| Maxim96 a întrebat:

Vad in ziua de astazi credinciosi,chiar si in varsta care se duc la biserica,se roaga, dar habar nu au cui i se roaga.Nici nu stiu ca este Sfanta Treime(adica ca e Dumnezeu in 3 ipostasuri),cred ca Dumnezeu e o persoana,Iisus Hristos este pur si simplu fiul Lui, iar de Sfanta Treime habar nu stiu ce e.Nici nu stiu care e semnificatia vietii, care e scopul patimilor Domnului.eu cred ca e o credinta abstracta. Unii crestini nici nu cred in viata de dupa moarte, cred ca totul e aici pe pamant si se roaga doar pentru ca sa traiasca bine aici.Nu vi se pare ca in ziua de astazi este ca un fel de hobby,ca se duce la biserica ca-i place si crede in Dumnezeu, dar nu crede in viata fagaduita de El? Spun asta ca cunosc multe asa persoane si spun cu asa indiferenta ca ce va fi cu toti asa va fi si cu noi!
Voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| RaduMD a răspuns:

Trebuie sa ne ferim de mandrie. Faptul ca am ajuns cu a cunoaste credinta pana spre genunchiul broastei, faptul ca am citit doua carti si trei rezumate nu ne indreptateste sa judecam aproapele. Eu o ispita asta: sa zicem "multumesc, Doamne, ca nu sunt ca vamesul acesta!". Noi, sa avem grija de mantuirea noastra si nu de a altora si sa nu uitam ca, in materie de credinta, un gram de practica valoreaza mai mult in ochii Domnului decat un kilogram de teorie.

16 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Ce părere am? Că acei oameni sunt mai puţin intoxicaţi cu fantasme şi încă nu şi-au pierdut (complet) capacitatea de a gândi raţional.

| RAY a răspuns:

Nu-i frumos sa te interesezi tu de credinta altuia asta spunea isus de ce vezi paiul din ochiul altuia?

lasa-i sa se roage cui vor ei ce isi pasa tie, poate aia chiar fac bine

| Maxim96 explică (pentru RAY):

Eu i-i las pur si simplu spun ca ce a ajuns credinta ortodoxa in ziua de azi.Eu nu am spus cutare sau cutare, am avut in vedere la general!

| RAY a răspuns (pentru Maxim96):

Ma isus nu a facut religii ce spui tu sunt aberati, chiar isus spune ca credinta conteaza nu religie, farisei aia credeau in dumnezeu si ei nu uita, cand ai citit biblia ultima oara?

O citesc regulat! Iisus a infiintat Biserica Sa pe care portile iadului nu o vor birui!

Da-mi ma versetul unde scrie ceva de religia ta

Faptele Apostolilor 6, 3-63. Drept aceea, fra
ţilor, căutaţi şapte bărbaţi dintre voi, cu nume bun, plini de DuhSfânt şi de înţelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă.4.

Iar noi vom stărui în rugăciune şi în slujirea cuvântului.5.

Şi a plăcut cuvântul înaintea întregii mulţimi, şi au ales pe Ştefan, bărbat plin decredinţă şi de Duh Sfânt, şi pe Filip, şi pe Prohor, şi pe Nicanor, şi pe Timon, şi peParmena, şi pe Nicolae, prozelit din Antiohia, 6.

Pe care i-au pus înaintea apostolilor, şi ei, rugându-se şi-au pus mâinile peste ei.
Faptele Apostolilor 20, 28Drept aceea, lua
ţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a puspe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşisângele Său.
Efeseni 4, 11-1211.
Şi el a dat pe unii apostoli, pe alţii prooroci, pe alţii evanghelişti, pe alţii păstori şi învăţători, 12.

Spre desăvârşirea sfinţilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos
1 Timotei 3, 1-13 (despre episcopi
ş
i diaconi).1 Corinteni 12, 28
Şi pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învăţători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor.

Matei 18, 18Adev
ărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâteveţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer.
Matei 16, 19
Şi îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi înceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.
Ioan 20, 22-2322.
Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; 23.

Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute

Si pot sa-ti mai dau daca nu sunt de ajuns! aceasta este ortodoxia!

Unde apare ma cuvantul ortodocsie in versete

Da,cuvantul a aparut in 1054 cand a avut loc marea ruptura si cuvantul ortodox inseamna "drept maritoare". Oare cuvantul nu-ti spune nimic?

Nu-mi pasa ce spune, isus si apostoli nu au creat religii

Dar ce a creat Iisus? Oare cand s-a pogorat Duhul Sfant peste sfintii apostoli oare nu a fost ziua de nastere a Bisericii lui Hristos?
Dar de ce a spus Hristos ca va zidi biserica pe care portile iadului o vor birui?

| Maxim96 explică:

Stiu ca a judeca aproapele este un uracios pacat in fata lui Dumnezeu.Dar am vrut sa spun ca exista asa persoane si am vrut alte pareri.Trebuie sa ne rugam pentru ca aproapele nostru sa se indrepte! Toti suntem pacatosi si nimeni nu poate spune:"eu sunt mai drept inaintea lui Dumnezeu" asta e cea mai mare greseala a unui crestin.Nimic nu este mai rau decat"mandria sfantului" caci sfintii adevarati au fost smeriti si tineau mortis ca sunt pacatosi.Mare este acel pacatos care se smereste cu inima infranta, lacrima lui are mai mare pret decat lacrima unui drept!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biserica ar trebui sa functioneze ca un wireless in care lumea se aduna pentru a-si spune necazurile, iar apoi forta atractiei le raspunde acestora cu cat dorinta lor e mai mare.
Forta atractiei (Secretul) functioneaza cam asa :
Ruda lui Gargarel si-a rupt piciorul
Gargarel i-si iubeste foarte mult acea ruda si doreste neaparat sa se face bine
Gargarel se roaga in fiecare seara la Dumnezeu (nu trebuie neparat lui Dumnezeu) sa se faca bine
Gargarel se duce la biserica si se roaga impreuna cu preotu si ceilalti oameni
Gargarel incepe sa mobilizeze oameni sa se roage pentru ruda
Gargarel declanseaza o forta atat de mare inn Univers incat Forta Atractiei
face toate gandurile bune pe care i le-a transmis Gargarel rudei sa se indeplineasca
Cam asa functioneaza faza cu biserica
Numai ca in aceste rugaciuni pentru Dumnezeu exista un anumit secret, tu nu te rogi lui Dumnezeu sa-ti indeplineasca dorinta, este forta atractiei.Ea functioneaza pe principiul Iti doresti ceva foarte mult pana la urma il obtii!
Nu exista neaparat Dumnezeu dar exista oameni care sa impartaseasca cu tine aceeasi dorinta pentru a mari forta atractiei.
Tot ce am spus mai sus a fost documentatie din 2 carti si 2 documentare.
Sper ca am fost de folos!

| KodeX a răspuns:

Am si eu o intrebare intelectuala pentru gradul tau actual de cultura:cine reprezinta Sfanta Treime?

| Maxim96 explică (pentru KodeX):

Sfanta Treime este Unul Dumnezeu in 3 ipostasuri:Tatal, Fiul si Duhul Sfant.Sunt 3 persoane de o fiinta, dumnezeire si nedespartite. Tatal este fara de inceput, Fiul e nascut din Tatal mai inainte de toti vecii(adica este nascut fara de timp) cu care impreuna este vesnic cu Dansul si fara de inceput, iar Duhul Sfant purcede din Tatal si se odihneste in Fiul cu care impreuna este fara de inceput.
Sper ca te-am ajutathappy

| KodeX a răspuns:

Maxim96 eu stiu foarte bine ce e Sfanta Treime am vrut doar sa vad ce explicatie imi poti oferi iar Duhul Sfant este Suflarea Tatalui de viata