu?

Pana acum ai bagat multe cuvinte dar nu ai spus nimc.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiul are aceeaşi natură divină dar nu este Acelaşi cu Tatăl. Nimeni nu afirmă că Dumnezeu Fiul este "identic" cu Dumnezeu Tatăl. Acest lucru într-adevăr nu este adevărat.

Iisus este Fiul lui Dumnezeu, şi deci în esenţă este de Natură Divină. El a preluat NATURA DIVINĂ de la Tatăl, la fel de bine cum şi tu ai preluat natura umană de la tatăl tău.

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Persoanelor (3 persoane) într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi Fiinţe divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

Am subliniat faptul că este un adevăr revelat de Dumnezeu dar neexplicat procesual de Acesta, întrucât cunoaşterea detaliată nu este esenţială şi nici direct necesară pentru mântuire...

Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură natură divină.

anonim_4396

Nu-mi pasa de natura lor. Trebuie sa repet iar? Dupa cum ti-am mai zis, si tu si mama ta aveti aceeasi natura dar nu sunteti aceeasi persoana.

La "problema" respectiva ai doar 2 variante (din pacate pentru tine). Daca sunt personaje diferite, atunci isus fie este un alt zeu fie este un semizeu.

Mai pe scurt, tu ai o religie politeista.

Acum ca am stabilit faptul ca isus NU este tatal ci sunt personaje diferite, am o noua intrebare :

- isus este inferior "tatalui" corect?

* practic nu poti zice ca isus ii este egal lui dumnezeu deoarece tu ai spus recent ca "Nimeni nu afirmă că Dumnezeu Fiul este "identic" cu Dumnezeu Tatăl".

anonim_4396

"Ca bine spunea proverbul" - Decat sa ai barca si sa nu stii sa zbori, mai bine o bicicleta... da' verde.

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Ipostasurilor într-o UNITATE desăvârşită a Aceleiaşi FIRI sau NATURI divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

De ce există pentru tine pretenţia de a-L încadra pe Dumnezeu în tiparul îngust (în comparaţie cu taina Divinităţii) al cunoaşterii umane?

Poate ajunge omul să-I explice lui Dumnezeu ce poate să facă şi ce nu?
Este corest ca omul să ajungă să impună divinităţii limite pentru puterea sau Misterului inefabil al acesteia, doar pentru că el, omul, nu a cunoscut în laboratorul acele taine?

În mod cert Dumnezeu nu se expune prea mult! Nici măcar în Revelaţie. În afara unor exprimări (de multe ori simbolice) voalate, Dumnezeu nu vorbeşte prea mult despre Sine.

| Lizzu a răspuns:

Asta este un adevarat mister chiar si pentru credinciosi.
Nu au explicatie pentru asa ceva happy

Dar asta e. Macar sa nu se mai contrazica cu cei care separa persoanele treimii.

Cea mai buna explicatie ar fi ca cei care au scris biblia au crezut in zei politeisti si au avut religie politeista de trib.
Nu vad ce e rau in asta, ca credinciosii sa admita ca cele 3 persoane ale treimii sunt 3 zei diferiti dar care se completeaza reciproc ca si puteri si atribute. Unul nu poate face ceea ce altul face si tot asa.

Nu stiu ce e asa de condamnat de catre credinciosi ca ar fi o religie politeista.
Sunt multi pe lumea asta care cred in mai multi zei deodata si n-au murit.

Dar eu ma intreb acum si vreau sa-i intreb si pe ei : cum ramane cu SFINTII? sfintii nu sunt oare corespondentii zeilor din alte religii? avem sfant pentru sanatate, pentru boli, pentru farmece, bunastare, armonie in casa si familie etc etc etc.

Care-i faza? adica admiti ca exista sfinti si-i accepti dar nu admiti alte religii politeiste? raised eyebrows straight face oh go on

| danut a răspuns (pentru anonim_4396):

Draga Gaia, adevarul se afla printre cuvintele scrise mai sus DAR pe tine nu te intereseaza adevarul ci dorinta nestramutata de a jigni in speta crestinii si daca se poate a scoate in evidenta necunoasterea unora dintre ei in acest domeniu. Tu incerci sa atribui caracteristici UMANE lui Dumnezeu. Daca eu ti-as explica cum este in spita inteleasa treaba nu ar produce nici un efect BENEFIC asupra intelectului tau deoarece scopul intrebarii puse este de creia dezordine, dezacord, degringolada. Totusi pentru ceilalti useri care nu au o viziune clara asupra subiectului voi incerca sa explic ceea ce am inteles eu.
Dumnezeirea, unica este formata din Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Duhul Sfant. Primii Doi au avut o natura Duhovniceasca, adica asa cum spune Domnul Isus Hristos, Dumnezeu Tatal este Duh. Prin Duh multi ar intelege ceva eteric dar acest lucru este contrazis de contactele FIZICE Dunmezeului Fiu cu Avraam, Moise, etc. De aici putem DEDUCE ca A fi Duh da posibilitatea ca atunci cand doresti poti fi si MATERIAL. Evident aceasta forma este o forma SUPERIOARA a existentei, noi limitandune doar la forma materiala. Dumnezeu Tatal nu a fost pe pamant din cele prezentate in cadrul Bibliei dar a fost auzit la BOTEZUL lui Isus Hristos. Din relatarea celui mai iubit si apropiat ucenic al lui Hristos stiim ca Dumnezeu Fiul (Cuvantul) este cel care a creiat viata si toate cele pe Terra, dar si din relatarea Acestuia (Hristos). La inceput Dumnezeu Fiul avea aceiasi NATURA cu a Tatalui dar singura forma de SALVARE a oamenilor de la PLATA PACATULUI era sacrificiul unui Dumnezeu care sa ia locul PACATAOSULUI inlocuindul DACA acesta accepta sacrificiul facut de Dumnezeu. Dumnezeu Fiul a acceptat sa se nasca ca OM urmand sa PLATEASCA pentru cei doritori PLATA PACATULUI. IN ACEST MOMENT Isus Hristos RENUNTA la Dumnezeire, la corpul din DUH si devine OM MATERIAL prin nasterea umana. Dupa INVIERE Domnul Isus Hristos RAMANE OM dar isi REIA si CARACTERISTICILE de Dumnezeu. Duhul Sfant ESTE o FIINTA de stare necunoscuta, cu posibilitati, necunoscute DAR careia i s-au prezentat anumite caracteristisci: FACE o LEGATURA CONTINUA si TOTALA intre ceea ce gandeste Dumnezeul Tata si Dumnezeul Fiu de aia se spune ca SUNT UNA deoarece ei stiu fiecare dintre ei ce gandeste celalalt. Duhul Sfant este SINGURA legatura dintre om si Dumnezeu (Tatal si Fiul). Tot ceea ce am scris are confirmare Biblica. Nu am enumerat texte deoarece erau foarte multe dar astea sunt pe mic cele "nestiute" de tine.

| Mădă0611 a răspuns:

Cat praf... si pulbere in raspunsuri. devil laughing

Lucrurile complicate se explica prin comparatie cu lucruri simple, astea functioneaza ca vaselina pe minti ruginite de la prea mult repaus. laughing
Sa luam Soarele, forma, lumina, caldura, 3 in 1, am putea spune ca Iisus e forma, porumbelul lumina si dumnezeu caldura, desi conform invataturii crestine, altfel ar sta treaba (prima e forma si ea anunta sfarsitul, prin carticica de basme scrie ca doar dumnezeu stie cand o sa fie, in fine), dar ca idee, e exemplul perfect, pe care crestinii nu-l stiu. oh go on

Raspuns: C - un atribut thinking

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu e trinitatea, formata din Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Duhul Sfant. Dumnezeu e 3, dar Tatal Fiul si Duhul Sfant sunt separati.

| VannyFeiereisz a răspuns:

Nu mi-am pierdut cumpatul chiar deloc. Nu am spus ca Isus nu a creat nimic niciodata, am spus ca Isus nu a creat ce ai spus tu (pamantul si toate celelalte dupa ce au pacatuit cei 2), nici o padure, nici o stea, nimic din Geneza nu a fost creat de Isus. Nu imi place circul si nu ma abonez la discutia asta, am repetat de 3 ori faptul ca nu e nicio baza biblica in care Isus sa fi creat lumea dupa pacatele primilor oameni. Mi-a facut placere sa repet si a 4a oara, poate intelegi ceea ce am incercat sa subliniez.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danut):

Ai lasat un comentariu in care ai incercat sa pari inteligent si in care esti mistocar. Tu vorbesti de 2 personaje DIFERITE iar eu intreb daca isus este un zeu sau un semizeu si daca este egal "tatalui". Din comentariul tau reiese ca isus este un al 2-lea zeu. Felicitari, ai o religie politeista. Tot din comentariul tau reiese si faptul ca isus si dumnezeu sunt EGALI din toate punctele de vedere iar asta inseamna ca "tatal" NU e singurul atotorice si nu e unic ci mai exista un zeu la fel ca el. Ma doare-n cot de mica ta poveste pe care o stim toti.

"era sacrificiul unui Dumnezeu"... tu folosesti termenul "dumnezeu" pentru a inlocui termenul adevarat si anume "zeu". Tu tocmai ai recunoscut faptul ca isus este un al 2-lea zeu si ca sacrificiul (o sa ajungem la absurditatea asta cat de curand) necesita un zeu.

"Tu incerci sa atribui caracteristici UMANE lui Dumnezeu"..de cand a intreba daca isus este zeu sau semizeu intra la categoria "caracteristici umane"? De cand "zeu" si "semizeu" sunt caracteristici umane? Du-te la scoala si nu te mai crede inteligent pe internet ca nu iti iasa.

"rintre cuvintele scrise mai sus "... in cazul in care intelectul nu te ajuta sa intelegi sau sa observi (si se pare ca nu te ajuta), cuvintele scrise mai sus, postarile oferite de diversi useri SE CONTRAZIC. In cazul in care esti prea prost ca sa intelegi, unii au spus ceva iar altii au spus altceva.

Deci... tu acum tocmai ai recunoscut ca ai o religie POLITEISTA si ca de fapt exista 2 zei la fel din toate punctele de vedere iar "tatal" NU este unic. Bravo. Daca vrei sa te contrazici, contrazice-te cu crestinii de mai sus care au alta parere diferita de a ta. Daca vrei sa te contrazici cu mine si sa spui ca nu ai o religie politeista si ca isus si dumnezeu nu sunt egali, o sa folosesc (iar) propriile tale cuvinte ca sa te "distrug". Succesuri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VannyFeiereisz):

Exact ce au spus unii useri mai sus si le-am raspuns. Iti repet si tie : termenul "dumnezeu" e doar un titlu oferit celor 3 personaje (asta reiese din ce spui tu acum si din ce spun altii).

Foarte pe scurt, daca toate cele 3 personaje primesc acel titlu, atunci ei sunt 3 zei diferiti deci este o religie politeista nu monoteista. Felicitari.

dumnezeu = zeu.

Termenul "dumnezei" este folosit de crestini pentru a incerca sa crestinizeze alti zei, sa crestinizeze religiile altora si dupa parerea mea este un termen incorect si insultator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Mădă0611):

" un atribut"... si rabdarea este un atribut dar nu il numesti Bob sau Vasile. Nu poti sa vorbesti despre un atribut ca despre un personaj (decat daca ai mancat recent ciuperci).

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei, in religii totul e posibil si fara sa mananci ciuperci. smug

| VannyFeiereisz a răspuns (pentru anonim_4396):

Dumnezeu este o fiinta nemarginita, in opozitie cu omul, care este o fiinta marginita si intunecata de pacat, ceea ce insemna ca prin definitie, nu poate intelege perfectiunea nemarginita, fie ca e vorba de Dumnezeul Societatii Turnului de Veghe, fie Dumnezeul Bibliei. Noi cunoastem natura lui Dumnezeu doar in masura in care ne-a fost revelata si nicidecum ca urmare a fortarii mintii noastre. Martorii lui Iehova, la auzul conceptului de Trinitate au acelasi sentiment de repulsie pe care il au crestinii, fata de inchinarea la idoli. Ei cred ca Trinitatea este o triada babiloneana de zei. Nu este oare un fapt remarcabil ca intreaga natura e plina de exemple ale acestei unitatI tripartite? Universul este compus din spatiu, timp si materie si fiecare din cele trei elemente este compus la randul sau, tot din trei elemente. Apa se prezinta in trei stari: lichida, solida si gazoasa. SI mai exista o sumedenie de alte asemenea analogii - de pilda, soarele - toate ajutandu-ne sa intelegem mai bine, rolurile persoanelor din cadrul Dumnezeirii. Tatal este asa cum a fost dintotdeauna, izvorul nevazut a toate, dupa cum din punct de vedere stiintific, o stea este o sursa nevazuta de lumina si caldura. Fiul lui Dumnezeu este manifestarea, stralucirea si reflectarea slavei Tatalui Sau, dupa cum lumina este acea parte a stelei pe care o putem vedea. Duhul este Persoana nevazuta a carui prezenta si lucrare le putem simtI, detecta, dupa cum caldura soarelui nu se vede, ci se simte (vezi si Ioan 1:18; Matei 1:23; Evrei 1:3; Ioan 3:8).Fiecare analogie isi are limitarile sale, deoarece sunt concepute de fiinte marginite. Cu toate acestea, ele sunt in masura sa ne ajute sa intelegem mai bine conceptul de Trinitate in cadrul unitatii.
Care este definitia Trinitatii?
a) trei Persoane intr-o singura Persoana;
b) trei Dumnezei intr-un singur Dumnezeu;
c) trei Persoane intr-un singur Dumnezeu.
Caci noi ne inchinam unui singur Dumnezeu in trinitate, iar trinitatea in unitate. Nici NU FACEM CONFUZIE DE PERSOANE a) trei Persoane intr-o singura Persoana, nici NU DIVIZAM SUBSTANTA b) trei Dumnezei intr-un singur Dumnezeu. Caci PERSOANA Tatalui este una singura; iar a Fiului alta; a Duhului Sfant alta. Dar DIVINITATEA (natura divina) a Tatalui si a Fiului si a Duhului Sfant este una singura, glorie egala, maiestate egala? Astfel, Tatal este Dumnezeu, Fiul - Dumnezeu, iar Duhul Sfant - Dumnezeu. SI totusi NU EXISTA TREI DUMNEZEI, ci un singur Dumnezeu si numai Unul

| iurii75 a răspuns:

Vorbim în limbi diferite, totuși să încercăm.
Un dicționar definește "zeu" - divinitate păgână, idol. Totuși care se închinau la o mulțime de zei cu siguranță nu-i considerau păgâni. Pe de altă parte biblia nu folosește termenul nici când vorbește de divinitățile celorlalte popoare. Dacă îcepem cu care e zeu și care dumnezeu - intrăm în tărâțe.
Isus este prima creație a lui Dumnezeu (este numit "întâiul născut" și "începutul creației lui Dumnezeu"), este inferior și supus Tatălui. (Acuș vine Milan cu "născut dar nenăscut, din tată dar fără început...)

| frumixxxbubulina a răspuns:

In ortodoxie nu exista zei

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru iurii75):

"Un dicționar definește "zeu" - divinitate păgână, idol."... GRESIT. Definitia din acel dictionarul roman este scrisa de un crestin si este gresita. Atat crestinii cat si altii se inchina unor zei.

"In religious belief, a deity (Listeni/ˈdiː.ɨti/ or Listeni/ˈdeɪ.ɨti/)[1] is a supernatural being, and who may be thought of as holy, divine, or sacred. Religious believers believe that the deities created for their religions are true, and often that they can communicate with the deities, who can respond supernaturally to their entreaties.[2][3] Some religions have one supreme deity, others have multiple deities of various ranks."

Cam asa suna o definitie mai corecta pentru cuvantul "zei".

Termenul "dumnezei" este o idiotenie folosita de crestini pentru a incerca sa crestinizeze religiile si zeii altora.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VannyFeiereisz):

Realizezi ca tu incepi acum sa te contrazici singura nu?

| milan9 a răspuns:

"Întâiul născut" este CU TOTUL ŞI CU TOTUL ALTCEVA decât "creatura", dar… "NE-CREŞTINII" nu vor dori niciodată să vadă asta. FIUL LUI DUMNEZEU este Cel care a făcut toată "Creatura"! O continuă blasfemie aduc cei care Îl confundă cu "creaţia Sa"!

"Întâiul născut" este prezentarea limbaj simbolic a faptului că Fiul este născut din Tatăl "ma înainte te toţi vecii", sau o "naştere" continuă (dar nu în termenii embriogenezei umane!) tot la fel cum Duhul Sfânt purcede sau PROVINE continuu din veşnicie din Tatăl!

"Întâiul născut" subliniază în limbaj metaforic (limbaj stilistic în care Biblia este extrem de condensată) apropierea maximă, unică prin natura ei, între Tatăl şi Fiul (singurul numit distinct şi nominal Fiu în toată Scriptura!).

Numitorul comun, punctul comun între cele trei ipostasuri ale Treimii îl reprezintă FIREA sau NATURA DIVINĂ (diferită de firea sau natura umană!) unică şi comună celor trei ipostasuri (Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh).

| milan9 a răspuns:

Este o diferenţă ca de la cer la pământ între DUMNEZEU FIUL pe de parte, existent din veşnicie şi CREATOR al tuturor lucrurilor, şi "creaţia" Sa pe de altă parte!

În toată Biblia expresia "întâiul născut" se referă la un fiu din aceeaşi "familie", de aceeaşi "natură" cu ceilalţi din respectiva familie: dacă e vorba de fiu al lui Iacov e din "familia" lui Iacov, daca e "fiu" dintr-un regn animal atunci e de ACEEAŞI NATURĂ CU SPECIA RESPECTIVĂ şi nu om sau altceva, dacă e numit fiu al lui Faraon înseamnă ca este fiu ŞI NU CREATURĂ "meşterită" de faraon!

Şi pe acelaşi raţionament, dacă Hristos este în Sfânta Scriptură singurul numit în sens propriu şi distinct FIU AL LUI DUMNEZEU, înseamnă că e de ACEEAŞI NATURĂ CU TATĂL "FIULUI"!

Dar bine spune Scriptura despre unii rătăciţi: "aveți ochi dar nu vedeți, urechi dar nu auziți".

anonim_4396

Ai zis si tu exact ce au zis altii... "fiul este diferit de tatal si sunt 2 personaje diferite" dupa care incepi sa te crezi inteligent (dar nu iti iasa).

"un fiu din aceeaşi "familie""... am stabilit deja ca isus si dumnezeu sunt 2 personaje DIFERITE, acum raspunde naibii la intrebare : isus este un al 2-lea zeu sau un semizeu?

Esti chiar atat de incompetent? Nu te ajuta inteligenta sa raspunzi la o intrebare simpla? Simti nevoia sa lasi comentarii aiurea dar sa nu raspunzi la intrebari? Ai bagat cateva cuvinte aiurea in care zici ca isus si dumnezeu sunt 2 personaje diferite dar nu ai raspuns la intrebarea despre isus. Pe langa asta, ai inceput si cu misto si cu o insulta mascata.

Am tot raspuns la idiotenia cu natura lu' cristi. Ma doare-n cot de natura lui... este un al 2-lea zeu sau un semizeu? Raspunde la intrebarea asta.