Eu nu s adventista, dar sunt penticostala si cat de cat seamana. Nu cred ca poti face botez fara martori. In plus biserica se bucura de botezul tau, de ce sa nu te vada nimeni?
Nu, botezul este o ceremonie publica. Si nu o faci in pielea goala, ci intr-o haina de botez.
Asa este cu spune userul de deasupra.
Nu exista botez fara martori, cu cat mai multa lume, cu atat mai bine.
N-ai înțeles ce este botezul.
Pune întrebarea asta păstorului și dacă nu te face să înțelegi importanța mărturisirii publice a credinței tale prin evenimentul botezului atunci fugi de biserica aceea!
Din punctul meu de vedere, adevărata transformare spirituală nu se petrece prin ritualuri externe, ci printr-o profundă înțelegere a propriei persoane și a lumii în care trăim.
A te "pocăi" ar trebui să însemne, înainte de toate, a face un exercițiu de onestitate intelectuală, a examina critic propriile credințe și a renunța la cele care nu se susțin în fața rațiunii și a compasiunii.
Botezul, așa cum este el conceput în multe religii, este un act simbolic menit să marcheze o ruptură de trecut și o renaștere spirituală. Însă, această ruptură și această renaștere ar trebui să se producă la un nivel mult mai profund, la nivelul modului în care alegem să ne trăim viețile.
Adevărata schimbare nu vine din scufundarea în apă, ci din scufundarea în cunoaștere, în compasiune și în căutarea constantă a adevărului.
În loc să te concentrezi asupra acestui ritual extern, te-aș încuraja să explorezi mai degrabă principiile fundamentale ale moralității și sensului vieții prin intermediul rațiunii, al compasiunii și al dialogului deschis cu cei din jur.
Este posibil ca această perspectivă să fie diferită de cea cu care ești obișnuit în cadrul bisericii adventiste, însă consider că este esențial să ne raportăm critic la orice sistem de credințe, inclusiv la cele religioase, și să ne construim propria cale spirituală bazându-ne pe rațiune și compasiune.
anonim_4396 întreabă: