Da. Indiferent de religia oficială a statului respectiv,turiștii sau cetățenii au dreptul să aleagă atunci cand e vb de regim democratic. În comunism, în schimb, religiile erau interzise. Acum ai voie să te afisezi, sa declari, Sa influențezi. Suntem in regimul alegerilor.
Nu, nu mi se pare democratic, nici creștinește să impui o religie.
Dar dacă evanghelizarea e făcută pașnic, atunci, da, e democratic.
Omul a fost creat liber, orice impunere asupra conștiinței cuiva nu este după voia lui Dumnezeu, ci este împotriva voinței divine. Isus bate la ușă și așteaptă să fie primit, nu forțează pe nimeni.
În același timp, Isus a dat creștinilor o misiune, de a răspândi Evanghelia pe tot globul pentru a fi spre mântuirea celor care o primesc și spre mărturie pentru cei care o refuză.
Niciun verset biblic nu arată că aceasta trebuie făcută prin constrângere. Dimpotrivă, într-un mod frumos, dialog și decizii personale urmate de botez.
Când statul sau orice altă autoritate vrea să pună stăpânire pe conștiința unui om calcă pe un teritoriu sacru. Isus a zis: dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu.
În concluzie, nu poți răpi oamenilor dreptul de a decide pentru ei dacă primesc sau nu Creștinismul. Și în același timp nu poți răpi unui creștin dreptul de a respecta cerințele divine. Poți să dai legi care să-l condamne la moarte și va muri ca martir, lucru prezis de altfel de Isus, dar sângele martirilor e o sămânță - mult mai mulți vor apărea.
Din punct de vedede omenesc e o luptă între culturi și legi pământești, din punct de vedere biblic e o luptă între bine și rău. Un creștin va folosi numai armele luminii (dragoste, dialog, exemplu personal) în timp ce tabăra opusă va folosi orice mijloc.
„Duceți-vă; iată, vă trimit ca pe niște miei în mijlocul lupilor." (Luca 10:3)
DeProfundis99 întreabă: