| beligan a întrebat:

Urmariti ritual salbatic prin care Moise stropeste evreii cu sânge de animale! DEZGUSTATOR.
Cum putem crede că, prin stropirea oamenilor cu sânge de animale din strachini, Dumnezeu este,, leagat" in vreun fel de acei primitivi?
http://www.trilulilu.ro/......opiri-de-s
Indiferent cand,unde si din ce motiv,s-a intamplat aceste scarbosenii,Dumnezeu,inteligenta universala, nu se poate,, intersecta"in nici un fel cu acei primitivi!

13 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

YHWH (Dumnezeul lui Israel), era zeul uniunii lor de triburi, nici nu se poate pune problema de universalitatea lui YHWH.

| Mădă0611 a răspuns:

I-ai innebunit pe astia cu trilulilu laughing

E clar ca biblia a fost scrisa de oameni, fara sa fie posedati de vreun porumbel. La vremea respectiva astfel de ritualuri erau ceva normal.

| beligan explică (pentru Mădă0611):

Era normal ca erau niste primitivi,dar sa afirmi ca,,acela este sangele legamantului Domnului cu oamenii'' sa-l implici pe Dumnezeu ( si oamenii sa creada) in asa ceva,sa afirmi ca acela este Dumnezeul adevarat, este o mare PROBLEMA!
Tu ce spui, acela este Dumnezeul in care crezi tu, acela care este indentificat in aceea,, descriere''?

| Mădă0611 a răspuns (pentru beligan):

Eu nu cred in nici un dumnezeu, aia delirau.
O sa iti spuna dragii tai crestini ca tot ce a facut dumnezeu sau tot ce a fost inainte de Iisus a fost alta mancare de peste, dar Iisus a venit sa schimbe legea, nu le vorbi de vechiul testament decat daca zici de bine (morala selectiva).

Nici un crestin nu poate sa afirme ca VT descrie alt Dumnezeu!
Pentru iudeo-crestini, VT si NT,, descriu acelasi Dumnezeu!

O fi acelasi, dar in vechiul testament era suparat pe lume, apoi i-a trecut, dupa ce l-au batut in cuie. O fi masochist thinking Crestinii sunt cu noul testament, iar cum vechiul e fix opusul, se fac ca nu exista, sau lumea era rea si o merita.

Iudeo-crestinii,nici nu stiu la ce,,Dumnezeu'' se inchina si se incred?
Ei afirma sus si tare ca biblia este,,cuvantul lui Dumnezeu''
Pai IAHWE,care se,, lafaia''in sange dat de primitivii jidovi, popor a lui Moise, ce legatura poate avea cu inteligenta universului?

Pai poate sa-mi spuna un iudeo-crestin de ce Dumnezeu poate fi schimbator?
In VT sa fie intr-un fel, in NT altfel?
Trebuie sa se schimbe pentru om, sau omul trebuie sa se schimbe pentru Dumnezeu?

| relian a răspuns (pentru beligan):

Na si tu acum. Experimenta si el ca era la inceput.Crestinii asa lau numit ei atotputernic si atotstiutor dar nici pe departe nu este asa, asta conformcu biblia.Acolo nu gasim nicaeri dovezi ca Dzeu ar fi atotcunoscator, ba mai mult gasim dovezi care arata ca de fapt nici nu stia ce face uneori si facea asa lucruri la plesneala.Dar cum spune mada asta fac crestinii iau doar cei bun, cei naspa si nu le este pe plac se fac ca uita sau spun ca asa erau vremurile.Nu te mai agita sa le arati chestii clare ca ei oricum sint orbi, nu vad nu aud, Daca erai popa si le aruncai un ciolan ceva sa vezi cum veneau sal linga.Tu crezi ca omenirea a evoluat cumva sun vreun aspect de acum citeva mii de ani sau de cind ne stim? Eu nici pe departe nu cred asa ceva si faptele o si dovedesc.Acum ca mai sint si oameni care mai gindesc da sint dar mai putini si acum mii de ani la fel erau, adica erau si atunci oameni care gindeau dar erau arsi pe rug, erau omoriti, batuti etc ca nu cumva sa invete si pe altii sa vada adevarul.Cu alte cuvinte cu crestinii sau religiosii, ori mai bine zis cu sectantii si indoctrinatii religios niciodata nu o vei scoate la capat sau sa inaintezi 2 pasi.Mmai bine ai explica unui melc si totar intelege decit sa explici indoctrinatilor religios ceva.

In vt era suparat, putin asa, prea putin ca sa nu treci cu vederea, deci zi de noul, iubire, fluturasi, iepurasi, norisori roz si pufosi, chiar daca astea inca nu le gasesti acolo, nu iti pierde speranta.
Dumnezeu se schimba nu pentru om, ci dupa om, din iubire. smug

Te agiti degeaba, crestinii sufera de morala selectiva.

Dumnezeu se schimba, DUPA OM?
Woow!
Cine te-a,, invatat'' aceasta aberatie?
Crezi ca Divinul este la,,cheremul''omului? sau l-a lasat liber,apoi ca apoi sa traga consecintele actiunilor sale?
Bineinteles aici nu ma refer la nici o,,judecata''ma refer la efectul de,, bumerang''!

Da, dumnezeu se schimba dupa om, pentru ca e inventia omului.

| Lizzu a răspuns:

Eu stiam ca beau sangele animalelor sacrificate asa cum mai fac si unele triburi de azi.

Sau scria ca il varsau sangele pe pamant pentru a-l oferi zeilor...

Realitatea a fost cu totul alta si nu cum au descris ei dupa bunul lor plac in biblie.
Nimic nu e cum pare.