Êu nu sunt adept de-al lui.
Atunci nu trebuie sa te intereseze de ce fac "adeptii" crestinismului. Nu-ti baga nasul unde nu fierbe oala.
Pai nici ei sa nu-si mai bage nasul in alta parte.
Tu al cui adept eşti? Cumva al lui Zelea Codreanu?
Este irelevant. Relevant este ca adeptii lui Cristos nu fac ceea ce a cerut el, deci nu sunt cu adevarat adepti, sunt fatarnici.
Vad ca ai adoptat valorile lumii interlope; asta e principiul lor, sa nu intervii cand cineva este inselat sau furat. Lasa sa se bage, poate citeste cineva care e pe punctul sa creada in propaganda voastra, si isi spune: ''Chiar, oare de ce crestinii nu aplica versetul asta? Si pana la urma, ce indemn este asta? Nu cumva crestinii vor sa te faca sa investesti mult, sa lasi totul in urma, ca sa nu iti mai poti permite sa te trezesti la realitate?'' In plus, crestinii vad ca se baga in treburile altora, cauta sa convinga pe oricine.
Mi se pare extrem de ipocrit sa vii la altii sa îi iei la rost cand tu insuti nici macar nu te tii de un sistem religios sau filozofic.
Tu carei filozofii sau religii apartii?
Indeplinesti indicatiile acelui sistem la care aderi?
Probabil ca nu. Asta daca ai avut barbatia sa aderi la ceva si nu-ti traiesti viata ad-hoc (cum mai mult ca sigur o si faci. E usor spui ca n-ai ratat tinta cand nici macar nu ai vreo tinta )
Iar in privinta intrebarilor tale pot raspunde cu usurinta la ele.
"Chiar, oare de ce crestinii nu aplica versetul asta?"
E plin calendarul de sfinti care si-au trait viata indeplinind sfaturile Mantuitorului. Si chiar si astazi exista oameni in viata care urmeaza perfect toate poruncile crestine.
"Si pana la urma, ce indemn este asta?"
E un indemn, nu neaparat la a renunta la absolut tot ci mai mult e un indemn la a nu-ti pune inima in lucruri pamantesti.
Bineinteles ca un ateu rauvoitor n-o sa interpreteze asa cum trebuie interpretat acest pasaj. Biblia e imposibil de inteles daca o scoti din context. Dar asta faceti voi ateii, scoateti din context tot ce vedeti. Totul e scos din context si mai sunteti si aroganti in comentariile voaste.
Nu mai vorbim de paranoia schizofrenica de care dai dovada. Ia vezi, nu ti-a picat folia de aluminiu de pe cap?
Efectiv paranoie de genul asta n-am vazut nici la spitalul de nebuni.
Sigur ca da, crestinismul e o intreaga conspiratie care te pune sa renunti la orice ca sa te tina prizonier. Ce sa-ti povestesc.
Uite asta e motivul pentru care nu pot lua ateismul si pe atei in serios.
Sunteti paranoici si de-a dreptul nebuni in aproape tot ce ziceti. Cum pot sa iau in serior paranoia asta schizofrenica? Nu mai vorbim de ipocrizia care va caracterizeaza.
Ba este foarte relevant. Nu ai dreptul sa comentezi de altii cand tu esti prea speriat sa spui al cui adept esti tu insuti.
Tactica asta e cea mai mizerabila cu putinta.
"Fac misto de tine fiindca stiu care e filozofia ta de viata dar tu nu poti face misto de mine ca imi ascund filozofia de viata ca ultimul pisat pe el"
^ asta esti tu. Asa suni tu. Asa ESTI tu. Rusine sa-ti fie.
Cerinta asta de a lasa tot este o simpla manipulare; persoana care renunta la totul nu mai poate pune la indoiala motivul pentru care a renuntat la tot. Nu e vorba de o conspiratie. Liderii crestini care au venit cu cerinta asta, spre sfarsitul secolului unu e.n., stiau ca nu au argumente temeinice si experienta le arata ca convertitii se desmeticesc, la un moment dat, asa ca au inceput sa le ceara un cost social initial foarte mare. Si alte grupari opresive fac asta, e una din caracteristicile unui cult. Eu imi dau seama ce se urmareste cand mi se cere sa renunt la tot, asa ca nu am de facut sacrificiul asta.
Este irelevant in contextul intrebarii. Voi va dati sfantu petru dar nu faceti nimic din ce a cerut liderul vostru.
Nu se da nimeni sfantu petru. Nu am auzit pe absolut niciun crestin care sa spuna despre el ca e sfant sau ca urmeaza intocmai ce se cere in crestinism. In momentul asta nu faci decat sa scoti minciuni.
Acum spunem tu adeptul cui esti? Sau ti-e frica sa ti-o intorc cu aceeasi moneda? Ipocritule.
Tu esti prost sau te prefaci? Am spus ca pasajul respectiv nu te pune sa renunti la tot literalmente. Se refera sa nu-ti pui inceredea in lucruri si oameni.
Dar deh, ce sa ma astept de la niste paranoici schizofrenici care vad manipulare in tot ce misca.
Ce intocmai?! Ca voi nu faceti nimic din ce a cerut Isus. Spune-mi un singur lucru cerut de Isus pe care il practici. Voi stiti doar sa mergeti la biserica si sa cersiti in rugaciuni.
Nu te pune cu el ca are mintea odihnita
Spune-mi un singur lucru pe care il faci tu si il cere filozofia de viata pe care o urmezi
Adeptii lui Codreanu sunt crestini ortodocsi. Cine zice ca e neo-pagan sau ateu si in acelasi timp adept al lui Codreanu e un idiot.
Voi lasa un copil realist care nu va crede in prostiile cre(s)tine si in credinta fata de el si de nenea dumniezo
El ne-a cerut sa il urmam, si cine asculta de Iisus trebuie sa traiasca si el asa cum a trait Iisus. Domnul Iisus ne-a spus sa ii fim martori pe pamant, nu a spus ca orice crestin trebuie sa isi paraseasca familia si sa predice in alta tara. Putem sa ii fim martori prin comportamentul nostru, prin faptele noastre, la nivel local, daca copiii si parintii tai, colegii de munca nu-l cunosc pe Hristos, ce cauti sa predici in Africa.
Biblia spune in 1 Timotei 5:8 :
Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, și mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă și este mai rău decât un necredincios.
Dumnezeu spune ca trebuie sa avem grija ce familiile noastre, si sa ne asiguram ca nu duc lipsa de nimic.
Iisus spune ca dedicarea si dragostea pentru El trebuie sa fie mai mare decat cea pentru familie, adica, daca sotia mea imi va spune '' mergi si fura lucrul X, mi-l doresc acum'' iar Iisus spune ''Sa nu furi'' in acel moment aleg pe cine ascult mai mult. Asa cum Adam a ascultat mai mult de Eva si a mancat din mar cand aceasta l-a rugat, tot asa si noi putem asculta de om in defavoarea Lui Dumnezeu si ne vom autodistruge.
Daca ascultam de Iisus si il punem pe El pe primul loc in viata noastra, atunci ne vom iubi la maxim si familia si vom avea grija de ea pentru ca Iisus spune sa facem asta, vom fi darnici, vom fi plini de bucurie pentru ca El spune sa fim plini de dragoste, cand il iubim pe El vom putea iubi sotia, buncii, parintii, etc. La un nivel mult mai inalt si profund, pentru ca sursa dragostei care este Iisus Hristos traieste in noi.
anonim_4396 întreabă:
Ochiialbastrii întreabă: