| Octavian199 a întrebat:

Unii zic ca biblia e dovada ca exista Dumnezeu, dar mai exista si carti din alte religii mai vechi, cum ar fi epopeea lui ghilgames etc. Care e pana la urma zeul adevarat? Eu zic ca originarul are mai mare valoare, ca la tenisi rolling on the floor

27 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Dumnezeul asta iudaic, crestin, islamic este o inventie, lucru care il inteleg si teologi dupa un seminar de teologie

| AC4S4 a răspuns:

Crestinul nu are nevoie de o dovada palpabila pentru a crede in Dumnezeu.

| Octavian199 explică (pentru AC4S4):

Dar de ce are nevoie? Stii ca am vazut o demostratie cum pot fi dusi de nas crestinii? Au facut o icoana cu Angelina Jolie plangand zicand ca nu stiu ce sfanta plange, evident ca au pus unii botulrolling on the floor

| AC4S4 a răspuns (pentru Octavian199):

De unde stii ca aceia sunt crestini?

Hai ma, eu nu cunosc un crestin cand il vad? Pupa icoane, pupa moaste, pupa orice rolling on the floor

| AC4S4 a răspuns (pentru Octavian199):

Nu asa recunosti un crestin, spune Biblia cum este un crestin.
Tu ai enumerat niste stereotipuri false.

| suntserios a răspuns (pentru AC4S4):

Crede si nu cerceta pana la capat nu?

Vezi ca esti redundant

Zici ca un crestin nu are nevoie de o carte pentru a crede in dumnezeu, dar totusi o carte il defineste pe crestin...

| Octavian199 explică (pentru suntserios):

Oho, ce il mai defineste.

| Mircea08 a răspuns (pentru Octavian199):

Daca tu crezi ca un crestin pupa moaste, icoane sau altceva inseamna ca nu cunosti invatatura lui Iisus. Crestinul este cel care traieste conform invataturii lui Iisus, iar aceasta este Evanghelia. In Evanghelie nu scrie NIMIC despre moaste despre pupat si multe altele. Eu stiu ca o sa spui ca asa fac crestinii ortodocsi dar ortodocsii nu NU SUNT CRESTINI, nici macar habar nu au ce inseamna sa fii crestin. Este scris in Evanghelie ca va fi hulita calea cea dreapta datorita acestor religii care spun ca sunt crestine iar enoriasii lor se comporta in tot felul, iar lumea spune ca acestia sunt adevaratii crestini si ca biserica lui Dumnezeu este aceasta adunatura de oameni de tot felul.
"Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte şi pierzarea lor nu dormitează."

(A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru – 2/2, 3)
Va spun eu - nu cred ca ati vazut nici un crestin niciodata, si spun asta deoarece nici eu nu stiu sa existe vreo biserica de crestini, asa ca nu are rost sa-i criticati pentru ca nu-i cunoasteti

| Octavian199 explică (pentru Mircea08):

Lasa invatatura lui Iisus.Se numesc crestini, sunt crestini.

Vezi ca, crestinismul e din Iudaism, de fapt e o secta din Iudaism.

Conform modului tau de a defini un crestin, SI TU ESTI CRESTIN!

Stiu ce este crestinismul

Am fost, acum nu mai cred in zei.

Adevarul e ca nu ai fost niciodata crestin si probabil ca nici nu te intereseaza asta.

| LoveSleep a răspuns (pentru AC4S4):

Dacă biblia e cuvântul lui Dumnezeu, cum e cu "și nu ne duce pe noi în ispită"? S-a încurcat sau cum?
Sau e valabilă chestia? Deci el ne duce în ispită?

| AC4S4 a răspuns:

Am zis ca nu are nevoie de dovezi palpabile. Da, cartea este si ea un obiect palpabil. Dar Biblia poate fi citita si strict literar, fara sa te afecteze deloc din punct de vedere spiritual. Citirea Cuvantului lui Dumnezeu legata de Rugaciune si Pocainta formeaza credinta.
Pentru crestin, Biblia nu este o simpla carte, un obiect, este Cuvantul lui Dumnezeu.

Si care e cuvantul zeului evreu?

Biblia e o carte, scrisa de om. Atat tot.
E o carte care defineste o religie, asa cum DEX ul defineste limba romana.

Deci rezulta ca un crestin are nevoie de o carte sa creada in dumnezeu.
Asa cum niste oameni au scris dex ul si noi il folosim sa invatam limba romana asa si biblia. A fost scrisa de niste oameni ca sa ii invete o religie inventata.

Deci esti total redundant in afirmatii. Te hotarasti? E nevoie de o carte sa crezi intr-o religie sau nu?

| AC4S4 a răspuns (pentru suntserios):

Pentru omul lumesc, Biblia este doar o carte. Pentru crestin, Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Daca spui ca Biblia este doar o carte ca oricare alta, tot cititul tau din ea va fi in zadar.
Credinta nu este asa: Citesc mai multe carti din mai multe religii si aleg una. Poate asa iti alegi o religie.
Dar crestinul nu crede intr-o religie, ci in Isus Hristos. Nu e nevoie de o carte ca sa creada in El, ci de Cuvantul lui Dumnezeu.
Acestea sunt lucruri duhovnicesti, deci nu trebuie judecate fireste.

Cat o sa se mai exagereze la categoria asta?

De acum crestinii sunt superoamenii, cum era Eminescu omul de geniu si vorbea cu stelele?

"Omul lumesc si crestinul"

Deci nu e nevoie de nicio carte, asta inseamna ca nu ar trebui sa se mai discute niciodata de biblie la categoria asta ca este irelevanta.

PS:

Cum ajunge crestinul sa creada in Isus? I se arata brusc si el crede ca ala e zeul adevarat, sau asa il fac parintii si familia sa creada?

| AC4S4 a răspuns (pentru suntserios):

Crestinii nu sunt superoameni, in niciun caz. Crestinul este doar cel care a renuntat la lume si acum traieste Hristos in el. Nu e cu nimic crestinul mai presus decat ceilalti oameni, nu a facut nimic mai bun, ci doar a crezut. Scrie in Biblie totul.

Nu continui discutia, este nefolositoare.

Si de ce e relevant ce scrie in biblie? doar tu ai zis destul de clar:

"Nu e nevoie de o carte ca sa creada in El"

Esti atat de redundant in raspunsuri

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

Dar uiti ca ai fost indoctrinat intr o religie, nu tu ai ales religia ta, de ce un crestin trebuie sa fie limitat? sa numai citeasca alte cartii religioase? numai vorbesc ca biblia este interpretabila in en feluri, nu este cuvantul lui dumnezeu, sunt basme copiate din alte mitologi, desi de ce dumnezeu tau a facut plagiat?

| Jay1 a răspuns:

Bine zici e unic.