anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce înțelegeți prin versetele 23 și 25?

https://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/70/Romani

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ca se refera la farisei

| Celcestietot a răspuns:

Abaterea de la ceea ce este corect.

Răspuns utilizator avertizat
| CodrutElian1990 a răspuns:

Aberatii cu care vor sa prosteasca multimea nestiutoare, interpretandu-le dupa placul fiecarui propagandist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ignoranța umană, care crede că detine adevărul absolut.
Indiferent în ceea ce crezi.
Că ești creștin, ateu, islamist etc nu contează.

| Helper07 a răspuns:

Idolatrie

| Onisim10 a răspuns:

Au schimbat adevarul in minciuna.

| 1man1 a răspuns:

Pentru a trage o concluzie corectă se impune analiza contextului în care au fost scrise acestea. Astfel, în versetele 16, 17, apostolul Pavel aduce in discuție credința. Dar ce este credința? Tot el în Evrei 11:1 dă o definiție, iar în partea a doua a acestuia spune că ea este " o certitudine cu privire la lucrurile nevăzute" ( NTLR). Cum e posibil să ai o certitudine, spre exemplu cu privire la existența lui Dumnezeu, deși nu îl vezi? Acum, făcând o paranteză, mă gândesc că unii ar spune: " Eu cred în evoluție pentru că se bazează pe știință, in timp ce convingerea că există Dumnezeu se bazează pe credință". Totuși și cei care susțin teoria evoluției au nevoie de un anumit tip de credință. Așa cum niciunul dintre noi nu l-a văzut pe Dumnezeu și nu a fost martor la crearea vreunui lucru creat de el, tot așa, nimeni indiferent că este om de știință sau nu n-a văzut o formă de viață evoluând în altă formă de viață.De aceea, fiecare dintre noi trebuie să analizeze dovezile și să tragă concluzii logice folosindu-și capacitatea de gândire.
La o astfel de analiză ne îndeamnă v. 19, 20. Apoi, versetele următoare ne arată că deși au dovezi suficiente cu privire la existența lui Dumnezeu unii au ales să își facă "dumnezei" din lucruri aparținând lucrurilor create.
In timpul apostolului Pavel majoritatea religiilor cunoscute se închinau la reprezentări înfățișând forme animale sau umane.
Acum întrebarea care se ridică e dacă eu că și creștin mă închin lui Dumnezeu"prin credință" sau sunt in aceeași capcană in care erau popoarele păgâne din timpul lui Pavel?
Slujesc creației sau Creatorului? Dacă mă închin lui Dumnezeu având nevoie de reprezentări mai pot spune că sunt un om al credinței?
Are importanță? Cu siguranță! In v.26-28 ni se explică. Atunci, dar astăzi cu atât mai mult, se vad efectele diluării naturii lui Dumnezeu. El nemaifiind Creatorul, Legiuitorul și Tatăl meu, mă pot ușor îndepărta de normele sale și pot ajunge să fiu creștin cu numele dar faptele să-l dezonoreze pe Dumnezeu.