Nu am facut o comparatie intre Dumnezeu si zana maseluta, doar am mers dupa rationamentul tau, ca sa iti arat ca asa pot sa spun ca exista orice.Nu poti sa spui ca ceva exista si punct.Este de-a dreptul penibil si depaseste toate barierele ridicolului.
Și de ce această descoperie senzațională a apărut decât pe secretele lui Lovendal ( site care depășește limita penibilului, majoritatea articolelor de acolo fiind doar făcături senzaționiste cum ar fi unele cu atacul extratereștrilor din nu știu ce galaxie care nu e încă descoperită) și nu a apărut în media, măcar pe Trinitas care e post serios al creștinilor, sau de ce nu se studiază în școli?
Eu sincer tind să cred că oricine poate să elaboreze un șcenariu ca acesta când caută senzaționalul. Nici unul din cei ce-l citesc nu pot fi siguri de ce scrie acolo. Marea dovadă ar fi o hartă, care hartă nu se știe dacă este făcută sau nu corect.
Și totuși ca să fim în centrul universului nu ar trebui ca Pământul să se învârtă în jurul Soarelui? Că până la urmă Soarele e centrul galaxiei noastre și dacă galaxia noastră printr-un absurd ar fi centrul universului tot Pământul n-ar fi centrul universului iar creaționismul oricum n-ar avea dreptate.
Și totuși de ce să nu luăm în calcul o variantă de mijloc, poate și evoluționismul și creaționsimul se înșeală.
Harta e corecta. Doar ca e putin diferit de ce se spune in acel articol. Calea Lactee este in centrul unei formatiuni de galaxii ( care reprezinta sub 1% din univers. Deci care e stirea senzationala?e ca si cum ai luat o foaie de ahrtie. ai scrie ceva intr-un colt si ai sustine ca daca te raportezi la coltul foii, cuvantul este scris in centru Si inca ceva, obiectul studiului nu a fost sa demonstreze ca Pamantul este in centrul universului. Dar domnii cretini citesc iar printre randuri. Nu inteleg cum de a luat articolul de pe site-ul ala si nu a cautat ceva oficial
Soarele nu este in centrul galaxiei noastre:)http://www.google.gr/......tp?/search este acolo unde scrie YOUR SOLAR SYSTEM=SISTEMUL TAU SOLAR.
Un comentariu excelent.
Intr-adevar, lovendal este un site destul de dubios, dar cred ca poti cauta proiectul in engleza. L-am gasit acum ceva timp, dar nu mi-e la indemana si unii nu cunosc limba engleza, asa ca l-am preferat pe cel dupa Lovendal.
In legatura cu faptul ca pamantul se invarte in jurul soarelui, eu sunt adeptul teoriei geocentriste. Din mai multe puncte de vedere, care nu le voi explica acum (dar o voi face pe viitor)
Nu se studieaza in scoli, deoarece nu cred ca este o informatie atat de relevanta pentru un copil, si este un lucru relativ nou.
Marea dovada ar fi o harta, poate corecta poate nu. Asa cum si testele care spun ca universul are miliarde de ani poate fi corect sau nu.
Cat despre o varianta de mijloc... Eu am vazut si am simtit prea multe ca sa ma indoiesc de Dumnezeu. Desi aici vorbesc in termeni fizici, pentru ca doar asa poate crede cineva care nu a simtit nimic din ce am simtit, in principiu este vorba despre lumea metafizica.
COnsider ca litera ucide si duhul sfinteste. Dar la ce ar folosi sa dau marturie ca am vazut cum din icoanele din casa cuiva a izvorat mir? Ca am simtit? ca mi s-au aratat? Ca am intalnit oameni sfinti, iar a lor putere dau marturie despre Dumnezeu. Toate astea se simt, si pentru voi sunt irelevante, caci nu va pot da starile mele...
Ps. Imi plac argumentele tale pertinente.
Soarele dilata spatiu curbeaza spatiu dupa teoria relativitati http://www.google.ro/......tp?/imgres la fel si soarele il dilata da soarele e in centru gauri so spunem asa iar planetele cad spre el si noi cu pamantul
Ok.
Pai noi cunoastem pe undeva pe la 5% din univers, deci pozitia noastra in univers nu are relevanta.
Nu imi amintesc acel verset in care spune ca noi suntem in centrul universului, dar sunt sigur ca afirmatia se refera la importanta noastra ca oameni si nu ca pozitionare a pamantului in univers.Adica biblia este plina de metafore, trebuie sa ai grija cum o interpretezi.
Se pare ca din acest 5% stiintific s-a aratat ca noi suntem in centru, deci de ce nu am fi in centrul universului? Estimativ.
Nu este scris in biblie (din cate stiu) este scris de catre Vasilie cel Mare, revelatia fiind primita de la DUmnezeu.
Pai nu am fi in centrul universului estimativ, deoarece este o eroare de peste 95%, deci nu este credibil.
Cocar pe varza a la Lovendal, daca aceleasi masuratori s-ar face de pe o galaxie la distanta de o mie de ani lumina rezultatul va fi la fel. Apoi de unde legatura ca daca suntem pozitionati in "centrul" universului musai e Dumnezeul biblic creatorul.
Nope, nu-i adevarat. Atata timp cat iei drept sursa un site care se declara anti-ateism nu te poti astepta la articole care sa nu tina partea religiei. Deci, sa cautam undeva unde nimeni nu zice nimic de ateism sau crestinism...hmm, wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Observable_Universe
Si uite si o poza ca sa intelegi:
http://upload.wikimedia.org/......PEG%29.jpg
Chiar ti se pare ca ala e centru?
Sa luam un alt exemplu.
Eu ma aflu sub apa si cand scot capul sunt inconjurat de apa.
Ei bine, cand ma uit in jurul meu pot sa estimez cam pana la ce distanta vad. Daca ma uit asa de 360 rotindu-ma spre orice directie voi forma un perimetru care l-am observat si "masurat"
Acest perimetru este un cerc. Si cine este mijlocul cercului? Pai eu nu?
Ce este in afara cercului observat de mine nu poate fi vazut.Dar poate fi foarte probabil ca in sud daca mai inot vreo 20 de km iar in directia opusa sa inot alti 80 pana dau de mal. Acesta masuratoare merge si pentru Est si vest. Deci practic nu sunt la mijloc.
Sunt in mijlocul observatiei mele. Pentru cat de mult pot vedea in dreapta pot vedea si in stanga si in fata si in spate.
Citeste articolul in engleza, nu te mai uita in gura la toti cretinii. lovendal? site de 2 lei. citeste articolul in engleza:
Slices through the SDSS 3-dimensional map of the distribution of galaxies. Earth is at the center, and each point represents a galaxy, typically containing about 100 billion stars. Galaxies are colored according to the ages of their stars, with the redder, more strongly clustered points showing galaxies that are made of older stars. The outer circle is at a distance of two billion light years. The region between the wedges was not mapped by the SDSS because dust in our own Galaxy obscures the view of the distant universe in these directions. Both slices contain all galaxies within -1.25 and 1.25 degrees declination.
SI inca ceva. Daca iei o parte dintr-un intreg, poti fi in mijlocul lui nu? daca te uiti in stanga si dreapta tu esti in mijloc.
Siteul lui Lovendal ti se pare o sursa credibila?
De ce nu dai link direct de pe SDSS direct cu articolul respectiv?
Ma mir cum aud de stirea asta prima data, avand in vedere ca e din 2003
A fost primul loc in care am gasit articolul.
In plus a fost propus ca o teorie, buna de comentat, la fel ca alte teorii precum Big Bang-ul. Totusi, aceasta aduce un semn de intrebare asupra lui. Deoarece (cel putin mie) mi se starneste curiozitatea: Daca pamantul este centrul intregului univers? Nu am descoperit inca intreg universul, deci poate fi centrul... Iar daca asta e adevarat, teoria ca totul ar fi haotic e putin cam gresita. Nu va arat un OZN, ci doar o idee.
Nu te-ai gandit sa vezi totusi despre ce e vorba in realitate? Aici articolul original pentru cei interesati si apti sa inteleaga: http://www.sdss.org/news/releases/20031028.powerspectrum.html
Ce titlu ciudat are articolul asta din 2003: "3D Map of Universe Bolsters Case for Dark Energy and Dark Matter" Au gresit saracii. cand de fapt Lovendal demonstraza ca e vorba de "We are the friggin center of the Yummiverse" =))
Si cum ai dedus tu ca suntem in centru` dupa poza?:))
Sa va fie rusine la aman 2 :)
Iti multumesc pentru articolul complet. Citisem mai demult si articolul in engleza, dar nu il mai gaseam. O teorie nu trebuie luata ca atare, pur si simplu mi s-a parut interesant si m-am gandit sa va arat si voua. Iti multumesc ca mi-ai aratat ca ma inselam, acum sunt cu un strop mai destept decat inainte.
Dumnezeu exista si PUNCT. Nu trebuie sa-i demonstrezi existenta ci doar sa crezi in El.
ZANA MASELUTA exista si PUNCT. Nu trebuie sa-i demonstrezi existenta ci doar sa crezi in Ea.
Ma bucura "indarjirea" ta in credinta, dar cuiva care nu crede nu ii poti baga pe gat ca exista Dumnezeu.
Trebuie sa ii arati ori stiintific (lucru absurd, dar se poate face) ori filozofic, un lucru ce necesita ca celalalt sa abie cunostinte. A 3-a cale ar fi rugaciunea si revelatia, dar nu putem vorbi despre aceasta in starea mea actuala.
"Crede si nu cerceta" e o boala adusa din catolicism si este o prostie imensa, ca si crestin NU sunt de acord cu acest "crede si nu cerceta". Trebuie sa il cauti pe Dumnezeu, dar sa o faci cu inima deschisa.
Zeul chinezilor e real acum? sa ma inchin le zeul chinez,egipten, mayas? astrograma ce arata oare ca pamantul e centrul universului incredibil ea arata acum 5000, 6000 mii de ani inainte de dumnezeul evreilor
De-acord cu tine.Si da, avem nevoie de asa zisele dovezi.si le primim.Esentialul este sa vrem sa le vedem si sa le acceptam.Dar daca suntem "fixati" cu ideea ca Dumnezeu nu exista, oricate dovezi am primi tot nu ne vom schimba opinia.Eu am primit multe dovezi ca Exista si mi-a demonstrat-o in,, N'' randuri si oricine orice ar zice nu imi va schimba opinea, aceea ca El exista.
Nu am facut o comparatie intre Dumnezeu si zana maseluta, doar am mers dupa rationamentul tau, ca sa iti arat ca asa pot sa spun ca exista orice.Nu poti sa spui ca ceva exista si punct.Este de-a dreptul penibil si depaseste toate barierele ridicolului.
Big bangul a fost acum 15 miliarde de ani, soarele nostru are 5 miliarde de ani desi sunt 10 miliarde de ani in care acel haos a disparut, teoria vazuta de lumea stintifica cea rationala care a descoperit electricitatea desi observ ca nimeni nu lauda ce a facut stinta cata ipocrzie acea lumea a stintei a radiografiat universul si a ajuns la concluzia ca totul a fost intr-un punct acum 15 mld de ani, ce prezinti tu acolo e pseudostiinta apropo mai mintit in fata ca ai fost ateu cum sa aiba incredre cineva in tine? ca ateu ai fi stiut cei stinta si cei pseudostiinta, orice lucru trebuie testat apoi se ea o decizie de comunitatea internatioanala se fac tot felul de experimente ca sa se vada daca e real apoi e acceptata, chiar daca pamantul e centrul universului desi nu cred asa ceva nu-i argument ca amicul tau exista la fel pot spune si despre cei 2000 de zei care si ei au afirmat ca pamantul e centrul universului,vezi cultura chineza care a afirmat asta, mayasi, egipteni deci cei nou?
Esti "infierat in cugetul tau" si nu iti pot face nimic, este o parere un pic aiurea.
In primul rand am fost ateu, mai multi ani si regret mult asta, regret tot ce am publicat pe bloguri despre ateism si multe alte lucruri.
Tu este genul de om, iarta-ma ca iti spun si sa ma ierte si Dumnezeu ca te judec, care nu a cautat sa inteleaga ceva din credinta sau caruia nu i-a fost explicat prea multe lucruri.
Am scris "Acesta este un inceput" si o mica dovada ca teoria Big Bang poate fi falsa. Nu am spus nimic altceva, decat ca Big Bangul se poate sa fie fals, acesta a fost scopul intrebarii si al articolului, cu dovezi stiintifice. Masuratorile astrale nu pot fi testate, sti si tu asta. Este o masuratoare si atat, cum nu poti testa nici vechimea unei planete, decat prin aproximari si calcule. Deci, articolul este bazat pe informatii reale, relevante, de la oameni de stiinta.
Eu nu condamn stiinta, religia ortodoxa nu condamna stiinta, asta este un lucru absurd. Uite, eu crezand in Dumnezeu, cred ca El ne-a dat si ratiunea si inteligenta. Iar inteligenta data de El a dus la descoperirea electricitatii. Nu spun ca stiinta este rea, daca credeam aceasta nu ma foloseam de ea. Daca ortodoxia credea aceasta nu se folosea de ea.
Cat despre "Dovada ca Dumnezeu exista" de aici? Nu este nici una, nici nu am incercat sa fie. Ci doar sa trag un semnal de alarma asupra faptului ca Big Bangul poate fi o teorie falsa (facand asta cu dovezi).
PS. incearca sa scrii corect gramatical, asta include si sa pui punct sau virgula unde e nevoie.
Si mie mi se pare ca teoria big bang e prea ciudata, dar asta nu-i un argument sa cred in zei daca ma intelegi
Excelent. Nici nu am spus ca ar fi un argument sa crezi in Dumnezeu. Doar ca aceasta teorie scartie.
Orice lucru care nul intelegi e o enigma
Sunt curios cine a fost in univers sa vada ca pamantul e in centru apare intebarea cum arata universul? ce forma are? pamantul nu e in centru nici in sistemul solar dar in universul care e asa mare
Teoretic daca pamantul este in centrul universului, tot universul din jurul lui s-ar invarti in jurul sau. Ceea ce e cam impodibil.
Bravo ai gandit, vezi cand gandesti uni te lauda asa e
De fapt, teoretic, se poate.