Ce asteptari are Dumnezeu de la noi? noi nu punem conditii, noi eventual solicitam
Noi suntem tot timpul dornici sa ne ajute Dumnezeu, dar uitam ca si El are asteptari din partea noastra.Proverbe27:11
Nu exista iad. Poti sa te dai cu fundul de pamant cat vrei tu, el tot nu exista. Eventual poti sa soliciti asistenta in a crea unul (doar pentru tine), cel mai probabil ca o vei primi.
Esti ateu? Ce cauti printre crestini? Esti undercover? Sa raspund la intebarea ta. Tu nu pui conditii aici. Nu poti face nimic in viata asta care sa ia din gloria lui Dumnezeu. Iar in final va fi glorificat in viata ta. Prin mantuire sau osanda. Acuma ideea de iad este relativa. Dar un lucru e sigur, el exista. Nu ma complic prea tare sa vorbesc cu ateii pentru ca intre noi nu e nici o legatura. Tu esti din punct de vedere sufletesc, mort. Iar intre viata si moarte nu e nici o legatura.
Asteptari de la Dumnezeu? N-am asa ceva. El are asteptari de la noi. Voia lui se face fie ca vrei sau nu. Insa toate astea spre binele tau. Asta e prima dorinta a lui Dumnezeu: Sa traiesti. Sa nu mori. Asta e principalul scop al existentei tale: Sa traiesti. Nu vrei? Domnul Cornilescu iti da batai de cap? Lupta.
Nu sunt atee. De unde ti-a venit ideea asta? Pentru ca am intrebat de asteptari de la el? Pai si tu ai asteptari. Una ar fi aia de a primi porunci si de a face viata in locul tau. Astea intra la categoria asteptari. Tu, la fel ca si crestinismul incurajati crearea asteptarilor de genul asta. Iti da domnul Cornilescu batai de cap?
Atunci sami ti tu de cald o vesnicie bine
Esti credincioasa dar nu crezi in iad?
De ce?
Pentru ca daca exista dragoste neconditionata atunci nu exista pedeapsa. Daca exista liber arbitru atunci nu exista pacat etc. Plus ca nu vad de ce m-ar tine o eternitate in iad in loc sa se debaraseze de mine de tot. Sunt niste chestii puerile, folosite ca termeni de comparatie poate. Ma rog, cred ca ai prins ideea.
Ateu nu are forma de feminin. Oricum, orice alta credinta in afara de Crestinism e o credinta sectanta. E gresita. Nu e calea cea dreapta. Stiu ca tu crezi ca e cea dreapta, dar nu e. De unde stii ca am asteptari daca nici nu ma cunosti? Intebarea ta nu prea are inteles. Reformuleaza. "Una ar fi aia de a primi porunci si de a face viata in locul tau." What? Vrei sa spui ca daca D-zeu a dat porunci, si noi le respectam, ii facem Lui o favoare? Faptul ca mergi pe calea Lui, te pune in postura de a face o favoare lui D-zeu? Nu. Viata ta o traiesti pentru mantuire si atat. Am zis si repet: Scopul existentei tale este sa te mantuiesti si sa traiesti. Crestinismul incurajeaza "crearea asteptarilor"?
In primul rand nici nu e corect din punct de vedere gramaticat. In al doilea rand, Crestinismul e o religie libera. Crestinii sunt liberi. Nimenu nu incurajeaza nimic. Nimeni nu are asteptari de la nimeni. Asteptarile tin de lumesc nu de divinitate.
Du-te si intreaba pe orice crestin desavarsit ce asteptari are de la D-zeu. Si ai sa vezi ca-ti spune ca nu vrea altceva decat sa-i urmeze calea in dragoste si intelegere. Nu te raporta la crestinii ipocriti care cer de la D-zeu avutii, case si masini. Fiecare padure are uscaturi. De ce va legati in special de pleava Crestinismului? Priveste spre oamenii valorosi ai Crestinismului; cum ar fi Peter Tutea.
Sa vezi daca afla cei asemeni tie ca iti negi credinta cum te taie imediat de la pompa cu duh. La noi nu e asa. Noi suntem liberi si orice ierarhie e considerata o pervertire a starii initiale de libertate.
