| ElectronicPieces a întrebat:

Va 'provoc' la o discuție cat se poate de serioasa, cu oameni cat mai serioși.
Sunt profund revoltat, ca sa zic așa, de oamenii care chiar pun botul la orice. Vreau sa va vorbesc despre așa-zisa religie 'adevarata', si apoi să-mi spuneti părerea voastră.
Cred ca știm cu toții ce înseamnă religia ortodoxa, o intreaga afacere in urma căreia se câștiga bine, doar prostind oameni.
Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie. Bizar e ca aceasta religie parca se contrazice total cu ea.
1. In Biblie se spune clar ca, oamenii când mor, mor si atât. Sunt ca " într-un somn adânc.". Religia ortodoxa spune ca sufletul umbla 40 de zile ca face nu stiu ce, ca vede ce rau a făcut bla bla. Unde scrie asta?
2. R.o afirma ca exista rai si iad. In biblie nu se spune nimic despre asta, absolut NIMIC. De unde au scos-o si pe asta?!
3. Isus a spus ca adevărata religie va reflecta caracterul sau. Sunt mii de preoți fiecare alergand doar după bani, la biserica se bârfește, cand merg la diferite sărbători lumea mai ca se calca in picioare. Asta nu reflecta decât niste mincinoși, si rezultatul minciunilor.
4. Si ca sa închei cu partea mai grea, de ce traducerea Bibliei pe care o folosesc ei este ascuns numele lui Dumnezeu? Apare de mii de ori in Biblie, de mii de ori ei l-au înlocuit!

Biblia este plina de profetii implinite. Sunt multe dovezi ca tot ce este pe pământ este legat de Dumnezeu. Asta este pentru cei care nu cred ca exista Dumnezeu. Chiar si primul război mondial a avut o cauza pe care pun pariu ca multi n-o știți!

Ce parere aveți despre toate astea?

49 răspunsuri:
| Gizăz a răspuns:

Daca eu spun ca in urmatorii 500 de ani vor fi trei cutremure majore, cateva razboaie mari si o pandemie, cel mai probabil asa va fi. Nu pentru ca-s profet, ci pentru ca stiu ceva despre Terra si natura umana. E acelasi rahat pe care-l facea Nostradamus, e acelasi rahat pe care-l spune Biblia.

| danut a răspuns (pentru Gizăz):

Iertare dar esti doar "o gluma", se vede ca nu sti nimic despre profetiile din Biblie. Poate, o data vom vorbi si despre profeti si profetii dar subiectul asta nu poate fi abordat de cei ce "fac" religie dupa ureche. Nu o lua ca pe o jignire ci ca pe un alint dar si indemn la o vorbire in deplina cunostiinta de "cauza".

| ElectronicPieces explică (pentru danut):

Aici e o lupta cu niste oameni care cred ca totul se rezuma la istorie si lucruri inventate de oameni. Adevarul ii doare groaznic, caci le-am dat in fata profetii dar nu au fost in stare sa le intelegea, si nu vad de ce ma mai chinui daca lucrurile simple nu pot fi intelese.
Toti sunt niste glume ieftine. Care n-au nicio dovada, n-au de ce sa se lege cand fac o afirmatie.

| danut a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Dragule, pentru acesti oameni MANDRIA este o virtute, nu un defect major ca pentru crestini, de aici si aceasta "lupta" fara finalitate dar adevarul trebuie sa-si gaseasca loc printre multele aiureli scoase "la iveala" de unii.

| Gizăz a răspuns:

Da, amice ii scot ochii. Il injur, il scuip daca ma enervez destul! Fii atent ca asta va fi singura data cand voi lua in serios subiectul asta.

Problema mea nu e ca are alta parere fata de mine. Individual poate sa creada si in Zana Maseluta sau in Mos Craciun. Eu nu d-asta ma enervez. Ci pentru ca sunt constient ca acest "Dumnezeu" cu toate superstitiile venite la pachet e un cult popular. Adica ma afecteaza inclusiv pe mine si pe cei care "ne spalam pe maini" de lucrurile astea. Normal ca ma enervez cand cotizez obligatoriu la un cult la care nu ader. Normal ca ma enervez ca nu avem spitale, scoli, azile, strazi si bagam banii in niste constructii inutile numite biserici. Normal ca ma enervez cand o institutie mafiota numita BOR profita de naivitatea a milioane de ameni ca sa aiba Daniel bani de limuzine. Crestinismul romanesc e un mar stricat intr-un aparat de stat defunct, care se lasa calcat in picioare pentru ca acelasi BOR mana vitele la vot.

Poate imi vei spune ca esti constient ca BOR face x si y si nu esti de acord. Ce-mi spui mie? TU esti adeptul religiei. Tu trebuie sa schimbi ceva. a schimbarea vine din interior, nu de la atei ca mine. Eu sunt fugit de mult din tara din cauza celor ca voi. Ca e mai confortabil vinul fiert cu scortisoara si peroratiile de tastatura decat sa faceti ceva, nu? Scot ochii. Injur, scuip. E o supapa pentru mine. Imi relaxeaza nervii pentru ca, din pacate, inca mai tin la tara aia. Religia e un cancer la nivel national. Nu e singura care ne infraneaza evolutia nici pe departe. Dar e una din mai multe. Mi-e scarba de ea si mi-e scarba de aparatorii ei. Mi-e lehamite ca umbla cu "invataturile lui Hristos" in gura, dar fac exact opusul. Ca si majoritatea religiosilor. Care-s de fapt superstitiosi si fricosi. SUnt paralel cu Biblia, dar nu era parca o fabula sau ceva cand Iisus distruge negotul din Templu? Sau BOR uita constient de asta?

Acum sa abordez latura neinstitutionala a ei. Stii de ce nu ma intereseaza amice ce-ai scris? Stii de ce nu ma intereseaza Biblia si absolut nimic legat de asta? E o analogie simpla pe care majoritatea o omite: Daca te nasteai in... Arabia de exemplu... nu erai musulman? Nu era posibilitatea sa fii asa inversunat cu Allah si nu cu Hristos? Sau daca erai nascut in Nepal, CHina, in triburile din NZ? Dogma si valorile religioase sunt rezultantele societatii in care esti crescut si nimic mai mult. Hristos sau Allah nu sunt mai adevarati doar ca asta crezi tu ca ti-au zis parintii si societatea. D-aia ma amuzati majoritatea. SUnteti asa vehementi in a argumenta ceva ce nu aveti cum sti. Ca Don Quixote cu morile de vant. Eu sunt un Sancho Panza mai virulent daca vrei.

Au fost religii ale caror culturi au durat mult mai mult de 2000 de ani, amice. Mitologia nordica(Odin, Thor, Loki etc), cea egipteana si mai veche(Ra, Bastet etc). Oamenii aia au crezut mii si mii de ani ce crezi tu acum. Iar acum sunt mai putini importanti ca Mos Craciun. Multi numiti ateii aroganti. Eu ma intreb cat de retardat si arogant trebuie sa fie ala care din mii de religii plus mii de ani de religii aparute si acum moarte, poate ustine si "Argumenta" sus si tare cu Biblia.

Un ultim aspect. Desi sunt constient ca nu aveti ce arata pentru ca ce aratati nu exista, eu tot nor ca NICI MACAR NU INCERCATI SA AVETI UN DRAM DE LOGICA! E o lista pe internet care iti arata in termeni simpli cum se face o argumentatie corecta, care sunt erorile de logica. Dar niciunul nu sunteti interesat de asta. Dar totusi vreti sa fiti ascultati! Hahahaha!

| ElectronicPieces explică (pentru Gizăz):

"Da, amice ii scot ochii. Il injur, il scuip daca ma enervez destul! " Atunci, pana mea, n-am ce discuta cu un needucat si un increzut, bai IQ de 152 ( De parca m-ar interesa pe mine chestia asta, esti penibil.). Daca aveai logica, asa cum afirmi, n-ai fi comentat fara sa citesti macar putin din ce am scris. Indiferent de unde te nasti, indiferent ca esti handicapat, alb, negru, prost, idiot, geniu. ai dreptul sa cercetezi si sa aflii cat mai multe despre ceea ce te intereseaza, in cazul meu despre Religie happy "Normal ca ma enervez ca nu avem spitale, scoli, azile, strazi si bagam banii in niste constructii inutile numite biserici. Normal ca ma enervez cand o institutie mafiota numita BOR profita de naivitatea a milioane de ameni ca sa aiba Daniel bani de limuzine. Crestinismul romanesc e un mar stricat intr-un aparat de stat defunct, care se lasa calcat in picioare pentru ca acelasi BOR mana vitele la vot. ". Asta arata clar ca nu ai inteles nici macar 0, 5% din ce am spus. Eu nu "glorific" biserica si mortii lor de preoti, sa fie clar happy Am spus ca este o TOTALA AFACERE care imi lasa un gust amar, mi-e scarba.
"Ca e mai confortabil vinul fiert cu scortisoara si peroratiile de tastatura decat sa faceti ceva, nu? " Nu cred ca ma cunosti incat sa afirmi ca "NU fac nimic". De aceea scriu si pe internet, am vrut doar sa vad parerea ateilor ca tine, care adevarul li se pare prea ciudat si mna. decid sa traiasca in prostie.
"Daca te nasteai in... Arabia de exemplu... nu erai musulman? Nu era posibilitatea sa fii asa inversunat cu Allah si nu cu Hristos? Sau daca erai nascut in Nepal, CHina, in triburile din NZ? Dogma si valorile religioase sunt rezultantele societatii in care esti crescut si nimic mai mult. Hristos sau Allah nu sunt mai adevarati doar ca asta crezi tu ca ti-au zis parintii si societatea." Ti-am spus mai sus, nu conteaza unde te nasti. Si in Romania te nasti si esti botezat obligatoriu, desi esti doar un copil care habar n-are de lume, pe scurt, iti este bagat pe gat totul. DAR, apoi, este decizia ta ce faci. Este decizia ta in ce sa crezi, in ce sa nu crezi, ce sa faci si ce sa nu faci. Si chiar imi pare rau sa te dezamagesc, nu am nicio treaba cu societatea si parintii, lucrurile astea le-am aflat singur. si sunt ferm convins de ceea ce cred.
"Eu ma intreb cat de retardat si arogant trebuie sa fie ala care din mii de religii plus mii de ani de religii aparute si acum moarte, poate ustine si "Argumenta" sus si tare cu Biblia. " Pot, caci toate acele religii aparute si disparute, sunt niste minciuni si au fost happy NU au inteles cu adevarat Biblia, si daca au inteles-o, au actionat chiar in contra cu ceea ce spune ea happy
"Ca nu pot pricepe cum un om ar putea gandi atat de prost si nu are un minim de bun-simt si logica cand deschide gura" Ai tu bun-simt happy S-a vazut perfect happy Si logica nu mai zic. esti beton rau. De-aia comentezi fara sa fi citit ceva, asta da logica. Seara buna

| Inferno a răspuns:

Eu cred ca ar fi laudabil daca te-ai retrage sa mai aprofundezi putin subiectul si ai reveni mai tarziu.

| costis a răspuns:

Ramai profund revoltat.

| CinevaNou a răspuns (pentru costis):

Doar atat poti?

| Zenicide a răspuns:

"1. In Biblie se spune clar ca, oamenii când mor, mor si atât. Sunt ca " într-un somn adânc.". Religia ortodoxa spune ca sufletul umbla 40 de zile ca face nu stiu ce, ca vede ce rau a făcut bla bla. Unde scrie asta?"
- Ce conteaza ce scrie in biblie? Chiar crezi ca daca ar exista un zeu omnipotent ar alege ca metoda de comunicare o carte? Crezi pe bune asta?

"Biblia este plina de profetii implinite. Sunt multe dovezi ca tot ce este pe pământ este legat de Dumnezeu. Asta este pentru cei care nu cred ca exista Dumnezeu. Chiar si primul război mondial a avut o cauza pe care pun pariu ca multi n-o știți! "
- Profetii si dovezi? Cred ca am citit biblii diferite. Da-mi cate un exemplu daca nu cer prea mult.

"Chiar si primul război mondial a avut o cauza pe care pun pariu ca multi n-o știți!"
- Nu, nu stiam. Care a fost cauza?

| MskDesign a răspuns:

"Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie. Bizar e ca aceasta religie parca se contrazice total cu ea."
Despre Biblie si crestinism, cred ca stiti parerea mea si nu o sa stau sa ma mai explic.Biblia se contrazice pe ea insasi cu diferitele pasaje si a fost creata pentru a duce fiinta umana in eroare.Fiinta umana face parte din regnul animal.Animalele se bazeaza pe instinct si nu pe o carte, numita Biblia.Doar pentru faptul ca fiinta umana are o inteligenta superioara, Biblia a putut fi creata pentru supunerea oamenilor.Biblia este o DICTATURA si aceasta dictatura este singura logica care o are aceasta "mare" carte.Biserica,prin marii ei prelati, are si conturi pe Facebook, care tot posteaza rugaciuni pe net.Ce sa cred eu, ca voi credinciosii, stati in fata unui computer si va rugati? Curiozitatea mea este la ce anume va rugati? La computer
sau la Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie"... facepalm. Mie mie se pare absurd, ilogic si gresit ce ai afirmat tu acum. Iti poti da seama singur/a de ce? Ca sa te citez, "pun pariu ca nu".

"In Biblie se spune clar ca, oamenii când mor, mor si atât"... biblia poate sa fie interpretata in "n" moduri motiv pentru care in prezent, religia crestina este impartita in peste 40000 de ramuri fiecare cu propria versiune.

"Biblia este plina de profetii implinite"... din pacate pentru voi astia care faceti asemenea afirmatii, uitati sa precizati ca :

1 - nu toate profetiile s-au implinit
2 - majoritatea sunt exagerat de vagi motiv pentru care nu pot fi considerate profetii pe bune.

Chestiile gen "in curand, undeva o sa se intample ceva" nu reprezinta o profetie (si din pacate pentru voi, profetiile din biblie sunt asa).

"Sunt multe dovezi ca tot ce este pe pământ este legat de Dumnezeu"... gresit. Nu exista nici o dovada pe bune care sa confirme asa ceva. La fel pot zice si eu ca sunt multe dovezi care arata ca tot ce este pe pamant e legat de Zambazulu, Odin si Hanuman.

"Chiar si primul război mondial a avut o cauza pe care pun pariu ca multi n-o știți! "... uimeste-ma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca nu cunosti bine biblia.ca habar nu ai de ortodoxism, si ma mir ca vrei o discutie serioasa pe tpu.esti ridicol.nu alerga cu pasi repezi spre stupid. sfatul meu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"2. R.o afirma ca exista rai si iad. In biblie nu se spune nimic despre asta, absolut NIMIC. De unde au scos-o si pe asta?!"

Din ce secta faci tu parte, incat poti sa pretinzi, printre alte minciuni, ca in Biblie nu scrie de rai si iad? Chiar ai citit vreodata din Biblie sau din vreo brosura trimisa din Occident de papusarii sectantilor?
Tine-te bine de masa, pat, scaun, zid, pune-ti centura de siguranta, sa nu ai un vreun soc, cand vei citi ca insusi Iisus vorbeste de rai si iad:

Luca 23:43 Si Iisus i-a zis: Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in rai.

Luca 10:15 Si tu, Capernaume, nu ai fost inaltat, oare, pana la cer? Pana la iad vei fi coborat!

| ElectronicPieces explică (pentru anonim_4396):

Da, uite aici doua versete:
„Dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăţia lui Dumnezeu numai cu un ochi decât să ai doi ochi şi să fii aruncat în focul iadului, unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge." (MARCU 9:47, 48, Noul Testament, Cornilescu, 2000)

Cu altă ocazie, Isus a vorbit despre o perioadă de judecată când le va spune celor răi: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, pregătit Diavolului şi îngerilor lui!". El a mai spus că „aceştia vor merge în pedeapsă veşnică" (MATEI 25:41, 46, Cornilescu, 1996).

LA PRIMA vedere, cuvintele lui Isus ar părea că susţin învăţătura despre focul iadului. Dar, fără îndoială, Isus nu a vrut să contrazică afirmaţia clară din Cuvântul lui Dumnezeu: „Cei morţi... nu ştiu nimic" (Eclesiastul 9:5, Biblia sinodală, 2001).
Deci, la ce s-a referit Isus când a afirmat că un om ar putea fi aruncat „în focul iadului"? Cuvântul grecesc tradus „focul iadului" în Marcu 9:47 este géenna şi provine din ebraicul geh hinnóm, care înseamnă „valea lui Hinom". Valea lui Hinom se afla chiar dincolo de zidurile Ierusalimului. În zilele regilor din Israel, acolo erau jertfiţi copii, obicei înfiorător, pe care Dumnezeu l-a condamnat. El a spus că-i va nimici pe cei ce practicau acest act de închinare falsă. Mai târziu, valea lui Hinom avea să fie numită „Valea Măcelului", unde „trupurile moarte" urmau să rămână neîngropate (Ieremia 7:30–34, Cornilescu, 1996). Astfel, Iehova a profeţit că valea lui Hinom va deveni un loc unde aveau să fie aruncate cadavre, nu unde aveau să fie torturaţi oameni vii.
În zilele lui Isus, Valea lui Hinom era groapa de gunoi a Ierusalimului unde se aruncau şi cadavrele unor criminali notorii. Focul, care ardea în permanenţă, mistuia gunoiul şi cadavrele.
Când a vorbit despre viermele care nu moare şi despre focul care nu se stinge, se pare că Isus a făcut referire la Isaia 66:24. Vorbind despre „trupurile moarte ale celor care s-au răzvrătit împotriva [lui Dumnezeu]", Isaia spune că „viermele lor nu va muri şi focul lor nu se va stinge" (Biblia sinodală, 1982). Isus şi cei ce-l ascultau ştiau că aceste cuvinte se refereau la ce se întâmpla cu cadavrele celor care nu meritau să fie îngropaţi.
Aşadar, Isus a folosit Valea lui Hinom, sau Gheena, ca simbol al morţii fără speranţă de înviere. El a arătat clar acest lucru când a avertizat că Dumnezeu „poate da pieirii şi sufletul [viaţa] şi trupul în gheenă" (Matei 10:28, Noul Testament, Pascal). PS : Gheena este simbol al distrugerii eterne, NU al torturii eterne.
„focul cel veşnic" menţionat de Isus în Matei 25:41 a fost „pregătit Diavolului şi îngerilor lui". Crezi că nişte fiinţe spirituale pot să ardă într-un foc literal? Nu e mai logic să crezi că Isus a folosit cuvântul „foc" în sens figurat? „oile" şi „caprele" despre care vorbea Isus în context sunt simboluri, reprezentând două categorii de oameni (Matei 25:32, 33). Focul cel veşnic despre care a vorbit Isus îi mistuie complet în sens figurat pe cei nelegiuiţi.
În ce sens cei răi ‘merg în pedeapsă veşnică’? Deşi majoritatea traducerilor folosesc cuvântul „pedeapsă" în Matei 25:46, sensul de bază al cuvântului grecesc kólasin este „a împiedica creşterea pomilor" sau a curăţa, a tăia ramurile inutile. Prin urmare, dacă oamenii asemănători oilor primesc viaţă veşnică, cei asemănători caprelor, care nu se căiesc, vor suferi ‘pedeapsa veşnică’, fiind tăiaţi, sau distruşi, pentru totdeauna. NU torturati pentru totdeauna. Clar? happy

In plus, repet, religia ortodoxa se contrazice cu Biblia rau de tot:
Ecl. 9:5, 10: „Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic... Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune". Dupa ce ai citit versetul asta, ia zi, cum te duci in RAI sau IAD daca tu n-ai nici lucrare, nici plan, nici cunostinta, nici intelepciune? CAND NU ESTI CONSTIENT DE NIMIC? Chiar sunt curios sa stiu.
Alt verset: Ps. 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile*". S-a inteles? happy

Cat despre versetul pe care mi l-ai zis cu rai, oare stii ca Isus vorbea despre un raufacator?
Cei care au speranţă cerească trebuie să fie botezaţi în apă şi cu spirit sfânt. Astfel, ei devin discipoli ai lui Isus, născuţi de spirit (Ioan 3:3, 5). De asemenea, ei trebuie să respecte normele morale ale lui Dumnezeu şi să manifeste calităţi precum cinstea, integritatea şi compasiunea (1 Corinteni 6:9–11). În plus, ei trebuie să-şi păstreze loialitatea faţă de Dumnezeu şi faţă de Cristos până la sfârşitul cursei lor pământeşti (Luca 22:28–30; 2 Timotei 2:12). Numai cei care întrunesc aceste cerinţe sunt demni de a fi înviaţi şi se califică pentru responsabilitatea importantă care îi aşteaptă în cer, aceea de a sluji alături de Cristos o mie de ani ca preoţi şi regi peste omenire (Revelaţia 20:6).
Însă răufăcătorul ţintuit alături de Isus a trăit şi a murit ca un criminal (Luca 23:32, 39–41). Este adevărat că el a avut o atitudine plină de respect când i-a spus lui Isus: „Adu-ţi aminte de mine când vei ajunge în regatul tău!" (Luca 23:42). Cu toate acestea, el nu a devenit un discipol al lui Isus, botezat şi născut de spirit, iar în timpul vieţii nu şi-a dovedit integritatea şi loialitatea. Aşadar, ar fi logic să crezi că Isus i-a promis că va domni în cer alături de continuatorii săi fideli, care şi-au dovedit integritatea? (Romani 2:6, 7)
Totuşi, nu i-a spus Isus răufăcătorului că va fi cu el în cer chiar în acea zi? Nu, deoarece nici Isus nu a urcat la cer în acea zi. Trei zile, el a fost „în inima pământului", adică în mormânt (Matei 12:40; Marcu 10:34). După ce a înviat, el a rămas pe pământ 40 de zile şi abia apoi a urcat la cer (Faptele 1:3, 9). Prin urmare, răufăcătorul nu avea cum să fie în acea zi cu Isus în cer.
Atunci unde avea să trăiască răufăcătorul după înviere? În Paradisul pământesc, peste care va domni Isus, in niciun caz in asa-zisul Rai, unde se duc cei buni. (Faptele 24:15; Revelaţia 21:3, 4).

PS:
In timpul agoniei pe stâlpul de tortură, Isus a confirmat încă o dată speranţa vieţii veşnice. Un răufăcător ţintuit alături de el l-a rugat: „Adu-ţi aminte de mine când vei ajunge în regatul tău!". Isus i-a promis: „Adevărat îţi spun astăzi: Vei fi cu mine în Paradis!" (Luca 23:42, 43). Întrucât era iudeu, acel om nu avea nevoie de nicio explicaţie cu privire la Paradis. El cunoştea speranţa vieţii veşnice pe pământ.
Sper ca ai inteles. Seara buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca nu ar trebui sa te simti revoltat. Este inutil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie"

A naibii logica!
Hindusii ar trebui sa citeasca Biblia, la fel si musulmanii, buddhistii etc.

| Niros19 a răspuns:

Ne povesteai de foamete si toate lucrurile rele intamplate pe pamant.Foametea e o profetie?laughing Omule suntem aproape 7 miliarde pe pamant.Studiile au aratat ca pentru a decurge totul normal pe planeta noastra, sa putem fi toti hraniti fara sa epuizam resursele pamantului, adica Terra sa ne tina la infinit ar trebui sa fim aproximativ 3 miliarde big grin Noi suntem dublu, de fapt am trecut de dublu.Tu crezi ca o boala sau nu dezastru natural care sa omoare 3/4 din populatie ar fi un dezastru? Ar fi o salvare de fapt.S-au facut calcule ucm ca in 2050 vom fi cam 11 miliarde.Asta e o profetie? Nu, sunt doar calcule bazate pe matematica.La fel si cu toate profetiile tale.Un cutremur in seamna in general miscarea placilor tectonice.Ei bine asta se intampla de cand omul nici nu luase nastere. Daca acesti "profeti" au vazut ce se intampla atunci si au presupus sa se va intampla si in viitor, asta nu inseamna ca aveau puteti magice, ci doar o gandire cat de cat logica.Nu ma bag in discutiile despre Biblie, deoarece nu am citit-o si nu sunt cunascator in cauza.

| ElectronicPieces explică (pentru Niros19):

" u ma bag in discutiile despre Biblie, deoarece nu am citit-o si nu sunt cunascator in cauza. " Atunci de ce te-ai bagat macar sa raspunzi la intrebare?

| ElectronicPieces explică:

Chiar sunt curios sa aflu ce profeții nu s-au împlinit. Si ca sa nu zici ca exagerez prea mult, iti dau o profeție ce se împlinește in fiecare zi. " foamete, cutremure dintr-un loc in altul, epidemii, vesti despre războaie". Iti suna cunoscut?
Si ce mi se pare cel mai ciudat e ca ai omis celelalte lucruri. Nu mi-ai spus nimic despre celelalte afirmații. Rai, iad? Sau ești ortodox si nu crezi nici tu in asta?

| anonim_4396 a răspuns (pentru ElectronicPieces):

"foamete, cutremure dintr-un loc in altul, epidemii, vesti despre războaie"... da-mi un exemplu din trecut care nu avea foamete, cutremure intr-un loc sau altul, epidemii, razboaie etc. Poti? Sigur ca NU. Atunci cum poti pretinde ca o asemenea tampenie constituie o profetie?

Folosind logica ta, urmatoarea afirmatie reprezinta o profetie : "maine o sa rasara soarele". Se implineste in fiecare zi deci conform tie, e o profetie. Stii macar ce e aia o profetie?

"ai omis celelalte lucruri"... pentru ca nu ma intereseaza chiar atat de mult. M-am luat doar de absurditatile principale. Totusi, intr-un fel ti-am raspuns. Tine de partea in care am zis ca religia crestina e impartita in peste 40000 de ramuri.

Tu din ce ramura a crestinismului faci parte si cum ai ajuns la concluzia ca dintre toate, a ta e cea corecta?

"ești ortodox"... sunt ateu.

| Dandanache a răspuns (pentru ElectronicPieces):

"Chiar sunt curios sa aflu ce profeții nu s-au împlinit."

Profetia lui Ezechiel privitoare la soarta orasului Tir. A spus ca nu va mai fi reconstruit niciodata, dar a fost reconstruit.

"iti dau o profeție ce se împlinește in fiecare zi. " foamete, cutremure dintr-un loc in altul, epidemii, vesti despre războaie""

Aici ai observat bine. Profetia se implineste in fiecare zi (din istoria omenirii). Tocmai de asta nu e o profetie, ci o banalitate.

| ElectronicPieces explică (pentru Dandanache):

Se implineste de mult timp, dar daca citeai macar un pic iti dadeai seama ca ma refeream la timpuri critice happy Timpuri critice nu au fost intotdeauna, si nu la cote alarmante asa cum sunt acum. Am precizat mai sus asta, citeste si ai sa vezi

Prietene, esti, in mod neoficial, un repetent la istorie (poate si oficial). Esti ageamiu, habarnist, pe langa, praf. Parerea ta e valabila cu zero. Nu ai cultura generala, esti semidoct, educatia ta e de aprozar. Singura chestie la care excelezi e aroganta. E ca si cum eu as incepe sa imi dau aere pe TPU in probleme de fizica nuclera, explicandu-le altora de temperaturi CRITICE, cand habar n-am despre ce vorbesc. Cum naiba ai tupeul sa vorbesti de timpuri critice cand esti varza la istorie? Cum vrei sa ne convingi pe noi ca ai dreptate cand dai dovada cu fiecare propozitie ca nu produci decat elucubratii?

Despre faptul ca in Bible este ascuns numele lui Dumnezeu de aprox. 7000 de ori ce imi poti spune?

* Am scris destul de mult, sper să aveți răbdare sa citiți tot, căci v-am dat tot ceea ce ați cerut, și chiar sunt curios sa văd cu ce veniți.
Iar cât despre cei care mi-au răspuns la întrebare fara sa aibă vreo legătură, va spun decât ca, atât va duce capul.

@Gaia, Zenicide.
"da-mi un exemplu din trecut care nu avea foamete, cutremure intr-un loc sau altul, epidemii, razboaie etc. Poti? Sigur ca NU. Atunci cum poti pretinde ca o asemenea tampenie constituie o profetie?"
Cu siguranță, nu pot spune ca in trecut nu existau cutremure, foamete, epidemii sau războaie, ar fi absurd sa zic asta. Dar, nici tu nu poți spune ca, așa cum este in ziua de azi, a fost si in trecut. Lucrurile au ajuns la un nivel extrem de sus, apar noi boli, precum " Ebola ", iti dau doar un exemplu de cutremur care s-a întâmplat recent chiar in România, si sunt sigur ca ai auzit de el. Sunt sigur ca ai auzit si de conflictul intre Ucraina si Rusia, nici acolo lucrurile nu stau deloc bine. Parca lumea asta merge din rău in mai rău.
Gândiţi-vă la nenumăratele persoane care nu mai pot să-şi poarte de grijă din cauza bătrâneţii, la cei care devin neputincioşi din cauza unor boli incurabile şi la familiile care se luptă să-şi câştige existenţa. De fapt, gândiţi-vă chiar la nesiguranţa vieţii. Moartea subită în urma unui accident sau a unui dezastru pare că pândeşte la tot pasul, gata să distrugă tot ce ne e drag. O astfel de teamă şi de nelinişte, pe lângă numeroasele conflicte personale şi dezamăgiri din viaţă, au făcut ca timpurile noastre să corespundă perfect descrierii făcute de Pavel: „Să ştii aceasta, că în ultimele zile vor fi timpuri critice, cărora cu greu li se va face faţă. Căci oamenii vor fi iubitori de sine,. . . fără afecţiune naturală, refractari la orice acord, calomniatori, fără stăpânire de sine, cruzi, neiubitori de bine". — 2 Timotei 3:1–3.
În plus, „Se va ridica naţiune contra naţiune şi regat contra regat", a spus Isus, „şi vor fi lipsuri de alimente şi cutremure de pământ dintr-un loc în altul". El a adăugat: „Toate aceste lucruri sunt un început al durerilor strâmtorării" (Matei 24:7)
Iar dacă tot spui ca astea s-au întâmplat si in trecut( deși nu știu ce înțelegi tu prin "trecut" ) o să-ți arat de ce e mai CRITIC în ultima perioada. Cercetătorii arată că în ultimii 30 de ani, producţia de hrană a crescut într-un ritm mai mare decât populaţia. Cu toate acestea, zone întinse ale globului sunt afectate de foamete, deoarece mulţi oameni nu au destul pământ pe care să-l cultive sau nu au suficienţi bani pentru a cumpăra hrană. În ţările sărace, aproximativ 1, 2 miliarde de persoane trăiesc cu mai puţin de 1 dolar pe zi. Dintre acestea, aproape 780 de milioane suferă permanent de foame. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, malnutriţia este un factor major ce contribuie la moartea a peste cinci milioane de copii anual. Nu ți se pare o problemă gravă?
Ce se poate spune despre cutremure? Într-un raport se arată că începând din 1990, anual, s-au înregistrat în medie 17 cutremure suficient de puternice ca să distrugă clădiri. Cât despre cutremurele devastatoare, care au distrus clădirile aproape în totalitate, s-au înregistrat în medie unu pe an. În altă sursă se arată că „în ultimii 100 de ani, cutremurele au secerat sute de mii de vieţi". Un motiv ar fi că din 1914 au apărut multe oraşe cu populaţie mare în zone seismice.
Știm cu toții că niciodată medicina n-a înregistrat mai multe progrese ca în prezent. Totuşi, boli vechi şi noi continuă să facă ravagii în lume. Într-un document se afirma: „Din 1973, au reapărut ori s-au extins în alte zone geografice douăzeci de boli bine cunoscute, printre care tuberculoza, malaria şi holera, deseori în forme mai virulente şi rezistente la medicamente. Tot din 1973 s-au identificat cel puţin 30 de viruşi necunoscuţi până atunci, inclusiv HIV, Ebola, virusul hepatitei C şi Nipah, pentru care nu există remedii". Potrivit unui raport al Crucii Roşii din 28 iunie 2000, cu un an mai înainte, numărul oamenilor care muriseră din cauza bolilor infecţioase a fost de aproximativ 160 de ori mai mare decât numărul celor care muriseră în dezastre naturale.
Aproape în orice colţ al lumii, oamenii nu-şi lasă uşa descuiată şi nu se simt în siguranţă noaptea pe străzi. Şi ce se poate spune despre poluarea aerului, a apei şi a solului, adesea ca urmare a unor acţiuni ilegale? Şi aceasta împlineşte o profeţie biblică. Cartea Revelaţia vorbeşte despre timpul stabilit de Dumnezeu să provoace ‘ruinarea celor ce ruinează pământul’. — Revelaţia 11:18. Iar, cu siguranță, tocmai v-am dat altă profeție împlinită.
Revin la ceea ce a spus Pavel despre oameni, mult mai detaliat. Puteți găsi asta la 2 Timotei 3:1–5.
„Iubitori de sine" (2 Timotei 3:2). „Mai mult ca niciodată, [oamenii] insistă să facă ce vor. Au devenit nişte zei şi se aşteaptă să fie trataţi ca atare." — ziarul Financial Times, Anglia.

„Iubitori de bani" (2 Timotei 3:2). „În ultima vreme, spiritul egoist al materialismului a învins modestia. Dacă lumea nu te consideră bogat, n-ai pentru ce să trăieşti." — ziarul Jakarta Post, Indonezia.

„Neascultători de părinţi" (2 Timotei 3:2). „Părinţii rămân consternaţi când îşi văd copilul de patru ani că le porunceşte de parcă ar fi Ludovic al XIV-lea sau când îl aud pe copilul de opt ani strigând «Te urăsc!»." — revista American Educator, Statele Unite.

„Neloiali" (2 Timotei 3:2). „Uşurinţa cu care tot mai mulţi oameni îşi părăsesc partenerul conjugal şi copiii constituie probabil cea mai mare schimbare în valorile morale din [ultimii 40 de ani]." — revista Wilson Quarterly, Statele Unite.

„Fără afecţiune naturală" (2 Timotei 3:3). „În lumea întreagă, viaţa de zi cu zi a comunităţilor e dominată de violenţa în familie." — revista Journal of the American Medical Association, Statele Unite.

„Fără stăpânire de sine" (2 Timotei 3:3). „Multe ştiri ce ocupă prima pagină a ziarelor în fiecare dimineaţă sunt o dovadă că oamenii nu au stăpânire de sine, forţă morală şi milă faţă de semeni şi chiar faţă de propria persoană. . . Dacă societatea noastră va continua să promoveze agresivitatea în modul în care o face acum, în curând va ajunge la un colaps moral." — ziarul Bangkok Post, Thailanda.

„Cruzi" (2 Timotei 3:3). „Mânia fără motiv şi furia necontrolată se văd pe şosele, în abuzurile din sânul familiei. . . şi în violenţa inutilă şi gratuită cu care sunt deseori comise infracţiunile. Violenţa face victime la întâmplare, într-un mod imprevizibil, iar oamenii se simt debusolaţi şi vulnerabili." — ziarul Business Day, Africa de Sud.

„Mai degrabă iubitori de plăceri decât iubitori de Dumnezeu" (2 Timotei 3:4). „Emanciparea sexuală a devenit o adevărată cruciadă, în care duşmanul este morala creştină." — Boundless, o revistă web.

„Având o formă de devoţiune sfântă, dar dovedindu-se falşi în ce priveşte puterea ei" (2 Timotei 3:5). „[O fostă prostituată din Olanda] a recunoscut că cele mai multe proteste împotriva legalizării [prostituţiei] sunt din partea grupărilor religioase. După o pauză, a spus zâmbind cu subînţeles că atunci când era prostituată, printre clienţii ei fideli erau şi câţiva preoţi. Apoi a zis râzând: «Prostituatele au spus întotdeauna că cei mai buni clienţi ai lor sunt din comunitatea religioasă»." — ziarul National Catholic Reporter, Statele Unite

Acum, cât despre profețiile în care nu credeți. Cred ca nu cunoașteți termenul de 'Profetie'. Nu înseamnă sa prezic ca mâine o sa iasă soarele. Pe lângă faptul că nu sunt sigur de ceea ce spun, deoarece poate sa nu iasă soarele, este si o distanță mică de azi până mâine. Profeție înseamnă să spui ca se va întâmpla ceva INAINTE CU SUTE de ani și cu o exactitate incredibilă. Deci exemplul dat de voi este, clar, unul absurd.
Este bine cunoscut faptul că prezicerile făcute de oracolele din vechime erau ambigue şi nesigure. Acelaşi lucru se poate spune şi despre horoscoapele din prezent. Viitorologia, ştiinţa care se ocupă cu prezicerea viitorului, se bazează pe tendinţele curente şi rareori încearcă să prezică evenimente concrete cu sute de ani înainte, și nici ca se împlinesc. În schimb, profeţiile Bibliei sunt detaliate şi se împlinesc întotdeauna, chiar dacă spun „din timpuri străvechi lucrurile care n-au fost încă făcute" (Isaia 46:10).
ÎNDOIALA şi scepticismul sunt nota dominantă a timpurilor pe care le trăim, reflectându-se şi în modul în care unii oameni privesc Biblia. Mulţi, probabil ca și voi, nu şi-au făcut niciodată timp să examineze această carte în mod obiectiv, iar punctul lor de vedere este influenţat în mare parte de ceea ce au auzit de la alţii.
Pe lângă cea care se împlinește zilnic, o să vă spun si de câteva profetii din trecut. Biblia a profeţit cu peste 500 de ani înainte anul exact în care urma să apară Mesia. Timpul până la sosirea sa a fost măsurat în săptămâni simbolice, numite „săptămâni de ani", în care fiecare zi reprezenta un an. Aşadar, fiecare „săptămână" a durat 7 ani. Urmau să treacă 7 săptămâni şi alte 62 de săptămâni, în total 69 de săptămâni de ani, adică 483 de ani. Când a început această perioadă? Conform Bibliei, în anul când Neemia, un slujitor al lui Dumnezeu, a ajuns în Ierusalim şi a început să reconstruiască oraşul. Istoria persană arată că acest lucru s-a întâmplat în 455 î.e.n. (Neemia 2:1–5). Isus a fost botezat în calitate de Mesia exact după 483 de ani, în 29 e.n. (Citiţi Daniel 9:25.)

