| AvalohAlyn a întrebat:

Va place PREDICA crestina? Ce predici va plac? Ale cui?
Obisnuiti sa ascultati predici crestine?

Răspuns Câştigător
| Iliotropion a răspuns:

Oratoria bisericeasca= omiletica, dintre clasici Sfantul Ioan Gura de Aur exemplu „Cateheze Maritale- Omilii la casatorie".
In misionariatul contemporan exista mai multe categorii: - luari de pozitii pr.Necula,pr.Nicolae Tanase, pr Mihai Aldea, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, -predici pr.Calistrat, -eseistica pr Hrisostom Filipescu, Sergiu Ciocarlan fiu duhovnicesc al parintelui Iustin, ieromonah Savatie Bastovoi, -misionariat cu tinerii pr.Necula, Laurentiu Dumitru, -marturisire mitropolitul Teofan Savu si episcopul Ambrozie al Giurgiului, -editorialisti Iulian Capsali, redactorii de la revista Lumea Monahilor sau de la Familia Ortodoxa.

| AvalohAlyn explică (pentru Iliotropion):

Multumesc de raspuns.
Parintele Hrisostom Filipescu e tot numai DRAGOSTE, seninatate si ganduri bune.e un exemplu pozitiv foarte important pentru mine dar si pentru multi.e o sursa de pozitivism, iubire si cuvant din suflet pentru suflet.happy Cine a citit putin din cartile lui stie despre ce vorbesc...happy Daca am avea parinti asa deosebiti si valorosi peste tot in Romania, tara asta ar fi o tara chiar mai buna, mult mai BUNA ca acum.

| Iliotropion a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Așa e, am si eu doua carti ale parintelui Hrisostom Filipescu nu le-am citit integral le voi citi curand, dar are un fel de argumentatie inspirat, cine stie cati or mai fi pe care stiu doar oamenii din parohia lor.
Curand se va face o cernere si-n domeniul misionariatului si deja mitropolia Moldovei prin portalul doxologia si sectiunile de acolo face un misionariat in timp real cu articole pe tematici.
Vezi si sectiunea intreaba preotul poate regasesti anumite dileme pe care ti le-ai pus si tu chiar legate de practica de zi cu zi nu doar vechile intrebari.
http://www.doxologia.ro/intreaba-preotul

Multumesc pentru link.

Uite si cartea asta mi se pare foarte buna si de mare ajutor si e ieftina:

http://www.librariasophia.ro/......o-363.html

O sa mi-o cumpar in curand:)

Multumesc pentru recomandare si premiere, intr-adevar este convenabila si merita citita.
Ce am observat ca la episcopiile care au tipografie cartile mai mici de misionariat sunt mai ieftine la magazinul bisericesc, probabil pentru ca ei le produc sau au punct de desfacere in toata eparhia.

Iarasi pe siteul editurii ortodoxe egumenita am vazut carti convenabile si reduceri in unele sezoane chiar la carti care la aparitie aveau un pret mai mare fara rabat de la calitate.
Dar cartea Cararea Imparatiei cred ca intra la categoria de colectie si de aceea e scumpa ca sa nu mai spun de cererea mare probabil si de asta are pretul respectiv.

Am inteles.Da cred ca cererea e foarte mare, pentru ca media si oamenii vorbesc mult despre Parintele Arsenie Boca,''se cauta'' cum s-ar zice.dar trebuie sa ne gandim la folosul duhovnicesc mai ales, la roadele duhovnicesti, spirituale, la invataturile lui atunci cand vine vorba de Arsenie Boca si mai putin la latura comerciala..cred ca ati vazut la stiri ca se face un mare castig financiar pentru comercianti de pe urma Parintelui..cred ca nici lui Dumnezeu nici Parintelui Arsenie nu ii place asta..nu ma refer la carti ci la celelalte, la tot felul de lucruri si obiecte cu care comercianii vin acolo prin imprejurimi sa vanda.E mare pacat..Eu nici nu as putea sa ma simt asa bine cand stiu ca am facut mare profit financiar de pe urma..cui...de pe urma unui duhovnic, Parinte, poate Sfant...de pe urma chiar a lui Dumnezeu..fiindca atunci cand zici de Parintele Arsenie Boca spui si de Dumnezeu.happyCa El i-a dat acest dar divin Parintelui..de mare duhovnic, foarte iubit, vizionar, curat, Sfant chiar.happy

N-am nicio problema daca ne tutuim.
E punctual ce ai zis dar acei speculanti profita de faptul ca terenul din fata Bisericii nu e proprietatea mitropoliei ci e teren privat, ca atare nu le poate face nimic Biserica, iar fake-urile imprimate cu parintele Arsenie se pot face cu orice preot.
Si nu numai pentru ei ar fi suparat parintele Arsenie ci si pentru mincinosii care ori nu l-au cunoscut ori au trimis ANUMITE marturii false despre el in presa sau la unele edituri, halucinante d.p.d.v. canonic sau indemnuri pe care nu le-a spus si facut.
Cat priveste pretul cartii probabil ca se poate produce in masa o varianta mai ieftina, dar nu se vrea nici din partea editurii care are drepturile de publicare ca pretul sa fie mic, prefera sa puna copertile in piele ca sa fie mai scumpa.
Iarasi drepturile de publicare pentru Cararea Imparatiei nu stiu daca nu cumva le are un particular si nu Biserica.
Sa verifici in pdf, daca are postfata cu unele explicatii si marturii si dezmintirea cu Sundar Singh, eu parca nu le-am vazut si nici notele de subsol, daca sunt atunci e completa.
Daca nu sunt, nu-mi explic insa de ce nu sunt in varianta electronica, avand in vedere acuzatiile aruncate asupra parintelui inca din anii 90, nu de acum.

6 răspunsuri: