| AvalohAlyn a întrebat:

Vesnicia.V-ati gandit vreodata mai mult sau mai putin la ea? V-ati gandit vreodata mai mult sau mai putin ce este omul,daca exista viata dupa moarte,daca viata asta are un sens,daca mai urmeaza ceva,daca exista un inceput,un sfarsit etc? Ati filosofat vreodata sau v-ati gandit putin mai mult la asa ceva?
O carte buna si pe intelesul tuturor :"Sfantul Ignatie Briancianinov-Cuvant despre om" dar mai sunt si multe altele.

Va ganditi la vesnicie,moarte,viata,inceput,sfarsit,sens etc?
Eu cred ca nu trebuie sa ne pierdem prea mult timp si sa stam toata viata sa ne gandim la mancare,bautura,femei,lux,bani,relatii sexuale, distractii.Desigur si distractiile si mancarea si bautura sunt ingaduite dar cu cap si fara lacomie si exagerare.

Pana la urma ce este omul,de unde vine,incotro merge, de ce traim etc.

Eu zic ca toate raspunsurile le gasim in credinta crestina.Dar e doar parerea mea.

Voi ce parere aveti? Incercati sa imi raspundeti la toate intrebarile.sau cu o parere despre tot ce am enumerat... daca doriti...Multumesc

Multumesc

23 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Totul naste pentru a muri si pentru a renaste.

| Nucreeed a răspuns:

Chiar si faptul ca cei care au scris biblia, credeau ca pamantul este plat...ma face sa nu mai cred in nicio divinitate sau viata dupa moarte.

Dumnezeu :Eu am creat planeta asta, dar habar nu am cum este cu adevarat...

Cand o sa simti ca esti prea prost...sa'ti aduci aminte ca pe planeta asta inca mai sunt oameni care cred ca pamantul este plat si are doar 6000 de ani.straight face

| AvalohAlyn explică (pentru Nucreeed):

Citeste despre Intelligent Design. Poti crede in ceva logic, un Creator nu biblic sau uman ci o forta Superioara Inteligenta foarte probabil existentahappy

| ada92 a răspuns (pentru Nucreeed):

Eu nu am gasit nicaieri in biblie scris ca pamantul este plat, din contra in Is. 40:22 se spune „El este Cel care locuieşte deasupra cercului pământului". Doar după mai bine de 200 de ani de la scrierea acestui text biblic, o şcoală filozofică grecească a ajuns la concluzia că pământul este, probabil, sferic şi, după alţi 300 de ani, un astronom grec a calculat cu aproximaţie raza pământului. Dar nici atunci ideea că pământul este sferic nu era general recunoscută. Abia în secolul al XX-lea a fost posibil ca oamenii să călătorească cu avionul, iar mai târziu în spaţiul cosmic şi chiar pe Lună, şi să vadă astfel clar ‘cercul’ orizontului pământului.
Biblia a afirmat si că Pământul este suspendat pe „nimic" Iov 26:7, totusi timp de ap. 2000 de ani oameni nu au crezut acest lucru. Crezi ca doar un simplu om putea afirmat aceste lucruri?

| Mădă0611 a răspuns:

M-am gandit, si am gasit raspunsuri.
La vesnicie m-am gandit, inainte, acum stiu ca nu exista. Omul e o intamplare care s-a adaptat conditiilor de mediu pentru a supravietui (creierul te conduce, de fapt te stapaneste), cand o sa inceteze sa functioneze o sa dispara constiinta ta, astfel nu exista nimic dincolo, n-ai avut nici un scop/sens. Ma uitam acum la un documentar si prezentatorul arata niste urme de maini de copii pe niste stanci, vechi de 30.000 de ani. Ma gandeam cat de nedreapta o fi fost viata cu ei, mediu neprielnic, viata scurta, probabil plina de suferinta. Cat de nedreapta a fost si e cu milioanele de femei violate, copii omorati de oameni, animale sau natura.

In credinta crestina gasesti doar credinta, si credinta te duce intr-o directie gresita, destinatia dorita, cea care iti ofera confort psihic de care ai nevoie pentru a suporta viata.

| AvalohAlyn explică (pentru Mădă0611):

Dar totusi,te-ai gandit vreodata ca acele raspunsuri pe care tu consideri ca le-ai gasit sunt false,eronate, gresita sau nu au in totalitate dreptate? Vad foarte multi atei sau cei care nu cred in nimic supranatural, divin etc. care sunt foarte convinsi ca nu exista Divinitate sau viata dupa moarte, suflet, energie etc.Pai de unde atata convingere? Pana la urma stiu si eu un lucru care e 100% sigur:Nimeni nu poate sti adevarul absolut 100% in viata aceasta de pe Terra.Nimeni nu poate sti exact, 100%, ce e corect 100%...

| Mădă0611 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Dar tu te-ai gandit? Da-ti cu ceva in cap, destul de puternic, sa vezi cum, asa brusc, o sa iti fie afectat "sufletul". Care-i şpirla (smecheria)? laughing
Nu trebuie sa stii tot, 100%, trebuie sa stii ca nu exista dumnezeu biblic, si oricare alt zeu care iti poate face rau/iti ia ce te face om, libertatea de a gandi, de a avea intrebari/a fi curios.

| Lizzu a răspuns:

Da, am filozofat o gramada pe tema asta expusa de tine,viata dupa moarte, si inca gandesc la ea si o voi face toata viata. Imi sta in fire.

Eu cred ca moartea nu este de fapt un sfarsit, noi aici pe Pamant avem viata,traim,respiram. Moartea este doar momentul in care existenta pamanteana se termina pentru ca orice are un final,orice e fizic e trecator.
Cand moartea are loc, trupul nostru de lumina (sufletul) isi continua existenta dar in alt plan,lasa in urma planul fizic.

Stiu ca par povesti pentru unii dar eu cred in ceva dincolo,in alta dimensiune,in alta existenta.
Numai ca nu cred,asa cum crezi tu,in raiul si iadul si in atmosfera aceea descrisa in crestinism. Eu imi imaginez altceva,in Univers,alte planete,alte dimensiuni,alte fiinte spirituale.

--"Va ganditi la vesnicie,moarte,viata,inceput,sfarsit,sens " --- Da, ma gandesc,cateodata prea des,nu stiu din ce cauza.
Nu-mi doresc o viata de lux si indestulare,cum ai descris tu,caut o existenta simpla,decenta, reala,pura, adevarata,naturala,atinsa cat mai putin de sentimentele din jur care ne conduc,sentimente de ura, rautate, egoism. Cand apar in mine incerc sa le diminuez dar e greu, e extrem de greu sa scapi de obiceiuri vechi.

--Ce este omul? Nu stiu. Poate o creatie a cuiva? Poate pur si simplu s-a nimerit ca el sa apara, sa evolueze...singur. Poate are un scop existenta lui pe Pamant si in Univers.

Nu stiu daca toate raspunsurile le gasim in credinta crestina. Si eu citeam acum multi ani carti sfinte,vietile sfintilor,totul despre sfant si religie. Asta simteam sa fac.
--Dar le-am abandonat,nu mi-au mai folosit, nu am mai simtit ca primesc raspuns din partea lor. Vroiam ceva mai mult si mai patrunzator, mai profund.

Ma opresc, nu vreau sa scriu romane, totusi as vrea sa ai rabdare sa-mi citesti raspunsul.
As vrea sa stiu si parerea ta despre el.

Numai bine.

| AvalohAlyn explică (pentru Lizzu):

Foarte interesant.Si eu cred in viata de dupa moarte, raiul si iadul nu il vad ca un loc cu ingerasi in care te bucuri vesnic si iadul un loc cu dracusori in care te chinui vesnic..Si eu am pareri asemanatoare cu tine vizavi de partea cu viata de dupa moarte.Dar totusi cred si in Iisus Hristos si ceea ce a zis El. Oricum un lucru e sigur:totul poate fi interpretat.Defapt in Sf.Scriptura sunt multe lucruri pe care oamenii le interpreteaza cum vor,Biblia e scrisa in pilde, in talcuiri, e foarte greu sa o intelegi, fiecare o interpreteaza cum crede adica vreau sa spun daca scrie in Biblie big grinupa moarte vei muri si vei ajunge in iad sau rai, sunt sigur ca e muult mai mult de atat.Creatorul e complex, minunat si sunt multe taine.E ceva mai mult decat ne-am putea imagina.Nu exclud deloc ceea ce ai zis tu despre viata de dupa moarte.
Ce carti despre acest subiect ai citit? Ce imi recomanzi?

| Lizzu a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Poate ca cei care au scris bilbia,pe vremea aceea a lor, foloseau un limbaj foarte complicat si multe cuvinte diferite, iar in traducere s-au pierdut mult mai multe.
Rezultatul nu e chiar bun.
De ce sa nu fie clar? Daca D-zeu ar fi inspirat-o de ce nu s-ar fi exprimat intr-un limbaj mai clar si nu pilde si lucruri cetoase, codificate. Asta nu inteleg.
--Nu, am spus ca citeam pur si simplu carti cumparate de la biserica, cand mergeam, si mergeam des. Citeam despre vietile sfintilor, Sf.Parascheva si despre drumul crucii. Era o carte cu titlul exact asa : Drumul crucii.

Nu carti de specialitate. Mai mult articole si documentare. Dar asta s-a intamplat demult...din pacate pentru tine nu le mai stiu...

happy

Aha.Ok.
Totusi sunt carti teologice sau ale Sf.Parinti(nu legate de viata anumitor Sfinti) ci despre viata,om,Dumnezeu, Iisus, moarte etc.
O carte am prezentat-o mai sus.
Dar sunt unele si mai bune care sunt teologice, documentate.
Eu de alea citesc.
Cartile cu Sfinti si viata lor sunt foarte folositoare si ele dar nu poti afla raspunsuri la intrebarile existentiale, ele prezinta doar viata anumitor Sfinti si eventualele minuni ale lor.
Iti pot recomanda eu o lista de carti teologice frumoase dar nu stiu daca vrei.

Oricum e bine ca suntem de acord intr-o anumita privinta:Exista viata dupa moarte..si ti-am mai spus ca nu cred intr-un simplu iad si rai dupa moarte.E mult mai mult de atat..sunt sigur..mult mai complex, adanc, minunat si frumos. Oricum un lucru e sigur:Vom afla cand vom murilaughing
Peste 100 de ani sa speramlaughing

tongue
Interesante cartile, da imi poti scrie cateva titluri, dar nu din cele care trateaza tema prea religios si fanatic. Ci cat mai obiectiv.

Da, exista in conceptia noastra, dar cum si tu ai spus mai sus pentru Mada, nu putem fi niciodata siguri 100% de nimic in lumea asta...
Si e intr-adevar frustrant sa nu stii.Ma intreb daca e ceva rau ca suntem nerabdatori sa aflam. Poate nu e timpul sa aflam acum.

Cu rabdarea treci marea, nu? thinking

Ok.O sa iti dau un mesaj privat diseara sau maine cu niste carti care pe mine m-au impresionat, foarte interesante.Acum vreau sa plec de la calculator fiindca cam am stat cam mult la pc/tv si ametesc.Dar promit ca revin cu lista. Oricum pe tine poate sa nu te impresioneze, fiecare cu parerea si modul lui de perceptie.
Si mai am o intrebare pentru tine si plec:Tu cum stai cu credinta in divinitate, probabil te-am mai intrebat, uitasem.Adica cum te consideri,agnostica,atee,credincioasa, in ce crezi, crezi in supranatural, banuiesc ca tu crezi pentru ca ai spus despre viata de dupa moarte.Ce parere ai despre esoterism, conspiratii etc? Unele sunt interesante..Am uitat sa te intreb ceva important:Cum crezi tu ca a aparut viata? Ne-a creat cineva? Crezi ca exista viata pe alte planete si crezi in experientele de despartire a sufletului de trup? Adica cei ce zic ca si-au vazut cand dormeau trupul de sus..etc.Au iesit etc.Sunt curios.Deci revin cu titlurile.Numaibine.Multumesc.
Si da asa e.Cu rabdarea treci marea, dar eu cred ca si avand cea mai mare rabdare din lume cateodata nu afli adevarul absolut 100% poate nici 60, 70%, oricat ai cauta, oricat ai citi, oricat ai gandi si ai filosofa si te-ai documenta si ai experimenta..Si sa nu uitam ca este posibil si ca uneori, crezand ca detii adevarul si ca ai aflat multe, sa fie totul eronat si fals..Totusi un lucru e sigur, na, exista si un lucru 100% sigur:V-om afla, dar dupa moarte.Sau cine stie.happy
Acum ma duc, ce face pc-ul/tv-ul si telefonul din omlaughing Adica din ochi si creierlaughing

"adica cum te consideri,agnostica,atee,credincioasa, in ce crezi, crezi in supranatural"
--Acum ma consider agnostica. Nu stiu cat timp ma voi afla in stare asta tranzitorie. Cred ca toata viata,numai daca nu mi se intampla sa vad ceva ciudat sau ceva sa ma faca sa cred iar ca exista d-zeu.
Nu mai cred atat de mult ca exista,poate exista o forta,o entitate,dar nu cum e descris si nu ca d-zeu.

Cateodata e confuz totul, am fost credincioasa, aproape fanatica, obsedata, mergeam la biserica des, era gura mea de aer si liniste, si simteam o prezenta; ultima oara am mers acum 2-3 luni,nu am mai simtit nimic,am privit totul cu alti ochi,erau doar pereti si icoane care nu-mi spuneau nimic.
-De ce? De cand nu mai cred,nu mai am nici o relatie cu nimic de dincolo. Ma gandesc ca totul a fost in mintea mea,toata viata autosugestie si ca nu a existat niciodata o fiinta superioara care ne ajuta si ne intelege...

Da, cred in supranatural,sunt simturi pe care toti le avem, al saselea simt,clarviziunea, sunt mai dezvoltate la unele persoane dar toti le avem. Suntem un tot de energie, material si spiritual.

'Ce parere ai despre esoterism, conspiratii etc?"
--Imi place ezoterismul, il aprofundez de cate ori am ocazia si ma indeamna curiozitatea. E ceva special si deosebit.Te ajuta sa te cunosti mai bine.Cred ca exista mii sau miliarde de conspiratii la nivel planetar,oameni influenti care conduc lumea si exercita control asupra lumii pana in cele mai mici detalii.

'Cum crezi tu ca a aparut viata? Ne-a creat cineva? "
--In ultimul timp tind sa cred ca ne-a creat cineva dar nu d-zeu,ci alte civilizatii din Univers mult evoluate noua. Provenim din ceva sau cineva.
DA,cred in viata pe alte planete,pe mii de planete. Poate fi o lume nedescoperita inca de om,dar e imposibil sa nu existe. Universul e prea vast, e prea intins ca sa nu fie plin de viata.

-Da,cred in experientele de decorporalizare. Suntem inconjurati de energii,a noastra, a celorlalti,a pamantului,a universului. E posibil ca unii sa viseze ca se vad de sus, eu odata am visat ca eram la facultate in amfiteatru. Eu,cea reala, stateam pe un scaun cu cateva randuri mai sus de mine, dublura. Am observat printre ceilalti pe cineva care semana cu mine izbitor. Cand s-a intors eram eu. Am ramas socata in vis,nu era ceva normal cum e de obicei in vise.
Apoi intr-o secunda m-am transpus in cealalta eu cu constiinta de sine, m-am uitat la cea de sus (tot eu) si am ramas mirata la fel.
Asta ce-a fost, vis sau real? Poate visele sunt vieti ale noastre, paralele, pe care le traim odata ce parasim corpul fizic.

Imi pun mii de intrebari, dar tot fara raspunsuri raman in mare parte.

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu putem sa credem nimic, doar sa presupunem.
Nu stiu, ma gandeam cum ar fi posibil ca din nimic sa apara un om, sa se nasca ...sa nu vina de niciunde, ci sa apara brusc.

Stiu ca o sa spui despre fecundare si biologie, dar eu vorbesc de altceva.

Eu am crezut si inca cred ca suntem formati din doua parti : fizic si spiritual, material si abstract.

Tocmai de aia, scuza-ma ca ma bag in seama, ideea unei puteri Superioare si Inteligente sau unui Creator(nu biblic, nu islamist etc) e mult mai credibila, plauzibila, rationala.Sunt multe documentare sau carti care argumenteaza si spun ca e cam imposibil sa apara din nimic om si viata, brusc, la intamplare.Si asta nu o spun crestinii sau altii de genul, ci unii oameni de stiinta.De obicei acesti oameni de stiinta cred in Intelligent Design.
Si eu imbratisez ideea cu Intelligent Design, chiar daca cred si in crestinism.

Nu am mai auzit despre asta. Voi cauta.

Mersi happy

Aaa! acum imi amintesc, am mai citit articolul cu cartea.
Dar cred ca se aseamana cu channeling-ul. Este aceeasi cale de primire a mesajelor din alta lume, astrala, pentru cei de pe Pamant.
Daca ai mai auzit despre channeling...

Design inteligent, în original în limba engleză, Intelligent design, este presupunerea că "anumite caracteristici ale Universului și a vieții sunt cel mai bine explicate prin existența unei cauze inteligente și nu prin procese indirecte, așa cum ar fi selecția naturală", conform exprimării neretorice din engleză, "certain features of the universe and of living things are best explained by an intelligent cause, not an undirected process such as natural selection."

Susținătorii de bază ai conceptului, care sunt toți asociați cu Discovery Institute din Statele Unite ale Americii, cred că realizatorul designului inteligent, așa numitul designer inteligent, este Dumnezeu, așa cum este cunoscut în creștinism. Avocații designului inteligent susțin că aceasta este o teorie științifică, căutând, în același timp, redefinirea științei pentru a accepta explicații supranaturale ale tuturor fenomenelor.

Si sunt multe multe articole si informatii despre Intelligent Design..sunt si multe documentare.Adica mai pe scurt exista un Creator si o forta Inteligenta dar nu Dumnezeul biblic, islamist etc.

Totusi eu cred si in Intelligent Design dar si in crestinism.

Foarte bine faci happy
Am citit da, articolul de la tine. Interesanta teorie

Răspuns utilizator avertizat
| Ben00 a răspuns:

Trecand pe la mormantul tatalui, m-am gandit ca filmul acestei vieti s-a taiat pentru totdeauna pentru el, nemaiputand sa adauge nici o actiune, buna sau rea, nici sa mai vada ceva vreodata din aceasta lume. De asta caut sa petrec o parte din timp si pentru vremea cand voi fi si eu ca el. Si nu inteleg pentru ce a fost atata incrancenare in lume pentru un asfel de gand al unui om.