anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi care credeti ca sunt motivele de necredinta ale oamenilor in special ale tinerilor?

Tinerii inca au constiinta curata. La o anumita varsta mai mare sau mai mica, se dedau la lucruri lumesti: petreceri, betii, fumat, curvii, injuraturi etc. Si atunci constiinta ii mustra. Si ca sa o inabuseasca i-L inlatura pe Dumnezeu. Si fara Dumnezeu totul e permis ca doar o viata avem, nu-i asa? Nu ii intereseaza teoria evolutiei sau ce motive mai gasesc ca sa isi justifice necredinta.

Toti vreti dovezi. Daca vrea cineva sa afle daca Iisus Hristos exista sa faca urmatorul lucru: sa Ii roage sa se descopere in viata lui. Sa spuna urmatoarea rugaciune: Doamne Iisuse Hristoase nu cred ca existi, dar daca existi da-mi un semn; arata-mi ca existi si voi crede in tine.

Recomand sa o spuneti in biserica si in genunchi dar fiecare cum vrea. Fiecare poate sa faca asta. Am mai zis sa nu va riscati eternitatea pentru o decizie.

Deci repet intrebarea: voi care credeti ca sunt motivele de necredinta ale oamenilor in special ale tinerilor?

40 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu il cunosti pe dumnezeul tau?
Respecti toate poruncile din Biblie sau doar ce iti convine?

Crezi ca un dumnezeu iubitor de oameni ar putea sa porunceasca asa ceva?
Isaia 13:15-18
15. Toţi cei ce vor fi prinşi vor fi străpunşi, şi toţi cei ce vor fi apucaţi vor cădea ucişi de sabie.
16. Copiii lor vor fi zdrobiţi sub ochii lor, casele le vor fi jefuite, şi nevestele lor vor fi necinstite.
17. Iată, aţâţ împotriva lor pe mezi, care nu se uită la argint şi nu poftesc aurul.
18. Cu arcurile lor vor doborî pe tineri, şi vor fi fără milă pentru rodul pântecelor: ochiul lor nu va cruţa pe copii.

2 Cronici 15:13
13. şi oricine nu căuta pe Domnul Dumnezeul lui Israel trebuia omorât,
fie mic fie mare, fie bărbat, fie femeie.

Exod 22:18
18. Pe vrăjitoare să n-o laşi să trăiască.

Deuteronom 22:20-21
20. Dar dacă faptul este adevărat, dacă fata nu s-a găsit fecioară,
21. să scoată pe fată la uşa casei tatălui ei; să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate şi să moară, pentru că a săvârşit o mişelie în Israel, curvind în casa tatălui ei. Să cureţi astfel răul din mijlocul tău.

Exod 22:20
20. Cine aduce jertfe altor dumnezei decât Domnului singur să fie nimicit cu desăvârşire.

Levitic 20:13
13. Dacă un om se culcă cu un om, cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea: sângele lor să cadă asupra lor.

Levitic 20:27
27. Dar dacă un om sau o femeie cheamă duhul unui mort sau se îndeletniceşte cu ghicirea să fie pedepsiţi cu moartea; să-i ucideţi cu pietre: sângele lor să cadă asupra lor.
Exod 31:13
13. "Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le: "Să nu care cumva să nu ţineţi Sabatele Mele, căci acesta va fi între Mine şi voi şi urmaşii voştri un semn după care se va cunoaşte că Eu sunt Domnul, care vă sfinţesc.
14. Să ţineţi Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta va fi nimicit din mijlocul poporului său.
Matei 15:4
4. Căci Dumnezeu a zis: "Cinsteşte pe tatal tau si pe mama ta"
Isaia 14:21
21. Pregătiţi măcelărirea fiilor, din pricina nelegiuirii părinţilor lor! Ca să nu se mai scoale să cucerească pământul şi să umple lumea cu cetăţi!

Etc, etc.
Eu zic doar sa citesti cu mai multa atentie ce scrie in Biblie.
Iehova nu este creatorul omnipotent, este un impostor irascibil insetat de sange.
Este dreptul tau a il iubesti si sa-l urmezi, dar eu m-as gandi de doua ori.

