1Mihai1 a răspuns:
Nu mă bazez pe religie. Mă bazez pe (credinţa în) Dumnezeu...de acord cu el
Prefer sa ma bazez pe Crestinism... dar sincer nu prea ma intereseaza cum am inceput sa traiesc, cea ce ma face fericit este faptul ca traiesc!
Când e vorba de cauza apariției universului, toată lumea se bazează pe credință, indiferent dacă e atee sau teistă. Știința se ocupă cu descrierea fenomenelor fizice de după apariția materiei, de legile fizice ce guvernează materia.Nimeni n-a repetat prin experiment apariția universului ca să poată spune că e dovedit cum a avut loc.Chiar faptul că universul are un început spune multe.N-ai cum să dovedești cu materie ce a cauzat materia, fiecare alege ce convingeri are prin credință.
Stiinta pentru ca ofera dovezii in primul rand si explica rational evolutia vietii, si a universului fara vreo interventie divina
Pai eu ma "bazez" dar cred ca mai bine ar fi spus ca urmez teoria evolutionista.
pentru ca hai sa spunem asa usor: biblia are ceva probleme mari la capitolul asta. foarte mari.
Si eu la fel. Nu pot sa concep cum Dumnezeu a creat lumea Si daca inainte nu era nimic atunci Dumnezeu cum a aparut?
Tocmai asta e ideea, dacă într-o numită stare n-ar fi existat chiar nimic eu le dau dreptate celor ce susțin că e neverosimil să fi început să existe ceva. Daca totul necesită o cauza dar într-o anumită stare nu exista nimc, n-ar fi început vreodată să existe ceva.Tocmai faptul că există un univers care are un început e o dovadă că trebuie să existe o cauza necauzată, dar cauzatore care să stea la originea acestui univers.
Premisa de la care pleci tu când pui această întrebare e că ştiinţa şi religia sunt antagoniste, că se exclud reciproc şi că nu pot coexista.
Ceea ce e fals.
În primul rând, ar fi absurd să ignorăm ştiinţa, care ştiinţă e în fond demersul descoperirii şi cunoaşterii universului şi a vieţii create de Dumnezeu. Ştiinţa CONDUCE la Dumnezeu (sau la religie, dacă vrei).
...
,, Ştiinţa fără religie este imperfectă, religia fără ştiinţa este oarbă.''
-Albert Einstein
,, Numai un novice care nu știe nimic despre știință ar putea spune că știința indepărtează de credință. Dacă studiezi cu adevărat știința, ea te va apropia de Dumnezeu.''
- James Tour
Eu eram sigura ca religia si stiinta se bat cap in cap.
Explicațiile religioase asupra oricărui fenomen natural sunt puerile și nu ajută cu nimic înțelegerea acelui fenomen.
Metoda științifică e cea mai bună metodă pe care o cunoaștem pentru a afla adevărul și pentru a explica totul. Totuși unii oameni nu pot înțelege știința sau poate nu vor. Pentru ei religia e mai potrivită.
Pe orice altceva decat pe Big Bang ...nu putem sa fim prostiti chiar asa pe fata de mass media.Sa vad emisiunea de pe Discovery Science in reluare de 300000 de ori pe zi in care ne zice un nene:daca accepti ca tot ce vezi a aparut din nimic atunci ai inteles Teoria Big Bang...aaa da foarte logic
Nenorocitule, cum te poti uita pe site-uri satanice cum ar fi Discobery sau Nat Geo?! E inadmisibil! Treci amu' la facut matanii, ca nu termini pana ti-o creste barba pan' la pu...
Sa te uiti de acum numai la posturi educative, cum ar fi trinitas sau otv.
Cum sa nu ma uit pe Discovery e o placere sa vezi oameni care vb cu extraterestrii si nu ma intelege gresit daca nu era stiinta poate nu era chiar asa de credincios.
)
Apropo dar pe mari astia intelectuali sau oameni de stiinta cine ia creat stiinta sau D/zeu? Biblia e cuvintul lui D/zeu cea pe ce se bazeaza stiinta vine tot de la cel de sus.Inteligenta vine tot de la El, nu ti se pare corect? Si cind vine vorba de un eveniment sau un dezastru pe glob ce spun oameni de stiinta? Oare nu ajung si ei la cea ce spune biblia, unde scrie de cea ce va fi sau cea ce va urma? la un cutremur de ex, cum il pot evita ei daca in biblie e scris ca vor fi atunci ei cu toata stiinta lor de ce nu pot pune capat la ceva, ce D/zeu a prezis ca va fi? atunci cine poate schimba sau adauga la cea ce D/zeu a creat chiar daca dupa parerea lor e stimb?
Ilustratie :
Vine stiinta la Dumnezeu si Ii spune:
-Noi nu mai avem nevoie de tine
-Dumnezeu intreaba, dc?
-Stiinta raspunde, pentru ca ce faci tu putem face si noi
-Dumnezeu : pai atunci daca puteti face ce fac eu, faceti viata.
-Stiinta: desigur ca putem face viata.
Stiinta i-a o mana de pamant.
La care Dumnezeu: - Stati putin, ce faceti, pamantul este al meu, va trebui sa va faceti pamant.
Aceasta ilustratie vrea sa spuna ca Dumnezeu a creeat totul din nimic
Fara suparare, dar eu ma bazez pe dumnezeu. daca m-as baza pe stiinta ar insemna sa ma injosesc, sa ma declar una cu un cimpanzeu din gabon.si eu cred cu adevarat asta, ca noi am fost facuti de dumnezeu!
Eu cred ca ne tragem din maimuta. Chiar la asta nici nu mai stau sa ma gandesc. Dar totusi ma gandesc la aparitia universului, planetelor, soarelui milioanelor de stele. Pe ele tot Dumnezeu lea creat?
Suntem maimute pisicuto nu ne tragem din ele
Ce tare
Pisicuto nu-i tare esti maimutica
Ma bazez pe religie
viata unui crestin se bazeaza pe credinta in Dumnezeu
nevazandu-L, dar simtindu-L langa tine (pe Dumnezeu)
InnocentSmile întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: