| Hash001 a întrebat:

Va voi demonstra ca nu exista iad:

Sa presupunem ca iadul este un loc foarte fierbinte, cu temperatura de 500gradeC (in medie) oriunde ai calca sau atinge, si aerul e la fel de cald.

Cand un suflet ajunge in iad, acesta se extinde, ca si cand ai sufla intr-un balon. Odata cu aceasta extindere frecarea dintre molecule e mai mica (adica sunt mai distantate) DECI cu cat iadul se extinde mai mult cu cat devine mai rece. Venirea noilor suflete inseamna o racire si dupa cum am invatat cu totii la fizica aplicam legile termodinamicii. (acum copilasii de clasa a 5-a sa se abtina din comentat ca sunt vreun ateu sau vreun dobitoc si ca dracu exista cu adevarat eu doar aplic legi logice si legi fizice)

Si cine nu e a 5-a si e vreun credincios infocat sa se abtina din comentarii stupide si sa vina cu un argument logic. (exemple: Dumnezeu chiar exista; ajungi in iad; esti un ateu)
Nu sunt ateu dar nici nu sunt ortodox asa ca daca aveti ceva de discutat serios sa-mi scrieti.

48 răspunsuri:
| sweetheart16 a răspuns:

"dupa cum am invatat cu totii la fizica" mhm, siguur.
Daca nu accepti comentarii la demonstratia ta prosteasca, atunci de ce ai mai postat-o aici?
No one cares!

| Hash001 explică (pentru sweetheart16):

Am zis fara comentarii stupide; ei bine deja avem un castigator.
Sa reluam:
-"demonstratie prosteasca" (automat ai dat cu piciorul la un argument care vreau sa-l cladesc; ignori, si iei diavolii imaginari in brate)
-fara comentarii de clasa a 5-a, nu puteai sa te abtii si sa nu mai scrii nici atat?
sa stii ca nu ma faci sa plang sau sa ma jignesti in niciun caz

| victorandrei a răspuns:

Nu cred in iad, rai, etc. Dar cine ti-a zis ca asa zisul "iad" este format din molecule?
Daca presupunem ca noile suflete au 600 grade, cum raceste iadul?

| sweetheart16 a răspuns (pentru Hash001):

Nu, nu pot să mă abţin, TPU e un site pe care toată lumea poate răspunde la ce întrebări vrea. Cât timp ai postat întrebarea, trebuie să accepţi tot felul de răspunsuri care le primeşti. La început, postarea ta mi-a părut interesanta, după te-ai abătut de la subiect şi ai început să zici să nu primeşti răspunsuri de alea, de alea, etc. Şi asta m-a deranjat. Răspunsurile nu trebuie condiţionate, toată lumea are dreptul la liberă exrimare. Ştii, nu sunt tocmai în clasa a cincea şi ştiu şi eu cîte ceva despre fizică. Iar partea cu " demonstraţie prostească" ai perceput-o într-un sens complet greşit. prin asta doar am vrut să spun că nu sunt de acord cu teoria asta a ta. Undeva ajunge să fie ilogică. Asta e opinia mea şi DA, mi-o exprim! Indiferent că îţi place sau nu gândirea mea.

| 3xfemeie a răspuns:

Eu nu cred ca la finalul vietii pamantene totul se imparte in rai si iad, iar in biblie consider ca sunt descrise metaforic.
Pentru mine ar deveni fara sens faptul ca Dumnezeu vrea sa evoluez ca spirit. As mai spune, dar nu stiu cat te intereseaza parerea mea. happy

| Dandanache a răspuns:

Demonstratia ta a plecat de la prezumtia personala ca iadul este un loc fizic unde se aplica legile fizicii. Nici macar nu era nevoie de o demonstratie, iadul de care vorbesti tu, si aici iti dau dreptate, nu exista (totusi, e cel putin simplist modul in care ai reusit sa integrezi si sufletul in demonstratie, considerand ca o aglomerare de suflete ar duce la o expansiune spatiala a iadului, ca si cum ar fi o acumulare de gaz). Iadul biblic, daca exista, are o natura metafizica. Suferintele nu se aplica trupului, ci sufletului, astfel incat termeni precum spatiu, perimetru, temperatura, devin irelevanti.

| Zenicide a răspuns:

"Cand un suflet ajunge in iad, acesta se extinde, ca si cand ai sufla intr-un balon. " - Demonstreaza ca exista suflet daca tot stii ce proprietati are, din ce e compus si cum reactioneaza la caldura laughing

| M25M a răspuns:

Nu cred ca iadul este un loc concret, palpabil, unde se aplica legile fizicii, insa orisicum, mult mai bine ai descris iadul decat Biblia laughing

| C0nstantin a răspuns:

Cand o sa imi demonstrezi proprietatile fizice si chimice ale sufletului o sa putem vorbi si de legile de termodinamicii si alte chestii invatate la fizica in clasa a V-a. Pana atunci ti-as sugera sa nu mai incerci sa faci demonstratii legate de inexistenta unui loc imaginar ca te faci de ras.

| Mădă0611 a răspuns:

laughing Cica acolo se face focul mereu, deci e tot cald, daca nu... Sfantul Petru este la poarta raiului cu un homosexual. Sfantului ii pica cheile. Se apleaca sa le ia iar homosexualul ii pune mana pe fund.
-Nu se poate te duci in Iad! spune Sf.Petru.
-Nu se poate, va rog mai dati-mi o sansa!
A doua oara se intampla la fel, si a treia oara.
In sfarsit il duce in Iad.
Peste o saptamana Dumnezeu ii spune lui Sf. Petru:
-Du-te in Iad si vezi ce se intampla de e asa de frig!
Sf. Petru ajunge in Iad unde era gheata cum nu a fost niciodata. Il intreaba pe Dracu:
-De ce nu aprindeti focul ca ii este frig Stapanului?
-Apleaca-te tu sa-l aprinzi!

Raiul si iadul ar fi stari sufletesti. Raiul inseamna apropiere de dumnezeu = confort psihic, iadul exact opusul. A se observa acel *ar fi*. tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iadul se raceste? Iti dai seama ce-ai facut? Acum toti vor vrea sa ajunga in iad laughing. Dincolo de glume, iadul nu este un loc real, pe care sa-l poti simti. Iadul exista in mintea anumitor persoane, care inca mai cred in povesti si basme.

| CryChristiAN a răspuns:

De unde stii ca sufletule format din molecule, si nu din celule vegetale spre exemplu?laughing.

Nu dragule, exista si rai, si iad.
Dupa moarte, sufletul intra intr-o ''dimensiune'' metafizica si transcendenta.

| RAY a răspuns:

Iadul nu exista, iadul este creatia omului bogat de a-l face pe cel sarac sa traiasca cu iluzia ca el bogatul va vi in iad si cel sarac in rai, visul la orice om sarac e raiul, dincolo de fantezi e realitatea, iadul si raiul sunt pe pamant fiecare dintre noi am trait o data in rai si o data in iad, povestea cu iadul nu e este crestina ea apartine multor mitologii cum ar fi sumeriana-egipeana-greaca, nu e de mirare ca biblia evreilor vt a fost scrisa dupa aceste mari mitologi sa nu uitam de mitologia hindusa

| danut a răspuns:

Tu spui:"Si cine nu e a 5-a si e vreun credincios infocat sa se abtina din comentarii stupide si sa vina cu un argument logic."
Uite, eu sunt un credincios infocat dar nu sunt in clasa a 5-a si eu NU CRED ca exista iad. Iadul este o inventie pur omeneasca, mai precis o inventie Catolica asemenea purgatoriului. Iadul nu are nimic de a face cu invataturile Crestine, cu acest loc IMAGINAR dar prin intrebarea ta devi subiect de glume din partea asa zisilor atei. Biblia nu aminteste nimic despre aceste locatii care sunt (au fost create) doar pentru a inspaimanta niste bieti oameni lipsiti de posibilitatea citirii Cartilor Sfinte.

