| vanessa001 a întrebat:

Va implor! Imi puteti spune numele celor 12 apostolo din cina cea de taina? Va rog, urgent! Funda si vot!

Răspuns Câştigător
| pozeanimate a răspuns:

Sfantul Apostol Andrei, cel intai chemat
Sfantul Apostol Bartolomeu
Sfantul Apostol Iacob, "cel batran"
Sfantul Apostol Ioan
Sfantul Apostol Iuda
Sfantul Apostol Matei
Sfantul Apostol Petru
Sfantul Apostol Filip
Sfantul Apostol Simon Zilotul
Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu
Sfantul Apostol Toma
Sfantul Apostol Matia
Iuda Iscarioteanul

http://www.crestinortodox.ro/sfinti/cei-12-apostoli-124209.html

8 răspunsuri:
| vanessa001 explică:

Apostoli*

| danay72 a răspuns:

Matei10:2-4 aici ii vei gasi

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Cauta la orice evanghelist sau intra pe crestinortodox.ro si ai tot

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Ii gasesti in Sf Evanghelie dupa Matei capitolul 10 versetele 2-4 : " 2.Numele celor doisprezece apostoli sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, şi Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu şi Ioan fratele lui; 3.Filip şi Vartolomeu, Toma şi Matei vameşul, Iacov al lui Alfeu şi Levi ce se zice Tadeu; 4.Simon Cananeul şi Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut."

Uite aici un link catre Sfanta Scriptura in format online http://bibliaortodoxa.ro/

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Ai uitat sa dai vot si funda

| relian a răspuns:

Chestia aia este doar o pictura iar daca scrie asta in NT se pare ca au cam uitat de ea sau au omiso.Din cei enumerati acolo nu stiou daca vreunul dingre ei lau cunoscut sau vazut pe Isus in viata lor.Ca urmare chestia mi se pare cumva deplasata.E ca si cum eu as face o poza in care sa apar eu cu Ceausescu, Obama, si mai stiu eu alti cunoscuti.

| INTOCAVEL a răspuns:

Buna seara, trebuie sa stii ca la cina cea de taina nu au fost prezenti 12 apostoli ci 11 apostoli, biblia spune ca atunci cind au cerebrat pastele evreesc au fost 12, dar dupa ce la identificat pe cel ce avea sa-l vinda, acesta a iesit iar apoi isus a inceput sa initieze cina cea de taina.In capitolul 26 din Matei versetul 20 spune ca ziua Pastelui a sosit, si sa-u asezat toti 12la masa, apoi in timpul pastelui evreiesc, vinzatorul este descoperitin versetul 25, Iuda pleaca, iar apoi isus spune in versetele 26 pina la 29 despre cina cea de taina, versetul 29 arata ca Iuda nu era prezent pentru ca Isus face o promisiune despre o imparatie, iar Iuda nu putea face parte din imparatie (doar l-a vindut pe Isus)
Asadar cei 11 apostoli au fosttongueetru,Andrei,Iacob,Ioan,Filip,Bartolomeu, Toma Matei, Iacov, Levi, Simon Canaanitul(vezi Matei Capitolul 10 Versetele 1, 2, 3, 4)

Întrebări recente