Nu tin post dar imi place atmosfera aia.
Pentru ca nu s-a nascut si murit pe aceias data.
Bucurie. Faptul ca ninge si peste tot este impodobit cu luminite, copii merg la mos craciun sa le dea cadouri, se aud colindatori, e mancare multa si prajituri si bomboane de pe brad , si caldura din casa si mirosul de portocale
Pai in mare parte pentru ca asa s-a stabilit la sinodul din Niceea, intial "Nasterea lui Hristos" era sarbatorita pe 6 ianuarie, dar a fost inlocuit cu data de 25 a luni.Decembrie, ca sa se suprapuna cu sarbatoarea romana dedicat soarelui, asta fiind o chestie de marketing religios, crossing-over-ul dintre sarbatoriile iudeo-crestine si cele pagane fiind o tehnica de prozelism, la fel cum miss Dietrich fondatoarea Joy of Satan sustine ca Gworge Washinton si Issac Newton au fost adepti ai Diavolului.
In schimb Pastele difera pentru ca ortodocsi reiau in calcul calendarul imparatului Iulian, iar catolici pe cel al lui Papa Grigorie I, iar neo-protestanti sunt neotarati cu Pastele, cei din est il tin pe cel iulian, iar cei din vest pe cel gregorian.
Craciunul pentru mine e o sarbatoare religioase fiind crestin, nu il sarbatoresc pentru verdicitatea istorica, cat pentru simbolismul religios. Cat despre post nu stiu, oi trai si oi vedea.
Eu cred ca ei sarbatoresc Craciunul pe 25 decembrie pentru ca au iluzia ca atunci s-a nascut Cristos, cand in realitate el nici macar nu a existat (ma refer la personajul biblic). Daca a existat vreun oarecare Isus in realitate despre care consemneaza ambiguu sursele istorice, nu se stie exact cand s-au nascut.
"ce semnifica pentru voi craciunul?"
Ce sa semnifice, sarbatoarea pagana Yule corupta si transformata intr-o sarbatoare crestina care celebreaza un caracter fictiv. De fapt, am citit pe undeva ca mitul mortii si invierii lui Cristos este o alegorie astrologica pagana legata de Soare. Bineinteles ca-i frumoasa sarbatoarea in sine cu brad si colindatori si alea, dar adevarul istoric tot trebuie spus.
Nu am ținut post niciodată, nici nu am de gând.La a doua întrebare nu știu să răspund, dar țin să precizez că nu toate religiile creștine țin Craciunul pe 25, unii țin pe vechi.Crăciunul pentru mine înseamnă vacanță, și atât.
Craciunul ca si varianta crestineasca,este o mizerie sinistra,lipsita de oice fel de substanta.
Nasterea unui fals,care promoveaza morala falsa si o filosofie anti-viata, nihlista, de care niste alesi s-au folosit pentru a instaura teroare in Imperiul Roman, apoi sa crestineze cu sabia toata Europa, nu-mi provoaca decat scarba si repulsie.
Nu tin post, ce reprezinta craciunul pentru mine? O zi *** ca oricare alta.
Pentru mine Craciunul nu e nimic altceva decat o sarbatoare pagana, sarbatorita de vechii romani in cinstea zeului Soare. Apoi a fost schimbata in sarbatoare '' crestina'' : nasterea lui Isus. Dar sa fim seriosi, Biblia nu mentioneaza data nasterii lui Isus, si nici nu spune ca el sau apostolii ar fi sarbatorit-o vreodata. Aceasta sarbatoare are origini dezgustatoare. Stiai ca inainte, in loc de jucarii pe brad, se agatau, mațe si capuri de oameni si animale? Daca cercetezi un pic istoria acestei sarbatori, nu mai vrei sa o tii, pentru ca intelegi ca Dumnezeu nu o aproba!
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: