Popo, eu sunt multumit ca ai ajuns in sfarsit la concluzia ca lumea are un Creator. Si punct. Mai departe ma descurc singur.
Ai o teorie interesanta despre divinitate, singura chestie e ca s-au gândit la asta multi alții înaintea ta, daca nu ma. înșel au si o denumire, "deiști". Dar probabil sa ma înșel. Sunt aceia care considera ca o divinitate a făcut lumea si apoi a lăsat totul sa funcționeze fara sa iintervină niciodată. Fara miracole, fara nimic :p
Se vede ca il cunosti bine pe Dumnezeu. Stii ca e arhitect, stii ca nu e agent moral. Astept sa ne spui ce mai stii despre el si apoi spun si eu la ce m-am gandit...
Poate ca Dumnezeul lui nu e facut dupa chipul si asemanarea omului.
Mai stii...
NU AM SPUS CA STIU!
E o teorie de-a mea, cu privire la faptul ca multi contesta existenta unui dumnezeu, cel putin existenta unui dumnezeu benevolent, si atunci asta ar fi explicatia care mi-a trecut prin minte.
Nu stiu de ce incerc sa filozofez cu ignoranti indoctrinati.
"...cu ignoranti indoctrinati" - lasa ciocul mai mic, ca si eu pot sa-ti ard una peste bot, sa nu crezi ca sunt timid. Eu am folosit o simpla ironie, dar fara niciun cuvant insultator. Nu te-am facut nici ignoranta, nici indoctrinate. Fii atenta pe viitor cum discuti cu mine.
Dumnezeu ne-a creat cu liber arbitru, iar faptul ca primii oameni au ales sa nu asculte, a facut sa existe rautate in lume.Asa cum un parinte care isi educa bine copilul, cand e mare decide sa devina un hot, nu parintele e imoral, ci copilul; la fel e si cu Dumnezeu.
Dumnezeu este insasi MORALITATEA. Dar El nu trebuie sa suplineasca liberul arbitru al oamenilor si nici sa le forteze libertatea.
Domnisoara, mi se pare mie sau esti adepta a unui stil inchizitorial?
"Dumnezeu e un arhitect" - vezi ca deja o dai in masonerie, ca numai aceia vorbesc asa - in public.
La biserica, dragutul de preot explica astfel incat sa priceapa tot ludul... Sau... pentru cine mai e inca la scoala, exista profesor de religie, care si el poate explica ceva, daca este intrebat.
Dumnezeu, iubeste, el nu sileste. Ar putea mantui toti oamenii daca ar vrea, dar atunci nu ar ma iexista libertatea. El ne ofera libertatea de a ne alege calea : El sau diavolul.
Asa ca, de aceea exista ala rau, pentru ca i s-a oferit libertate. Voi asta nu pricepeti - dumnezeu nu sileste, iubeste fara limite. E ceva dincolo de priceperea mintii umane, dar atat cat se poate, mai bagati la cutiuta...
Asta deci era explicatia preotilor betivi nespalati si pedofili care-l slujesc. E amoral. Wow. Desigur asta explica si cum jupoaie biserica bugetul pentru catedrala meltenirii neamului.
M-am gândit că Dumnezeu este bun dar că nu le poate pe toate - nu este atotputernic!
Vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Theodicy#Biblical_theodicy
"I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things. —Isaiah 45:7"
Sunt opinii cum că "evil" = calamity printr-o traducere "modernă", şi deci ar fi vorba de calamitatile naturale.
Pedepsirea eternă în iad al celor care nu cred în Dumnezeu
poate dovedeşte că este cu două feţe, pe de o parte este bun cu cei care cred în El, pe de altă parte este rău cu cei care îl resping.