Si IIsus condamna astfel de comportamente in pilda cu vamesul si fariseul.
Eu ma duc cam rar la biserica,dar incerc sa ajut pe cine pot si acum ca zic,deja se duce din farmec,dar de exemplu acum cateva zile am ajutat o batranica cu niste mancare pe zi si seara cand am iesit sa alerg,am vazut o femeie care plangea si voia sa sara de pe un pod si am vorbit cu ea sa se linisteasca si si-a revenit si s-a calmat,ti-am zis,nici nu e bine sa te lauzi cu astfel de fapte e bine sa le faci si sa nu spui,dar am zis sa-ti dau un exemplu ca sa fii crestin adevarat nu inseamna neaparat sa mergi la fiecare slujba,poate sunt crestini care s-ar fi speriat si ar fi evitat-o de frica,sau in alta instanta am ajutat un diabetic care facuse o criza pe strada din lipsa de insulina cred,nu te obliga nimeni sa ajuti,dar e bine sa o faci daca poti.
E bine sa dam exemple prin fapte,stii cum e zicala "vorba multa saracia omului"sincer si eu vad unele lucruri pe care oamenii nu vor sa le spuna,vad ipocrizia unor preoti si asa zisi crestini,dar nu sunt toti asa.
Un crestin adevarat trebuie sa fie frate cu toti si sa nu se umfle in pene,din pacate doar in teorie cateodata,toti avem tot felul de impresii si pareri,atei,crestini sau de alta religie,suntem oameni,trebuie sa ii tratam pe ceilalti ca de la egal,dar lasam diferentele noastre sa ne ridice ego-ul si eu am asta si tu si toti,te crezi mai bun ca ceilalti,sau te crezi mai slab ca ceilalti, ambele abordari sunt gresite.
In fine, iti zic cu siguranta ca generalizezi, depinde mult cu cine stai de vorba, sunt fel si fel de persoane.
Ca observator sunt neutru, dar vad multa ura, ipocrizie
Asa suntem toti cateodata, degeaba ne credem mai buni ca ceilalti, toti avem si bune si rele.
adrianpetrican întreabă:
lilith16 întreabă: