anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va disparea toate religile/sectele tot ce tine de supranatural vreodata? ma refer ratiunea va invinge vreodata? sa fim cu toti atei http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism ( dumnezeu este o carja o speranta in care omul se increde cel mai multi oamenii considera ca dumnezeu exista doar pentru ei / sunt de acord ca e important sa crezi in ceva sa reusesti in viata eu unu cred in mine )

6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| cristinacrissss a răspuns:

Religiile nu vor disparea niciodata pentru ca nu mereu stiinta invinge religia. Ce descoperim noi prin stiinta (ca in asta cred ateii), de fapt descoperim secretele prin care Dumnezeu a facut totul. Mereu vor exista oameni care vor crede in divinitati.

| valahu a răspuns:

Dupa parerea mea ( probabil proasta pentru ca sincer nu sunt prea bine documentat si de aceea vreau sa stiu cat mai multe pareri ) omul se naste cu o energie, o dorinta de a face ceva sau a cauta ceva... Unii isi manifesta dorinta aceasta in cultul stiintei sau al lucrului adica in a incerca sa faca ceva bun pentru lume sau altele. Altii cauta, din punctul meu de vedere, mai profund in aceasta lume pentru a gasi scopul pentru care traiesc si ce ramane dupa ce "se duc". Aici intervin religiile. Acum nu stiu sigur sa argumentez de ce ortodoxia este calea cea dreapta dar stiu sigur ca pana acum nu m-a dezamagit si daca o respecti cu tot sufletul ( si nu ma refer la alte exemple de crestini ipocriti) in adevaratele ei principii incepi sa intelegi cu mintea, inima si sufleteul cam tot ^.^ Sper ca te ajuta si iarta-ma pentru lipsuri si greseli sau eventuale ofense pe care le-am adus fara sa-mi dau seama.

| soimos a răspuns (pentru valahu):

E bine ca recunosti ca nu esti prea bine documentat!
In lumea asta nu conteaza credinta ci doar STIINTA, nici macar la seminarul de popi nu esti acceptat pentru ceea ce crezi si cat de mult crezi, ci tot dupa ceea ce STII!
Asa ca vezi-ti de viata ta, aia bazata pe cunoasterea rationala, si renunta la religii, ca la religii mai profunda este numai minciuna si sarlatania, si asta este cu atat mai valabila la religia ortodoxa!
Dumnezeu te ajuta doar atat cat te ajuti tu singur!

| anonim_4396 explică (pentru valahu):

Da sau nu?