| Inferno a răspuns:

Daca sufletul era din molecule ar fi fost detectat.

| Hash001 explică (pentru Inferno):

Pentru 90% din comentarii: nu sunt nici ateu nici crestin, nu cred in iad, pentru cel care a zis ca sufletele sunt de fapt celule vegetale: e un mare cretin (celulele sunt facut din molecule si atomi la randul lor); iar sufletul a fost detectat si se afla in jurul capului si in creier si aceasta permite constiinta si dupa moarte.

| Inferno a răspuns (pentru Hash001):

Si din ce molecule este alcatuit, daca tot este format din moleculE?

Nu ma intreba pe mine, intreaba-l pe ala care a conceput teoria.

Care? Retardatul de la coltul strazii? Ala a localizat sufletul ca fiind in creier?

Dar tu unde crezi? ca e in inima?

1. Sufletul nu a fost localizat nicaieri, iar ce spui tu este fals.
2. Nimeni nu afirma ca sufletul eeste format din molecule, nu exista nici macar o teorie care sa afirme asta. Cu exceptia aurolacului din fata blocului.
Inventezi niste lucruri si spui ca au fost descoperite?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uite iti scriu io.asa e cum zici.da daca ajungi acolo sa nu ma blestemi fiindca te-am pacalit.ca te pacalesti singur.

| Polaris a răspuns:

Nu cred că ai noștri creștini descriu un loc în care legile fizicii chiar se aplică. În plus, sunt ferm convins că sufletul ăsta al lor nu prea face parte din materie.

| Vix999 a răspuns (pentru 3xfemeie):

Ca sa nu mai luam in calcul faptul ca faza cu iadul fiind compus din foc e o aberatie si ca daca ne luam dupa religie, focul este elementul purificator al divinitatii. Ma rog, intram in aceleasi discutii tampite in care fiecare vrea sa demonstreze celuilalt ca ce crede el este corect. Mie nu mi se pare atat de important ca cineva sa creada ca mine...nu stiu de ce pe restul ii intereseaza asa mult acest aspect.
Am raspuns la raspunsul tau ca cu tine am mai interactionat..nu din alt motiv happy A...si pentru ca sunt de acord cu tine. Nici eu nu cred in impartirea asta intre rai si iad

| Never4ever a răspuns:

Ai dreptate.

| William a răspuns:

rolling on the floor din nefericire pentru tine nu ai reusit sa intelegi ca iadul nu are nicio legatura cu lumea materiala. Cat despre focul iadului... 500 de grade nu este foarte mult, focul iadului este de miliarde de ori mai puternic decat focul de pe pamant ( nu ma refer la alea 500 de grade, ci la cel mai puternic foc de pe pamant) fiindca arde cu urgia maniei lui Dumnezeu negraita catre cei pacatosi.

| Hash001 explică (pentru William):

Nid moar zirous 10000000000000000000000 degrees

| William a răspuns (pentru Hash001):

Aha, acum am inteles ce vrei sa spui. Poti sa imi traduci primele trei cuvinte?

| Hash001 explică (pentru William):

Need more zerous, more than billions, catramilibilions degrees.

| cristi202 a răspuns:

OK. Ai si tu un suflet. Pe caldura mare, l-ai vazut cumva extinzindu-se?!?winkinghappy
Mai mult, daca chiar e cum zici, ca iadul s-ar raci, atunci s-ar raci la maxim, nu, si nu ar fi tot iad sa stai la -273 grade Celsius, cit poate fi maximum de frig in Universul nostru. Hai, sa te vad pe tine fericit la temperatura asta!happy