| crush19 a întrebat:

URGENT! Care sunt obiceiurile la pomenirea mortilor de 1 an si jumatate?

Răspuns Câştigător
| Fatamuntilor a răspuns:

La un an si jumatate?
NU am auzit asa ceva! Pomeniri la biserica pentru cei decedati se fac in fiecare pana la 7 ani.
In tot cazul chiar daca vrei sa faci ceva TREBUIE sa anunti preotul in prealabil care iti va spune ce e necesar si ttebuie adus.In pricipiu NU trebuie sa lipseasca colacii (daca faci comanda, aia stiu ce fel colaci trebuie) coliva si vinul.Ar mai trebui cateva pachete pentru saraci si cam atat

Momentan poti insa aprinde o lumare la mormatul decedatului si sa te pregatesti pentru pomenirea de doi ani.

2 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu se face nimic, doar un parastas ii puteti face daca are nume sfant cum ar fi sfantul Ilie ca tot se apropie.
Coliva ii puteti face ori de cate ori vreti/sa dati de pomana.
O zi bunahappy

| ania a răspuns:

Nu știu care sunt, dar după părerea mea sunt inutile, nu-l mi ajută pe cel drag decedat, destinul lui e hotărât de propriile alegeri.Mai bine îi mulțumești lui Dumnezeu pentru darul timpului petrecut cu aceea persoană, pentru dragostea primită de la cel drag și dacă vrei să dăruiești ceva, dă din dragoste pentru Dumnezeu, nu din superstiție că dacă nu faci ceva nu știu ce o să se întâmple.