| Qasim a întrebat:

"Voi adoratori ai lui Christos! Aceasta este o intrebare de la care se vrea ca intelectualii dintre voi sa ofere un raspuns.

Daca Dumnezeu a fost omorat datorita actiunilor unor oameni, atunci ce fel de Dumnezeu este acesta?

Sau a fost El multumit de ceea ce ei i-au facut? Daca e asa, atunci ferice de acei oameni pentru ca au castigat multumirea Lui.

Dar daca El a fost ne-multumit de ceea ce ei i-au facut, atunci inseamna ca acestia i-au subjugat puterea.

Atunci a fost toata existenta abandonata, fara Dumnezeu. Daca este asa, atunci cine raspundea rugaciunilor celor care se rugau?

Ori au fost cerurile goale cand El zacea ingropat sub pamant?

Ori a fost universul lasat fara controlul lui Dumnezeu, in timp ce mainile Lui erau batute in cuie?

Si cum se face de ingerii nu i-au venit in ajutor atunci cand L-au auzit plangand?

Cum a putut lemnul sa il tina pe Dumnezeu tintuit de el?

Si cum a putut fierul sa il ajunga pe Dumnezeu, strapungandu-i trupul?

Si cum au putut mainile dusmanilor Lui sa il ajunga si sa il palmuiasca?

Si a fost Christos cel care s-a inviat de unul singur, sau i-a fost daruita viata de un alt Dumnezeu?

Cat de uimitor ca un mormant sa il poata cuprinde pe Dumnezeu! Mai uimitor de atat este pantecul care l-a cuprins pe El.

Pantec unde a ramas pentru noua luni, in intuneric, hranit de sange.

Apoi a iesit din pantec, mic, slab si ravnind sa fie hranit la san.

A mancat, a baut si a facut ceea ce rezulta din acestea. Asta este ceea ce voi numiti Dumnezeu?

Marire lui Allah care este mai presus de minciunile crestinilor. Toti dintre ei vor fi trasi la raspundere pentru defaimarile pe care le-au facut.

Voi adoratori ai crucii! Pentru ce motiv este pusa aceasta blamare asupra celor care resping acestea?

Nu este logic sa spargi si sa arzi crucea impreuna cu cei care au introdus-o in religie, din moment ce Dumnezeu a fost crucificat pe ea cu mainile tintuite?

E o cruce blestemata de carat. Deci scapati de ea si nu o pupati!

Dumnezeu a fost abuzat pe ea, si voi o adorati? Atunci sunteti clar dintre dusmanii Lui.

Daca voi o adorati din cauza ca ea la carat pe Stapanul lumilor, atunci de ce nu adorati si mormintele care sunt similare crucii.

Nu mormantul l-a avut pe Dumnezeul vostru inauntru?

Atunci adoratori ai lui Christos deschideti ochii. Acesta este inceputul dar si sfarsitul."

- Traducere dupa un poem al lui Ibn Qayyim (Allah sa aiba mila de el!) -

41 răspunsuri:
| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns:

Iisus a murit pentru noi.
In momentul in care il rastigneau, Iisus a zis "Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac."

| Qasim explică (pentru WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos):

Pai daca el era si tata si fiul in acelasi timp, cu i-a spus el tatal?

| Qasim explică (pentru xerxes1):

Ca Allah este acelasi Dumnezeu cu al crestinilor si al evreilor, si al tau si al tuturor ateilor (chiar daca nu refuzi sa crezi) este adevarat. Insa un crestin te-ar contrazice. Macar amandoi suntem de acord intr-o privinta. Ca tu il consideri impostor si nu i te supui Lui asta este o alta discutie.

| Qasim explică (pentru Mclaren12):

Nu fii neobrazat si ai grija de afirmi. Pot sa fiu si eu rau in vocabular daca vreau. Romancele vin singure de buna voie, de ce mai e nevoie sa fie violate? Nu stiu cum sa fac sa nu fiu eu cel violat de romance la cat de dornice sunt. Asa ca vorbeste frumos.

| Qasim explică (pentru Holiday):

Atunci cand ai sa vrei sa vorbim la modul serios sa ma mai bagi in seama.

| Holiday a răspuns (pentru Qasim):

Culmea e ca am fost chiar prea serios la ce intrebare penibila si ce argumente ulterioare la fel de penibile ai emanat pe aici.

| Mclaren12 a răspuns (pentru Qasim):

Am exagerat cu asta recunosc laughing
Totusi nu asum nimic de vreme ce nu te cunosc. Mi-e greu sa cred ca dai numai de femei "prea dormice". Daca stai prin Bucuresti probabil se explica.

In primul rand intrebarea nu ti se adresa, da? Tu te-ai bagat ca sup0zitorul. big grin Pentru cine am adresat eu intrebarea, nu este nimic penibil. Dar poate ca pentru cine am adresat intrebarea, ce afirmi tu este penibil. Te-ai gandit si la asta? Cu tine pot vorbi cu totul si cu totul alte subiecte. Iti dai seama ca cu tine nu pot discuta despre cruce, un Dumnezeu nascut si mor si alte asemenea.

| Holiday a răspuns (pentru Qasim):

Poti discuta orice cu mine, doar ca in momentul in care bati campii ti-o iei peste bot. E simplu.

Daca eu vorbesc despre un Dumnezeu tu poti considera ca bat campii, iar la fel si eu pot considera ca tu bati campii cand imi spui ca din urs a evoluat o balena. Ce facem in cazul asta, ne dam peste bot unul altuia pana cand?

| Sigfrid a răspuns (pentru Mclaren12):

Se zice ca Hristos ar fi folosit semnul crucii cand binecavanta. Acuma, de unde il stia el, e o alta poveste