Unele dintre primele profeţii consemnate în Biblie s-au concentrat asupra lui Avraam, însă ele ne vizează şi pe noi, cei care trăim astăzi. Iată ce s-a prezis în cartea biblică Geneza: 1) descendenţii lui Avraam aveau să devină o naţiune puternică; 2) între timp urmau să ajungă sclavi într-o ţară străină; 3) aveau apoi să fie eliberaţi şi să ia în stăpânire ţara Canaanului.
Prima profeţie: „Voi face din tine [Avraam] o naţiune mare" (Geneza 12:2).
Împlinire: Descendenţii lui Avraam născuţi pe linia lui Isaac şi Iacob (numit şi Israel) au devenit naţiunea antică Israel, un stat suveran ce avea proprii regi.

A doua profeţie: „Urmaşii tăi [ai lui Avraam] vor fi locuitori străini într-o ţară care nu va fi a lor. Le vor sluji. . . Dar, la a patra generaţie, ei se vor întoarce aici" (Geneza 15:13, 16).
Împlinire: Din cauza unei foamete care s-a abătut asupra Canaanului, patru generaţii de descendenţi ai lui Avraam au locuit în Egipt, la început ca străini, mai târziu însă ca sclavi, fiind folosiţi la fabricarea de cărămizi din argilă şi paie. Dacă luăm în considerare linia genealogică a unei singure familii — cea a lui Levi, strănepotul lui Avraam, care s-a mutat în Egipt însoţit de vârstnicul său tată —, cele patru generaţii sunt reprezentate de: 1) Levi, 2) Chehat, fiul său, 3) Amram, nepotul său, şi 4) Moise, strănepotul său (Exodul 6:16, 18, 20). În anul 1513 î.e.n., Moise s-a aflat în fruntea israeliţilor când aceştia au fost eliberaţi din Egipt.
A treia profeţie: „Voi da. . . seminţei tale. . . toată ţara Canaanului" (Geneza 17:8).
Împlinire: Chiar dacă Moise i-a scos pe israeliţi din Egipt, cel care a condus poporul în ţara Canaanului în 1473 î.e.n. a fost Iosua, fiul lui Nun.
Acum să vă vorbesc despre Moise.
Prima profeţie: „Fiindcă [voi, israeliţii] n-aţi ascultat de cuvintele mele [ale lui Dumnezeu], iată că. . . trimit după Nebucadreţar, regele Babilonului,. . . şi îi voi aduce [pe babilonieni] împotriva acestei ţări şi împotriva locuitorilor ei . . . Toată ţara aceasta va ajunge un loc devastat şi o pricină de uimire, şi aceste naţiuni vor trebui să-i slujească regelui Babilonului şaptezeci de ani" (Ieremia 25:8–11)
Împlinire: După un asediu îndelungat, Ierusalimul a fost prădat de Nebucadneţar în 607 î.e.n. Regele babilonian a cucerit apoi şi alte oraşe din Iuda, inclusiv Lachisul şi Azeca (Ieremia 34:6, 7). A dus majoritatea supravieţuitorilor în Babilon, unde au fost ţinuţi captivi 70 de ani.
A doua profeţie: „Când se vor împlini cei şaptezeci de ani în Babilon, [eu, Iehova] îmi voi aduce aminte de voi [exilaţii evrei] şi voi împlini cuvântul meu bun pentru voi, aducându-vă înapoi în locul acesta [ţara lui Iuda]" (Ieremia 29:10).
Împlinire: După 70 de ani de exil (607–537 î.e.n.), evreii captivi au fost eliberaţi de regele Cirus al Persiei, care le-a permis să se întoarcă în patria lor pentru a reconstrui templul din Ierusalim (Ezra 1:2–4).
A treia profeţie: „Babilonul, podoaba regatelor, frumuseţea şi mândria caldeenilor, va ajunge ca Sodoma şi Gomora, când le-a distrus Dumnezeu. Nu va mai fi niciodată locuit" (Isaia 13:19, 20).
Împlinire: Într-o neaşteptată răsturnare de situaţie, puterea mondială babiloniană a fost îngenuncheată de armata mezilor şi perşilor în anul 539 î.e.n.* Oraşul Babilon nu şi-a recăpătat niciodată gloria de odinioară, ci, dimpotrivă, a intrat într-un declin lent, ajungând în cele din urmă un ţinut pustiu, „fără locuitori" (Ieremia 51:37).
De asemenea, și despre Isus:
Prima profeţie: „Mi-am dat spatele celor ce loveau" (Isaia 50:6).*
Împlinire: În 33 e.n., duşmanii evrei ai lui Isus l-au adus în faţa guvernatorului roman Ponţiu Pilat ca să fie judecat. Dându-şi seama că Isus era nevinovat, guvernatorul a încercat să-l elibereze. Dar, pentru că evreii cereau cu insistenţă moartea lui Isus, Pilat „a cedat şi a dat o sentinţă care să le împlinească cererea", predându-l pe Isus pentru a fi ţintuit pe stâlp (Luca 23:13–24). Mai întâi însă, „Pilat l-a luat pe Isus şi l-a biciuit", sau l-a flagelat cu cruzime (Ioan 19:1). Aşa cum prezisese Isaia, Isus nu a opus rezistenţă, ci ‘şi-a dat spatele celor ce loveau’.
A doua profeţie: „Şi-a vărsat sufletul în moarte" (Isaia 53:12).* Adăugând unele detalii, Psalmul 22:16 dezvăluie: „O ceată de răufăcători m-a împresurat; mi-au străpuns mâinile şi picioarele" („Cornilescu", 2001).
Împlinire: „După ce a pus să-l biciuiască pe Isus, [Pilat] l-a dat să fie ţintuit pe stâlp", se spune în Marcu 15:15. În cazul lui Isus, această aplicare crudă a pedepsei capitale a constat în pironirea lui pe stâlp, cuiele fiindu-i bătute în mâini şi în picioare (Ioan 20:25). Câteva ore mai târziu, „Isus a scos un strigăt puternic şi şi-a dat ultima suflare" (Marcu 15:37). Este suficient?

„Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos. . ., pentru ca omul lui Dumnezeu să fie pe deplin competent, complet pregătit pentru orice lucrare bună." (2 TIMOTEI 3:16, 17) Frumos este că, Biblia este exactă din punct de vedere ştiinţific. Exact în tot ceea ce se scrie in ea. Totuşi, mulţi oameni ezită să examineze Biblia pentru că sunt dezamăgiţi de religie. Pentru ei, religia organizată înseamnă ipocrizie, corupţie şi instigare la război. Dar este corect ca Biblia să fie evaluată în funcţie de comportamentul celor ce pretind că acţionează în numele ei? Nu prea cred.
Moise chiar l-a auzit vorbind pe Dumnezeu. El n-a putut să-l vadă pe Dumnezeu, dar i-a auzit vocea. Cu acea ocazie au fost prezenţi milioane de oameni. De fapt, Dumnezeu a făcut să se cutremure un munte. Au fost şi tunete şi fulgere. Cu toate că ştiau că Dumnezeu le vorbea, oamenii s-au înfricoşat. De aceea i-au spus lui Moise: „Să nu ne mai vorbească Dumnezeu, ca să nu murim". Mai târziu, Moise a aşternut în scris cuvintele rostite atunci de Dumnezeu. Aceste cuvinte se găsesc în Biblie. — Exodul 20:18–21.
Moise a scris primele cinci cărţi ale Bibliei. Dar nu numai el a scris Biblia. Dumnezeu a folosit aproximativ 40 de bărbaţi la scrierea Bibliei. Aceşti oameni au trăit cu foarte mult timp în urmă. Biblia a fost terminată după mulţi ani. De fapt, scrierea ei a durat aproape 1 600 de ani. Este impresionant că, deşi unii scriitori ai Bibliei nu s-au cunoscut niciodată, tot ce au scris ei se armonizează PERFECT. Despre asta ce părere aveți? Sau vi se pare o simplă coincidență?
Acum mai stați puţin şi citiți următoarele versete, care arată că Biblia este cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu, scris spre binele nostru: Romani 15:4; 2 Timotei 3:16, 17 şi 2 Petru 1:20, 21.

O zi buna

Tu stii de cand au inceput sa fie inregistrate cutremurele? Doar din epoca moderna. Nu avem de unde stii cate cutremure se produceau anual la nivel mondial acum o mie de ani, pentru a compara cu situatia actuala. Ebola? New stuff, corect, dar infinit minora fata de cea a insemnat ciuma bubonica sau gripa spaniola. Conflictul din Ucraina? Apa de ploaie fata de de Razboiul de 30 de ani sau alt conflict militar medieval.

Faptul ca tu ai un televizor si stii ce se petrece in lume nu iti acopera lacunele din cunostintele de istorie. De regula, cei care afirma transant ca lumea de azi merge din ce in ce mai rau sunt cei care habar nu au ce s-a intamplat in trecut. Dintre confesiunile crestine, cei mai habarnisti sunt Martorii lui Iehova. Vin cu cunostinte superficiale, citate de pe site-ul lor, pe care le recita mecanic, fara sa inteleaga de fapt nimic din ce inseamna istorie si societate umana. Tu crezi ca trasaturile caracterologice trasate in Timotei au aparut recent? Si argumentul tau e o mana de citate luate din presa? Pune mana si citeste carti de istoria mentalitatilor, sa vezi cum se comportau oamenii in trecut, si apoi vino sa vedem cum se comporta cei de azi.

Presimt ca discutia cu tine e inutila. O sa le luam pe rand. Ai scris mult si degeaba.

"Dar, nici tu nu poți spune ca, așa cum este in ziua de azi, a fost si in trecut"... da-mi un exemplu din trecut in care era mai bine decat in prezent din orice punct de vedere.

"Profeție înseamnă să spui ca se va întâmpla ceva INAINTE CU SUTE de ani "... ok, atunci iti dau urmatoarea "profetie" : peste 100 de ani, o sa iasa soarele. Mai vrei una? Peste 200 de ani o sa iasa soarele. Mai vrei una? Peste 150 de ani o sa fie cutremure in diverse locuri. Mai vrei?

"ÎNDOIALA şi scepticismul sunt nota dominantă a timpurilor pe care le trăim"... indoiala si scepticismul au existat tot timpul. Singura diferenta e ca in prezent, libertatea de exprimare exista. In trecut, daca iti exprimai scepticismul mai ales fata de crestinism erai UCIS.

"Moise a scris primele cinci cărţi ale Bibliei"... facepalm. Se pare ca nici tu nu esti constient de faptul ca personajul numit Moise nu a existat si ca nu exista nici cea mai mica dovada care sa ateste ca a existat. Iti sugerez sa te documentezi pe bune inainte sa mai faci afirmatii.

Ti-am dat fix in fata absolut tot, verset cu verset, si nu ai fost in stare nici asa sa gandesti macar un pic? Moise nu a existat? Omule, ce cauti la intrebarea asta daca poti sa afirmi asa ceva? Cat despre asa zisa ta profetie, ti-am dat NU UNA, CI MULTE PROFETII. Si ghici ce, toate s-au adeverit. In schimb, tu n-ai nicio siguranta ca peste 100 de ani va fi soare sau va fi innorat. Imi pare rau dar chiar nu mai are rost sa lungim discutia, vad ca adevarul te doare, si te doare grav. Ti-am dat versete, dovezi si n-ai putut sa le intelegi, chiar daca le-am explicat. Dar nu-mi bat capul, atat poti si gata.

Trist e ca ii compari pe cei din trecut cu cei de astazi. Ce s-a intamplat in trecut este cu totul alta poveste. Niciodata nu au fost timpuri atat de critice. Nu-mi trebuie asa zisa ta istorie sa inteleg lucrurile astea atat de simple, istoria nu poate fi sigura. Asa cum am mai zis, singura cale spre lucrurile SIGURE si ADEVARATE, urmate de o EXACTITATE incredibila, le poti gasi doar in Biblie. Restul, sunt doar povesti ieftine prelucrate si inventate de om.

Din ce ai zis pana acum atat mie cat si lui dandanache imi dau seama ca la capitolul istorie esti mai varza decat varza.

Cand vine vorba de boli, cutremure, vremuri critice, etc habar n-ai despre ce vorbesti.

La ce anume te referi cand zici ca in prezent sunt "timpuri critice" deoarece nimeni cu juma' de neuron si care cunoaste putina istorie habar n-are la ce te referi.

Nu am habar despre ce vorbesc? Prietene, citeste ce am scris si apoi cred ca poti sa iti spui parerea asa cum se cuvine, caci am precizat la ce ma refer prin vremuri critice.

Totusi, cred ca ar fi mai bine sa te duci undeva unde se vorbeste de istorie, prietene. Aici deocamdata vorbim despre religie. Istoria, inventata de oameni, religia, cuvantul lui Dumnezeu. Mai are rost? happy

Pe langa faptul ca habar n-ai despre ce vorbesti, mai ales cand vine vorba de istorie, esti varza si la capitolul religie.

"religia, cuvantul lui Dumnezeu"... GRESIT. Invata ce inseamna "religie" inainte sa mai faci afirmatii. "Religia" NU tine doar de crestinism.

"Mai are rost"... nu, mi-am dat seama cu ce gen de persoana stau de vorba. Din afirmatiile tale concluzionez ca faci parte din gasca martorilor lui iehova. Pana acum n-am intalnt o ramura din crestinism cu asa multe persoane inteligente precum o caramida.

Astept ziua in care o sa intalnesc un martor inteligent.

"am precizat la ce ma refer prin vremuri critice"... nu-ti citesc toate aberatiile lasate altor useri. Ti-am cerut sa zici la ce te referi prin "vremuri critice" si nu mi-ai raspuns.

Daca esti depasit de subiect, stai in banca ta.

Chiar nu sunt depasit de subiect. Dupa cum vezi, nu esti singurul cu care ma "lupt" aici. NU sunt martor al lui iehova happy Asta te-a dezamagit?
Aici era vorba sa ne spunem niste pareri, dar se pare ca oamenii ca tine, sunt atat de educati si inteligenti, incat nu stiu sa se limiteze doar la asta. Am lucrui mult mai bune de facut decat sa ma cert cu oamenii care, CHIAR NU INTELEG NIMIC, pe net. E o risipa de timp.

"NU sunt martor al lui iehova"... iti sugerez sa te bagi in gasca lor. Va potriviti.

"atat de educati si inteligenti, incat nu stiu sa se limiteze doar la asta"... din pacate pentru tine, NU trebuie sa te limitezi doar la a spune o parere ci trebuie sa arati celui / celei care o spune ca a gresit (daca e cazul [iar la tine e cazul]). Credeai ca tot ce o sa se intample o sa fie o limitare la a spune o parere? Nu prea cred ca stii cum functioneaza realitatea.

Ia du-te la scoala si spune ca stii mai bine decat profesorii si ca ei nu au voie sa-ti demonstreze ca gresesti deoarece trebuie sa se limiteze la spusul parerilor.

Facepalm.

"Aici era vorba sa ne spunem niste pareri,"... GRESIT. Aici e vorba de a incerca sa vedem care are dreptate si care nu (in cazul de fata eu am dreptate, tu nu). Daca nu esti capabil sa accepti adevarul, nu te baga in seama. Traieste in pestera ta linistit.

