Daca un bugetar câştiga în medie pe an 180.000.000 lei vechi (~1500 ron/lună), ar fi avut de plătit in mai toate cultele neoprotestante,, zeciuială" pe an: 18.000.000!
Oare la noi insa cate generatii de credinciosi ortodocsi doneaza si aduna impreuna aceasta imensa suma pe care o secta o cere spre exemplu de la o persoana intr-un singur an? Si aceste culte neoprotestante se mai bat cu pumnul in piept ca la ei sunt mai putini lideri care sa primeasca bani la cununie sau inmormantare... Dupa ce jupoaie omul cu zeciuiala ce i-ar mai trebui un maruntis?
Sa nascut intr-o familie de martori deci raspunsul e evident!
De obicei, dar stii tu cum discuta lumea... depinde totusi de la caz la caz si de la popa la popa. Ce apreciez eu in mod deosebit la "secte" atunci cind "opereaza" la oras, dar si la tara, e ca isi ajuta "turma". La citi bani are biserica ortodocsa, face un mare rahat. Stiu ca la un moment dat comentau aici in Iasi ca Rotary Club, organizatie masonica pe fata, a luat vreo 20-25 de copii cu probleme la inima si i-a dus in Israel unde au fost operati. Evident ca i-a adus si inapoi. Toata treaba asta a costat niste sute de mii de euro, iti dai seama. De comentat au comentat bor-ul, dar nu au facut ceva de genul asta ei vreodata.
Asta e tendinta generala indusa de bor fiindca pierd "oi" din "turma". Cum adica, "secta" baptista/penticostala/etc are preoti care fac slujbe fara bani? Din banii strinsi dau inapoi celor nevoiasi? Nu au Mertzane de 100.000 EUR cu numarul HAR? ASA CEVA NU SE POATE! Sectanti nenorociti!
P.S. Religia/cultele se reduc pina la urma la controlul populatiei. Tocmai de aia daca apare o chestie noua care chiar face ceva pentru comunitate e infierata asa cum se intimpla la noi si nu numai.
Pfai de viata ta. tu vorbesti de jecmanit?
tinere, uite-te in ograda ta. unde ai mai vazut sa te lase cu mortu pe masa, pentru ca nu ai cotizatiile platite? unde ai vazut sa te bage in randul preotilor "cu chemare dumnezeiasca" pe bani? unde ai mai vazut masini luxuase cum nici presedintii de state nu au? unde ai mai vazut biserici din aur? cine se imbraca azi in aur? fratee. unde ai mai vazut sa treaca enoriasii de la un cult la altul pentru ca la noul cult sunt taxele mai mici? fii realist. asta-i adevarul care nu il poti nega.
si ca sa nu zici ca mint sau infloresc uite-te la videourile astea:
https://www.youtube.com/watch?v=spbWIPJlzf4
https://www.youtube.com/watch?v=sjRX70d-vks
si acum comenteaza. baga aia cu heruvimii, ceruti de Dumnezeu.
Sigur. doar nu vrei sa te creada cineva?
dovedeste cu citate DIN BIBLIE ca vreun calugar trebuie sa faca lucrurile acestea, in ideea ca le face. desi este fals ceea ce spui tu.
dada, putina hrana, caviar si mai stiu eu ce icre negre, in sos nu mai stiu de care...
Isus, in Matei 5 o spus ca lumina trebuie sa straluceasca, sa o vada oamenii. apoi, ulterior a spus: VOI sunteti lumia lumii. cu referire la cei ce continuau serviciul sau. atunci ce cauta calugatii in pustietate? Isus a fost pustnic?
dovada a ceea ce se intampla in manastiri, sunt cazurile ce ies la iveala din cand in cand, de ex, tanacu, sau maica virgina care a nascut (daca nu ma insel 2 gemene) copii avortati din lacul Sf Ana, etc...
cand au facut lucrurile astea? in timpul liturghiei, sau in timp ce citeau pravila? fratee renunta la ochelarii de cal... ci citeste Biblia. cunoaste adevarul.
Generalizarea nu este decat expresia tendentiozitatii agresive.
Cei care fac aceste excese sunt putini, iar prin acestea ei tocmai au demonstrat ca nu au ce cauta in Biserica. S-au strecurat ca dusmani ai Bisericii.
Cât priveşte "uscătura", cât priveşte pe impostorii care profită de pe urma Bisericii pentru profitul lor personal, fiind dispuşi la tot felul de compromisuri împotriva învăţăturilor ortodoxe, ei nu pot fi numiţi decât duşmani reali ai credinţei lor strămoşeşti – cei mai mari şi cei mai aprigi...
Caritatea in Biserica merge atat pe plan organizat cat si individual (gen Pr. Nicolae Tanase, cel care ingrijeste peste 400 de copii in localitatea Valea Plopului.)
Referitor la caritatea organizata, iata spre exemplu numai in 2012 in eparhiile Patriarhiei Române se derulau 767 de proiecte şi programe sociale, din care 561 finanţate din fonduri proprii, 22 cu finanţare externă, 24 cu finanţare publică şi 160 cu finanţare mixtă.
În cadrul aşezămintelor social-filantropice şi prin intermediul programelor şi proiectelor sociale, au fost acordate 895.350 de servicii sociale unui număr de 211.495 de beneficiari unici.
Dintre acestea, 166.397 au fost servicii sociale pentru 105.717 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii şi Statului, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări,
40.987 - servicii sociale pentru 19.143 persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA),
640.694 - servicii sociale pentru 74.752 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate,
47.272 - servicii sociale pentru 11.883 victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităţilor naturale, şomeri.
Nu stiam ca iti numesti parintii din biserica dusmani, impostori.
toti preotii sunt asa.
ce-i care nu stim despe ei, inseamna ca inca fac pe ascuns.
si nu este generalizare, ci o constatare clara, evidenta.
era generalizare daca ara un caz de popa habotnic, lacom, acum 7-8 ani, si il aminteam tot pe ala. dar daca vrei, iti caut nu 100 ci 1.000 de astfel de popi. dar n-am timp, de pierdut, trebuie sa vorbesc din biblie in timpul ala. este mai util.
daca ceea ce sa prezentat in emisiunea cu ochii in 4, la care ti-am dat link, numesti generalizare. ok... inseamna ca ai ochelari de cal.
Afirmatia ta ca toti preotii ortodocsi sunt impostori e in aceeasi masura o generalizare cum ar fi afirmatia mea ca toti martorii nu au studii superioare. Totusi, tu mi-ai povestit si de martori cu studii superioare si te-am crezut pe cuvant. Hai sa il credem pe cuvant si pe milan9, si sa acceptam ca a cunoscut si parinti drepti. Chiar daca dai 1000 de cazuri, fie si 10000, asta nu contrazice faptul ca ar putea exista si preoti cu adevarata chemare duhovniceasca.
Fllu dsca e iehovist spune si el mincini ci calomnii care-i convin dar asa cum spui si tu eu nu am vazut decat 4-5 cazuri pe an in toata presa. Normal ca in 25 de ani de la revolutie s-au adunat mai multe nazbatii ale unora nevrednici pentru preotia lasata de Iisus dar in toata tara traiesc si autrait de atunci zeci si zeci de mii de preoti.
Nu spun eu. nu am nici un avantaj. eu doar evidentiez ce spune presa.
"au trait si traiesc zeci si zeci de mii de preoti"
pai fine nu le-au fost mediatizate cazurile, fie nu ai aflat tu despre ele, fie inca nu a venit timpuls a fie dezvaluite. dar nu uita, cat de curand ONU va distruge religia. o va calca in picioare. o sa vezi. atunci o sa fie descoperite toate atrocitatiile, toate dezgustariile, toate scarboseniile religie false.
dar nu te agita cand citesti aceste randuri. ai rabdare sa se implineasca ce spune Biblia. nu uita, MULT NU MAI ESTE!
Ai rude la ONU si i-ai pus gand rau Bisericii lui Dumnezeu? Pai daca secta ta nu e o religie atunci ce e? O secta aparuta la spartul targului dupa 2000 de istorie a Bisericii si a sacrificiilor martirilor face gat la ce?
Va zbateti ca demonizatii pe fiecare zeciuiala pe care o primiti de la cei pe care ii rupeti de Hristos si de Biserica lui?
Haha, nu ma fa sa rad, mi-s crapate buzele.
nu trebuie sa am rude la ONU, trebuie doar sa am o incredere deplina in Biblie. ca sa te convingi, observa te rog ce scrie in 1Tesaloniceni 5:3, apoi intra pe site-ul official al ONU si vezi care este mottoul lor.
de fapt voi, care va considerati membrii ai bisericii lui Dumnezeu, nu credeti nici daca s-ar cobora Isus din cer. degeaba ma obosesc eu.
ti-am zis ai putintica rabdarica. nu te agita ca pepsi. nu uita: cine rade la urma, RADE MAI BINE. acum fa-ti jocul, critica, persecuta, pastreaza-ti in continuare spiritul calm, cand lumea asta se duce de rapa, ignora biblia, oricum esti din biserica lui DUmnezeu.
apropo de denumirea asta
in faptele 15:14, 17 se spune ca cei care il vor lauda pe Dumnezeu, sau cei alesi de el vor purta numele sau. cum o rezolvi cu numele lui Dumnezeu, Iehova? preferi sa il tii ascuns, ca "biserica lui Dumnezeu"?
vezi, sa nu primesti o parte din plagile care vor veni peste aceasta "biserica" Apocalipsa 18:4.
P.S. : nu eu i-am pus gand rau bisericii lui Dumnezeu. ci Iehova Dumnezeu. Apocalipsa 17 te ajuta, daca vrei sa fii realista.
Stai calma. Nu-l scoti din indoctrinarea cu care a fost invatat Imi pare rau pentru el.
Nu stie nici de Biserica lasata de Fiul lui Dumnezeu, nici ca Dumnezeu lucreaza in mod concret prin harul Sau, si nici ca a tetragrama YHWH nu are nici in clin nici in maneca cu varianta de pronuntie (inventata de nea Gigi saecuristu' la un joc de table -"Iehova") nu are nici o relevanta biblica. EVREII NU AU PRONUNTAT NICIODATA ASA CEVA, nici macar nici cel mai redus dintre ei...
Apocalipsa ii acuza pe dusmanii Bisericii si nu Biserica.
Biserica si martirii ei ocupa loc de cinste in toate capitolele cartii Apocalipda.
Da, citeste totusi apocalipsa 17, si fii realista.
de fapt sunt multe simboluri in aceasta carte a Bibliei. dar totusi fiara reprezinta politica, puterea, guvernarea (vezi diademele sau coroanele de pe capul ei), si negustorii voiajori reprezinta comertul de azi. prin urmare mai ramane religia falsa. asadar... ramane de vazut pe cine va judeca Dumnezeu. cert este ca Adevarul este in Biblie. esti de acord?
Mai taie paie, invatatule.
biserica ta, ORTODOXA, a tiparit in 1878 o editie a bibliei pe care si-a pus parafa. ciudat este ca in ea apare acest nume Iehova, in loc de ceea ce ulterior biserica a scris, adica "domnul".
la vreme te intorci si impotriva religiei tale. cauta frate si informeaza-te, ai biblioteci, ai acces la arhivele bisericii, cauta si vezi.
eu personal am o editie din 1913 tot de biserica ortodoxa, de la Iasi, tot cu parafa, si in aceasta traducere apare Iehova peste tot in text. cum o scoti la capat acum? vai de tine.
si referitor la cazurile de caritate prezentate mai sus, nu le neg, poate sunt adevarate, dar Isus i-a trimis pe continuatorii sai, sa anunte veste buna despre Regat ca fiind SINGURA solutie la problemele omenirii, indiferent care sunt acestea: foamete, dezastre nat. razboaie, boli etc...
Isus nu ne-a trimis sa facem acte de caritate. el a facut pentru a dovedi ca are putere, si la momentul stabilit va vindeca omenirea. in fine...
zii cu heruvimii CARE CHIAR DUMNEZEU IA CERUT
Ei bine, ceea ce tu ai enumerat mai jos nu are leatura cu religia: "fiara reprezinta politica, puterea, guvernarea (vezi diademele sau coroanele de pe capul ei), si negustorii, comertul de azi".
Las-o nu incerca sa o induci in eroare.
În Apocalipsa NU se face referire o dominatiune religioasă!
În Apocalipsă cap.17-18, "Babilonul cel Mare", este prezentat ca fiind "desfrânata cea mare", "BEATĂ DE SÂNGELE SFINŢILOR ŞI DE SÂNGELE MUCENICILOR lui Iisus" (Apocalipsa 17, 6).
Ori până şi ultimul creştin ştie că "SFINŢII şi MUCENICII" lui Iisus au făcut parte dintotdeauna din Biserica rămasă neschimbată.
"Babilonul cel Mare" a persecutat Biserica (evreii, Imperiul Roman, islamiştii, revoluţia franceză, bolşevismul, comunismul peste tot în lume, etc...).
"Babilonul cel Mare" este un nume simbolic dat fie păcatului, fie celor care au vărsat sângele martirilor, au rănit Biserica, în mod categoric neavând vreo legătură cu Biserica lui Hristos!
Chiar nu conteaza ce au scris unii in 1914. Cu siguranta nu au avut binecuvantarea Sfantului Sinodului. Iehovisti existau si atunci. In ori caz, cel care a preluat varianta aceasta eronata de pronuntie englezeasca ("Yehova) a gresit, si stii de ce...:
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata...
Eu imi apsr singura credinta da ce-i cu inchizitia ssu ai uitat ca fost un prost experiment al unora din apus si nu de la noi.
Ce-i cu inchizitia? Nu sunt catolic de ce imi spui mie?
Nu-mi aduc aminte cine, dar bine spunea cineva, ca acele abuzuri din spatiul apusean (evul mediu) n-au fost comise de Biserica catolica (cu a ei invatatura) ci de catre prostii care din pacate apartineau atunci acelei biserici... Si eu cred ca e adevarat
Cât despre unii catolici care au comis nişte abuzuri prin Evul Mediu, aceia nu au acţionat în numele misiunii încredinţate lor şi nici nu au respectat prin acele fapte învăţăturile Bisericii lor.
Imi este greu sa-mi imaginez de ce e in stare individual omul care interpreteaza totul dupa sine, care e dispus să-şi calce în crezul, valorile toate, toate lucrurile bune in esenta lor, toate certitudinile, pentru a face loc abuzului LIBERTĂŢII sale, in forma sa primar animalica.
:))
care "pana si ultimul crestin"?
ei saracii, fratii tai ortodocsi de pe valea prahovei, sai din moldova, sau ardeal, habar n-au ce sarbatoresc de pasti. si stiu de sfintii mucenici.
sa fim seriosi.
https://www.youtube.com/watch?v=UjnWFyxgBVc
na uite, ce spun ortodocsii. uite cat de mult le pasa popilor de ei. auzi, cica lo spanzurat pe Isus.:))
Da sigur. o mana spala pe alta si ambele spala fata.
voi zicei ca ei, ei zic ca voi. si la urma urmei nu m-as mira sa ziceti ca n-a existat nici o inchizitie.
voi din ei va trageti. marea schisma 1054. deci sunteti acelasi material, aceiasi marie cu alta palarie. o vai... si pentru ortodocsi si pentru catolici vi se potriveste la fix matei capitolul 23. este o dedicatie, sa spun asa, de la Isus pentru clasa clericala. toti sunt pedofili, profitori, extorcatori, afaceristi, majoritatea homosexuali, au abuzat copii, etc...
vai de marea prostituata cand va fi arsa in foc. VAI.
Esti iehovist si te recunosti in primul rand prin faptul ca esti restantier la istorie (nici cetatenie romana nu stiu cum de ai cu asa lacune...), tendentios si mincinos pana in maduva oaselor...
Biserica (Ortodoxă) nu a început în 1054! Ea a rămas neschimbată încă de la începutul creştinismului! În 1054 DOAR S-A CONTURAT DEFINITIV CATOLICISMUL ( cel care a făcut de fapt pasul "în lateral" prin inovaţie şi schimbare)!
Să nu creadă cineva că la Schisma din 1054 s-ar fi împărţit învăţăturile precum cărţile de joc. Nu. Fiecare a dus incepand de atunci şi pe mai departe tezaurul de invataturi al Bisericii apostolice (fără modificări sau alterări), cu singura diferenţă că în "apus" catolicii au mai ADĂUGAT ceva (vreo patru lucruri noi) dar fără justificare biblică. Inovaţii nejustificate.
Doar asta a făcut de atunci diferenţa. Noi ortodocşii in "răsărit", din conservatorism rigid, nu am indraznit sa ADĂUGĂM nimic. Doar asta face diferenţa. Dar nici ei, catolicii, nu au pierdut nimic din ce aveau înainte de 1054.
Biserica Ortodoxă este Biserica apostolică de 2000 de ani! Ea nu s-a desprins din nimeni. Ea a mers pe linia ei fără să inoveze sau să renunţe la nimic. Sectă este numită gruparea care schimbă învăţături sau renunţă la ceva!
Vechea biserică apostolică a preluat numele de "Ortodoxă" doar pentru a se deosebi de catolici, începând din 1054. Denumirea de "catolică" a fost introdusă în 1054, iar deosebirile (inovaţiile, schimbările) faţă de ortodocşi, le aparţin catolicilor şi au fost introduse cu aproape un secol înainte de despărţire!
Chiar aceste schimbări ale învăţăturilor creştine autentice, au reprezentat puncte de discuţii, tensiuni şi în final, separare! Iată o parte dintre ele:
1. papa devenea locţiitorul lui Hristos pe pământ, (pretenţia de conducere sau jurisdicţie universală);
2. adaosul filioque;
3. introducerea credinţei în existenta purgatoriului;
4. introducerea folosirii azimelor;