| Wulf a întrebat:

V-ați gândit vreodată că descrierea raiului din BIBLIE este doar o metaforă, descriind doar armonia în care v-ei muri ( toată viața făcând fapte bune, majoritatea fără inițiativa ta ) fiind asigurat că v-ei ajunge în rai, dar fără să existe așa ceva?

22 răspunsuri:
| powergirl a răspuns:

Ar fi mai simplu sa mori si gata sa dispara pentru totdeauna si corpul si sufletul nu ar mai fi nimic dupa moarte dar nu cred ca e asa totusi exista ceva acolo care e dincolo de moarte acela se numeste D-zeu.

| milan9 a răspuns:

Nu. Este în sens propriu un spaţiu existenţial concret, nici pe departe doar o metafora!
Asa subliniaza clar Scriptura, asa cred si eu...

| sublime89 a răspuns:

Chiar nu cred ca la asta s-au referit cei care au scris biblia. Mie mi se par destul de clari in exprimare.

| Moisie a răspuns:

Unde ai vazut asta in Biblie?
Si cine o descrie?
Cumva un cioflingar de sarlatan ca Luca sau Marcu?
Nu de alta dar Raiul este aici pe pamant si in timpul vietii asteia, si nu dupa moarte, si asta vezi clar in mitul cu Adam si Eva cand au fost alungati din Rai, ei nu au venit cu nave cosmice inapoi pe pamant, ci pur si simplu au parasit gradina Edenului care se afla intre fluviile Tigru si Eufrat. Asa ca in ce Rai vrei sa ajungi dupa ce mori, pentru ca nici Dumnezeu si nici Isus nu promit nicioadata Raiul!
De promis il promit doar popi ca sa iti deie ceva in loc de o bucatica de zahar, ca aia costa!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Din ceea ce spune Biblia despre acest subiect putem înţelege că Raiul sau Paradisul reprezintă scopul originar al Creatorului cu privire la pământ şi omenire, scop care a fost temporar împiedicat, dar care se va împlini neapărat. Isaia 55:10, 11.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu nu m-am gandit la asta, adica? prin aceasta intrebare tu vrei sa spui ca nu exista Dumnezeu, o data ce zici ca raiul nu exista.

| Wulf explică (pentru anonim_4396):

Am făcut o presupunere.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Wulf):

Mi-am dat seama. Eu am vrut sa verific daca am inteles bine ceea ce insinuezi tu happy

| Wulf explică (pentru anonim_4396):

Nu insiunez nimic.

| vangaelis a răspuns:

Sa presupunem ca Raiul nu este chiar asa cum este descris in Scripturi asta inseamna ca nu poti fi un om moral?

PS: nu sunt religios deloc, dar pe cat posibil, incerc sa fiu moral

| Radeas1 a răspuns:

Te-ai gândit vreodată că ar fi cazul să nu mai gândeşti atât de mult?

| Wulf explică (pentru Radeas1):

De ce să nu gândesc atât de mult?

| Radeas1 a răspuns (pentru Wulf):

Pentru că nu are rost. Dacă ai afla răspunsul acestei întrebări, cu ce te-ar avantaja? Unele întrebări trebuie să rămână fără răspuns.

Păi, de asta s-a inventat filosofia, pentru dezbatere, deoarece nici o întrebare care o pun eu aici nu are un răspuns.

Bun, dar tu susţii o teorie a ta. Ai cumva cea mai mică dovadă că este adevărat ceea ce spui tu? Răspund eu : NU! E doar o presupunere, şi dacă aş sta să mă gândesc presupunerea asta mai mult, ţi-aş zbura-o în 5 minute.

Să te văd cum.
Totul in filosofie e o presupunere, 2 sau 3 întrebări sunt teorii personale, majoritatea teoriilor le citez din cărți / memoratoare / manuale de filosofie.

Văd că nu înţelegi. Nu am dreptate că tu nu ai citit ceea ce susţii, ci doar ţi-a dat mintea ta o presupunere, şi ai gândit să o pui pe TPU...

Pentru a cere părerile celorlalți.

Aşa, şi crezi că cineva o să îţi dea un răspuns filosofic în care să aibă dreptate absolută? NU! Şi chiar dacă ar fi aşa, eu nu accept şi nici ceilalţi nu ar accepta asta. Ar fii prea banal dacă după moarte nu ar mai exista nimic...

| AlexandruTeodor a răspuns:

Nimeni nu stie ce se intampla dupa moarte, atat am vrut sa zic. Eu personal nu cred in rai/iad sau alte chestii, fiecare crede in ce vrea happy Nu comentez mai mult sa intru in subiect, nu vreau sa atrag hating degeaba.

| AndreiCosmin2 a răspuns:

Daca citesti biblia vei gasi FOARTE MULTE metafore

| DevilZmayCry a răspuns:

Vei*