| AvalohAlyn a întrebat:

Viata dupa moarte se pare ca exista...
Voi ati dori sa existe? O emisiune interesanta despre existenta vietii dupa moarte si aura energetica ce ramane in corp pana a treia zi dupa moarte, apoi se desprinde si pleaca in taramul spiritual.
https://www.youtube.com/watch?v=BdCjJIZN5Ww
Ce parere aveti de cele relatate?

Răspuns Câştigător
| godless1859 a răspuns:

Eu nu-mi doresc sa existe, eu sunt sigur ca exista.

11 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Cine-ti spune ca stie ce urmeaza dupa moarte te minte.

| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei, omul cand moare merge in pamant, nu in alt loc. Ezechiel18:4,Eclesiastul9:5,6,10

| KinoAndreea a răspuns:

Eu am citit recent "Karma" dar am uitat autorul, am fost imprumutat-o de la biblioteca. Mi se pare geniala, mi-a schimbat cu totul ideea de moarte. Acum tind sa cred in reincarnare deoarece dupa moarte, cartea relateaza intr-un mod fascinant ceea ce se intampla si mi se pare mult mai interesant...nu stiu...nu mai am frica aia de moarte. Uite niste idei notate din carte:daca in viata anterioara produci accidente grave, ucizi, etc. In alta viata vei fi tu cel care se naste mutilat sau cu un handicap/ Se spune ca la moartea unei fiinte umane oamenii plang, in timp ce sufletul se simte eliberat, iar la nastere, sufletele sunt cele care plang plecarea unuia dintre ele, ma rog sunt foarte multe idei notate happy

| milan9 a răspuns:

Referitor la Ecclesiastul 9, 5 (inteles gresit de o persoana mai sus) acesta prezintă doar UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel uman, (greşit) ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei DEZBATERI ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc. 9, 5 exprimă o concepţie greşită, străină de Dumnezeu!

O dovadă în acest sens - un alt verset contradictoriu (punct de vedere uman gresit):
(Eclesiastul 9, 2) "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău"
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar este doar un punct de vedere gresit, subiectiv, aflat IN DIALOG cu Divinul.

In Ecclesiast, primele 10 versete din capitolul 9 redau punctul de vedere uman greşit, aflat în DIALOG şi controversă cu cel al lui DUMNEZEU.
Ca dovada, iata: „Morţii niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut toti pentru totdeauna? Este doar varianta greşită aflată în opoziţie cu mesajul lui Dumnezeu (procedeu stilistic).

În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă:
,, Si ca pulberea sa s eintoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" Ecclesiast 12, 7.

| sublime89 a răspuns:

E grav daca ai ajuns sa te iei dupa Oreste, cel care e atat de prost (sau de sarlatan), incat a fost in stare sa spuna intr-o emisiune ca astronautul de pe catedrala din Salamanca e dovada ca oamenii au avut tehnologii avansate inca din evul mediu. Ce a uitat el sa spuna e ca acel astronaut a fost adaugat abia in timpul unor lucrari de renovare din anii 1990. Tipul ori e idiot, ori e dus cu pluta, ori un sarlatan penibil, dar care reuseste sa pacaleasca enorm de multi oameni intr-o tara plina de inculti. Asa ca data viitoare cand vrei sa mai crezi ce spune, iti recomand sa fii precaut. Acest pacalici nu are nicio legatura cu stiinta.

| KamaSutra a răspuns:

Exista

| Dorugar a răspuns:

Nu tot ce doar "pare ca exista" chiar exista cu adevarat, tot asa cum nici mie cand mi se pare ca un nor pe cer seamana cu un balaur, nu inseamna ca acela este un balaur, ci doar un nor.
Faptul ca mortul are "o aura", nici pe departa nu inseamna ca el mai traieste.
Unde este acel taram spiritual?
Bunicu-miu zicea ca e in spatele gradini unde este o groapa cu un par batut in pamant si de acest par atarna un cioclod cu care se sterg spiritele mortilor pe gura dupe ce bunicu s-a sters cu cioclodul la partea din trei litere.
Ce ziceti? ...se pare ca bunicul meu e credincios ca el crede toate acestea...nu?

| Dorugar a răspuns:

Cand omul a murit nu mai exista viata, ci doar o trilipopisca, adica o minciuna de popi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista. Hm ce parere am, ceia ce ai zis e imposibil si am sa-ti explic de ce? Aura este campul energetic spiritual perceput de persoanele cu capacitati extrasenzoriale sub forma de unde electromagnetice (lumina), acesta o are orice obiect (deoarece totul e constituit din energie), asfel spus dupa moarte, adica implicit dupa ce sufletul parastete corpul aura nu dispare ci capata o culoare cenusie, culoare care reprezinta moarte, in general cei care lucreaza cu energia morti lucreaza cu energie de acesta culoare.

| Buresbista123 a răspuns:

Nu mi as dori sa existe, ma multumesc cu asta

| TheRealDaniel a răspuns:

Însăși existența iadului se anulează prin contrarietatea ei cu realitatea, prin paradoxul durerii, al concepției durerii. Am să-ți explic despre ce este vorba: se spune că în iad vei avea parte de suferință veșnică, eternă, deci nu 1000 de ani, nu 1.000.000 ci o eternitate. Pe pământ ție îți este frică de durere, de orice aduce moarte, pentru că ai pentru ce să trăiești, dar odată ajuns acolo, ce te-ar putea face să suferi atât de mult încât să nu te obișnuiești cu durerea? Ori dacă este prea mare acea durere, arsurile îți ard oasele, aș putea eu oare să-mi curm suferința sinucigându-mă? Nu mai poți muri odată acolo, durerea nu poate fi pe termen lung, deci există 2 variante: 1. locul ăsta nu este așa de rău cum se spune este un fel de vacanță, 2. nu există. Îmi este foarte greu măcar să spun că este 0, 000000000000000000000001% șanse să existe un așa loc, pentru că este imposibil, iar dacă există prefer să mă duc acolo, dacă Dumnezeul ăsta în care crezi tu este așa de rău precum este în Biblie, care probabil nu ai citit-o și ți-o recomand, poate-ți vei schimba anumite concepții impuse de frica ta bazată pe nimic.