| mentholinks a întrebat:

Voi ați observat ca lui Dumnezeu nu prea i-a ieșit nimic din ce și-a propus? Încă din Geneza, șarpele a încurcat toată treaba, apoi fiii sai, ingerii l-au trădat, a trebuit sa omoare aproape totul și a făcut-o într-un mod destul de barbar, prin înec, la potop ma refer, evreii când Moise s-a suit pe munte, au făcut un vițel de aur și s-au închinat la el, Dumnezeu s-a maniat și a vrut să-i omoare pe toți chiar atunci, noroc ca l-a făcut Moise sa se răzgândească, apoi evreii când trebuiau sa ia în stăpânire tara după fuga din Egipt s-au speriat și nu au mai vrut sa se ducă și din cauza asta Dumnezeu s-a maniat pe ei și i-a plimbat 40 de ani prin pustiu pana au murit toți care ieșiseră din Egipt în afara de Moise și Aaron. După ce au ajuns în tara și au pus stăpânire pe ea, iarăși au început sa nu mai respecte legile, se închinau altor dumnezei, toți se culcau cu nevestele aproapiatilor lor, cred ca făceau un fel de swinging, și Dumnezeu tot se mania, tot ii pedepse, mai apărea câte un proroc, venea câte un rege mai bun era mai bine dar apoi din nou își reluau activitățile păcătoase și tot asa. Cu Isus ce sa mai zic, pana și Pavel credea ca are sa prindă venirea lui Isus și de 2000 de ani fiecare generație de creștini mai înfocați așteaptă venirea aluia. Și cum naiba îndrăznesc unii sa spună ca Dumnezeu are un plan și ca este un plan încă de dinainte de facerea lumii?

11 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dumnezeu nu si-a propus sa creeze niste ROBOTI ci o societate cu fiinte INDEPENDENTE (Liberul albitru). Ca oamenii au aless MOCIRLA nu este vina lui Dumnezeu ci a celor din mocirla. Si nu-ti imagina ca Dumnezeu a creat doar pe oameni, Universul este PLIN de fiinte care NU MOR, NU UCID, NU SE IMBOLNAVESC sau nu fac numai RAU, Suntem SINGURII care au parte de aceste lucruri asa ca, cauta la tine acasa, nu la altii RAUL.

| RAY a răspuns:

Dumnezeu a stiut ceea ce se va intampla? daca a stiut inseamna ca a jucat teatru cand a spus ca in adancul lui regreta ca a creat lumea, cum poate cineva sa aiba liberul arbitru daca dumnezeu stie totul? iar in biblie se vede ca nu stie, el nu stie, incearca dar da gres, e personificarea omului acest iahve, omul mereu inceara, are speranta de a reusi si asa si iahve

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, dar nu ai observat un lucru, acesta este un plan, un plan perfect, dar el se referă strict la o anumită parte a omenirii, și anume la evrei și apoi la creștini. Astfel, așa se descopere Dumnezeu evreilor și creștinilor.
Dar Isus, și el înțelept în felul lui, sesizează și comunică un aspect, cu toate că indirect, ca și cum i-ar fi fost frică să dezvolte el prea mult acest subiect, și anume că
... Căci El face să răsară soarele Lui şi peste cei răi, şi peste cei buni şi El trimite ploaie şi peste cei drepţi, şi peste cei nedrepţi.
Ei, stop, ploaia și soarele. Cei buni și cei răi, cei drepți și cei nedrepți. Mai continui eu, și ne evreii, și ne creștinii, sunt și ei ai lui Dumnezeu, și va exista o altă Biblie, care îi va cuprinde pe toți. Spune Isus că cuvintele lui nu vor trece. E ok, dar vor rămâne undeva acolo în carte. Oamenii vor crede în religia Soarelui, care îi cuprinde pe toți. Și pe chinezii taoiști, de exemplu. Si pe tribul din Matto Grosso, care trăiește încă în epoca de piatră. Omenirea are nevoie de o Biblie nouă.

| Celcestietot a răspuns:

Acesta este Dumnezeul nostru și bineînțeles singurul Dumnezeu Adevărat. Orice decizie luată de El este bună. Tu sincer, ce ai fi făcut în locul Lui, doar așa ca idee? El în primul rând ne-a avertizat de nenumărate ori ce are să ni se întâmple dacă nu-L ascultăm, nu mai stau să dau citate că nu am timp. Ce ne-a cerut, sincer? Ne-a cerut să fim de o moralitate măcar standard, și dacă îndeplinim așa ceva, ne Va răsplăti numai cu bune. Este ceva imposibil să nu trăim în păcat? Este ceva imposibil să nu furăm, să nu ucidem, să ne închinăm Lui etc? Nu ne-a cerut marea cu sarea, să ne rugăm fără încetare 24 din 24 și să nu ne mai mișcăm, doar ne-a cerut să fim morali, atât. Ce ți se pare ție greșit în asta, că mie nu mi se pare nimic greșit? Doare să fi (la modul general) un om civilizat? Chiar așa ca monștrii să ne comportam, să ducem războaie unii cu alții, să ne urâm etc? Este un Dumnezeu bun, eu nu știu de ce unii îl văd ca pe un monstru. Totuși, mă gândesc că îl văd așa, pentru că dacă îi întrebi ceva din Biblie sau le dovedești contrariul ori schimba subiectul, ori te înjură, ori spun că oricum nu credeau în El etc. Noi suntem cei cu probleme nu El. Chiar te rog să reanalizezi situația și să încerci totuși să îl vezi cu alți ochi pe Dumnezeu. Îndrăznim sa spunem că Dumnezeu are un plan încă de la inceput, deoarece chiar El spune asta in Biblie (ei bine, eu chiar îndrăznesc să spun asta, acum incerc să pun accent pe mine). Uite :

„10. De la început Eu vestesc sfârşitul şi mai dinainte ceea ce are să se întâmple. Şi zic: Planul Meu va dăinui şi toată voia Mea o voi face!" (Isaia 46)

Dacă și acum iei în batjocură pe Dumnezeu, sau de acum daca încerci să faci asta, nu știu de ce te-ai mai gândi la El, dacă nu l-ai accepta. Chiar am încercat să te ajut cu un răspuns bun, încerca totuși să te gândești la el (la răspuns). O zi bună!

| milan9 a răspuns:

La fel ca si provocarile tale de pe TPU... Sunt un rezultat al LIBERTATII care ti s-a incredintat pentru a fi responsabila. Daca ea se dovedeste in schimb iresponsabila, ei bine, atunci apar in primul rand consecinte precum cele "varsate" de tine mai sus, iar in al doilea rand, consecinte ale PACATULUI si CALOMNIEI aduse Divinitatii... sad

| minrest a răspuns:

Nu, nu am observat. Sincer sa fiu. 1. Sarpele nu a incurcat nimic. Orice fiinte independente, sunt agenti morali liberi, asa ca au un bine si un rau propriu, ca Adam si Eva dupa ''cadere'', altfel ar fi roboti, sau ingeri. 2. Ingerii nu tradeaza, nu se razvratesc, caci nu au liber arbitru, si mai ales nu se transforma in diavoli. 3. Potopul nu este un eveniment istoric, dar oricum, arata cat de mult se poate degrada civilizatia umana, nu il inculpa pe Dumnezeu. A promis ca nu mai distruge pamantul, sper ca E parolist; am vazut chiar ieri curcubeul. 4. Da evreii s-au razvratit si au recurs la idolatrie; asa face omul; ce mare lucru ca i-a plimbat un pic, pana au murit; si-au trait viata in pustiu, nu cred ca e asa nasol. Si Moise a murit, fara sa intre in Canaan, sa stii. 5. Daca evreii practicau idolatria, nu respectau legamantul, este? De asta erau pedepsiti. Nu as fi facut un astfel de legamant in viata mea! Dar uite ca prin legamantul asta, care ii costa atat de mult pe evreii care il incalca, afla ceilalti oameni cate ceva despre Dumnezeu (nu ca i-ar interesa). De swinging, nu stiu, nu am citit. 6. Vrei sa vina Isus din nou? Oricum nici prima data nu a facut nimic; oamenii mor in continuare, cunostinta de Dumnezeu, in loc sa acopere pamantul ca apa pestii marii, parca a scazut, de pace nu am auzit.

| Meme10Memu a răspuns:

Ai gresit. Trebuia sa scrii dumnezeu cu d mic.

| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Întreabă-te cine mai crede în asta.

| Irinel15123532 a răspuns:

Toate acele lucruri sunt consecintele pacatelor, Dumnezeu le-a spus de la inceput si i-a avertizat pe Adam si Eva ''Nu faceti acest lucru, pentru ca veti suporta consecintele si acestea nu va vor fi deloc pe plac'' Daca eu iti spun tie, ''Fii atent, ai doua variante, in fata ta ai 2 usi, alegi una din ele, dar eu stiu ca usa buna e cea din dreapta, asa ca o sa o alegi pe aia, nu iti dau voie sa o alegi pe cea din stanga, hai, du-te. '' Mai esti liber? Nu, nu mai esti, Dumnezeu ne da libertate, nu ne-a facut roboti, pentru ca in dragoste, este libertate. Ai scos versetele din context, Dumnezeu este infinit in indurare, bunatate, mila, credinciosie, dreptate. El a avut mila de ei, si in pustie in cei 40 de ani, i-a hranit, le-a dat apa, i-a aparat de serpi, le-a dat mana cereasca, asa manance, a mers cu ei intr-un nor, vorbea cu fiecare in cortul intalnirii, si multe altele pe care intentionat sau nu, nu le-ai mentionat. Citeste-le in contextul lor draga prietene, numai bine.

| UnuPentruAltu a răspuns:

Este așa fiindcă a lăsat liberul arbitru. Dacă Dumnezeu ți-ar interzice ar mai avea cum să te pedepsească?

| danut a răspuns (pentru UnuPentruAltu):

" Dacă Dumnezeu ți-ar interzice ar mai avea cum să te pedepsească?"
Cine i-ar putea sa-i interzica ceva, tu?