Martin Luther dupa ce a studiat forte mult Biblia,a ajuns sa predea la cea mai inalta universitate teologica,a ajuns la concluzia ca relatia omului cu Dumnezeu trebuie sa fie una de dragoste si nu de frica. Dumnezeu ne-a aratat dragostea Lui, daruind pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre.El a inteles ca nu religia aduce mantuire, ci o relatie personala cu Dumnezeu.
,, Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
Nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. ''
Mi se pare foarte ciudat ce zici tu.
Sa luam un caz extrem. Sa zicem ca o persoana ca Hitler s-ar pocai si astfel i s-ar ierta pacatele.
Pe cand sa zicem un copil din India moare de la 8 ani sa zicem, fara sa fie botezat sau sa se pocaiasca. Astfel ajungand in iad pentru ca nu s-a nascut intr-un loc unde religia majoritara este crestinismul. Cum ar proceda Dumnezeu in situatia asta?
Imi place copile cum gandesti. Tine-o tot asa.
Vezi tu, asta înseamnă Har!
Adica:dupa ce faci"curvari,au fumat, alcoolici, inainte de a se pocai."
Daca vii la Dumnezeu si iti ceri iertare El e drept si te iarta pentru ca Isus a platit pentru pacatele tale!
Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!"
Dar, daca te intorci iar in lume:
Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă care le fusese dată.
Si care totuşi au căzut, este cu neputinţă să fie înnoiţi iarăşi şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu(Isus/Iisus) şi-L dau să fie batjocorit.
Nu poate sa-mi fie frica de ceva de a carei existenta nu pot fi sigura,poate sa-mi fie frica,cel mult, de limitele mele, de neputinta mea de a cunoaste aspectul asta pe deplin.Prin urmare, nu, nu e cazul.
Trebuie sa te corectez: Dumnezeu se scrie cu litera mare 1. e ca o forma de respect 2.este un nume
Iti apreciez lucrul asta ca te oferi sa ma corectezi, dar mi lene sa scriu corect gramatical.
Respectul ti-l faci si asa il primesti inapoi, un nume scris cu litera mare nu reprezinta o forma de respect.
Scuze dar raspuns la mai multe intrebari si cate odata le mai incurc...
Se zice ca Dumnezeu apreciaza mai mult pe cei pocaiti decat pe cei credinciosi.
Aiurea, mulţi se pocăiesc pentru bunurile materiale oferite de secta lor, sau ce o fi aia. Nu zic că toţi, sunt de apreciat cei care o fac pentru ca ''au avut o revelaţie''. Aşa au fost, dar aceştia sunt dispuşi să lase trecutul la o parte şi să înceapă o nouă viaţă.
Jelli sunt cazuri in care oamenii se pocaiesc si dupa ce sunt miluiti cu o bataie cum este cazul tau si ai avut revelatia scrisa pe spinare Acum nu este frumos sa vi sa faci ca ursul in lant pe la noi daca nu esti in stare sa legi 2 vorbe.Sa nu te mai certi cu bunica ta si sa nu mai dai in bunica ta, sa o iubesti pe surioara ta, chit ca esti neagra in cerul gurii de buna ce esti . Este indicat sa nu te mai bagi in gura oamenilor mari. Locul tau este la T/A hai carel poteca ca face prezenta "fata cu piscoturi" si ciuciu piscotul tau.