| Nicu3000 a întrebat:

Va salut, am observat ca pe Youtube se gasesc predici ale diferitelor confesiuni crestine dar nu gasesc deloc predici ale martorilor lui Iehova, de ce oare?

13 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Fiindca martorii lui Iehona NU SUNT CRESTINI. Prin negarea Dumnezeiri lui Isus Hristos ei nu au legatura cu Dumnezeul crestinilor si nici cu Biblia pe care o folosesc partial si cu multe modificari.

| danay72 a răspuns:

.Site-ul oficial al martorilor lui Iehova este jw.org. De asemenea exista și televiziunea jw.brodcasting.Iar pentru a înțelege mai bine, cauți la limbi și vei găsi română.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Dumnezeu le face sa dispara ca-L enerveaza.

| VelaJohnny a răspuns:

Nicule, sunt martor si tin sa clarific. Martorii folosesc tehnologia, sa fie clar. Folosim tablete la intruniri pe care avem Biblia sau alte publicatii pe baza ei. Mai nou in Salile Regatului (lacasurile de cult unde ne intrunim) sunt video-proiectoare sau smart TV-uri deoarece sunt prezentate materiale video la intruniri. Persoanele care tin cuvantari la intruniri nu se inregistreaza sau se filmeaza facand asta, apoi sa o posteze pe internet. Cine vrea sa vada convingerile noastre, pot accesa site-ul www.jw.org - la rubrica „Despre noi".

https://www.jw.org/......a-religia/

Singurele cuvantari pe internet pe care le poti gasi sunt pe https://tv.jw.org/. Poftim link-ul spre ele daca esti interesat

https://tv.jw.org/#ro/video/VODStudio

BTW, nu stiu de ce ne urasc atat de mult oamenii, precum milan9. Cica „prozelitism agresiv" :)) martorii au refuzat sa puna mana pe arme in al doilea razboi mondial pe baza versetului din Isaia 2:4 „Din săbiile lor vor făuri brăzdare şi din suliţele lor, cosoare. Nicio naţiune nu va mai ridica sabia contra altei naţiuni şi nu vor mai învăţa războiul." chiar daca i-a costat libertatea sau viata, intrucat statul practic cerea inrolarea in armata. Dar in prezent? Cand vorbesc martorii din Biblie cu oamenii, ii bat si ii obliga sa ii asculte? :)) Daca eram agresivi, Organizatia Natiunilor Unite nu ne luau apararea in multe chestiuni juridice, fiind de partea noastra si impotriva liderilor politici cu gandirea lui milan9. De asemenea, predicarea noastra nu e prozelitism. Habar nu au cei ce zic ca facem prozelitism de regulile care sunt in cultul nostru, ca sa devii martor. Nu e ca la alte culte, ai venit odata la noi la intruniri si te putem boteza maine. Trebuie sa cunosti invataturile de baza ale Bibliei si sa fi capabil sa poti sa le explici si altora. De asemenea, trebuie sa dai dovada de crestin prin conduita. Nu este permis in organizatia noastra religioasa sa fie membrii care fumeaza, se drogheaza, beau in exces (betia e condamnata de Biblie, nu faptul ca bei cu moderatie alcool), sunt hoti, au probleme cu legea etc. Asta e motivul pentru care nu apar la stiri subiecte gen „un martor al lui Iehova a violat..." „furat" „ucis" etc. Daca un martor incalca vreun principiu din Biblie si face vreun pacat, ori se caieste si nu il repeta, ori supraveghetorii congregatiilor il exclud, iar ceilalti membrii au responsabilitatea de a respecta principiul consemnat de Pavel in 1 Corinteni 5:11-13

„De aceea, vă scriu acum să nu mai aveţi legături cu cineva numit frate care este un fornicator sau un om lacom sau un idolatru sau unul care insultă sau un beţiv sau un extorcator! Cu un astfel de om nici măcar să nu mâncaţi! Fiindcă ce treabă am eu să-i judec pe cei de afară? Nu-i judecaţi voi pe cei dinăuntru, în timp ce Dumnezeu îi judecă pe cei de afară? „Înlăturaţi-l din mijlocul vostru pe răul acela!""

Daca si restul confesiunilor i-ar exclude pe membrii lor pentru pacatele grave de care nu se caiesc si se indreapta, iar membrii care sunt inca in confesiune sa ii evite in masura descrisa in verset, incat sa nu mai aibe vreo legatura cu acel fost membru, multe culte si-ar pierde din bani, si asta e motivul pentru care nu ii respecta porunca biblica. Daca nu mai sunt membrii, nu mai platesc taxele pe care trebuie sa le plateasca prin faptul ca apartin de acel cult. Cel putin eu nu gasesc o alta explicatie pentru faptul ca nici nu aminteste vreun conducator religios de principiul asta. Asta e motivul pentru care majoritatea cultelor is pline de membrii de o calitate morala scazuta, si poti ajunge sa te simti nesigur in mijlocul lor. La noi in organizatie se respecta principiul asta si nu se tolereaza nerespectarea legilor divine in mijlocul congregatiei. Deci, is fondate acuzatiile ca facem prozelitism, si unul agresiv?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiindca ei nu tin predici, ei sant studenti ai bibliei, fac studiu biblic la domiciliu doritorului.

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Prozelitismul lor viciat si agresiv numai "studiu biblic" nu se numeste...

| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Am spus ...la domiciliul doritorului.eu am discutat cu ei am prieteni si cunostinte martori ai lui Yehova, ai ce discuta cu asemenea oameni, si am ramas crestin ortodox.
intrucat Dumnezeu, doar ESTE, e treaba fiecaruia sa -si caute calea pentru suflet.

| SuNaM a răspuns:

Pentru ca interzic cu desarvarsire accesul la tehnologie, adica si la internet.Mare minune daca au telefon.

| danay72 a răspuns (pentru SuNaM):

Ești informat gresit.Martorii lui Iehova au site-ul oficial jw.org care cuprinde publicații în 750 de limbi și televiziunea jw.brodcasting. Noi folosim tehnologia din plin în a putea predica tuturor oamenilor.Probabil sunt alte religii care nu fac acest lucru.

| Nicu3000 explică (pentru danay72):

Ba n-am gasit, ma refeream la Youtube, iar pe site-ul dumneavoastra sunt doar un fel de videoreclame, eu vreau sa vad vorbitorul si ascultatorii, e vreun secret?

| danay72 a răspuns (pentru Nicu3000):

Nu e nici un secret. Dar noi nu postam asa pe Youtube. Dacă vrei sa vezi un astfel de program, poți sa te duci în localitatea ta la o întrunire a martorilor. Intrarea e gratuita și nu se fac colecte.

| Nicu3000 explică (pentru danay72):

Si daca vin, ma lasati sa filmez?

| danay72 a răspuns (pentru Nicu3000):

Acest lucru trebuie sa ii intrebi pe cei de acolo daca te lasa.Noi nu ne facem in acest fel publicitate.