| navarre a întrebat:

Vechii crestini credeau in reancarnare?
Biblia chiar da de gandit!
http://www.trilulilu.ro/muzica-clasica/crestinii-credeau -in-reincarnare

35 răspunsuri:
| danut a răspuns (pentru navarre):

Este dreptul tau sa crezi ce vrei, eu nu sunt adeptul acestui "model" filozofic. Toate denumirile pe care le-ai insiruit sunt diferite nume pe care evreii i l-au dat lui Dumnezeu. Vrei nu vrei Dumnezeul crestin isi are originea (dupa potop) la evrei. Dupa parerea mea omul nu are decat un mare rau in el asa ca ceea ce spui tu cu "redescoperirea divinitatii interioare" semana izbitor cu: "doamne da ce dumnezeu zace in mine". Miroase greu a niscaiva dorinte luciferiene. Dreptul tau dar eu nu "pup" asa ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru navarre):

Da, noi vedem Dumnezeirea ca pe o fiinta vie si nici decum ceva ce se afla raspandit in tot universul (panteism cica).
Eu nu fac parte dintre cei ce divinizeaza reproduceri inchipuite (pentru stiinta ta).
Dumnezeu nu este acelasi lucru cu imparatia lui Dumnezeu iar aceasta se afla in interiorul nostru prin caracterul pe care il dezvoltam, caracter divin sau din cealalt "model" (sorginte). Modelul caracterului nu indica ca Dumnezeu ar fi acolo ci ca "eul" si-a insusit trasaturi de caracter apreciate de Dumnezeu.