anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unii veti spune ca isus si dumnezeu sunt acelasi personaj iar altii veti spune ca sunt personaje diferite. Trecand peste partea in care va contraziceti intre voi, vreau sa ne oprim la varianta cu "personaje diferite".

? Daca sunt personaje diferite, atunci isus ce este :

A - un al 2-lea zeu
B - un semizeu

77 răspunsuri:
| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ipostasurile sau Manifestările sunt trei: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. NAURA DIVINĂ a lor este una singură.

Au împreună comună FIREA DIVINĂ! Ce eşti aşa de greu de cap? happy

Dacă nu pricepi, nu-i nici o tragedie. Ţi-am spus că Divinitatea iese din TIPARELE cunoşterii limitate a omului (referitoare la natura divină).

Este posibil ca trei lumânări să creeze o singură Flăcără, nu? Şi acum ce spui de faptul că ESTE IMPOSIBIL ca acea flacără SĂ FIE DELIMITĂ ÎN TREI (deşi este într-un fel formată din "trei")?

Deşi nu era de aşteptat să găsim un exemplu în perimetrul lumii materiale, iată că unul ar putea fi totuşi luat în considerare. Ignoră-l şi te vei divedi a fi doar un alt "rău intenţionat" orgolios şi exclusivist... sad

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

"trei lumânări să creeze o singură Flăcără"... da, si 3 persoane formeaza un GRUP. Ai repetat iar ce ai zis mai sus (si iar ai impresia ca esti inteligent) fara sa raspunzi la ce am intrebat eu.

Ai zis iar ca ai 3 personaje DIFERITE care IMPREUNA formeaza ceva. Deci... raspunzi sau nu la intrebare? Incep sa cred ca esti incapabil si ca nu te ajuta inteligenta.

Este isus un al 2-lea zeu sau un semizeu?

Vad ca trebuie sa-ti repet : ma doare-n cot de natura lu cristi. Tu si mama ta aveti aceeasi natura dar asta nu inseamna ca sunteti aceeasi persoana.

Daca vrei sa bagi exemplul cu lumanarile in discutie, atunci tu tocmai ai recunoscut ca ai 3 zei care IMPREUNA formeaza ceva. Deci o religie politeista.

Este la cele trei ipostasuri un alt mod de a cuprinde NATURA DIVINĂ, "forţa" sau "puterea", esenţa unică a Divinităţii.

Dacă pe mine nu mă "ajută inteligenţa", pe tine în schimb nu te ajută reaua voinţă, accea care-L întemniţează pe Dumnezeu în tipare necorespunzătoare, ce ţin de contradictoria polemică ştiinţăfică a unor limite teoretice, arbitrare (mai ales atunci când vorbim de Dumnezeu)...

Cele trei lumânări crează o UNITATE PERFECTĂ, dar fără să se ajungă la un "grup" cum spui tu, ci la O SINGURĂ FLACĂRĂ – imposibil de separat!

Eşti simpatic să te faci că nu pricepi nimic… happy dar în primul rand eşti tendenţios şi machiavelic în discursul tău…
- În primul rand eşti MACHIAVELIC să vrei să demonstrezi ceva spiritual prin ceva material;

- În al doilea rand eşti MACHIAVELIC pentru că eşti pus doar pe negaţie, şi de fapt nici nu crezi în Dumnezeu, deci doată pretenţia cu interesul întrebării este un "bluff".

- Al treilea motiv pentru care eşti MACHIAVELIC este faptul că îi asociezi lui Dumnezeu limite pe care nici materia nu le are (întâlnim de exemplu până şi în materie un "3 în 1" perfect în cazul flăcării, etc…)
Şi mai sunt şi alte motive pe care nu le dicutăm aici… happy

UNITATEA din flacără "simbolizează" DIVINITATEA UNICĂ (Firea sau Natura divină), iar cele trei lumânări semnifică cele trei ipostasuri SPIRITUALE (comparaţia cu lumânările merge doar până la un punct!)

Exemplul cu lumânările este simplu: O UNITATE PERFECTĂ la care "participă" trei "aspecte". În cazul flăcării, cele trei aspecte sunt materiale, dar în cazul lui Dumnezeu este infinit mai simplu:

- cele trei Ipostasuri (Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt sunt de natura spirituală);
- nu putem noi cunoaşte limitele NATURII spirituale divine, nu o putem nega doar pentru că mintea noastră nu a cunoscut ceva similar, sau nu vrea să creadă Revelaţia. De fapt mintea poate avea un defect fundamental în care se împotmoleşte: nu crede în Dumnezeu;

| milan9 a răspuns:

Tu spui că nu sunt posibile 2 sau 3 manifestări în UNITATE PERFECTĂ?

-Cele trei limânări de ce pot să creeze o UNITATE PERFECTĂ, fără să se ajungă la un "grup" cum spui tu?

- Trupul şi sufletul de ce pot să creeze o UNITATE PERFECTĂ, fără să creeze "grup"?

-Ai auzit de personalităţile multiple? Au ele o "unitate perfectă"? Ooo, Desigur! happy
Sunt distincte personalităţile? Of sure…
Se pot manifesta distinct? Of course… (e adevărat că nu simultan, ca în cazul flăcării, dar iată că şi acest exemplu a răspuns "afirmativ" la 3 întrebări în cazul căutării unui 3 în 1 perfect…)

- Personalităţile multiple de ce pot să creeze o UNITATE PERFECTĂ, fără să creeze un "grup" cum ai zis tu?

Nu îndrăznim însă să comparăm DIVINITATEA ABSOLUTĂ cu un caz luat din patologie, dar dacă în lumea imperfectă mundană este posibil aşa ceva, DE CE AR ÎNDRĂZNI nişte fiinţe flatuloase ca noi să-I punem limite CREATORULUI UNIVERSULUI?!?

Să fii iubit... happy

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru U2lrish):

Pentru ca atunci NU exista "fiul", "tatal" si "sfanta fantoma". Exista doar personajul X CARE SE CREDE "fiu", "tata" si "fantoma". Intelegi? E o diferenta uriasa si in acelasi timp o problema uriasa pentru crestini.

Daca e vorba de personalitate multipla, atunci inseamna ca acel zeu are o problema grava deoarece o personalitate e razbunatoare iar alta o arde hippie. O personalitate vrea sa te ucida, sa te tortureze dar cealalta personalitate o arde cu "dar te iubesc, hai sa fim prieteni".

Un zeu nu poate avea asemenea probleme. Noi oamenii avem o denumire pentru asa ceva. Stii cum se numeste nu?

In plus de asta, daca te uiti la comentariile crestinilor de la postarea asta o sa vezi ca se contrazic intre ei. Nici macar ei nu stiu de fapt la ce se inchina.

Vrei sa zici ca tu ai un zeu bolnav? Este constient acel zeu de faptul ca sufera de acea boala? Daca este constient, cum face? isi "activeaza" personalitatile in functie de zi? Azi e marti deci e bun, maine e miercuri deci e rau? Sau personalitatile sunt "declansate" de ceva pe modelul : vai, uite ce floricica minu... baaaa, va sparg sa moara mama!?

Te complici singur daca bagi partea cu personalitatea multipla.

Momentan aveti 3 variante :

- personalitate multipla (asta-i noua)
- acelasi zeu intrupat si bla bla bla
- personaje diferite care IMPREUNA formeaza ceva

Pe care o alegi ca fiind varianta corecta pentru zeul tau (daca esti crestin)?

Cred ca treaba cu boala ti-am explicat-o. Acum sa iti spun partea cu intrupatul. Daca s-a intrupat, atunci inseamna ca afirmatia gen "doar prin mine ajungeti la tata" sau atunci cand s-a rugat pe cruce + multe alte pasaje din biblie sunt chestii ilogice si absurde.

Daca sunt personaje diferite care IMPREUNA formeaza ceva, atunci ai o religie politeista. Si daca sunt zei diferiti, atunci sunt egali? Practic, cele 3 personaje NU pot fi egale.

Daca te uiti la majoritatea raspunsurilor o sa observi faptul ca multi aleg varianta 3 cu personaje diferite care IMPREUNA formeaza ceva. Multi aleg acea varianta DAR evita sa raspunda la intrebarea ce tine de isus si nu inteleg de ce. Ei practic repeta ce am presupus eu in postarea principala. E absurd.

Am inceput cu "sa ne oprima la varianta cu personaje diferite" iar majoritatea care au raspuns au zis exact acelasi lucru si anume ca sunt personaje diferite. Unde-i logica?

Dupa ce au spus aceleasi lucruri ca mine si i-am intrebat (iar) daca isus e un al 2-lea zeu sau un semizeu, ei incep iar sa repete ce au spus prima data sau incep sa caute scuze penibile.

Sunt 3 variante si eu am ales 1. In viitorul apropiat voi posta chestii legate si de celelalte 2 variante.

Intelegi? Observi problema cu personalitatea multipla?

Momentan aveti 3 variante (si daca e sa intreb alte ramuri din crestinism sigur mai gasesc cateva). Nici voi nu stiti in ce credeti sau ce varianta e corecta.

E absurd sa o arzi cu "nu are rost sa iti explic pentru ca tu nu intelegi" cand esti pus in dificultate sau sa incepi cu "mintea umana nu poate intelege" sau alte idiotenii de genul acesta cum fac unii.

Cand vorbesti de un zeu pe care il consideri miezul din fanta NU ai voie sa ai 3 variante diferite legate de acel zeu. Dezbaterile astea nu ar fi trebuit sa fie ateu - crestin ci crestin - crestin. Eu pot sa iti distrug toate cele 3 argumente pentru ca am un avantaj... eu nu cred in asa ceva si pot sa ma folosesc de voi. Pot sa ma folosesc de propriile voastre argumente, de propriile voastre variante.

Inainte sa spui ca zeul tau e asa si asa, prima data sa ajungeti voi ca si crestini, toate ramurile la aceeasi concluzie. Nu merge sa zici :

X - masina e rosie si invizibila
Y - nu, e galbena si are o remorca si e invizibila
Z - nu, e gri si e decapotabila si e invizibila

Macar partea cu "invizibil" o aveti in comun. laughing

| milan9 a răspuns:

Cazul cu "personalităţile" nu era pentru Dumnezeu ci pentru explicarea posibilităţii unui "2 în1" sau " 3 în 1" perfect, lăsând oricum INFINIT SPAŢIU POSIBILITĂŢILOR lui Dumnezeu.

Dar tu ce-ai făcut? Nici acele exemple pentru copii nu le-ai înţeles dar nici POSIBILITĂŢILE INFINITE ALE LUI DUMNEZEU nu le accepţi. Acela era doar un exemplu pentru a-i ajuta până şi pe copii să înţeleagă. Scuze te-am supraapreciat happy Dar sunt increzator, te voi supraaprecia in continuare happy

"Tu spui că nu sunt posibile 2 sau 3 manifestări în UNITATE PERFECTĂ?

-Cele trei lumânări de ce pot să creeze o UNITATE PERFECTĂ, fără să se ajungă la un "grup" cum spui tu?

- Trupul şi sufletul de ce pot să creeze o UNITATE PERFECTĂ, fără să creeze "grup"? "

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

"Cele 3 lumanari NU pot sa formeze o unitate FARA sa ajunga la un GRUP. Daca aduni 3 lumanari, DEJA AI UN GRUP. Faptul ca le aprinzi si le pui una langa alta e irelevant deoarece tot un grup se numeste."

Ei bine, în sfârşit ai pus punctul pe "I"! Acel "grup" cum îi spui tu, este NATURA DIVINĂ, FIREA divină care păstrează unitatea celor trei ipostasuri. Aceasta este inseparabilă tot la fel cum flacăra celor trei lumanari ESTE IMPOSIBIL DE DELIMITAT dacă lumânîrile stau unite…

| iurii75 a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor

| milan9 a răspuns:

Ai spus la început că "sunt 3 persoane diferite care impreuna formeaza ceva" şi apoi vii şi spui "mă doare-n cot de …si de faptul ca ei IMPREUNA formeaza ceva." Pai daca te doare-n cot, atunci hai noapte bună, ca n-are rost să ne certăm aşa ca-ntre colegi… happy

In exemplul meu "idiot" cu lumânările, nu am spus că nu recunosc aspectul "diferit" al lor, ci doar că iau în calcul şi celălalt aspect, UNITATEA INSEPARABILĂ.
Desigur, are importanţă "dacă lumânările stau unite"! Pentru că, deşi un aspect al lor este diferit, ELE DOVEDESC faptul că pot avea şi o UNITATEA DEPLINĂ: flacăra aceea este INSEPARABILĂ, IMPOSIBIL DE SEPARAT…

Tu faci exact invers. Ţii în mână buchetul de lumânări, dar nu recunoşti că ele pot forma o flacără unitară…

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Eram sigur ca o sa-mi raportati raspunsurile, eram sigur ca v-am pus in dificultate si ca nu va convine. Aveti o mentalitate primitiva. Jalnic.

Deci... repet ultimul comentariu :

noi nu vorbim faptul ca zeii tai IMPREUNA formeaza ceva sau de natura celor 3 zei ci vorbim de faptul ca sunt 3 zei DIFERITI. Vorbim de faptul ca ai o religie politeista nu una monoteista.

Esti capabil sa faci diferenta? Esti capabil sa intelegi diferenta?

Fiecare cu ale lui. Eu am spus ce-am avut de spus...

| vicky14u a răspuns:

Ce iti imaginezi ca ai vrut tu sa spui prin astea chiar nu inteleg? :

,, imposibilitatea TA de a INTELEGE a fost PROFETIZATA acum mai bine de 2000 (doua mii) de ani, asta e lucrul pe care nu ti l-am spus, probabil ceva "sadism crestin", nu?
1Corinteni 2, 14. "Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, cãci, pentru el, sunt o nebunie, si nici nu le poate întelege, pentru cã trebuiesc judecate duhovniceste. "
1Corinteni 1,23."dar noi propovãduim pe Hristos cel rãstignit, care pentru Iudei este o pricinã de poticnire, si pentru Neamuri o nebunie;"
1Corinteni 3,19. "Cãci întelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: "El prinde pe cei întelepti în viclenia lor."

| Camelia_Soster_1961 a răspuns:

Daca YHWH este un zeu si IISUS e fiul sau, logic ar fi un semizeu; dar avand in vedere caYHWHnu este Dumnezeul cel bun, nu este D_zeul plin de dragoste despre care vorbeste IIsus, cel omniprezent si omnipotent, al cui fiu este totus HRistosul?