Din seria nu ucide din cele 10 porunci:

Ezechiel 9:5-7
5. Iar celorlalţi le-a zis în auzul meu: "Treceţi după el în cetate şi loviţi; ochiul vostru să fie fără milă şi să nu vă înduraţi!
6. Ucideţi şi nimiciţi pe bătrâni, pe tineri, pe fecioare, pe copii şi pe femei; dar să nu vă atingeţi de niciunul din cei ce au semnul pe frunte! Începeţi însă cu Locaşul Meu cel Sfânt!" Ei au început cu bătrânii care erau înaintea Templului.
7. Şi El le-a zis: "Spurcaţi Casa şi umpleţi curţile cu morţi!… Ieşiţi…" Ei au ieşit şi au început să ucidă în cetate.

Concurenta trebuie starpita, asa-i?

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TrăieşteClipa):

Il cunosc pana la un punct.
Da respect toate poruncile.
Nu e iehova ci Dumnezeu.

Tu imi dai exemple din vehiul testament. Diferenta principala dintre Noul si Vechiul Testament este Iisus Hristos. In Vechiul Testament era legea lui Moise, alea 613 porunci. Daca dumnezeu ne-a creat atunci el ne detine si atunci tot El face regulile si implicit pedepsele daca nu ne supunem. In Vechiul Testament era legea Talionului. Adica ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Dar Iisus Hristos a adus legea iubirii. "Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii." Ioan capitolul 13 versetele 34 si 35. Da au fost multe crime in Vechiul Testament. Legea lui Moise era mai mult pentru exterior decat pentru interior. Dumnezeu face regulile si pedepsele daca nu ascultam. Paganii nu ascultau. Si au fost pedepsiti.
Dar cum Iisus Hristos a adus legea iubirii Dumnezeu are rabdare.

Treaba cu cred intr-un Dumnezeu pe care nu i-l cunosc e destul de abstracta si cam pute. Daca nu i-l stii de unde stii ca e bun si iubitor de oameni? Sau de unde stii ca il mai intereseza de noi? In materie de credinta nu e bine sa ai pareri personale ca sa nu te inseli.
Din nou iti repet, cerceteaza viata lui Arsenie Boca care a fost Sfantul Ardealului. Citeam undeva ca daca religiile spun ca daca nu apartii de religia lor vei ajunge in iad. Din moment ce sunt atat de multe toti oamenii vor ajunge in iad. Dar adevar nu exista? Trebuie sa aiba cineva dreptate.
Crestinii au dreptate.

| Jardelin a răspuns (pentru remus1007):

Evident ca nu te face! Dar poate fi un semn bun.

Vesnic inseamna vesnic nu dupa cum au chef teologii sa interpreteze.
"16. Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei şi urmaşii lor, ca un legământ necurmat.
17. Acesta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; "

Iisus nu desfiinteaza nicio lege din VT:
Matei 5:17-19
17. Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
18. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
19. Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.
Jehova este vocalizarea cea mai apropiata de realitate a cuvantului ebraic YHWH dumnezeul evreilor, care a fost împrumutat si de crestini.
In Torah asa este scris, unii au tradus Dumnezeu dar este gresit.
Majoritatea exegetilor cartilor din VT sunt de acord cu asta.
VT este al evreilor, crestinii l-au imprumutat.
Eu citesc Torah tradusa ceva mai bine si nu scrie nicaieri despre Dumnezeu.
Scrie despre elohim, despre seful lor Elyon, despre YHWH care era unul dintre numerosii elohim, despre Baal Peor un elohim al Moabitilor cu care Jehova era in conflict pe care crestinii l-au transformat in diavolul Belfagor.

anonim_4396

Ma atat iti mai zic. Vezi viata lui Arsenie Boca. Inca sunt oameni in viata care l-au cunoscut. Gasesti pe Youtube.

Sfinti exista in toate religiile, minuni se intampla chiar si necredinciosilor.

anonim_4396

Nu doar crestinisnul are sfinti facatori de minuni.

Corect.
Chiar daca am dubii ca ai fi dorit sa pui o virgula intre Nu si doar.
happy

| StefanR0 a răspuns:

Motivul meu?
"Ceva ce a fost si este o minciuna si-o hotie de cand a fost creat nu poate fi de buna credinta." si aici nu vorbesc de furturile din ziua de astazi.Cine se documenteaza, stie.