| ElectronicPieces a întrebat:

Va 'provoc' la o discuție cat se poate de serioasa, cu oameni cat mai serioși.
Sunt profund revoltat, ca sa zic așa, de oamenii care chiar pun botul la orice. Vreau sa va vorbesc despre așa-zisa religie 'adevarata', si apoi să-mi spuneti părerea voastră.
Cred ca știm cu toții ce înseamnă religia ortodoxa, o intreaga afacere in urma căreia se câștiga bine, doar prostind oameni.
Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie. Bizar e ca aceasta religie parca se contrazice total cu ea.
1. In Biblie se spune clar ca, oamenii când mor, mor si atât. Sunt ca " într-un somn adânc.". Religia ortodoxa spune ca sufletul umbla 40 de zile ca face nu stiu ce, ca vede ce rau a făcut bla bla. Unde scrie asta?
2. R.o afirma ca exista rai si iad. In biblie nu se spune nimic despre asta, absolut NIMIC. De unde au scos-o si pe asta?!
3. Isus a spus ca adevărata religie va reflecta caracterul sau. Sunt mii de preoți fiecare alergand doar după bani, la biserica se bârfește, cand merg la diferite sărbători lumea mai ca se calca in picioare. Asta nu reflecta decât niste mincinoși, si rezultatul minciunilor.
4. Si ca sa închei cu partea mai grea, de ce traducerea Bibliei pe care o folosesc ei este ascuns numele lui Dumnezeu? Apare de mii de ori in Biblie, de mii de ori ei l-au înlocuit!

Biblia este plina de profetii implinite. Sunt multe dovezi ca tot ce este pe pământ este legat de Dumnezeu. Asta este pentru cei care nu cred ca exista Dumnezeu. Chiar si primul război mondial a avut o cauza pe care pun pariu ca multi n-o știți!

Ce parere aveți despre toate astea?

49 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ElectronicPieces):

"NU sunt martor al lui iehova"... iti sugerez sa te bagi in gasca lor. Va potriviti.

"atat de educati si inteligenti, incat nu stiu sa se limiteze doar la asta"... din pacate pentru tine, NU trebuie sa te limitezi doar la a spune o parere ci trebuie sa arati celui / celei care o spune ca a gresit (daca e cazul [iar la tine e cazul]). Credeai ca tot ce o sa se intample o sa fie o limitare la a spune o parere? Nu prea cred ca stii cum functioneaza realitatea.

Ia du-te la scoala si spune ca stii mai bine decat profesorii si ca ei nu au voie sa-ti demonstreze ca gresesti deoarece trebuie sa se limiteze la spusul parerilor.

Facepalm.

"Aici era vorba sa ne spunem niste pareri,"... GRESIT. Aici e vorba de a incerca sa vedem care are dreptate si care nu (in cazul de fata eu am dreptate, tu nu). Daca nu esti capabil sa accepti adevarul, nu te baga in seama. Traieste in pestera ta linistit.

"cu care ma "lupt" aici"... nu esti un adversar pe masura ca sa te "lupti"cu mine (stiu, sunt modest). Am castigat inca de la primul comentariu. Tu acum doar negi rezultatul crezand ca poti sa schimbi ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie"

A naibii logica!
Hindusii ar trebui sa citeasca Biblia, la fel si musulmanii, buddhistii etc.

| ElectronicPieces explică (pentru anonim_4396):

Eu zic sa inveti, in primul rand. ce inseamna cuvantul "modest". Apoi, sa vii cu dovezi, afirmatii incat sa poti spune ca tu ai dreptate, la faza asta chiar m-ai facut sa rad, si in plus, sa contrazici tot ceea ce am spus cu argumente SOLIDE,, caci ai tot luat-o pe langa subiect cu vorbele tale crezand ca imi arati ca stii, dar prietene, faptele demonstreaza, nu cuvintele. Si stii ce ma mai amuza? Ca pana acum nu ai adus niciun argument, nicio dovada si tot tu esti ala arogant, care le stie pe toate. Am lucruri mai bune de facut asa ca iti zic: ori vii cu argumente solide cu care sa contrazici ce zic ( si stiu SIGUR ca nu ai ), ori incheiem discutia aici. Deci sper ca ai inteles unde bat. Bafta!

| Dandanache a răspuns (pentru ElectronicPieces):

"Trist e ca ii compari pe cei din trecut cu cei de astazi."

Nu, trist e ca vorbesti despre prezent, comparandu-l cu trecutul, cand habar nu ai de trecut. Trist e ca oameni care pun botul la orice se simt revoltati cand altii pun botul la orice. Trist e ca imi pierd timpul scriindu-ti cand nu intelegi nimic.

"Niciodata nu au fost timpuri atat de critice" Au fost timpuri mult mai critice. Dar trebuie sa ai putina educatie sa stii asta.

Prietene, esti, in mod neoficial, un repetent la istorie (poate si oficial). Esti ageamiu, habarnist, pe langa, praf. Parerea ta e valabila cu zero. Nu ai cultura generala, esti semidoct, educatia ta e de aprozar. Singura chestie la care excelezi e aroganta. E ca si cum eu as incepe sa imi dau aere pe TPU in probleme de fizica nuclera, explicandu-le altora de temperaturi CRITICE, cand habar n-am despre ce vorbesc. Cum naiba ai tupeul sa vorbesti de timpuri critice cand esti varza la istorie? Cum vrei sa ne convingi pe noi ca ai dreptate cand dai dovada cu fiecare propozitie ca nu produci decat elucubratii?

Mai nesimtila, daca nu vrei sa vorbesti de istorie, atunci nu mai afirma ca in trecut nu au existat timpuri critice. Marturiseste ca adevarul e ca nu stii ce a fost si gata.

| Inferno a răspuns:

Eu cred ca ar fi laudabil daca te-ai retrage sa mai aprofundezi putin subiectul si ai reveni mai tarziu.

| ElectronicPieces explică:

Om neserios ce esti. Parca nu mai raspundeai. stai ma in banca ta ca mai rau de faci de ras

| ElectronicPieces explică (pentru Dandanache):

Omule, imi pare CHIAR RAU DE TOT sa te dezamagesc, dar suntem la categoria RELIGIE, nu istorie. Daca vrei iti cumpar eu ochelari, data viitoare sa nu mai confunzi. Si nu cred ca, am afirmat eu, ca stau prost la capitolul istorie. Faptul ca nu cred absolut nimic din istorie nu inseamna ca sunt prost in ceea ce privesc informatiile. Si revenim iar la alt specimen ca tine cu o logica de balta.
Am putina ratiune incat sa nu ma pun la mintea oricui, ORI VORBESTI PE SUBIECTUL RELIGIE, ori dispari la istoria si gata, frate. Ca aici nu ti-ai nimerit locul. Bafta si tie!

| DanielCotabita a răspuns:

"Aici deocamdata vorbim despre religie. Istoria, inventata de oameni, religia, cuvantul lui Dumnezeu"

Atunci de ce atatea citate din ziare, statistici si opinii de factura socio-istorica ale unor cercetatori, pe scurt, productii omenesti, deloc biblice? Hm, ipocrizie sau inconstienta? Oare ce o fi, oare ce-o fi...

"În altă sursă se arată că „în ultimii 100 de ani, cutremurele au secerat sute de mii de vieţi". Un motiv ar fi că din 1914 au apărut multe oraşe cu populaţie mare în zone seismice.
Știm cu toții că niciodată medicina n-a înregistrat mai multe progrese ca în present."
Astea sunt crampeie de istorie contemporana. Cine le scrie, apoi vine sa spuna ca aici nu se discuta istorie, trebuie sa fie indubitabil natarau. Tu normal ca nu ai afirmat ca stai prost la capitolul istorie. Nu e nevoie sa afirmi, e evident. Cand citezi continut istoric si spui ca nu e istorie, e clar ca nu stii istorie. Cand spui ca astazi situatia e mai critica ca oricand, e clar ca nu stii istorie. Si cand spui ca nu crezi absolut nimic din istorie, desi citezi texte istorice, e clar ca nu stii istorie. Ai memoria unei muste, te-ai nascut intr-o lume mare si crezi ca totul a inceput cu tine, ca timpurile pe care le traiesti au cea mai mare gravitate. Activitatea ta e doar un bazait deranjant. Vrei o discutie din punctul tau serioasa? Cauta alte muste, cu memoria la fel de recenta, cu educatia la fel de superficiala. Si bazaiti-va unul altuia ce timpuri critice traiti. Iti las un citat din opera unei alte muste, de acum 1000 de ani (mustele se nasc la fiecare generatie, in fiecare epoca), si ea convinsa ca traieste cele mai critice timpuri:
"Se vazusera atunci, in lumea toata, in treburile ecleziastice ca si in cele seculare, teribile crime impotriva dreptului si a justitiei. O lacomie desfranata facea sa nu mai intalnesti la nimeni nici o incredere fata de ceilalti, incredere care este fundamentul si temeiul unei bune conduite.

Si, pentru a fi si mai evident ca pacatele pamantului ajunserasa sa fie auzite si in cer: «sangele curse peste sange», cum striga profetul fata in fata cu nesfarsitele nedreptati ale poporului sau.

De atunci, intr-adevar, in aproape toate ordinele societatii, incepu sa se lafaie insolenta; severitatea si regulile justitiei isi micsoreaza rigoarea, in asa fel incat se putu aplica generatiei noastre cuvantul apostolului: «Se aude vorbindu-se printre voi de fapte reale, necunoscute pana acum popoarelor.» O lacomie nerusinata a cuprins inima omului, iar credinta ne-a slabit; de aici au aparut jafurile si incesturile, conflictele intre poftele oarbe, furturile si infamele adultere. Vai! fiecaruia ii era rusine sa-si marturiseasca siesi ce gandeste! Si, cu toate acestea, nimeni nu-si corecta nefastul obicei al raului."

Bazzz, Bazzzz.

| ElectronicPieces explică (pentru Dandanache):

Du-te omule pe drumul tau inconjurat de mustele tale. Vorbeste singur in continuare despre mustele tale si demonstreaza-ti inteligenta ca deja da pe afara de la cata e.

| CinevaNou a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Deja devii mai penibil decat majoritatea martorilor, fa un bine si ia o pauza.

Domnule religios care atrage atentia asupra cauzelor Primului Razboi Mondial dar nu discuta istorie rolling on the floor, eu mi-as sterge contul in locul tau. De rusine. Stiu ca nu m-ar mai lua nimeni in serios si mi-as incerca sansa cu un cont nou. Asta dupa ce as citi mai bine Scripturile, sa descopar ca exista totusi rai si iad in literatura biblica, si mi-as mai imbogati cultura generala. Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru ElectronicPieces):

"Eu zic sa inveti, in primul rand. ce inseamna"... ironia, sarcasmul si alte alea.

E clar ca esti depasit de subiect si ca nu stii nici chestiile elementare.

Asa ca o curiozitate, ca tot zici ca suntem la "religie", poti sa-mi zici ce intelegi prin "religie"?

Bonus : din ce ramura a crestinismului faci parte?

| MskDesign a răspuns:

"Mi se pare LOGIC si CORECT ca orice religie sa se bazeze strict pe Biblie. Bizar e ca aceasta religie parca se contrazice total cu ea."
Despre Biblie si crestinism, cred ca stiti parerea mea si nu o sa stau sa ma mai explic.Biblia se contrazice pe ea insasi cu diferitele pasaje si a fost creata pentru a duce fiinta umana in eroare.Fiinta umana face parte din regnul animal.Animalele se bazeaza pe instinct si nu pe o carte, numita Biblia.Doar pentru faptul ca fiinta umana are o inteligenta superioara, Biblia a putut fi creata pentru supunerea oamenilor.Biblia este o DICTATURA si aceasta dictatura este singura logica care o are aceasta "mare" carte.Biserica,prin marii ei prelati, are si conturi pe Facebook, care tot posteaza rugaciuni pe net.Ce sa cred eu, ca voi credinciosii, stati in fata unui computer si va rugati? Curiozitatea mea este la ce anume va rugati? La computer
sau la Dumnezeu?

| Delmoniko a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Bitch slap. Am citit 2 pagini cu ineptiile imbecilului asta. What the ***? Chiar traieste un asemenea om pe planeta? Bai omule, Hitler era prea bun pentru voi. Daca tu vei avea copii si ii vei indoctrina in asemenea hal, mi-e mila de ei. Mi-e mila de rasa umana. Vreau o naveta spatiala. Nu-mi trebuie mult. Cativa zeci de atei ar repopula curand universul. Dar voi... Oceanul Indian iti spune ceva?

| mrterror a răspuns:

E bine ca iti pui intrebari si cauti raspunsuri, dar mai ai pana la a trage concluzii corecte. Fiintele supernaturale au fost create de om cand nu-si putea explica si nu intelegea anumite lucruri. Cu asta am zis tot.

| danut a răspuns (pentru ElectronicPieces):

Dragule, pentru acesti oameni MANDRIA este o virtute, nu un defect major ca pentru crestini, de aici si aceasta "lupta" fara finalitate dar adevarul trebuie sa-si gaseasca loc printre multele aiureli scoase "la iveala" de unii.