Studiaza Scriptura, Vietile Sfintilor, Scrierile Mitropolitilor. Ai sa vezi ca D-zeu iti arata calea. Daca mai ai si alte intrebari, nu ezita sa vorbesti. Pace si iubire prietene.
Nu mai bine taci?
Imi place cum gandesti.
Mrrrrr prietene ia-ti 4 chiloane un baros si hai cu mine sa platesti pentru pacatele omenirii, ca vad ca esti foarte pregatit sa traiesti vesnic, asa ca de ce sa-ti mai pierzi viata pe pamant facand lucruri mici, cand te pot rezolva eu.
Dupa primele 5 randuri m-a luat somnul, ia mai usor credinta asta in serios, sincer, asta daca nu cumva te mai gandesti cu propunerea mea. AAA, ce zici?
Hai sa mai spun ceva
Ai dreptate Dumnezeu are pentru noi o dragoste neconditionata dar este SI DREPT si el uraste pacatul! Care e scopul vietii noastre? Sa ne mantuim! (cum zice profa de religie si cum zic si eu, sa facem voia Lui, sa asculatm poruncile Lui) DECI PORUNCI! CELE 10 PORUNCI! Deci revin la ideea mea,cum sa intre toata lumea in cer! [Doamne ajuta un cer e loc pentru oricine,cum zice si melodiia aceea dar cei care nu cred in existenta Lui? Ei il resping pe Dumnezeu,nu El pe ei,si satanistii sau ateii sau martorii mincinosi sau s.a
Deci cum exista Dumnezeu, EXISTA SI SATANA! Care iti baga in cap numai prostii!
In fine, lasa asa, nu am chef "sa ma cert"ca poate nu esti persoana care poate sa invete ceva sau sa se gandeasca mai bine, din raspunsuri mi-am dat seama
In religia crestina nu se spune niciodata asa ceva. Acolo e vorba doar de ce asteapta el de la noi, nu invers. Desi, daca el ne-a creat indiferent daca ne-a placut sau nu, ar fi normal sa avem doar noi asteptari de la el. El ne-a creat, ne-a facut cum a vrut el, deci stie la ce sa se astepte de la noi. Mai ales ca el stie si viitorul si tot. Bineinteles, eu nu cred, zic asa ca idee.
Eu nu am intrebat din punct de vedere al religiei crestine. Am intrebat din punctul de vedere al fiecaruia ca si spirit. Cred in Dumnezeu (energie, inteligenta, constiinta comuna etc, ii zic Dumnezeu doar pentru ca asa obisnuim noi sa-l numim) dar nu sunt religioasa. Nu am nici o treaba cu religia si nu cred ca nici el ar avea vreuna. Au fost incercari de a descrie, pune in pagina anumite stari, intamplari etc, inteleg, dar e doar atat. Fiecare spirit e cu scopul lui si prin urmare cu o inspiratie divina (in cazul in care este) diferita fata de a celorlalti, pentru ca si inspiratia e in functie de scopul inspiratului.
Deci, nu dpdv religios am intrebat.
Puteai sa intrebi atunci ce asteptari avem de la univers. Eu asta inteleg din ce ai zis. Sau de la natura. Singura asteptare pe care o poti avea e sa ai noroc si sa traiesti cat de mult si cat de bine posibil. Dar bineinteles ca nu-i poti cere asta universului. Nu te poti ruga naturii.
Nu intelegi in ce sens ma refer la asta, decat daca folosesc notiunea cea mai comuna. Asta este, n-am sa ma ascund in fata unei notiuni din cauza sensibilitatii altora. E tot aia pana la urma.
Esti sigura? Ai impresia ca ti-a dat liber aarbitru ca sa ti-l ia in secunda doi? Sau sa ne batem noi joc de el? Hm, interesant cum fug unii de responsabillitati.
Mai Dumnezeu face regulile! Nu noi trebuie sa ne asteptam ceva de la El! Intelegi sau vrei sa-ti explic ca la cresa?
El decide chestii ca asteptari.Da, ne-a dat liberul arbitru ca sa alegem:daca vrem satana Dumnezeu nu se baga in alegerile noastre si tu te duci cu satana in iad pentru ca asa ai ales. Daca vrei cu Dumnezeu El iti accepta alegerea si te duce in Rai.
Mrrrrrrr! Ei bine, vreau sa-mi explici ca la cresa.
Ca veni vorba, daca ai pretentia sa discuti cu oameni, ca si tine, ar trebui sa lasi tonul de amenintare in numele lui Dumnezeu, ala gen ca ma duc in iad ca asa am ales sa folosesc creierul si liberul arbitru pe care el mi le-a dat. Asta daca vrei sa discuti, daca nu esti libera sa ma lasi asa cum sunt, ca nu ai tu treaba cu alegerile mele. Eu am, ma privesc pe mine si sunt gata sa raspund pentru ele oricand.
Deci, revino cu explicatia ca la cresa daca vrei, ca tot te-ai oferit, nu eu am cerut-o.
Nu cred ca va zice nimeni aici ce asteptari are!
Adica... Dumnezeu stie de ce ai tu nevoie, nu trebuie sa impartasesti cu "tot poporu'"
In mare sanatate, binecuvantari...si inca o anumita chestie care as vrea sa se intample
P.S scuze ca ma bag, dar la fel de bine cum exista si Raiul exista si iadul
Ce ar cauta toti satanistii si ateii in cer si s.a?
Pe acelasi principiu, nu vrei tu sa te omori ca sa nu mai stam laolalta toti, ce naiba sa facem toti laolalta. Haide poate te gandesti
Am zis eu ca exista raiul? Ce ar cauta? Ar cauta ca acolo e locul lor. Ai impresia ca doar tu meriti sa mergi "in cer"? Nu cumva tocmaii le-ai aplicat o judecata dura si dupa principiile tale tocmai tu esti ala care n-ar merita? Noroc ca nu principiile tale sunt baza.
Si tu nu te mai lua de oameni de-a moaca. Au parerea lor, ei vor trai cu ea. Ce treaba ai tu? Ai si vreun raspuns la intrebarea mea?
Pai haide ca sa si raspund, evident ca necrezand in nimeni decat in fortele mele proprii singurile asteptari le am de la mine, daca naveam 2 maini si 2 picioare, poate m-as fi gandit sa imi pun asteptari in altcineva.Si nici in momentul acela alesul nu ar fi fost dumnezeu
Da ma bine, tu dupa ce mori te reincarnezi sau te duci pe taramul unicorinilor
Pe categoria asta sunt numai atei si numai "crestini"care pretind ca Il cunosc pe Dumnezeu si cunosc tot ce tine de religie dar de fapt nu cunosc nici 0, 1%
I-am facut unuia o teorie despre Isus, despre Dumnezeu, despre cer, Biblie si etc si n-am chef sa o fac si aici
Si tu esti ala care stie mai mult de 0, 01% si probabil vrei medalie?
Imi pare rau, nu am medalie, asta in cazul in care as considera ca o meriti.
Hahaa,meriti o bomboana, ai niste "glumee"
Mi-am dat seama ca nu trebuie sa te contrazici cu astfel de oamneni! Nu pe bune, altii nu cred in Isus, alti in Dumnezeu, altii ca nu exista cer si iad s.a O sa te convingi tu la judecata de apoi stai linistit!
Stau sa ma gandesc ma mai contrazic cu unii pentru ca poate ii intorci la Domnul dar degeaba! tot in lumea lor traiesc!
Si cum adica stiu 0.1%,vrei sa iti iau toata religia de la inceput? Stiu versete pe derost, citesc din Biblie, merg la biserica.Nu ca ma "dau mare", ci ca sa vezi ca nu vorbesc aiureli, dar ma rog, nu am chef de alte discutii pe aici
P.S,"si tu esti ala..." SUNT FATA
Eu nu m-amcertat cu tine, mi-am spus parereasi atat. Mi-ar placea mult sa faca si ceilalti, inclusiv tu, la fel. Asta este. La revedere!
anonim_4396 întreabă: