Chiar nu m-ai plictisit deloc si am citit cu atentie postul tau. Ma simt usurat sincer acum sa vad ca mai exista si oameni care nu aleg vreo tabara (Ateu Vs Credincios), oameni care inteleg sensul credintei si ceea ce reprezinta dpdv uman, nu citind o carte veche scrisa de oameni, oameni care nu indoctrineaza pe altii cu povesti religioase dar nici nu ii jigneste pe credinciosi dandu-se atotstiutori. Oameni ca tine...carora le pasa, care realizeaza ca suntem indoctrinati de mass-media si ca tot ceea ce stim, stim din surse nesigure, oameni care isi pun intrebari dupa ce citesc cliseele de tip intamplator din teoria creatiei, oameni care chiar inteleg conceptul religios si stiu cum sa-l cerceteze, ce sa mai....practic gandim asemanator si ma bucur ca nu sunt singurul .
Credinciosii nu trebuie sa se bazeze pe o carte iar ateii trebuie sa invete notiuni precum modestia, respectul si compasiunea. Notiuni nu inspirate dintr-o carte ci care definesc fiinta umana ca fiind inteligenta.
PS: Am scris si eu mai demult un post pentru ateii care credeau ca stiu exact cum a aparut Universul si viata si bineinteles ca am fost intampinat tot cu,, bullying''. Dar tu sa nu te dai batut inca, eu te sustin!
Primul hominid a apărut acum cca. 3-4 milioane de ani, iar primul Homo Sapiens acum 250.000 de ani. La ce ai spus tu, precizez faptul că religia, cât şi credinţa, au mari carenţe în ceea ce priveşte logica. Am observat că mulţi din ziua de azi separă credinţa de religie, ceea ce în opinia mea e total greşit. Religia ne-a învăţat în ce să credem, ea e definiţia credinţei noastre, deci e factorul de bază.
Imi pare rau ca ti-am risipit clipele pretioase din viata .Cu toate ca ...stii tu...ai fi putut sa nu citesti deloc.
Aura143127 întreabă:
recedaniel3 întreabă: