| harciog a întrebat:

Va rog frumos sa nu fie cu suparare dar eu tot nu inteleg.Deci se pare ca biblia are raspuns la toate nevoile noastre si mai presus de toate, la toata intelegerea noastra. Ei bine, atunci de ce se afirma ca religia ortodoxa este cea dreapta cind si cea catolica si curentul adventist asculta de aceeasi biblie?

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Iertarea lui Dumnezeu nu tine de religie sau confesiune.Ele El ne spune ca nu ne pot oferi mantuirea.Ci o relatie personala cu Dumnezeu prin Fiul Sau, Isus Hristos. Pocainta este porunca lui Dumnezeu pentru fiecare om.Fiecare dintre noi incearca sa se apropie cat mai mult de Dumnezeu.Ascultarea este calea catre rai.Sa te pocaiesti inseamna sa te caiesti de pacatul facut sa iti ceri iertare, si sa te lasi de el.
Poti sa fii pocait la ortodocsi, si poti sa mergi intr-o adunare si sa nu fii pocait.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos. Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta,sincera si curata si daca crezi din toata inima, Isus te spala in sangele Lui, si iti iarta toate pacatele.

| harciog explică (pentru EmaS):

Mi-ai adus asupra unei simple trairi, a unei strafulgerari prin inima de a ma bucura de stralucirea Existentei, asupra unei secunde imi aduci un secol de intunecare a mintii cu toate doctrinele pe care le-au impus oamenii.Nu intelegi ca Dumnezeu e lipsit de doctrina? Nu intelegi ce El este libertatea de a te accepta exact asa cum esti si nu cum te vor ceilanti?

| EmaS a răspuns (pentru harciog):

Pai tocmai aceste lucruri ti le-am spus si eu.O inima sincera si curata,o relatie personala cu Mantuitorul, cainta si pocainta si ascultare.,, Cine Ma iubeste asculta Cuvantul Meu.,,

Imi povestesti de o relatie intima pe baza versurilor facute de altii? Esti ciudata pentru ca nu stii inca ca a repeta nu reprezinta trairea ta.

Eu personal am o relatie personala cu Domnul Isus prin rugaciune prin citirea si implinirea Cuvantului Sau.El mi-a dat Duhul Sfant care ma conduce si ma calauzeste.Eu ii vorbesc si El imi raspunde.Iar cand El imi vorbeste, eu ascult.Intr-adevar,Martin Luther a spus ca mantuirea nu vine printr-o influenta religioasa, ci printr-o relatie personala,,.Dar eu iti vorbesc din experientele traite de mine personal.Eu am primit iertarea si mantuirea in dar.Si aceasta este o certitudine.

Doamna Ema,nu pot in veci accepta ca sinceritate decit atunci cind te rogi cu propriile cuvinte, nu prin citire(ca e rugaciunea altuia).Te rog frumos, daca esti in acelasi asentiment nu pot spune ca e rugaciunea dv.

Rugaciunea este partasia cu Dumnezeu.Domnul Isus a prezentat rugaciunea ca pe cea mai eficienta arma a crestinului.Ea trebuie facuta cu credinta.Adica a fi convinsi ca Dumnezeu poate actiona. Avem promisiunea ca Dumnezeu asculta rugaciunea.Ea trebuie facuta in Duh si Adevar.Ea trebuie facuta in numele lui Isus.Este scris ca orice vom cere in numele Lui vom primi.

Tot frigi lumea la cap cu "trebuie".De ce trebuie? Asda consideri tu? Trebuie asta iti da impresia ca esti obligat? Te simti obligata?

Daca te deranjeaza acest cuvant, pot sa editez.Scuze ca am tot repetat cuvantul acesta, dar este o conditie ca rugaciunea sa fie ascultata si sa primim raspuns la ea.

Nu ma deranjeaza cuvintul mai mult decit ce transmite el.E normal sa ne intelegem diferit.Desi sintem amindoi credinciosi unul o ia pe calea mintii celalalt pe ceea ce simte.E normal sa ne percepem diferit.O noapte buna.M-am carat in padure.

Doar un cuvant sa iti mai spun:Ratiunea se bazeaza pe lucrurile vazute, citite, analizate.Dar credinta se bazeaza pe lucrurile care nu se vad."Si credinta este o puternica incredintare o incredere neclintita in lucrurile care nu se vad."Credinta nu tine numai de intelect.Trebuie sa o avem in inima.Credinta nu este ceva ce poate fi rationat cu detasare, ci ceva in care ne este implicata toata fiinta:inima, mintea si sufletul.Toma necredinciosul a spus:"Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede."Dar este ferice de cei ce nu au vazut, si au crezut.Este bine sa fim credinciosi, sa ne bazam pe Cuvantul lui Dumnezeu in orice circumstanta. O noapte buna si tie!

Răspuns utilizator avertizat
| DrunkenRat a răspuns:

Nu toti afirma ca este cea dreapta, dar din cate stiu eu, ortodoxismul este mai vechi decat catolicismul si antic pe langa sectanti.

| harciog explică (pentru DrunkenRat):

Adevarat ca s-au desprins multe dar vom clarifica miine ca nu mai este timp, padurea si celelalte.

| Shaoran a răspuns:

Pentru ca in principiu, ortodoxia respecta toata trairea care este notata in biblie...
Uite un articol lung: http://ro.orthodoxwiki.org/......i%C5%9Fti.
Articol mai scurt, dar nu la fel de complet: http://www.credo.ro/catolicism.php.
Le poti citi si o sa te ajute mult. Sper sa nu fi lenes.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este modul de interpretare, toți cred în Cel Divin.
Eu nu mă supăr de întrebarea ta, fiecare are convingerea sa. Să nu uităm că la această secțiune nu o dată s-au aprins rău spiritele.
O seară senină cu multă căldură!
Pa, pa.

| XDeiutzaX a răspuns:

Pai DUMNEZEU a vrut ca biblia sa fie pentru toti nu numai pentru ortodoxi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Harciog? nu mai intreba.stai cumiiinte in padure si lasa problemele astea care te depasasc.

| harciog explică (pentru anonim_4396):

Azi noapte a aparut lu pul...din bancul ala.A-nghetat Siretul si trece dincoace, mama lui dar.