anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vad multi crestini in care unii sunt credinciosi,spun ei ca au o legatura stransa cu Dumnezeu,altii se roaga doar la Dumnezeu doar in situatii grele in care ori au divortat si le merge greu cu copiii,ori la batranete ca sa traiasca putin mai mult, ori ca sa ajunga in asa zisul rai Lui Dumnezeu, unii sunt credinciosi ca sa spuna lumea ca sunt cineva in societate etc etc etc.Totusi,acesti oameni care se cred crestini adevarati sau, ma rog, le cer ajutorul Lui Dumnezeu nu primesc si nu au primit nimic niciodata si cred ca nu o sa primeasca.Acestia de care v-am povestit mai sus sunt parinti,bunici,verisori, matuse, toti din familia mea.Si chiar daca au primit, asta s-a intamplat din coincidenta.Asta arata faptul ca Dumnezeu nu exista.

9 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Nu poti ajunge la concluzia inexistentei lui Dumnezeu pentru acest fapt.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu, nu denota faptul ca Dumnezeu nu exista ci denota faptul ca Dumnezeu nu e un talisman norocos de la care sa ceri ce vrei. Chiar in Biblie scrie: "cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu". Pana la urma Dumnezeu stie cel mai bine ce iti e de folos.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Astăzi m-am dus la cumpărături. Piinea inca nu sosise si a trebuit sa aștept. In apropiere de magazin am văzut pe un băiat orb mergând in alta direcție, spre alte magazine la 500 metri departare de unde ne aflam noi. Pana a venit pâinea si am ajuns la rand a trecut mai bine de o jumătate de ora. Cam in același loc l-am întâlnit din nou pe băiatul orb. Întreba pe 2 copii daca mai are de mers ca sa treacă podul peste o vale. Intrebandu-l unde vrea sa meargă, si fiind in sens opus fata de pod îmi spune ca se duce la Centrul Medical după haine pentru ca le dusese la spălat.L-am luat de brat sa il conduc pana acolo fiindcă si eu mergeam in aceiași direcție. Pe drum îmi spune ca tot timpul de când il văzusem a orbecăit in neștire neputand sa ajunga la Centul Medical. In apropiere de Centru, se pregătea drumul sa se toarne al doilea strat de asfalt. Se stropea cu bitum topit chiar când urma sa trecem peste un alt pod. L-am ajutat sa se strecoare printre oameni si masini, si in cele din urma am ajuns. L-am luat cu mine si la magazine si l-am însoțit pana la poarta casei lui. Eu mai aveam de mers in continuare aproape 1 km. Tot timpul ii mulțumea lui Dumnezeu pentru ca i-a scos in cale pe mine, altfel nu putea sa se descurce. Întreb: a fost o coincidenta? Băiatul acesta macar ca este orb nu il învinuiește pe Dumnezeu si merge la biserica ortodoxa si îmi spune de fiecare data când il insotesc experientele pe care le are cu Dumnezeu.

| mastadont a răspuns:

Dumnezeu există însă nu cum credem noi. El este imparțial și ne-a lăsat liberi, ne-a dat posibilitatea de a ne alege drumul, cu bune și cu rele și de aceea nu se implică.

| Algo098 a răspuns:

Asa este. Toate intamplarile sunt puse pe seama lui Dz cel invizibil si existent doar pe hartie si in mintea credinciosilor. Daca exista un Dz cu calitatile care i-au fost atribuite in poveste, toate spitalele erau goale si toata lumea era fericita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Romani 8:28 un necredincios îi spune coincidență.
Fii atent că Dumnezeu dă, dar dă spre slava Sa.
Nici însuși Dumnezeu Fiul nu a scăpat de osândă, a fost chiar și omorât, da, Însuși Dumnezeu ca Om a fost torturat și omorât. De ce? Ca tu să spui acum că nu există pentru că nu-ți dă bani sau că nu te însănătoșește instant? Nu. A facut-o ca tu să ai viață veșnică acolo unde nu-ți trebuie bani, unde boala nu există, dar tu alegi să o ignori.
Citește Biblia! Nu critica până nu citești! Citește Cuvântul Său, îți va explica acolo cum să ceri și ce, cum, când, unde și de ce îți dă.

| Bluestar15 a răspuns:

Asa am crezut si eu (eram ateu si inca ateu militant) pana am vazut cu ochii mei prima minune la moastele sfintilor.Nu vei gasi raspunsul la intrebarea "exista Dumnezeu?" prin polemici intrucat ele tin de zona inteligibila, pe cand Dumnezeu tine de zona suprasensibila (a se vedea categoriile lui Aristotel si criteriile de operare cu aceste categorii ale realitatii), iar suprasensibilul este de domeniu revelat.Cine chiar vrea sa afle daca exista sau nu Dumnezeu poate spune "Doamne, nu cred in Tine, dar daca prin absurd existi da-mi un semn asa incat sa stiu ca existi". Ultima data cand cineva pe care il cunosc a facut asta a primit raspunsul in foarte scurt timp."Cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide" inseamna inclusiv asta.Toate cele bune!

| alex598 a răspuns:

Eu am primit ajutorul lui Dumnezeu de multe ori. Însă nu întotdeauna a fost așa cum mă așteptam. De exemplu în unele situații grele deși i-am cerut lui Dumnezeu să mă scape de situație El m-a ajutat în schimb să îmi schimb eu mentalitatea și să realizez că imaturitatea mea era problema din cauza căreia vedeam acea situație din viața mea drept rea. Dumnezeu nu este moș crăciun care îndeplinește dorințele celor care se roagă și citesc biblia destul de mult pentru a-l îndupleca. Ci El este o persoană care nu ne dă viața pe care o vrem ci viața mea care este cea mai bună pentru noi. Chiar dacă cea mai bună viață pentru noi include suferință.

| Anonimul54287654098 a răspuns:

Nu contează dacă există sau nu există,Eu îți spun sincer de ce cred că există. Când eram mai mic era sa mor de mai multe ori,îți voi spune o întâmplare, cea mai gravă de altfel. Eram afara vu un prieten si in orasul meu exista un batran cu handicap locomotor cred care arunca cu tot felul de obiecte in copii, eu eram cu bicicleta si am dat un drift ca sa fac galagie si sa iasă pe geam ca să știu să mă feresc de el, dar in schimb am cazaut si dupa o secundă mă trezesc cu o sticla de sticlă sparta fix deasupra capului, adică lângă el la 2 cm,eu nu cred ca a fost noroc pur. Si daca asta nu te-a facut sa iti schimbi parerea,gandeste-te cine a creat universul,planetele,atomii,oamenii,animalele? Și inca un lucru,dacă tu crezi in El si nu există,nu ai de pierdut prea multe, dar dacă nu crezi in El, si El există, o să ai foarte multe de pierdut, sper ca te-am facut sa iti schimbi putin parerea