"cu care ma "lupt" aici"... nu esti un adversar pe masura ca sa te "lupti"cu mine (stiu, sunt modest). Am castigat inca de la primul comentariu. Tu acum doar negi rezultatul crezand ca poti sa schimbi ceva.

Eu zic sa inveti, in primul rand. ce inseamna cuvantul "modest". Apoi, sa vii cu dovezi, afirmatii incat sa poti spune ca tu ai dreptate, la faza asta chiar m-ai facut sa rad, si in plus, sa contrazici tot ceea ce am spus cu argumente SOLIDE,, caci ai tot luat-o pe langa subiect cu vorbele tale crezand ca imi arati ca stii, dar prietene, faptele demonstreaza, nu cuvintele. Si stii ce ma mai amuza? Ca pana acum nu ai adus niciun argument, nicio dovada si tot tu esti ala arogant, care le stie pe toate. Am lucruri mai bune de facut asa ca iti zic: ori vii cu argumente solide cu care sa contrazici ce zic ( si stiu SIGUR ca nu ai ), ori incheiem discutia aici. Deci sper ca ai inteles unde bat. Bafta!

"Trist e ca ii compari pe cei din trecut cu cei de astazi."

Nu, trist e ca vorbesti despre prezent, comparandu-l cu trecutul, cand habar nu ai de trecut. Trist e ca oameni care pun botul la orice se simt revoltati cand altii pun botul la orice. Trist e ca imi pierd timpul scriindu-ti cand nu intelegi nimic.

"Niciodata nu au fost timpuri atat de critice" Au fost timpuri mult mai critice. Dar trebuie sa ai putina educatie sa stii asta.

Mai nesimtila, daca nu vrei sa vorbesti de istorie, atunci nu mai afirma ca in trecut nu au existat timpuri critice. Marturiseste ca adevarul e ca nu stii ce a fost si gata.

Omule, imi pare CHIAR RAU DE TOT sa te dezamagesc, dar suntem la categoria RELIGIE, nu istorie. Daca vrei iti cumpar eu ochelari, data viitoare sa nu mai confunzi. Si nu cred ca, am afirmat eu, ca stau prost la capitolul istorie. Faptul ca nu cred absolut nimic din istorie nu inseamna ca sunt prost in ceea ce privesc informatiile. Si revenim iar la alt specimen ca tine cu o logica de balta.
Am putina ratiune incat sa nu ma pun la mintea oricui, ORI VORBESTI PE SUBIECTUL RELIGIE, ori dispari la istoria si gata, frate. Ca aici nu ti-ai nimerit locul. Bafta si tie!

"În altă sursă se arată că „în ultimii 100 de ani, cutremurele au secerat sute de mii de vieţi". Un motiv ar fi că din 1914 au apărut multe oraşe cu populaţie mare în zone seismice.
Știm cu toții că niciodată medicina n-a înregistrat mai multe progrese ca în present."
Astea sunt crampeie de istorie contemporana. Cine le scrie, apoi vine sa spuna ca aici nu se discuta istorie, trebuie sa fie indubitabil natarau. Tu normal ca nu ai afirmat ca stai prost la capitolul istorie. Nu e nevoie sa afirmi, e evident. Cand citezi continut istoric si spui ca nu e istorie, e clar ca nu stii istorie. Cand spui ca astazi situatia e mai critica ca oricand, e clar ca nu stii istorie. Si cand spui ca nu crezi absolut nimic din istorie, desi citezi texte istorice, e clar ca nu stii istorie. Ai memoria unei muste, te-ai nascut intr-o lume mare si crezi ca totul a inceput cu tine, ca timpurile pe care le traiesti au cea mai mare gravitate. Activitatea ta e doar un bazait deranjant. Vrei o discutie din punctul tau serioasa? Cauta alte muste, cu memoria la fel de recenta, cu educatia la fel de superficiala. Si bazaiti-va unul altuia ce timpuri critice traiti. Iti las un citat din opera unei alte muste, de acum 1000 de ani (mustele se nasc la fiecare generatie, in fiecare epoca), si ea convinsa ca traieste cele mai critice timpuri:
"Se vazusera atunci, in lumea toata, in treburile ecleziastice ca si in cele seculare, teribile crime impotriva dreptului si a justitiei. O lacomie desfranata facea sa nu mai intalnesti la nimeni nici o incredere fata de ceilalti, incredere care este fundamentul si temeiul unei bune conduite.

Si, pentru a fi si mai evident ca pacatele pamantului ajunserasa sa fie auzite si in cer: «sangele curse peste sange», cum striga profetul fata in fata cu nesfarsitele nedreptati ale poporului sau.

De atunci, intr-adevar, in aproape toate ordinele societatii, incepu sa se lafaie insolenta; severitatea si regulile justitiei isi micsoreaza rigoarea, in asa fel incat se putu aplica generatiei noastre cuvantul apostolului: «Se aude vorbindu-se printre voi de fapte reale, necunoscute pana acum popoarelor.» O lacomie nerusinata a cuprins inima omului, iar credinta ne-a slabit; de aici au aparut jafurile si incesturile, conflictele intre poftele oarbe, furturile si infamele adultere. Vai! fiecaruia ii era rusine sa-si marturiseasca siesi ce gandeste! Si, cu toate acestea, nimeni nu-si corecta nefastul obicei al raului."

Bazzz, Bazzzz.

Du-te omule pe drumul tau inconjurat de mustele tale. Vorbeste singur in continuare despre mustele tale si demonstreaza-ti inteligenta ca deja da pe afara de la cata e.

| CinevaNou a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Deja devii mai penibil decat majoritatea martorilor, fa un bine si ia o pauza.

Domnule religios care atrage atentia asupra cauzelor Primului Razboi Mondial dar nu discuta istorie rolling on the floor, eu mi-as sterge contul in locul tau. De rusine. Stiu ca nu m-ar mai lua nimeni in serios si mi-as incerca sansa cu un cont nou. Asta dupa ce as citi mai bine Scripturile, sa descopar ca exista totusi rai si iad in literatura biblica, si mi-as mai imbogati cultura generala. Succes.

"Eu zic sa inveti, in primul rand. ce inseamna"... ironia, sarcasmul si alte alea.

E clar ca esti depasit de subiect si ca nu stii nici chestiile elementare.

Asa ca o curiozitate, ca tot zici ca suntem la "religie", poti sa-mi zici ce intelegi prin "religie"?

Bonus : din ce ramura a crestinismului faci parte?

| Delmoniko a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Bitch slap. Am citit 2 pagini cu ineptiile imbecilului asta. What the ***? Chiar traieste un asemenea om pe planeta? Bai omule, Hitler era prea bun pentru voi. Daca tu vei avea copii si ii vei indoctrina in asemenea hal, mi-e mila de ei. Mi-e mila de rasa umana. Vreau o naveta spatiala. Nu-mi trebuie mult. Cativa zeci de atei ar repopula curand universul. Dar voi... Oceanul Indian iti spune ceva?

Om neserios ce esti. Parca nu mai raspundeai. stai ma in banca ta ca mai rau de faci de ras

| DanielCotabita a răspuns:

"Aici deocamdata vorbim despre religie. Istoria, inventata de oameni, religia, cuvantul lui Dumnezeu"

Atunci de ce atatea citate din ziare, statistici si opinii de factura socio-istorica ale unor cercetatori, pe scurt, productii omenesti, deloc biblice? Hm, ipocrizie sau inconstienta? Oare ce o fi, oare ce-o fi...

| mrterror a răspuns:

E bine ca iti pui intrebari si cauti raspunsuri, dar mai ai pana la a trage concluzii corecte. Fiintele supernaturale au fost create de om cand nu-si putea explica si nu intelegea anumite lucruri. Cu asta am zis tot.