anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va rog sa-mi spune-ți diferența dintre groco-catolici si advantisti. Din mare le stiu, dar daca se poate mai detaliat. Multumesc.
P.S Dau fundita pentru cel mai complex răspuns!

7 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Gruparea adventista a apărut tarziu (sec 19) în urma repetatelor rupturi in sanul protestantismului. Ei au pierdut specificul Bisericii apostolice, a Bisericii primelor comunităţi creştine.

Dincolo de încercarea de a duce o viaţă morală, formaţiunea adventista a pierdut învăţături de bază ale Bisericii nou-testamentare: preoţia creştină - rolul preotului în Biserică, rol confirmat insistent de Mântuitorul Hristos, transmiterea harului Duhului Sfânt prin ierarhia Bisericii, lucrările sacramentale în Biserică, Predania ca al doilea izvor al Revelaţiei divine, respectul acordat sfinţilor, etc...

| milan9 a răspuns:

Important este faptul că alături de Biserica de Răsărit și Biserica Romano-Catolică a păstrat neschimbate învăţăturile de bază ale Bisericii apostolice (lucrari esențiale, vitale, lăsate de Mântuitorul, dar pe care cele peste 39000 de feluri de grupari si culte de crestine le-au pierdut prin părăsirea Bisericii).

| anonimg a răspuns:

Cel mai complex raspuns ti-l poate spune doar un adventist, nu-i asa?
Iata-l: http://sdarm.md/prophecies/marealupta

| milan9 a răspuns:

Pe langa pierderea unor invataturi, la adventisti este intalnita o practica specifica: profetiile gresite despre sfarsitul lumii, lucruri ce de fapt nu s-au implinit si nu se vor implini. S-a intamplat cel putin in trecut de foarte multe ori, schimbandu-si treptat si doctrina...

| milan9 a răspuns:

Invăţături de bază ale Bisericii pierdute nu doar de catre adventisti ci de catre toate gruparile aparute tarziu in secolul 20 ar fi spre exemplu: preoţia creştină - rolul preotului în Biserică, rol confirmat insistent de Mântuitorul Hristos, transmiterea harului Duhului Sfânt prin ierarhia Bisericii, lucrările sacramentale în Biserică, Predania ca al doilea izvor al Revelaţiei divine, respectul acordat sfinţilor, etc.

| William a răspuns:

Spuneti nu spune-ți, greco-catolici nu groco-catolici, adventisti nu advantisti. Totusi apreciez ca ai scris corect ''sa-mi''.

| Greenscarf26 a răspuns:

Ce urat din partea unora care vorbesc despre religii si nici macar nu stiu...dau doar search pe google si posteaza de acolo, dar nimeni nu intreaba cu adevarat ce sunt "adventisti"... urat sad